Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 1264

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Potom tím někoho pověřím.“ kývl hlavou Ataf na tvá slova o prověření lodi.

„Ano. Jejich chování bylo divné. To rozhodně.“ souhlasila Ritabeth, zamyslela se. Nejspíš si celé setkání s Bellamontem a jeho loďstvem znovu přehrávala v hlavě. Nic však dále neříkala a tak si přešel k další otázce. „Ne. Není to tajemství.“ ujistila tě, „Jde o vaše vzpomínky.“ poodhalila ti opatrně, „Napadl mě způsob jak vám možná alespoň trochu pomoci. Mohla bych zkusit využít svých dovedností a pomoci vám se rozpomenout. Znám pár metod, které dokáží zkoncentrovat mysl a vyčistit hlavu. Ovšem... Také to nemusí přinést žádné výsledky a je to velmi vysilující. Obzvláště když jste bretonec. Vy bretonci totiž býváte přirozeně odolnější proti jakýmkoliv kouzlům, které souvisejí s děním uvnitř hlavy.“ udělala krátkou pauzu, „Preferuji večer kvůli tomu, že když odpadnete... prospíte se až do rána.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Feladan Tarn. Pouze shoda jmen s tím Tarnem co stojí v čele Císařských mágů.“ začala ti postupně prozrazovat o Feladanovi Tarnovi část svých poznatků, „Žil během třetí éry. Nebudu tě zahrnovat jeho sáhodlouhým životopisem co jsem si o něm měla možnost přečíst a zjistit. Pravda dost pramenů se v tomhle směru liší... Takže občas je fuška odlišit to co je smyšlené a co jsou skutečná pravdivá fakta. Ale to podstatné je, že se Feladan Tarn zabýval podstatou duše. To samozřejmě není nic výjimečného, protože existuje spousta mágů, kteří se tímto směrem ubírali a zajímalo je to. A jako mág jistě chápeš, že magie má mnoho tváří a lze ji uchopit různě.“ odmlčela se, aby si utřídila myšlenky, „Tento mág se konkrétně zabýval její podstatou, jejím zachováním. Zabýval se otázkou reinkarnace. Říká se, že nechtěl dosáhnout nesmrtelnosti formou nezničitelného těla, které by nemohlo stárnout a kdykoliv by bylo nějakým způsobem usmrceno uzdravilo by se a on znovu povstal. Nýbrž chtěl své tělo vždy na sklonku života přetvořit v nové, zcela jiné, ale se zachovanými vědomostmi. Pravděpodobně proto, aby mohl vždy začít znovu, jinak a možná lépe. Kdoví. Popravdě se neví jestli se mu někdy podařilo. Samo osobně to v teoretické rovině zní dost zvláště až komplikovaně na bezchybné provedení.“ usmála se.

„Každopádně různě po Tamrielu jsou ukryty jeho vědomosti v sepsaných písemnostech, které bych ráda sesbírala a nastudovala. Přiznám se, že mě příliš nefascinuje tahle část, kterou se nejvíce proslavil. Reinkarnace... Jsem altmerka, takže pokud můj život neukončí někdo předčasně... Budu žít i tak dost dlouho.“ opět udělala pauzu, „Císařští mágové jeho... řekněme výzkum považují za něco špatného, něco co se zcela vymyká schválené magii a koketuje to spíše s temnou, nepovolenou magií až přísně zakázanou. Jenže rozdíl je v tom, že většina těch co se zabývá podstatou duše a smrti koketuje s nekromancií a ano. Skutečně si potom dopomáhají zakázanou magií. Jenže Feladan Tarn nechtěl oživovat mrtvé.“ nastala krátká odmlka a pohlédla na tebe, „Stačí? Nebo mám být trošku víc konkrétnější... Zase nechci úplně zahlcovat zbytečnými fakty.“ zasmála se a rozhlédla po kabinetu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Zenira přikývla. Převzala sis Civella a připravila si jiskření v ruce. Když Zenira spatřila tvůj záměr chytnout se Civella před sesláním kouzla.
„Raději se ho nedotýkej. Kdyby kouzlo přeskočilo.“ doporučila ti, „Nikam nám stejně neuteče.“ usmála se a pozvolna začala vybalovat mučící náčiní.

Začala si sesílat na Civella kouzlo jiskření. Civello se velmi brzy přišpendlil k podlaze a zmítal se v křečích v doprovodu skučení. Položila si mu otázku ohledně Copperstona. Civello neodpovídal. Bránil se odpovědi ještě pár dlouhých minut než konečně povolil a promluvil. Ustala si v sesílání, aby mohl mluvit zřetelně.

„Informátor... Zasranej špicl pracující na vlastní pěst. Au...“ zařval a pootočil se na záda, „Víc o něm nevím... Máme kšeft. On mi dá informace a já zaplatím...“ oddechoval ztěžka. „To je úplně mimo to na co... na co jste... au... jste se mě ptali. Úplně mimo.“
„To posuzujeme my.“ usmála se Zenira a zarachotila s náčiním.
„Dám prachy, dá informace co chci. Jasné a jednoduché jako facka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
 
Adrian_S
,,Za to vy, Redguardi, neznáte pojem "vysílení". Děláte vše do posledního dechu." podotknu, ,,Pokud se během tohoto dne nic zvláštního nestane, můžeme to zkusit. Přeci jen, magie by se měla používat jako poslední možnost."
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1265

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Ritabeth se rozesmála, „To se bohužel jen tak říká. Ze své zkušenosti vím, že na tom pravdy dost často moc nebývá.“ reagovala poté, když zvážněla, „Každopádně... Jsme domluveni. Doufám, že tentokrát opravdu dorazíte.“ odmlčela se a pohlédla vpřed.

Loď nabrala větší rychlost a vzdalovala se Císařským lodím, které též již začaly provádět manévr, aby se otočily svým směrem. Nyní bylo již zcela jisté, že vás nebudou pronásledovat. Ataf mezitím vylezl ze své komnaty a zamířil k zábradlí, křikl na kormidelníka, který pomáhal na palubě a přivolal ho.
„Už si to převezmi.“ přikázal mu. Kormidelník přikývl a vystřídal se s prvním důstojníkem, který okamžitě zamířil s Atafem o palubu níže a poté spolu pokračovali do podpalubí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Feladan Tarn. Pouze shoda jmen s tím Tarnem co stojí v čele Císařských mágů.“ začala ti postupně prozrazovat o Feladanovi Tarnovi část svých poznatků, „Žil během třetí éry. Nebudu tě zahrnovat jeho sáhodlouhým životopisem co jsem si o něm měla možnost přečíst a zjistit. Pravda dost pramenů se v tomhle směru liší... Takže občas je fuška odlišit to co je smyšlené a co jsou skutečná pravdivá fakta. Ale to podstatné je, že se Feladan Tarn zabýval podstatou duše. To samozřejmě není nic výjimečného, protože existuje spousta mágů, kteří se tímto směrem ubírali a zajímalo je to. A jako mág jistě chápeš, že magie má mnoho tváří a lze ji uchopit různě.“ odmlčela se, aby si utřídila myšlenky, „Tento mág se konkrétně zabýval její podstatou, jejím zachováním. Zabýval se otázkou reinkarnace. Říká se, že nechtěl dosáhnout nesmrtelnosti formou nezničitelného těla, které by nemohlo stárnout a kdykoliv by bylo nějakým způsobem usmrceno uzdravilo by se a on znovu povstal. Nýbrž chtěl své tělo vždy na sklonku života přetvořit v nové, zcela jiné, ale se zachovanými vědomostmi. Pravděpodobně proto, aby mohl vždy začít znovu, jinak a možná lépe. Kdoví. Popravdě se neví jestli se mu někdy podařilo. Samo osobně to v teoretické rovině zní dost zvláště až komplikovaně na bezchybné provedení.“ usmála se.

„Každopádně různě po Tamrielu jsou ukryty jeho vědomosti v sepsaných písemnostech, které bych ráda sesbírala a nastudovala. Přiznám se, že mě příliš nefascinuje tahle část, kterou se nejvíce proslavil. Reinkarnace... Jsem altmerka, takže pokud můj život neukončí někdo předčasně... Budu žít i tak dost dlouho.“ opět udělala pauzu, „Císařští mágové jeho... řekněme výzkum považují za něco špatného, něco co se zcela vymyká schválené magii a koketuje to spíše s temnou, nepovolenou magií až přísně zakázanou. Jenže rozdíl je v tom, že většina těch co se zabývá podstatou duše a smrti koketuje s nekromancií a ano. Skutečně si potom dopomáhají zakázanou magií. Jenže Feladan Tarn nechtěl oživovat mrtvé.“ nastala krátká odmlka a pohlédla na tebe, „Stačí? Nebo mám být trošku víc konkrétnější... Zase nechci úplně zahlcovat zbytečnými fakty.“ zasmála se a rozhlédla po kabinetu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Zenira přikývla. Převzala sis Civella a připravila si jiskření v ruce. Když Zenira spatřila tvůj záměr chytnout se Civella před sesláním kouzla.
„Raději se ho nedotýkej. Kdyby kouzlo přeskočilo.“ doporučila ti, „Nikam nám stejně neuteče.“ usmála se a pozvolna začala vybalovat mučící náčiní.

Začala si sesílat na Civella kouzlo jiskření. Civello se velmi brzy přišpendlil k podlaze a zmítal se v křečích v doprovodu skučení. Položila si mu otázku ohledně Copperstona. Civello neodpovídal. Bránil se odpovědi ještě pár dlouhých minut než konečně povolil a promluvil. Ustala si v sesílání, aby mohl mluvit zřetelně.

„Informátor... Zasranej špicl pracující na vlastní pěst. Au...“ zařval a pootočil se na záda, „Víc o něm nevím... Máme kšeft. On mi dá informace a já zaplatím...“ oddechoval ztěžka. „To je úplně mimo to na co... na co jste... au... jste se mě ptali. Úplně mimo.“
„To posuzujeme my.“ usmála se Zenira a zarachotila s náčiním.
„Dám prachy, dá informace co chci. Jasné a jednoduché jako facka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
 
Adrian_S
Pohlédnu na Atafa a pokud si mě všimne, jen na něj kývnu hlavou a nechám ho odejít. Pak se vrátím zpět k přídi a budu sledovat kormidelníka a ubývající cestu.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1266



Mimořádná událost: Hlasování o magické reformě

Dnešním dnem startuje mimořádná událost "Hlasování o magické reformě". Jedná se o dlouhodobější událost, která bude probíhat minimálně do 1. listopadu 2023. Času na hlasování je tedy více než dost. Hlasovat nemusíte okamžitě, můžete posečkat až odhlasuje rada Starších a vyslanci, jejich hlasování bude veřejné a teprve poté hlasovat. Případně počkat na vývoj jejich reakcí a komentářů, které budou postupně zveřejňovány v dalších tazích.

Jednotlivé body je možné si ve formuláři projít, promyslet a případně se pozeptat (lze konzultovat s vypravěčem). Stačí pouze neodesílat odpovědi.

Stručná rekapitulace: Reforma je složena z několika bodů, které buď schválíte nebo odmítnete. Do finální podoby se dostanou pouze ty body, které budou schváleny většinou. Zamítnuté body se do reformy nedostanou. V případě, že dojde k remíze, přihlíží se k hlasu kancléře.

Hlasování hráčů je anonymní, hlasování jednotlivých NPC postav za radu Starších a vyslance hrabství je veřejné. Je k dispozici na tomto odkazu: ZDE

Pro hlasování není nutné znát nějak zvláště LORE ani současné dění v Hrozbě. Doporučuji snad jen vědět kdo je arcimágem Cyrodiilské Univerzity, kdo je vedoucím odboru Magie, dále kdo je Nejvyšším Císařským mágem a kdo je kancléřem. Tyhle čtyři funkce jsou nejčastěji zmiňovány v reformě.

Z vypravěčských postav se zúčastní hlasování:

Balion Ch. Talarian, Isabella Monová, Sigismund Striger, Stenus Tarn, Salina Maner, Valga Lexová, Zibeh Sendu, Sawen Thregor, Lucius Valerius, Meligulus Vita, Cassia LaRouchová, Tyrwin Calus, Elbert Arterius, Valindor Benoch, Tullius, Melisandre Ashfordová, Skjorvar, Gerrick, Scipio Vici, Savos Aren, Horatius Pelegrius, Delmus Helbone, Hakar, Clara Silver, Erina Corndwald, Lucan Junius, Ticemius Prentus, Pelena, Magna Trebatius

Dále se zúčastní (nebudou mít hlas):

Raemon Stentor, Selena Benochová, Alawen Silverwoodová, Hannibal de Peyran, Charlebert Landreau, Odette Landreau, Nero Paltavius st., Nero Paltavius st., Belisar Belisarius, Saena Belisarus, Mercuro Mero, Mathias de Peyran, Vivien de Peyranová, Jessia Leveque, Revon Mottiere

HLASOVÁNÍ O MAGICKÉ REFORMĚ PROBÍHÁ NA TOMTO ODKAZU.




https://i.imgur.com/7Di847c.png


Útržky z jednání rady Starších

Nejvyšší Císařský mág Stenus Tarn předstupuje před přítomné členy rady Starších, vyslance jednotlivých hrabství a též přítomné hosty. Některým členům rady Starších, především vedoucím Odborů věnuje krátké pohledy. Pohledem však ani trochu nezavadí o přítomného kancléře, který svým odlišným rouchem zcela jasně vybočoval a působil nepřehlédnutelně.

„Vážený předsedo členů rady Starších, vážené místopředsedkyně, vážení vedoucí odborů, vážení členové rady Starších a též všichni přítomní.“ zahájil svůj projev Tarn, když předstoupil k řečnickému pultíku, umístěnému tak, aby na něj bylo dobře vidět. „Dovolte mi bych vás s co nejhlubší pokorou požádal o přijetí magické reformy, kterou vám nyní předkládám. Jsem si vědom skutečnosti, že některé body mohou působit kontroverzním dojmem. Nicméně věřte, že naším úmyslem není ovládnout veškeré magické cechy. Naším cílem je nastolit magii jasný řád, aby svět byl bezpečnější. Proto vás žádám co nejpokorněji, abyste se zamysleli a přijali co nejvíce bodů této magické reformy. Protože jedině tak může přijít změna po níž drtivá většina z nás touží.“ udělal pauzu, aby se mohl rozhlédnout všemi směry, „Uvědomte si, že máte v rukou osudy obyvatel Císařství. Uvědomte si, prosím že máte v rukou budoucnost dalších generací a to nejenom té, kterou čeká studium magie. Jedním ze stěžejních bodů reformy je i magická Univerzita. Týká se jich dost, ale věřte, že mi to myslíme dobře. Univerzita si zaslouží víc. Zaslouží si vedení, které je schopné, kompetentní, respektuje hranice magie a bude dobrým vzorem budoucím generacím. Nikoliv všehoschopné vedení, které je nyní u moci... ale není kompetentní, způsobuje anomálie a páchá zločiny svými lži. Ano. Reformě je tvrdá v tomhle směru, ale je to nezbytné. Je tvrdá i vůči nám, Císařským mágům.“



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Ataf si tě nevšímal. Vyrazil si k příti, občas si pohlédl na kormidelníka, občas sledoval ubývající cestu. Nižší důstojníci zaměstnávali téměř všechny námořníky na této směně a tak si sotva někoho zahlédl jak se nakrátko zastaví, aby si oddechl. Ataf byl zalezlí v podpalubí. Sledoval si cestu. Kormidelník vedl loď jistě a vítr vám opět přál. Císařské lodě byly již zcela v nedohlednu a širé moře působilo pustě. Neviděl si nic podezřelého, nic nebezpečného ani nějakou komplikaci.

Z klidného sledování cesty a počínání kormidelníka tě vyvedlo až volání k jídlu. Část posádky okamžitě zahodila vše co měla v ruce a vyrazila hbitě do podpalubí, aby dostali porci co nejdříve. Kormidelník zůstal u kormidla. Ritabeth, která byla už opět zalezlá ve své kajutě na volání vyslala svoji služebnou, žoldačku. Postupně sešla z nejvyšší paluby až na spodní palubu. Zde se zastavila, přešla k okraji lodi a pohlédla do dálky. Z podpalubí se mezitím linul hlahol. Pár obsloužených námořníků si vzalo své porce a vyrazilo na palubu si je v klidu sníst.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Feladan Tarn. Pouze shoda jmen s tím Tarnem co stojí v čele Císařských mágů.“ začala ti postupně prozrazovat o Feladanovi Tarnovi část svých poznatků, „Žil během třetí éry. Nebudu tě zahrnovat jeho sáhodlouhým životopisem co jsem si o něm měla možnost přečíst a zjistit. Pravda dost pramenů se v tomhle směru liší... Takže občas je fuška odlišit to co je smyšlené a co jsou skutečná pravdivá fakta. Ale to podstatné je, že se Feladan Tarn zabýval podstatou duše. To samozřejmě není nic výjimečného, protože existuje spousta mágů, kteří se tímto směrem ubírali a zajímalo je to. A jako mág jistě chápeš, že magie má mnoho tváří a lze ji uchopit různě.“ odmlčela se, aby si utřídila myšlenky, „Tento mág se konkrétně zabýval její podstatou, jejím zachováním. Zabýval se otázkou reinkarnace. Říká se, že nechtěl dosáhnout nesmrtelnosti formou nezničitelného těla, které by nemohlo stárnout a kdykoliv by bylo nějakým způsobem usmrceno uzdravilo by se a on znovu povstal. Nýbrž chtěl své tělo vždy na sklonku života přetvořit v nové, zcela jiné, ale se zachovanými vědomostmi. Pravděpodobně proto, aby mohl vždy začít znovu, jinak a možná lépe. Kdoví. Popravdě se neví jestli se mu někdy podařilo. Samo osobně to v teoretické rovině zní dost zvláště až komplikovaně na bezchybné provedení.“ usmála se.

„Každopádně různě po Tamrielu jsou ukryty jeho vědomosti v sepsaných písemnostech, které bych ráda sesbírala a nastudovala. Přiznám se, že mě příliš nefascinuje tahle část, kterou se nejvíce proslavil. Reinkarnace... Jsem altmerka, takže pokud můj život neukončí někdo předčasně... Budu žít i tak dost dlouho.“ opět udělala pauzu, „Císařští mágové jeho... řekněme výzkum považují za něco špatného, něco co se zcela vymyká schválené magii a koketuje to spíše s temnou, nepovolenou magií až přísně zakázanou. Jenže rozdíl je v tom, že většina těch co se zabývá podstatou duše a smrti koketuje s nekromancií a ano. Skutečně si potom dopomáhají zakázanou magií. Jenže Feladan Tarn nechtěl oživovat mrtvé.“ nastala krátká odmlka a pohlédla na tebe, „Stačí? Nebo mám být trošku víc konkrétnější... Zase nechci úplně zahlcovat zbytečnými fakty.“ zasmála se a rozhlédla po kabinetu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Zenira přikývla. Převzala sis Civella a připravila si jiskření v ruce. Když Zenira spatřila tvůj záměr chytnout se Civella před sesláním kouzla.
„Raději se ho nedotýkej. Kdyby kouzlo přeskočilo.“ doporučila ti, „Nikam nám stejně neuteče.“ usmála se a pozvolna začala vybalovat mučící náčiní.

Začala si sesílat na Civella kouzlo jiskření. Civello se velmi brzy přišpendlil k podlaze a zmítal se v křečích v doprovodu skučení. Položila si mu otázku ohledně Copperstona. Civello neodpovídal. Bránil se odpovědi ještě pár dlouhých minut než konečně povolil a promluvil. Ustala si v sesílání, aby mohl mluvit zřetelně.

„Informátor... Zasranej špicl pracující na vlastní pěst. Au...“ zařval a pootočil se na záda, „Víc o něm nevím... Máme kšeft. On mi dá informace a já zaplatím...“ oddechoval ztěžka. „To je úplně mimo to na co... na co jste... au... jste se mě ptali. Úplně mimo.“
„To posuzujeme my.“ usmála se Zenira a zarachotila s náčiním.
„Dám prachy, dá informace co chci. Jasné a jednoduché jako facka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Upravil/a Aurelius dne 15.09.2023 23:25
 
Adrian_S
Odejdu od kormidelníka, vydám se do kuchyně, kde si naberu svou porci a s ní vyrazím zpět na palubu. Najdu si nějaké místo, např. sud/bednu u zábradlí, sednu si a pustím se do jídla, přitom budu sledovat plavbu.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
"To mi připomíná ty pohádky, kdy čarodějnice kradou děti, aby si je vychovali a pak se přesunuli do nového těla. Třeba se mu to podařilo a ve skutečnosti někde nějak funguje. Kdo ví, ale nemusíš zabíhat do větších podrobností, chápu o co mu šlo. A ty to chceš zkusit taktéž? Neboj, nebojím se o moralitu celého procesu, ač asi rozumím i kritice ... pokud si svoje tělo nepostaví sám, tak to znamená že to tělo musí někde sehnat a jeho původního obyvatele smazat. Trochu děsivá myšlenka, nebo třeba původní obyvatel jen kouká jak se jeho tělo hýbe a ... no nepřemýšlejme o tom, zní to děsivě. Uvidím co se dá dělat ..."

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1267



Mimořádná událost: Hlasování o magické reformě

Jedná se o dlouhodobější událost, která bude probíhat minimálně do 1. listopadu 2023. Času na hlasování je tedy více než dost. Hlasovat nemusíte okamžitě, můžete posečkat až odhlasuje rada Starších a vyslanci, jejich hlasování bude veřejné a teprve poté hlasovat. Případně počkat na vývoj jejich reakcí a komentářů, které budou postupně zveřejňovány v dalších tazích.

Jednotlivé body je možné si ve formuláři projít, promyslet a případně se pozeptat (lze konzultovat s vypravěčem). Stačí pouze neodesílat odpovědi.

Stručná rekapitulace: Reforma je složena z několika bodů, které buď schválíte nebo odmítnete. Do finální podoby se dostanou pouze ty body, které budou schváleny většinou. Zamítnuté body se do reformy nedostanou. V případě, že dojde k remíze, přihlíží se k hlasu kancléře.

Hlasování hráčů je anonymní, hlasování jednotlivých NPC postav za radu Starších a vyslance hrabství je veřejné. Je k dispozici na tomto odkazu: ZDE

Pro hlasování není nutné znát nějak zvláště LORE ani současné dění v Hrozbě. Doporučuji snad jen vědět kdo je arcimágem Cyrodiilské Univerzity, kdo je vedoucím odboru Magie, dále kdo je Nejvyšším Císařským mágem a kdo je kancléřem. Tyhle čtyři funkce jsou nejčastěji zmiňovány v reformě.

Z vypravěčských postav se zúčastní hlasování:

Balion Ch. Talarian, Isabella Monová, Sigismund Striger, Stenus Tarn, Salina Maner, Valga Lexová, Zibeh Sendu, Sawen Thregor, Lucius Valerius, Meligulus Vita, Cassia LaRouchová, Tyrwin Calus, Elbert Arterius, Valindor Benoch, Tullius, Melisandre Ashfordová, Skjorvar, Gerrick, Scipio Vici, Savos Aren, Horatius Pelegrius, Delmus Helbone, Hakar, Clara Silver, Erina Corndwald, Lucan Junius, Ticemius Prentus, Pelena, Magna Trebatius

Dále se zúčastní (nebudou mít hlas):

Raemon Stentor, Selena Benochová, Alawen Silverwoodová, Hannibal de Peyran, Charlebert Landreau, Odette Landreau, Nero Paltavius st., Nero Paltavius st., Belisar Belisarius, Saena Belisarus, Mercuro Mero, Mathias de Peyran, Vivien de Peyranová, Jessia Leveque, Revon Mottiere

HLASOVÁNÍ O MAGICKÉ REFORMĚ PROBÍHÁ NA TOMTO ODKAZU.






Útržky z jednání rady Starších


„Většina drtivých připomínek zazněla už při předchozích projednávání, ale přesto si dovolím ještě v rychlosti rekapitulovat.“ pokračoval Tarn, který dal prostor k námitkám, ale žádné nebyly. „První část reformy se týká cechů a zejména existence cechu mágů. Naším cílem je tento cech obnovit a navrátit mu slávu. Chceme ho ovšem obnovit v širším formátu. Nechceme, aby byl přístupný zejména jen magicky zaměřeným, ale také těm méně nadaným nebo i těm bez magického talentu. Pro magicky nadané bude obnovený cech a jeho pobočky představovat variantu k výuce magii přímo v jejich hrabství. Pro magicky nenadané bude představovat možnost jak si osvojit nějaké základy psaní, čtení a základní výchovy. Dále pak bude poskytovat léčitelské služby a podle případného zaměření i další dodatečné služby jako je například očarování předmětů. Možností je mnoho.“ shrnoval první část reformy pozvolna, „K obnově se samozřejmě váže i návrat původního majetku. Případně majetku jiného, ale ve stejné hodnotě. To budí samozřejmě kontroverze, protože část hrabství již tento majetek nevlastní a někde je dokonce špatně dohledatelné co všechno v daném hrabství cech vlastnil. Předem podotýkám, že cech mágů se spokojí s budovou, která bude přibližně stejně velká jako původní budova. Stejně tak i přilehlý pozemek, protože působení cechu musí být znát i zvenčí. V každém hrabství tohle bude probíhat individuálně.“ následovala další pauza, tentokráte nebyl prostor na námitky. Ty měly přijít až po samotné průvodní řeči. „Druhý bod se týká přímo magické Univerzity. Požadujeme v reformě, aby došlo buď k připojení magické Univerzity zpět pod Císařství a následnému obnovení všech nezbytných kontrolních orgánů jako tomu bylo dříve. Nebo požadujeme v případě zachování její nezávislosti ukončení veškerého financování, kterým Císařství Univerzitu podporuje. Přijde mi naprosto nehorázné dotovat něco o čemž nemáme ani základní informace a hlavně nemáme vůbec žádné ponětí kam všechny finance Císařství skutečně jdou. Jestli na výuku? Nebo dokonce na nějakou soukromou armádu? Ta se mimochodem poslední dobou dost rozmáhá. Stejně tak různé zákazy, omezení a kdovíco všechno. Teleportace pro veřejnost je nemožná… Léčitelské služby jsou omezené a kdovíco všechno ještě? Dřívější svoboda na Univerzitě je prostě fuč. Nějaká transparentnost vedení? Neexistuje. Nějaká Univerzitní rada jako za starých dobrých časů? Od nástupu Palagána a Benocha… neexistuje. Nějaká šance říci svůj názor? Neexistuje. Pobočka v Chorolu? Žalostné. Jak může pobočku vést někdo kdo nemá ani velmistrovský titul. To se opravdu povedlo současnému vedení tak strašně vyprázdnit profesorský sbor? Ale dost toho. O tom to není. Chce Univerzitu zpět pod Císařství, abychom jí mohli dát nějaký řád. Abychom mohli reformovat funkci arcimága a dohlédnout na to, aby opět zavládla nějaká akademická svoboda. Obnovíme vše co Palagán z Benochem zakázali a zničili.“ udělal dlouhou pauzu. Nyní už bylo znát, že některé přítomné jeho slova rozčílila. Zejména čarodějové a čarodějky z Vysokoskalí si mezi sebou vyměňovali pohledy a cosi špitali. Benoch sedící v křesle člena rady jen nevzrušeně hleděl jak se Tarn nadechuje k dalšímu pokračování. Benochová a Silverwoodová se k sobě naklonily a cosi si tiše zašeptaly. Poté obě kývly hlavou a obrátily se opět k řečníkovi.

„Třetí bod se týká nás – Císařských mágů. Nabízíme plnou loajalitu Císařství, nutnost respektovat bojové příkazy a nutnost bojovat po boku Císařské legie a občanů ve válkách. A nejenom to! Také slibujeme transparentnější vedení. Také se tato část zaměřuje na naši roli při soudních procesech, které mají stále… pokud jde o ty magicky zaměřené… nějaké mouchy. Další část...“ nadechl se a rozhlédl po přítomných. Zatímco většina členů rady Starších ho poslouchala, stejně tak vyslanci z řad hrabství. Kancléř Talarian se tvářil znuděně a pohrával si s dřívkem, které měl před sebou. „Další část. Ta poslední se týká všeobecně všeho okolo nás. Chceme Jedná se o přijetí všeobecného magického kodexu, upravené verze, která obohacuje ten současný a lépe definuje veškeré prohřešky. Dále se samozřejmě jedná o nezbytná opatření, která jsou nutná pro boj s nekromanty a odpadlíky. Daedr a samozřejmě dvorních mágů. V případě dvorních mágů… chceme vzhledem k událostem v Chorrolu a Anvilu předejít podobným scénářům a proto chceme zdůslednit jejich výběr…“ náhle byl ale přerušen.
„Na sochy Daeder se sahat nebude!“ zařval jeden z přítomných vyslanců hrabství. „Bravil rozhodně nesouhlasí s něčím jako je ničení těchto soch. Daedry už v minulosti dokázali, že jsou schopné manipulovat a mstít se nám. Nesmíme jim nahrát do karet.“ pokračoval.
„Uklidněte se.“ vybídl ho poté Tarn, „Dostanete prostor se vyjádřit. Teď mluvím já.“ zamítl důrazně a pevně se opřel, „Zničení těchto soch poslouží jako dostatečná demonstrace faktu, že tento svět je náš a žádné daedry nebudou ovládat naše životy. Na tohle ožehavé téma vám sdělí svůj názor velmistr Belisarius Belisar. Za moment. Prozatím vám děkuji.“ řekl a zamířil ke svému místu. Redguardský Císařský mág Belisar Belisarius se zvedl ze své židle mezi hosty a vykročil zaujmout místo u řečnického pultu.

„Doufám, že si ho upozornil, aby krotil své emoce.“ řekl tiše kancléř Talarian, když se naklonil k Vitovi.
„Apeloval jsem na něj, ale je to v režii Tarna.“ odpověděl mu Vita pohotově.
„Aha… No… Dobře.“ reagoval zklamaně kancléř a začal zkoušet pružnost dřívka. Vita si mezitím rozevřel písemnost, kterou byl ruční přepis celého změní reformy. Totéž učinila i většina přítomných.


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Odebral ses do podpalubí. Zařadil se fronty, která se plynule zkracovala až si stanul před kuchařem a jeho pomocníkem. Dostal si příděl. Vzhledově dost podobný tomu co si obědval včera. Poděkoval si a zamířil s jídlem zpět na palubu.

Rozhlédl ses po palubě. Hledal si nějaké volné místo kde by ses mohl usadit, nejlépe u zábradlí. Nalezl si. Menší bedny, jednu si lehce odsunul a vcelku pohodlně ses na ní usadil. Pustil ses do jídla. Mezitím kolem tebe prošla žoldačka od Ritabeth. Držela dvě porce a mířila k jejich společné kajutě. Brzy se vrátila zpět. Nesla pouze svojí porci. Usadila do stínu pod schody a pozvolna se pustila do jídla. Vypadala už odpočatěji.

Oběd i přestože vypadal dost podobně tomu včerejšímu, chutnal jinak, ale i tak použivatelně a chutně.

„Vsadím se s tebou, že k tomu nedojde...“ zvolal jeden ze starších námořníků, který zrovna vyšel z podpalubí a nesl si svoji porci.
„Dojde. Je to tradice.“ ujišťoval ho jiný námořník, přibližně v jeho věku. „Křest je křest. Z toho se prostě nevyvlíkneš. Ataf si potrpí na tradice… Plavím se s ním… No už to bude pěkná řádka let. Nikdy se tomu nikdo nevyhnul.“
„Kdy myslíš, že k tomu vydá rozkaz?“ tázal se první, když se opřel o zábradlí nedaleko tebe. „Navečer je to blbost. To by se mohlo vymknout. Takže asi až zejtra, ne?“
„Možná zejtra. Možná ještě dnes. Nejprve si musí plavba sednout… když seš z ní v prdeli. Těžko můžeš podstoupit křest.“ rozesmál se námořník a když se uklidnil, nabral si konečně první sousto porce. Druhý kývl a též si nabral, rozhlížel se přitom po lodi jakoby někoho hledal.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ

„Neee.“ rozesmála se pobaveně Elanya, „Jak jsem říkala. Tohle téma ‚reinkarnace‘ mě nefascinuje, nechci se tím zabývat. Jsem altmerka, troufnu si říci, že budu bez větších zásahu magie vypadat skvěle ještě pár dalších stovek let.“ pokračovala pobaveně, „Pokud samozřejmě omezím veškeré své nebezpečné nápady a expedice, které se mi honí v hlavě.“ dodala ještě pobaveně, ale pak zvážněla. „Chci to hlavně kvůli těm zbylým vědomostem, které měl ve své hlavě a kterými se až tolik neproslavil.“ znovu udělala odmlku, „Samozřejmě se ráda podělím.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Zenira přikývla. Převzala sis Civella a připravila si jiskření v ruce. Když Zenira spatřila tvůj záměr chytnout se Civella před sesláním kouzla.
„Raději se ho nedotýkej. Kdyby kouzlo přeskočilo.“ doporučila ti, „Nikam nám stejně neuteče.“ usmála se a pozvolna začala vybalovat mučící náčiní.

Začala si sesílat na Civella kouzlo jiskření. Civello se velmi brzy přišpendlil k podlaze a zmítal se v křečích v doprovodu skučení. Položila si mu otázku ohledně Copperstona. Civello neodpovídal. Bránil se odpovědi ještě pár dlouhých minut než konečně povolil a promluvil. Ustala si v sesílání, aby mohl mluvit zřetelně.

„Informátor... Zasranej špicl pracující na vlastní pěst. Au...“ zařval a pootočil se na záda, „Víc o něm nevím... Máme kšeft. On mi dá informace a já zaplatím...“ oddechoval ztěžka. „To je úplně mimo to na co... na co jste... au... jste se mě ptali. Úplně mimo.“
„To posuzujeme my.“ usmála se Zenira a zarachotila s náčiním.
„Dám prachy, dá informace co chci. Jasné a jednoduché jako facka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
 
Adrian_S
,,Promiňte, že jsem Vás zaslechl, pánové, ale o čem že se bavíte? Jaká tradice?"
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1268



Mimořádná událost: Hlasování o magické reformě

Jedná se o dlouhodobější událost, která bude probíhat minimálně do 1. listopadu 2023. Času na hlasování je tedy více než dost. Hlasovat nemusíte okamžitě, můžete posečkat až odhlasuje rada Starších a vyslanci, jejich hlasování bude veřejné a teprve poté hlasovat. Případně počkat na vývoj jejich reakcí a komentářů, které budou postupně zveřejňovány v dalších tazích.

Jednotlivé body je možné si ve formuláři projít, promyslet a případně se pozeptat (lze konzultovat s vypravěčem). Stačí pouze neodesílat odpovědi.

Stručná rekapitulace: Reforma je složena z několika bodů, které buď schválíte nebo odmítnete. Do finální podoby se dostanou pouze ty body, které budou schváleny většinou. Zamítnuté body se do reformy nedostanou. V případě, že dojde k remíze, přihlíží se k hlasu kancléře.

Hlasování hráčů je anonymní, hlasování jednotlivých NPC postav za radu Starších a vyslance hrabství je veřejné. Je k dispozici na tomto odkazu: ZDE

Pro hlasování není nutné znát nějak zvláště LORE ani současné dění v Hrozbě. Doporučuji snad jen vědět kdo je arcimágem Cyrodiilské Univerzity, kdo je vedoucím odboru Magie, dále kdo je Nejvyšším Císařským mágem a kdo je kancléřem. Tyhle čtyři funkce jsou nejčastěji zmiňovány v reformě.

Z vypravěčských postav se zúčastní hlasování:

Balion Ch. Talarian, Isabella Monová, Sigismund Striger, Stenus Tarn, Salina Maner, Valga Lexová, Zibeh Sendu, Sawen Thregor, Lucius Valerius, Meligulus Vita, Cassia LaRouchová, Tyrwin Calus, Elbert Arterius, Valindor Benoch, Tullius, Melisandre Ashfordová, Skjorvar, Gerrick, Scipio Vici, Savos Aren, Horatius Pelegrius, Delmus Helbone, Hakar, Clara Silver, Erina Corndwald, Lucan Junius, Ticemius Prentus, Pelena, Magna Trebatius

Dále se zúčastní (nebudou mít hlas):

Raemon Stentor, Selena Benochová, Alawen Silverwoodová, Hannibal de Peyran, Charlebert Landreau, Odette Landreau, Nero Paltavius st., Nero Paltavius st., Belisar Belisarius, Saena Belisarus, Mercuro Mero, Mathias de Peyran, Vivien de Peyranová, Jessia Leveque, Revon Mottiere

HLASOVÁNÍ O MAGICKÉ REFORMĚ PROBÍHÁ NA TOMTO ODKAZU.






Útržky z jednání rady Starších


„Vážený kancléři, vážený předsedo členů rady Starších, vážené místopředsedkyně a též vy všichni přítomní.“ zahájil úvod svého proslovu podobně jako předním jeho nadřízený, avšak nevynechal kancléře. „Dovolte mi, abych vám nyní řekl pár delších vět o tom proč je tato nejkontroverznější část magické reformy potřeba. Zničením těchto soch oslabíme vliv daeder v naší provincii, přijdou o své hlavní svatyně, místa kde se soustředila jejich moc a kde je mohl každý smrtelník vyhledat a zkusit požádat o pomoc. jejich vyvolení zůstanou i nadále, ale i oni budou oslaveni. Daedry z principu představují jednu z nejhorších variant nepřátel, kterým můžeme čelit. Jsou nevyzpytatelné, mocné, kruté a zcela nedotknutelné... Vyžívají se v naší bolesti, snaží se zaseknout klíny do fungujících rodin, otrávit naši mysl a vmanipulovat nás do jejich vlastních her pro pobavení, polechtání vlastního ega nebo pro své divoké hrátky s ostatními daedrami. Tyto zásahy jsou naprosto nežádoucí a musíme udělat maximum, abychom něco takového zastavili. Vzpomeňme co se stalo na samotném závěru Třetí éry. Otevřely se brány do Oblivinu, nastal chaos, masakrovali naše města, vesnice a nebýt Cyrodiilského šampiona a oběti císaře Martina Septima... by tento svět jak ho známe již neexistoval. Tohle musíme mít v paměti, stačí málo. Velmi málo.“ pozvedl ruku, „A lusknutím prstu může náš svět začít hořet jako před v minulé éře.“ luskl demonstrativně prsty. „Tahle část reformy je skutečně nezbytná, protože jedině tak můžeme důkladně a nekompromisně zakročit proti téhle verbeži, která se neštítí postavit proti svým druhům a spřáhnout se s daedrami.“ řekl s temným tónem v hlase, plným nenávisti a pohrdáním vůči všem kdo uctívají daedry či s nimi jen trošku sympatizují.

Talarianovo dřívko prasklo, když přehnal to kancléř přehnal při zkoušení pružnosti. Vita a většina přítomných sledovala hovořícího s nejrůznějšími výrazy ve tváři. Zatímco Tarn s LaRouchovou se tvářili uchváceně nad tím co právě jejich kolega řekl, Vita si udržoval kamennou tvář s neutrálním výrazem. Zahučelo to zejména mezi hosty z řad Vysokoskalí a příslušníky rady Starších z řad dunmerů. Ovšem i někteří lidští posluchači se netvářili příliš nadšeně.
„Děkuji za vaši pozornost.“ oznámil poté Belisarius a odebral se na své místo. Mezitím si stihl vysloužit nepříjemné pohledy některých přítomných, včetně úšklebků, které se vysmívali jeho fanatičnosti.

„K tomuto bodu se ještě vrátíme.“ ujistil hlasitě Vita, když spatřil kolik rukou vystřelilo vzhůru a hlásilo se o oslovo. „Slyšeli jsme dva hlasy za Císařské mágy. Nyní si vyslechneme zástupce Univerzity, která je s reformou velmi spjata. Prosím arcimágu Benochu, je to vaše.“ poukázal Vita Benochovi ať se ujme řečnického pultu.

Benoch předstoupil. Podobně jako jeho předchozí řečníci i on všechny přítomné pozdravil, včetně přítomného kancléře, který se nyní pohodlněji usadil a zjevně hodlal věnovat nadcházejícímu projevu trochu víc pozornosti.

„Vyjádřím se pouze k bodům, které ovlivňují naši magickou Univerzitu. Univerzita nemá žádný problém s obnovou cechu mágů a je ochotna s ním navázat spolupráci. V tomhle směru z naší strany není do budoucna žádný problém. Nicméně zásadně odmítáme, že by se Univerzita stala opět součástí Císařství. Byla vyhlášena nezávislost, která byla posvěcena Císařem. Rovněž je naše Univerzita zcela neutrální, máme stejný postoj k Císařství a též stejný postoj k Aldmerského spolu... potažmo k Thalmoru. Neděláme rozdíly a nenadržujeme ani jedné straně. Jsme magickou Univerzitou, naším cílem je vzdělávat budoucí mágy, zkoumat podstatu magie a věnovat se výzkumům. Nejsme válečníci a netoužíme být součástí žádné velké politiky a války. Univerzita rozhodně nechce znovu prožít to co prožila během války s Aldmerským spolkem.“ krátce se odmlčel, „Reforma se snaží nabourat chod naší Univerzity, snaží se ji opět vrátit pod Císařství a zabít tak její akademickou svobodu. Jakmile se totiž stane opět součástí Císařství začnou na ní s okamžitou platností platit veškerá omezení a zákazy, které vydává odbor Magie nebo odbor Vzdělání. Nehledě na omezení, které mají Císařští mágové. To značně oseká současné vzdělávací osnovy. Zdůrazňuji, že na Univerzitě neprobíhá žádná výuka temného umění. Naše osnovy jsou v souladu s korektními způsoby používání magie a jakékoliv zneužití magie je samozřejmě adekvátně potrestáno. Zároveň se vyjádřím k výtkám, které jsou směřovány na to, že na Univerzitě není žádná Rada do níž by byl někdo volen. To je prosté.“ pohlédl směrem k Tarnovi, „Jsme Univerzita kde se učí magie. Nikoliv politika. Jakmile obnovím Univerzitní radu okamžitě budu muset vypsat volby a strhne se mela, začne politikaření a kdovíco všechno co. Ať už mezi profesorským sborem tak mezi ambicióznějšími studenty, protože nelze nikdy zvolit všechny. Tohle bude jen odvádět pozornost od výuky a bude zdrojem zbytečných nesvárů. Z tohoto důvodu jsem zásadně proti jakémukoliv obnovování. Náš systém funguje dostatečně dobře. Probíhají pravidelně porady sboru. Při které se může každý člen vyjádřit k tomu co vedení plánuje. Ve vedení jsou tři lidé, tudíž se nejedná o žádné diktátorské rozhodování. Rozhodně tedy nemám neomezenou moc jak se snaží Císařští mágové prezentovat. Studenti mají možnost vyjádřit své názory kdykoliv chtějí, mohou je sdělit kterémukoliv profesorovi a nemusí řešit jestli je v nějaké radě nebo není.“ opět udělal krátkou pauzu, „Zároveň se mi nelíbí myšlenka, že by snad měl mít každý z profesorů dva mistrovské tituly. To je zbytečné. Titul je krásná věc, ale použitelné vědomosti v hlavě o to krásnější. Za svůj profesorský sbor koneckonců odpovídá arcimág a vedoucí profesor. Pokud uznají za vhodné, že mág, který sice nemá papírově dostatečný počet titulů a nejspíš je i zapsán kvůli nějakému bezvýznamnému škraloupu na černé listině, je dostatečně vhodným kandidátem, tak by to mělo být prostě respektováno. Co se týká financování naší Univerzity... Univerzita je schopna fungovat i poté co Císařství přeruší své financování. To je z mé strany vše. Zbylé body reformy mě nezajímají. A co se týká změny volby arcimága? Nemyslím si, že je vhodné ničit tradice Univerzity jenom proto, protože se jim současné vedení nelíbí. Mám jasnou představu kdo mě nahradí v případě mé smrti. Také mám i jméno osoby, která mě nahradí, pokud uznám, že už nemám zapotřebí být dále arcimágem. Nehledě na to, že způsobilost vhodného kandidáta na arcimáge by měli určovat členové sboru... Ne nějaká komise složená z kdekoho.“ zakončil, „Děkuji.“ poděkoval a když zamířil na své místo, dostalo se mu potlesku.

Tleskaly především profesorky z Univerzity, Silverwoodová, Benochová, De Peyranová, ale také čarodějky z Vysokoskalí, Leveque a Landreau. De Peyran, rektor Daggerfallské Univerzity a Revon Mottiere zatleskali též, ale s menším opožděním a více zdrženlivěji.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Oba námořníci nejprve pozvedli hlavu od svých porcí, změřili si tě pohledem a poté se na sebe podívali. V jejich tváři bylo patrné zaváhání, jakoby váhali jestli ti mají odpovědět popravdě.

„No... Bavíme se tu o tradici námořníků, která je spjata s nováčky... O křtu.“ začal opatrně starší námořník a pohlédl na druhého, který si nabral sousto a jen souhlasně přikyvoval hlavou. „Čeká každého kdo se na lodi plaví poprvé. Je to taková nepsaná tradice.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ

„Neee.“ rozesmála se pobaveně Elanya, „Jak jsem říkala. Tohle téma ‚reinkarnace‘ mě nefascinuje, nechci se tím zabývat. Jsem altmerka, troufnu si říci, že budu bez větších zásahu magie vypadat skvěle ještě pár dalších stovek let.“ pokračovala pobaveně, „Pokud samozřejmě omezím veškeré své nebezpečné nápady a expedice, které se mi honí v hlavě.“ dodala ještě pobaveně, ale pak zvážněla. „Chci to hlavně kvůli těm zbylým vědomostem, které měl ve své hlavě a kterými se až tolik neproslavil.“ znovu udělala odmlku, „Samozřejmě se ráda podělím.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Zenira přikývla. Převzala sis Civella a připravila si jiskření v ruce. Když Zenira spatřila tvůj záměr chytnout se Civella před sesláním kouzla.
„Raději se ho nedotýkej. Kdyby kouzlo přeskočilo.“ doporučila ti, „Nikam nám stejně neuteče.“ usmála se a pozvolna začala vybalovat mučící náčiní.

Začala si sesílat na Civella kouzlo jiskření. Civello se velmi brzy přišpendlil k podlaze a zmítal se v křečích v doprovodu skučení. Položila si mu otázku ohledně Copperstona. Civello neodpovídal. Bránil se odpovědi ještě pár dlouhých minut než konečně povolil a promluvil. Ustala si v sesílání, aby mohl mluvit zřetelně.

„Informátor... Zasranej špicl pracující na vlastní pěst. Au...“ zařval a pootočil se na záda, „Víc o něm nevím... Máme kšeft. On mi dá informace a já zaplatím...“ oddechoval ztěžka. „To je úplně mimo to na co... na co jste... au... jste se mě ptali. Úplně mimo.“
„To posuzujeme my.“ usmála se Zenira a zarachotila s náčiním.
„Dám prachy, dá informace co chci. Jasné a jednoduché jako facka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
 
Adrian_S
,,O co přesně jde?" zeptám se námořníka a přesunu se k nim blíže.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
Začnu taktéž pobaveně: "Ah ano, expedice ... doufám, že na spoustu dalších ještě vyrazíme. Ale jsem zvědavý, čím se Tarn zabýval? Mohlo by to být užitečné? Nebo jdeš spíše na slepo a doufáš, že něco vypadne?"
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1269



Mimořádná událost: Hlasování o magické reformě

Jedná se o dlouhodobější událost, která bude probíhat minimálně do 1. listopadu 2023. Času na hlasování je tedy více než dost. Hlasovat nemusíte okamžitě, můžete posečkat až odhlasuje rada Starších a vyslanci, jejich hlasování bude veřejné a teprve poté hlasovat. Případně počkat na vývoj jejich reakcí a komentářů, které budou postupně zveřejňovány v dalších tazích.

Jednotlivé body je možné si ve formuláři projít, promyslet a případně se pozeptat (lze konzultovat s vypravěčem). Stačí pouze neodesílat odpovědi.

Stručná rekapitulace: Reforma je složena z několika bodů, které buď schválíte nebo odmítnete. Do finální podoby se dostanou pouze ty body, které budou schváleny většinou. Zamítnuté body se do reformy nedostanou. V případě, že dojde k remíze, přihlíží se k hlasu kancléře.

Hlasování hráčů je anonymní, hlasování jednotlivých NPC postav za radu Starších a vyslance hrabství je veřejné. Je k dispozici na tomto odkazu: ZDE

Pro hlasování není nutné znát nějak zvláště LORE ani současné dění v Hrozbě. Doporučuji snad jen vědět kdo je arcimágem Cyrodiilské Univerzity, kdo je vedoucím odboru Magie, dále kdo je Nejvyšším Císařským mágem a kdo je kancléřem. Tyhle čtyři funkce jsou nejčastěji zmiňovány v reformě.

Z vypravěčských postav se zúčastní hlasování:

Balion Ch. Talarian, Isabella Monová, Sigismund Striger, Stenus Tarn, Salina Maner, Valga Lexová, Zibeh Sendu, Sawen Thregor, Lucius Valerius, Meligulus Vita, Cassia LaRouchová, Tyrwin Calus, Elbert Arterius, Valindor Benoch, Tullius, Melisandre Ashfordová, Skjorvar, Gerrick, Scipio Vici, Savos Aren, Horatius Pelegrius, Delmus Helbone, Hakar, Clara Silver, Erina Corndwald, Lucan Junius, Ticemius Prentus, Pelena, Magna Trebatius

Dále se zúčastní (nebudou mít hlas):

Raemon Stentor, Selena Benochová, Alawen Silverwoodová, Hannibal de Peyran, Charlebert Landreau, Odette Landreau, Nero Paltavius st., Nero Paltavius st., Belisar Belisarius, Saena Belisarus, Mercuro Mero, Mathias de Peyran, Vivien de Peyranová, Jessia Leveque, Revon Mottiere

HLASOVÁNÍ O MAGICKÉ REFORMĚ PROBÍHÁ NA TOMTO ODKAZU.






Útržky z jednání rady Starších

Hannibal de Peyran, rektor Daggerfallské Univerzity se ujal slova, stejně jako jeho předchůdci nejprve slušně všechny přítomné pozdravil a poté začal řečnit k palčivým tématům, která si zvolil.
„Z mého úhlu pohledu považuji některé body magické reformy za moudré a nezbytné. Zejména ty, které se týkají obnovení cechu mágů, řeší je fungování a majetkové vyrovnání. S nimi souhlasím v plném duchu. Osobně bych raději viděl cech mágů v rukou Císařských mágů než v rukou úředníků Odboru magie. To, že Nejvyšší Císařský mág je i zároveň vedoucím Odboru magie je sice taková tradice posledních několik let. Ovšem nemusí trvat věčně. Úředníci ať si klidně kontrolují, ale ať to vedou mágové co tomu rozumí. Dále se vyjádřím k magické Univerzitě. Budu reagovat zejména na slova arcimága Benocha. Jako rektor Daggerfallské Univerzity musím zcela nesouhlasit s jeho pohledem na demokratické instituce ve vnitřní sktruktuře Univerzity. Rada Univerzity složená ze zvolených členů profesorského sboru a samozřejmě studentů nijak negativně neovlivňuje chod a kvalitu výuky i samotných příprav na ní. Jak ze strany studentů tak ze strany sboru. Pokud je student lajdák... bude jím bez ohledu na to jestli bude existovat nějaká Rada. Stejně tak to platí i vyučujících. Argumentovat tím, že Rada přispívá k vnitřním intrikám a politikaření je hloupost. Inkritikování a politikaření probíhá vždy... leda byste své podřízené drželi velmi, opravdu velmi zkrátka, aby žili v neustálém strachu. Troufnu si říci, že takový strach snad na Univerzitě v Imperial City nepanuje. Opravdu v to doufám. “ odmlčel se krátce, „Reforma funkce arcimága, kterou Císařští mágové navrhují v reformě mi přijde naprosto rozumná. Koneckonců něco na podobném principu máme v Daggerfallu a funguje to velmi dobře. Všichni jsou spokojeni. Asi každý máme nějakou představu o svém nástupci. Jenže každý z nás, který zastává úřad v němž ovlivňuje spoustu jiných lidských životů by měl vždy v otázce nástupnictví reflektovat i názor svých podřízených. Reforma funkce arcimága tohle přinese.“ opět udělal pauzu, „Dále se vyjádřím k bodu ohledně daeder. Řešení tohoto problému považuji za extrémně nešťastné, které přinese více problémů než užitku. Tohle téma bych zcela z reformy vyjmul a nezahrnoval ho.“ poté poděkoval za pozornost a přesunul se zpět na své místo. Slovo nyní dostal na vyzvání předsedy členů rady Starších Revon Mottiere.

Starší muž předstoupil, pozdravil všechny přítomné a plynule navázal na svého předchůdce.
„Souhlasím s tím co vám sdělil můj předřečník, rektor De Peyran. Univerzita by měla být více demokratická a obecně otevřenější co se týče jejího fungování. Momentálně je vše zahaleno mlhou a tajemnostmi, které neprospívají nikomu. Také jsem názoru, že by měla být funkce arcimága reformována a mělo by být zvoleno nové vedení. Aby to však neznělo nějak útočně nebo negativně. Arcimága Benocha považuji za velkého odborníka v oblasti magie obnovy a léčitelství, je to plně kvalifikovaný profesor a velká kapacita ve svém oboru. Ovšem jeho kroky v čele Univerzity se nesetkávají s takovou zářivosti a budí spíše kontroverzi a pachuť toho, že se Univerzita začíná ocitat někde kde ji nikdo nikdy nechtěl. Takže bych ocenil změnu směru, kterým se ubírá.“ udělal delší pauzu.

Mezi přítomnými to zašumělo. Zejména Císařské mágy tato slova nejspíš potěšila. Talarian se tvářil zamračeně a hleděl před sebe. Vitova tvář byla zabořená do písemnosti do níž si připsal několik rychlých poznámek. Benuch nevzrušeně sledoval Mottiereho, který se znovu nadechoval ke slovu.

„Zároveň si nemyslím, že je moudré Univerzitu zcela odstřihnout od Císařství, pakliže bude její začlenění odmítnuto. Ano. Můžeme se bavit o nějakém snížení počtu financí, které jdou na tuto Univerzitu, ale zastavení financování by bylo špatné. Vlastně by to bylo naprosto katastrofické... pro Císařství. Takže prosím
zvažte jestli budeme u tohoto bodu natolik radikální, protože to opravdu není moudré.“
následně poděkoval za slovo a vrátil se ke svému místu.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Námořníci na sebe navzájem pohlédli. Přesunul ses k nim blíže a vyčkal, který z nich se ujme odpovědi jako první. Nakonec se oba nejprve rozhlédli a poté si první z nich odkašlal a trochu vyhýbavě započal formulovat svoji odpověď.
„No... Ehm... Podívejte.“ usmál se široce, „Kdybych vám to řekl... přišel byste o překvapení. Protože jestliže nevíte oč jde. Tak jste se nikdy neplavil a je to vaše poprvé.“ zvážněl. Pohlédl na druhého jakoby od něj očekával nějakou pomoc. Ten však zabořil hlavu hluboko k talíři a zběsile se ládoval zbytky jídla v talíře.

„Jde o tohle...“ ohlédl se znovu, „Krom vás. To čeká určitě i několik dalších a oni také nemají šajna o co přesně jde. Pro nás staré... je to pak o to lepší podívaná.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Přesný obsah jeho písemností samozřejmě neznám.“ přiznala Elanya, „Takže ano. Možná je to honba trošku naslepo. Ovšem proč by ses namáhal s ukrývání svých znalostí po celém Tamrielu? Kdyby se nejednalo o něco opravdu zajímavého a chtěl bys případného sběratele podrobit nějakým zkouškám... abys například věděl, že je toho hoden?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Zenira přikývla. Převzala sis Civella a připravila si jiskření v ruce. Když Zenira spatřila tvůj záměr chytnout se Civella před sesláním kouzla.
„Raději se ho nedotýkej. Kdyby kouzlo přeskočilo.“ doporučila ti, „Nikam nám stejně neuteče.“ usmála se a pozvolna začala vybalovat mučící náčiní.

Začala si sesílat na Civella kouzlo jiskření. Civello se velmi brzy přišpendlil k podlaze a zmítal se v křečích v doprovodu skučení. Položila si mu otázku ohledně Copperstona. Civello neodpovídal. Bránil se odpovědi ještě pár dlouhých minut než konečně povolil a promluvil. Ustala si v sesílání, aby mohl mluvit zřetelně.

„Informátor... Zasranej špicl pracující na vlastní pěst. Au...“ zařval a pootočil se na záda, „Víc o něm nevím... Máme kšeft. On mi dá informace a já zaplatím...“ oddechoval ztěžka. „To je úplně mimo to na co... na co jste... au... jste se mě ptali. Úplně mimo.“
„To posuzujeme my.“ usmála se Zenira a zarachotila s náčiním.
„Dám prachy, dá informace co chci. Jasné a jednoduché jako facka.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]
 
Adrian_S
Zklamaně se nadechnu, ,,Fajn. Nechte si svá tajemství, ale pánové, varuji Vás, má se mé osobě něco stát díky Vaší tradici, draze za to zaplatíte." podívám se na ně temně, ,,Nežertuji."

Pak od nich vstanu a odejdu do své kajuty, lehnu si do postele a budu chvíli podřimovat, aby cesta rychle utekla.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
scorpioncz
"Teď si mě navnadila možná víc než předtím. Kdo ví, co to může být, To je zajímavější než jít po něčem konkrétním. Do neznáma a ještě dál! ... Dobře, no zkusím se tedy přimluvit. Pokud je to vše, tak se navrátím zpátky. Určitě mne už shánějí. Ještě jednou díky za prsten." Pokud již nebude mít nic na srdci tak jí vyprovodím z kabinetu, zamknu a s pokývnutím hlavy poté půjdu zpět za ostatními (je asi jedno jestli s ní nebo bez ní, jak se jí bude chtít).

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
SuperHunter
"Třeba by nám mohl pomoct víc než ty, když o ničem nic nevíš. Jak se s ním domlouváš kdy a kde se sejdete?" položím další otázku. Pokud ihned nezačne odpovídat nebo se bude snažit začít vymlouvat tak opětovně sešlu kouzlo.

Pokud dojde k dalšímu seslání zkontroluji stav jeho pout zdali je kouzlo nepoškodilo a přenechám prostor Zeniře pokud se stále nebude chtít svěřit.
 
Aurelius
→ Tah 1270



Mimořádná událost: Hlasování o magické reformě

Jedná se o dlouhodobější událost, která bude probíhat minimálně do 1. listopadu 2023. Času na hlasování je tedy více než dost. Hlasovat nemusíte okamžitě, můžete posečkat až odhlasuje rada Starších a vyslanci, jejich hlasování bude veřejné a teprve poté hlasovat. Případně počkat na vývoj jejich reakcí a komentářů, které budou postupně zveřejňovány v dalších tazích.

Jednotlivé body je možné si ve formuláři projít, promyslet a případně se pozeptat (lze konzultovat s vypravěčem). Stačí pouze neodesílat odpovědi.

Stručná rekapitulace: Reforma je složena z několika bodů, které buď schválíte nebo odmítnete. Do finální podoby se dostanou pouze ty body, které budou schváleny většinou. Zamítnuté body se do reformy nedostanou. V případě, že dojde k remíze, přihlíží se k hlasu kancléře.

Hlasování hráčů je anonymní, hlasování jednotlivých NPC postav za radu Starších a vyslance hrabství je veřejné. Je k dispozici na tomto odkazu: ZDE

Pro hlasování není nutné znát nějak zvláště LORE ani současné dění v Hrozbě. Doporučuji snad jen vědět kdo je arcimágem Cyrodiilské Univerzity, kdo je vedoucím odboru Magie, dále kdo je Nejvyšším Císařským mágem a kdo je kancléřem. Tyhle čtyři funkce jsou nejčastěji zmiňovány v reformě.

Z vypravěčských postav se zúčastní hlasování:

Balion Ch. Talarian, Isabella Monová, Sigismund Striger, Stenus Tarn, Salina Maner, Valga Lexová, Zibeh Sendu, Sawen Thregor, Lucius Valerius, Meligulus Vita, Cassia LaRouchová, Tyrwin Calus, Elbert Arterius, Valindor Benoch, Tullius, Melisandre Ashfordová, Skjorvar, Gerrick, Scipio Vici, Savos Aren, Horatius Pelegrius, Delmus Helbone, Hakar, Clara Silver, Erina Corndwald, Lucan Junius, Ticemius Prentus, Pelena, Magna Trebatius

Dále se zúčastní (nebudou mít hlas):

Raemon Stentor, Selena Benochová, Alawen Silverwoodová, Hannibal de Peyran, Charlebert Landreau, Odette Landreau, Nero Paltavius st., Nero Paltavius st., Belisar Belisarius, Saena Belisarus, Mercuro Mero, Mathias de Peyran, Vivien de Peyranová, Jessia Leveque, Revon Mottiere

HLASOVÁNÍ O MAGICKÉ REFORMĚ PROBÍHÁ NA TOMTO ODKAZU.






Útržky z jednání rady Starších

„Nemám rád mágy, čaroděje a čarodějky.“ převzal slovo Vrchní generál Valerius, když se dostal ke slovu a pozdravil všechny přítomné, „Kdyby magie neexistovala bylo by ve světě mnohem víc klidu, poměr sil muže proti muži by závisel na reálných faktorech. Takhle můžete mít tucet schopných chlapů v boji, ale stačí jeden mág se salvou svých destrukčních sil a je z nich rázem popel. Nešťastné, ale tváří tvář zmetkům z Thalmoru krutá realita. Jestli chceme příští válku s Aldmerským spolkem vyhrát budeme potřebovat, aby byli Císařští mágové s námi, plně s námi. Aby žádný z nich nemohl říci, že se ho to netýká, skrýt se za svoji neutralitu a zmizet kdovýkam než se to přežene. Tohle se nesmí stát. Reforma na to pamatuje. Takže... pokud tenhle potenciál nevyužijeme, jsme pitomci a zpackali jsme osud budoucích generací. Dále jsem pevně přesvědčen, že Císařští mágové musí mít plnou kontrolu nad jakoukoliv magickou institucí. Ať už je to cech mágů nebo Univerzita. Musí tu kontrolu mít, musí být garantem a zřizovatelem. Jak zmiňoval rektor De Peyran, úředníci ať klidně kontrolují, ale ať to řídí někdo kdo tomu rozumí. Co se týká daeder? Ať klidně všichni uctívači hoří někde na hranicích, když se jim tak líbí násilí na druhých a páchání zvěrstev ve jménu jejich milovaného daedrického prince. S touhle chamradí je zbytné zacházet v rukavičkách. Co tam máme dále?“ tázal se sám sebe, „Univerzita. Můj názor na Univerzitu je dlouhodobě konstantní a neměněný. Univerzita by měla být součástí Císařství a současné vedení by mělo být neprodleně vyměněno. To co si dovoluje je naprosto přes čáru a jakékoliv morální hodnoty slušného člověka. Máme zde popravu kněžky Jannusové, máme zde nejrůznější čachry na pozemcích, omezování přístupu veřejnosti, různé dekrety a jiné zhovadilosti vycucané z prstu arcimága Benocha. V neposlední řadě jsou tu pak anomálie, které se objevily napříč Cyrodiilem a Univerzita se k nim nehlásí. I jako naprostý laik vidím, že jejich zdrojem musí být právě Univerzita. Tak prosím vás. Vezměte rozum do hrsti a dovolte nám prostřednictvím této reformy udělat na Univerzitě pořádek.“

„Žádám o reakci!“ zvolal hlasitě Elbert Arterius a pozvedl ruku. Vita už se připravoval k zamítnutí, protože tak doposud činil pokaždé, neboť k reakcím mělo dojít později. Zasáhl však kancléř, který svolil k reakci. Elbert Arterius ve povstal ze své židle a rozhlédl. Valerius na něj nevraživě hleděl.

„Vážený Vrchní generále Lucie Valerie.“ oslovil Elbert Arterius Valeria, který na něj shlížel se značnou nelibostí, ale v rámci slušnosti a korektního průběhu jednání mlčel. „Je krásné, že nám tu vyjmenováváte hříchy arcimága Benocha a jako laik nám rovnou i podsouváte, že Univerzita svojí za anomáliemi. Ovšem vy jste naprostá zrůda, která nemá vůbec co dělat v úřadu odboru armádních sil a už vůbec nemá co moralizovat druhé… nebo je snad kárat za nějaké prohřešky. Váš legát Nigidius Amatius, který byl údajně vaším velkým oblíbencem, napadl a málem zmasakroval Univerzitu. Celému tomuhle incidentu také předcházelo to, že jste přesvědčoval jiné členy Císařské legie, zejména té Osmé, že můj bratranec Aurelius Decimus Arterius je špatným vůdcem, který nemá absolutně co dělat v čele Osmé legie. Dehonestoval jste jeho jméno a vyvolával rivalitu, která oslabovala Císařství a to dokonce ještě v dobách války. Mohl jste tak svými činy přispět k naprosté destabilizaci Císařství a nechat Thalmor, aby nás s parádou převálcoval. Z mého úhlu pohledu je to prostě něco naprosto, ale naprosto příšerného. Zároveň jste jedním z účastníků a též iniciátorů Modré noci při které došlo k masakru ve vile rodu Arteriů. Tehdy to bylo vnímáno jako čin, který byl hoden vyznamenaní. S odstupem času se ukázalo, že to bylo celé postaveno na lži, která pomohla změnit rovnováhu sil ve váš prospěch. Osobně je mi nesmírně špatně z toho, že i po všech těch svých svinstev, které jste buď udělal osobně nebo si na ně někoho najal… můžete sedět na tak vysokých postech a ještě se vyjadřovat k něčemu tak závažnému jako je magická reforma.“

Valerius probodával o mnoho let mladšího řečníka vražedným pohledem, hákem položeným na řečnickém pultu párkrát pohnul a nasupeně se zhluboka nadechl.

„Vážený legáte Elberte Arterie. Je mi zcela ukradené co si o mě myslíte. Váš bratranec nebyl hoden toho, aby vedl Osmou legii. Rozhodnutí sněmu ostatně má slova potvrdilo, když ho zbavilo vedení a ustanovilo místo něj mě.“ udeřil tupou částí háku o svoji hruď Valerius, „Vaše urážky a nařčení pro tentokrát přejdu, protože jste mladý a nevybouřený, včera jste to bezpochyby přehnal s pitím na Univerzitě a nyní vám to nemyslí zcela objektivně. Mám mnoho kostlivců ve skříni, ale jsem věrný Císařství a svoji práci a vše co dělám, dělám jen pro jeho lepší budoucnost.“ odmlčel se generál Valerius, když spatřil, že se legát Raemon Stentor přihlásil o reakci. Též mu bylo vyhověno, generál Valerius si hlasitě povzdechl v doprovodu protočení očí.

„Vážení přítomní, dovolte mi reagovat na slova, která tu zazněla. Rád bych se vyhnul zabřednutí do rozebírání problematiky činů generála Arteria a generála Valeria.“ vysvětlil na úvod Raemon Stentor, „Kdyby před lety sněm rozhodl jinak, stál by nyní vašem místě pravděpodobně Arterius.“ poukázal směrem k Valeriovi, který se nelibě pousmál, „Tedy váš bratranec.“ obrátil se nyní ke stále stojícímu Elbertovi, který na něj hleděl stejně nevraživě jako ještě před chvílí Valerius, „Váš bratranec.“ zopakoval ještě jednou Stentor k Elbertovi, aby nebylo pochyb ke komu bude další slova primárně směřovat, „Zjevně by i on předkládal svůj názor zcela od srdce a vy byste seděl na stejném místě a nyní reagoval úplně stejně i na něj. Pokud byste nereagoval, byl byste pokrytec. Protože ano. Zcela objektivně můžeme říci, že jak generál Valerius, tak generál Arterius jsou svině, zrůdy plné naprosto amorálních rozhodnutí, které odporují čemukoliv co by se očekávalo od někoho na tak vysokém postu. Faktický rozdíl tu ovšem existuje. Generál Valerius je svině co dělá nezbytné svinstvo ve prospěch Císařství a jeho občanů. Generál Arterius je… pardon byl… svině a dělal nezbytné svinstvo ve prospěch kdekoho, ale rozhodně ne ve prospěch Císařství a jeho občanů. A to je zásadní rozdíl.“ zdůraznil Stentor, „To je vše. Děkuji.“ poděkoval a usedl zpátky na své místo. Elbert se též posadil na své místo, ale přitom vražedným pohledem probodával Stentora. Ten si ho však nevšímal.



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Námořníci po tvé výhrůžce zvážněli, navzájem se na sebe podívali, ale i přesto odmítli být jakkoliv více sdílní. Vrátil ses do své kajuty, ulehl do postele a pokusil se usnout. Povedlo se. Brzy si usnul. (spíš)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Ano. To je vše.“ potvrdila Elayna a vykročila ke dveřím, „Nemáš zač.“ řekla těsně než jste opustili kabinet a společně pokračovali dolů do Velkého sálu. Už na schodišti bylo jasné, že veškerá pochmurná nálada zmizela a většina studentů, hostů a nejspíš i někteří členové profesorského sboru se odvázali. Hudba byla rychlejší než když jste odcházeli, také stoly byly prakticky prázdné a nikdo u nich až na výjimky neseděl.

Archibald Wolfrey, který stál nedaleko vchodu do jídelny a hovořil i nadále s Hannibalem De Peyranem, rektorem Daggerfallské Univerzity mávl na Elanyu a naznačil jí ať se k němu jde připojit. Ta si jeho nabídky buď nevšimla nebo se ji prozatím rozhodla nevyužít, protože zůstala stát vedle tebe a rozhlížela se všemi směry.

Hledal si mezi přítomnými Lauranu a brzy ji nalezl. Postávala vedle Belia, který už z dálky vypadal dost unaveně, vlasy měl rozcuchané do všech směrů a snažil se něco horlivě vysvětlovat Lauraně, zatímco ostatní kolem tančili. Brzy se k nim připojila i Serana s Flaviem. Flavius zjevně Belia upozornil na jeho rozcuchaný účes, ale Belius jen mávl rukou a začal cosi štrachat pod kabátem. Načež mu Flavius okamžitě začal vysvětlovat, že už o další kolo nemá zájem.

Rozhlédl ses dál. Elbert Arterius tančil s hnědovlasou čarodějkou (Odette Landreau), která mohla být přibližně v jeho věku, nedaleko arcilektorky De Peyranová a Remana Lexe. Arcimág Benoch byl na protější straně tanečního parketu, netančil. Stál vedle Alawen Silverwoodové, oba drželi skleničku s vínem a hleděli na tančící páry. Z parketu zrovna také mizela Fairwen Spellorová v doprovodu kancléře Baliona Talariana, mířili k jednomu z mnoha volných míst u stolu. Oba se usmívali od ucha k uchu a zjevně měli velmi dobrou náladu. Po ostatních členech profesorského sboru nebylo ani památky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Civello zaskřípal zuby, „Vždycky mi dá vědět dopředu kdy a kde se sejdeme... Schůzky jsou diskrétní.“ reagoval nakonec neochotně. „Ale je drahej, hodně drahej a nedělá jen tak pro někoho.“ dodal urychleně.

Vzpomínáš si, že v dopisu na Civellově stolu, byla zmínka o schůzce U zlotřilé veverky, která má proběhnout pozítří. Vzhledem k datu dopisu je jasné, že toto setkání má proběhnout zítra v deset hodin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >):
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Upravil/a Aurelius dne 12.10.2023 20:39
 
Adrian_S
Jiskra bez zážehu je cíl bez naděje...
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 1271


Mimořádná událost: Hlasování o magické reformě

Jedná se o dlouhodobější událost, která bude probíhat minimálně do 1. listopadu 2023. Času na hlasování je tedy více než dost. Hlasovat nemusíte okamžitě, můžete posečkat až odhlasuje rada Starších a vyslanci, jejich hlasování bude veřejné a teprve poté hlasovat. Případně počkat na vývoj jejich reakcí a komentářů, které budou postupně zveřejňovány v dalších tazích.

Jednotlivé body je možné si ve formuláři projít, promyslet a případně se pozeptat (lze konzultovat s vypravěčem). Stačí pouze neodesílat odpovědi.

Stručná rekapitulace: Reforma je složena z několika bodů, které buď schválíte nebo odmítnete. Do finální podoby se dostanou pouze ty body, které budou schváleny většinou. Zamítnuté body se do reformy nedostanou. V případě, že dojde k remíze, přihlíží se k hlasu kancléře.

Hlasování hráčů je anonymní, hlasování jednotlivých NPC postav za radu Starších a vyslance hrabství je veřejné. Je k dispozici na tomto odkazu: ZDE

Pro hlasování není nutné znát nějak zvláště LORE ani současné dění v Hrozbě. Doporučuji snad jen vědět kdo je arcimágem Cyrodiilské Univerzity, kdo je vedoucím odboru Magie, dále kdo je Nejvyšším Císařským mágem a kdo je kancléřem. Tyhle čtyři funkce jsou nejčastěji zmiňovány v reformě.

Z vypravěčských postav se zúčastní hlasování:

Balion Ch. Talarian, Isabella Monová, Sigismund Striger, Stenus Tarn, Salina Maner, Valga Lexová, Zibeh Sendu, Sawen Thregor, Lucius Valerius, Meligulus Vita, Cassia LaRouchová, Tyrwin Calus, Elbert Arterius, Valindor Benoch, Tullius, Melisandre Ashfordová, Skjorvar, Gerrick, Scipio Vici, Savos Aren, Horatius Pelegrius, Delmus Helbone, Hakar, Clara Silver, Erina Corndwald, Lucan Junius, Ticemius Prentus, Pelena, Magna Trebatius

Dále se zúčastní (nebudou mít hlas):

Raemon Stentor, Selena Benochová, Alawen Silverwoodová, Hannibal de Peyran, Charlebert Landreau, Odette Landreau, Nero Paltavius st., Nero Paltavius st., Belisar Belisarius, Saena Belisarus, Mercuro Mero, Mathias de Peyran, Vivien de Peyranová, Jessia Leveque, Revon Mottiere

HLASOVÁNÍ O MAGICKÉ REFORMĚ PROBÍHÁ NA TOMTO ODKAZU.






Útržky z jednání rady Starších

„Vážení přítomní.“ ozval se Vita, když vstal ze svého místa, „Rád bych vás požádal, abychom se nyní soustředili na problematiku magické reformy. Téma vhodnosti Vrchního generála Valeria a spolu s ním i jakékoliv další poměřování mezi rodem Arteriů a Valeriů, na toto dnešní jednání rozhodně nepatří.“ požádal klidným tónem, „Zároveň bych vás nyní chtěl požádat, abyste si reakce na ožehavé téma anomálie, ponechali až na pozdější čas. Prostor bude. Děkuji.“ dodal stále klidným tónem hlasu a usedl na své místo. Poté vyzval další řečníky, kteří byli přihlášeni ke slovu.


Slova se ujala Odette Landreau, členka cechu mágů ve Vysokoskalí, profesorka na Daggerfallské Univerzitě.
„Jako dlouholetá členka rady cechu mágů, členka akademické rady Daggerfallské rady a přednášející, mám bohaté zkušenosti s nejrůznější problematikou na Univerzitách. Mé vyjádření k magické reformě tedy bude primárně o této problematice.“ zahájila svoji řeč, když pozdravila všechny přítomné. „Domnívám se, že by si Univerzita zasloužila být i nadále nezávislá. Jednak je mi akademická svoboda svatá, ale hlavně kvůli vizi nezávislosti již bylo zmařeno dost životů. A nyní by se ukázalo, že k jejich zmaření došlo zbytečně, že nic z toho proč bojovali a umírali nemělo smysl. Univerzita by si měla za svojí nezávislostí stát a bojovat za ní. To budu podporovat vždy. Ať už se bude jednat o jakoukoliv Univerzitu. Ovšem měla by být ochotna nabídnout nějaký kompromis, něco na oplátku. Měla by být schopna garantovat, že tato volnost, které se jí dostane nebude nijak zneužívána jejím vedením. Jsem tedy důrazně proti ztrátě nezávislosti Univerzity, ale zároveň jsem pro, aby se arcimág a potažmo vedení Univerzity vybíralo transparentněji. Zároveň jsem přesvědčena, že by studenti měli mít své zastoupení, plnohodnotné zastoupení v radě Univerzity, která by měla být též neprodleně obnovena.“ pokračovala a přitom hleděla na arcimága Benocha, který jen nevzrušeně sledoval její projev ze svého místa.
„Zároveň nesouhlasím s tvrzením, že současné vedení je zcela nekompetentní. Celá ta trojice představuje velmi schopné mágy, odborníky ve svých oborech, mají znalosti a zkušenosti, které mohou nabídnout jak ve vedení Univerzity, tak svým studentům. Mám však vážné pochybnosti o vhodnosti velmistra Benocha na funkci arcimága, abych byla férová... Velmistr Benoch je jak jsem již zmínila kompetentní, má znalosti a zkušenosti, ale v poslední době vykazuje značné tendence dělat kontroverzní rozhodnutí, které Univerzitě velmi škodí, protože negativně zatěžují její dlouho budovanou pověst.“ odmlčela se. Benoch svůj výraz ve tváři nijak nezměnil, Odette si jeho pohledu nyní nevšímala. „Pokud to shrnu. Zastávám názor, že ideálním řešením Univerzity v rámci magické reformy je: ponechání její nezávislosti, obnovení rady Univerzity, zavedení transparentní volby arcimága a též rezignaci toho současného, aby mohlo nové vedení vzejít z této nové volby a rozptýlilo veškeré pochybnosti. Také se přikláním k variantě, aby v případě této rezignace pověřil vedením Univerzity někoho dočasně kancléř, nikoliv garant. Kancléř Talarian zná problematiku Univerzity, zná tamní profesory a má dostatek zkušeností jak si s tímto složitým obdobím na Univerzitě poradit. Děkuji. To je vše. Zbylé body není třeba z mé strany komentovat.“



---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Cítíš jak ti tělem pulzuje teplo, cítíš bolest ve svém hrudníku, když si v hlavě zazní ženský hlas, který si již předtím slyšel, mnohokrát ve svých vizích a útržcích, ale nyní víš, že ses s ženou, jíž hlas patří osobně setkal. Kde? Možná v Mohyle.

Ženský hlas k tobě promlouval, zatímco se ti před očima promítalo několik obrazců. Spatřil si loď, dostatek úhlů pohledu, abys ji zcela jasně identifikoval jako Atafovu. Spatřil si tvář Ritabeth, která se dívala na západ slunce. Vypadala spokojeněji než obvykle.
„Mladá, ale zvrácená čarodějka, která má mnoho tajemství.“ zaznělo ti v hlavě, „Využij ji.“ nabádal tě ženský hlas ve snu, „Zmanipuluj ji a využij. Hrej její hru. S její pomocí můžeš získat víc než můžeš ztratit. Může být prospěšná.“ doporučoval ti ženský hlas znějící v hlavě. „Posádka je slabá. Nepřežije tvrdý střet s magií, který tě bezpochyby čeká. Ona tu šanci má. Když si nezískáš její důvěru, budeš na to sám.“

Hlas se brzy odmlčel a obraz se změnil. Spatřil si ostrov, nejspíš svůj cíl. Obraz byl však nezřetelný, vydržel jen krátce. „Mohu přijít jen když je tvé tělo a mysl oslabené, nechráněné a nevzdoruješ. Když své tělo vyčerpáš, budeš slabší přijdu a budu schopna s tebou promlouvat, ale vyčerpaný a zranitelný seš mi k ničemu. Ohrožuješ tím sebe mi mě.“ zněl důrazně ženský hlas, přesto s každým dalším slovem slábl a kdesi se ztrácel.


Bolest v tvém těle zesílila natolik, že ses musel probudit. Cítil si bolest na hrudi, cítil si jak ti pot teče po tváři a přitom slyšel jak první důstojník řve na několik námořníků, aby pořádně zabrali.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Mezitím co si zvažoval svoji reakci dorazil zbytek jezdců. Seřadili se na okraji cesty v řadě a netrpělivě očekávali na další rozkazy. Když si na legionáře spustil důrazným tónem, pevně sevřel otěže svého koně, bylo na jeho těle vidět, že se velmi zhluboka nadechl. Poté slezl z koně. Zatímco se otáčel sundával si svoji přilbu, aby ti odhalil svoji tvář. Jeho přilba pak skončila pod jeho ramenem. Spatřil si staršího blonďatého bretonce (graf. vzhled - zde, vlasy měl střižené do vojenského účesu a vousy měl upravené do knírku s bradkou.

„Sir Raemon Stentor, legát Vysokoskalské legie a rytíř ve službách Daggerfallského království.“ představil se následně důrazně, aby ho všichni přítomní slyšeli. Poté jeho přísný zrak spočinul na tobě, měřil si tě od hlavy k patě. Zjevně se mu na tobě něco nelíbilo nebo nezdálo. Louč se kterou přispěchal jeden jezdec vás oba osvětlovala víc než dost. Následně sáhl do své brašny, vytáhl ruličku na níž byly připevněny dvě pečeti. Obě si identifikoval téměř okamžitě. První symbolizovala Tamrielské Císařství a druhá patřila Císařské legii. „Má legitimace.“ pronesl a podal ti ruličku papíru.

Převzal si ruličku a nahlédl do ní. Pečetě jsou bezpochyby pravé, listina je podepsána Vrchním generálem Vysokoskalí Lewinem Falbertem a legitimuje zde přítomného Stentora jako Císařského důstojníka v hodnosti legáta s rozšířenými pravomocemi. Vrátil si mu listinu. Opatrně ji znovu sroloval a vrátil do své brašny.

„Takže kvestor Osmé legie?“ položil řečnickou otázku, „To by mohl říct každý. Pokud je mi známo... Tak Chorrolské hrabství. Říkám to dobře? Jistě, že to říkám dobře. Ano. Chorrolské hrabství nemá žádného přiděleného Císařského důstojníka. Toho posledního, oficiálního mám takový pocit, že snad popravila sama hraběnka.“ řekl s předstíraným úžasem, „Vypadáte spíš jako kdybyste šel na funus a cestou se ztratil. Kdo velí téhle početné skupince?“ obrátil se na ostatní. S tebou nejspíš nehodlal již více ztrácet čas. Skupinka nejbližších opozdilců, ale velmi hbitě vystřelila prsty směrem k tobě. Stentorova tvář se zkřivila v grimasu jakoby ho postihlo nějaké velké neštěstí.

Odkašlal si a zachrčel.
„Ach... Ten Cyrodiil a jeho kultura.“ zaznělo z jeho úst tiše, ale přesto dosti zřetelně, protože nikdo téměř nedutal. Ticho rušilo jen občasné zahoukání sovy a zvuk koní. „Takže pane Ervine.“ oslovil tě poté, „Předpokládám, že podobnou listinu jakou mám já... u sebe nemáte. Takže to naše politováníhodné nedorozumění rozuzlíme následovně. Já i moji muži máme jasný cíl cesty. Míříme do Císařského města, jsme příslušníci Císařské legie tudíž nepředstavujeme žádnou hrozbu pro hrabství. Mimo jiné jsme pověřeni veledůležitým úkolem. Proto se teď každý vydáme svoji cestou a já nebudu trvat na tom trestu v podobě zmrskání. Také pominu skutečnost, že jestli jste opravdu kvestor... Pak jste se dopustil urážky vůči nadřízenému a také dehonestaci svého úřadu, protože to jak se tu prezentujete... je naprosto tristní.“ zakroutil hlavou a poukázal na tvůj společenský oděv, který byl po tvém pádu nevypadal zrovna dvakrát nejlépe. „Pro vás více než velkorysé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Ano. To je vše.“ potvrdila Elayna a vykročila ke dveřím, „Nemáš zač.“ řekla těsně než jste opustili kabinet a společně pokračovali dolů do Velkého sálu. Už na schodišti bylo jasné, že veškerá pochmurná nálada zmizela a většina studentů, hostů a nejspíš i někteří členové profesorského sboru se odvázali. Hudba byla rychlejší než když jste odcházeli, také stoly byly prakticky prázdné a nikdo u nich až na výjimky neseděl.

Archibald Wolfrey, který stál nedaleko vchodu do jídelny a hovořil i nadále s Hannibalem De Peyranem, rektorem Daggerfallské Univerzity mávl na Elanyu a naznačil jí ať se k němu jde připojit. Ta si jeho nabídky buď nevšimla nebo se ji prozatím rozhodla nevyužít, protože zůstala stát vedle tebe a rozhlížela se všemi směry.

Hledal si mezi přítomnými Lauranu a brzy ji nalezl. Postávala vedle Belia, který už z dálky vypadal dost unaveně, vlasy měl rozcuchané do všech směrů a snažil se něco horlivě vysvětlovat Lauraně, zatímco ostatní kolem tančili. Brzy se k nim připojila i Serana s Flaviem. Flavius zjevně Belia upozornil na jeho rozcuchaný účes, ale Belius jen mávl rukou a začal cosi štrachat pod kabátem. Načež mu Flavius okamžitě začal vysvětlovat, že už o další kolo nemá zájem.

Rozhlédl ses dál. Elbert Arterius tančil s hnědovlasou čarodějkou (Odette Landreau), která mohla být přibližně v jeho věku, nedaleko arcilektorky De Peyranová a Remana Lexe. Arcimág Benoch byl na protější straně tanečního parketu, netančil. Stál vedle Alawen Silverwoodové, oba drželi skleničku s vínem a hleděli na tančící páry. Z parketu zrovna také mizela Fairwen Spellorová v doprovodu kancléře Baliona Talariana, mířili k jednomu z mnoha volných míst u stolu. Oba se usmívali od ucha k uchu a zjevně měli velmi dobrou náladu. Po ostatních členech profesorského sboru nebylo ani památky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunterCZ
Civello zaskřípal zuby, „Vždycky mi dá vědět dopředu kdy a kde se sejdeme... Schůzky jsou diskrétní.“ reagoval nakonec neochotně. „Ale je drahej, hodně drahej a nedělá jen tak pro někoho.“ dodal urychleně.

Vzpomínáš si, že v dopisu na Civellově stolu, byla zmínka o schůzce U zlotřilé veverky, která má proběhnout pozítří. Vzhledem k datu dopisu je jasné, že toto setkání má proběhnout zítra v deset hodin.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dlouhodobě nezodpovězené tahy jsou k dispozici na úvodní stránce - ZDE.

Náhrada za nefunkční BB-kódy (stačí odstranit při editaci >Wink:
[>b]text[/b], [>i]text[/i], [>i]„text“[/i], [>url=]text[/url], [>alt]text[/alt], [>spoiler=text]text[/spoiler]

Upravil/a Aurelius dne 22.10.2023 11:16
 
Adrian_S
Chytnu se za hruď a chvíli budu čekat, jestli bolest odezní. Pokud ne, sundám si košili a podívám se, jak vypadá. V případě neustálé bolesti si do ruky připravím léčivé kouzlo a zahojím si rány. Pokud toto nevyjde, pak si připravím kouzlo odstraňující nemoc a použiju jej.

Pak, pokud vše odezní, vstanu, obleču se, popadnu hůl a vydám se ven zjistit, co se děje, a vůbec, jak je venku, zda tma nebo ještě světlo.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4089 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8053 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5478 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4653 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12492 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7332 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6403 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6225 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7423 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist