Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Amonius - aneb povídka na přání
scorpioncz
Hlasuji též za A a už se těším na další díl Wink
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
KinimodLP
A se mi zamlouvá nejvíce Smile Wink
 
EldeR
Ehm... jen bych rád věděl, jestli se ještě dočkáme pokračování .... Smile
.

Reverzní upír (Vampire Reverse)
diagnosed by Whirt



Povídky


 
Ligos
Vzhledem k tomu, že jsem u tohoto dílka strávil nějaký ten kus života, tak by bylo poněkud blbý toho zničehonic nechat.
Proto mám v plánu dopsat příběh do konce (i když už třeba o to nebude zájem ze strany čtenářů, učiním tak aspoň kvůli sobě). .

Další kapitola bude sloužit jako jakýsi stručný přehled dosavadního děje - pro oživení a připomenutí nejdůležitějších prvků příběhu...
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
kattos
Hele tohle je nejlepší povídka na fóru jen mně štve ze lidé furt hlasují pro temnou stranu
FOR GLORY OF THE EMPIRE !!!!
 
MightRider
Dnes jsem to začal číst a právě začínám číst 11. kapitolu, ale musím napsat svůj názor.
Ligosi, ty by si měl někdy napsat knihu nebo psát scénáře do televize, protože to je talent, opravdu výborné čtení.
Postava Bartoloměje se mi strašně zamlouvá a neskutečně mi připomíná Obi Wana Kenobiho svojí moudrostí a tím, že síla v Amoniovi se musí objevovat pomalu. A kdyby se měl natočit film o tomhle příběhu, tak by mi tam seděl Kenobiho herec Evan McGregor. Svou moudrostí mi ale přiomíná ještě jednu postavu ze Star Wars a to Qui Gon Jina, který byl taky moudrý.

No každopádně sem napjatý, co si přečtu o 30 stránek později.....
 
Ligos
@MightRider: Děkuji za laskavá slova! Pokud tě to bude bavit i nadále, nebo tě to naopak bavit přestane, klidně sděl svoje dojmy.
Moc mi to pomáhá! Wink
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Ligos
XXXVIII.



Ticho, tma, podivný zápach.
Amonius byl zmaten. Co se stalo? Je mrtev? Byl v bezvědomí? Nemohl si nic vybavit. Na nic si nevzpomínal, ani na své vlastní jméno! Cítil se hrozně unaven a bolela ho hlava.
Pokoušel se pohnout. Nešlo to.
Co se to děje? Kde to jsem? A odkud mi je ta vůně tak povědomá? To všechno najednou se mu honilo hlavou.
Tma byla příliš hustá na to, aby cokoliv kolem sebe rozeznal. Mohl se jen domnívat, že je někde v místnosti, neboť necítil sebemenší poryv větru. Vzduch byl nasycen směsicí různých pachů. Dým a byliny, čerstvě namíchané lektvary a pak něco, co mu bylo známé, ale nedokázal to zařadit. Snad krev, či syrové maso.
"Už ses vyspinkal?" zazněl náhle mužský hlas, až se Amonius polekal. Zněl hrubě, výsměšně a byl téměř u jeho hlavy.
"Dočasná slepota," pokračoval hlas. "Brzy to odezní."
"Kdo jsi?" Amonius se chtěl zeptat na všechny otázky, které ho napadaly, ale už nedostal příležitost.
"Hmm, zajímavé," prohodil neznámý. "Takže i výpadek paměti? To je škoda. Veliká škoda."
"Proč by.."
"Ticho!"
Amoniem náhle projela vlna bolesti. Zasténal.
"Otázky tady kladu já," vysvětloval hlas. "Jak se zdá, budu muset ještě počkat. Ale když už jsem to vydržel tak dlouho, další den nebo dva už nevadí."
Amonius chtěl promluvit, ale najednou nemohl pohnout rty. Uvědomil si, že je nejspíš pod vlivem nějakého kouzla, snad paralýzy.
Opět ticho.
Celé dlouhé hodiny Amoniovi dělaly společnost jen jeho vlastní myšlenky, které však k ničemu nevedly. O čem to ten muž mluvil? Slepota, ztráta paměti? Takhle to přeci nejde, musel něco podniknout.
Kouzlo však bylo silnější. Nezbývalo, než se tomu poddat. Amonius se ze všech sil snažil alespoň na cokoliv vzpomenout. Vybavovaly se mu však pouze cizí tváře. Mladý muž s laskavým úsměvem, jehož vlasy byly po stranách ozdobeny copánky. Dívka, jejíž hnědé dlouhé vlasy se ve větru vlnily, jako mořská voda v poklidném vánku. Bělovlasý elf se zlatavou pletí a smutnýma očima. Jiný elf, tmavý, s ušima prošpikovanýma náušnicemi. Obličej postaršího muže se šílenýma očima a prošedivělými vousy.
Všechny tyto tváře se mu objevovaly před očima a jako přízraky zase mizely. A pak se objevila další tvář. Ta však nepatřila člověku.
Černočervená pleť, ohnivě rudé oči, ze kterých šel strach. A ty lesklé rohy! Amonius by byl přísahal, že v nich vidí odraz nějakého chlapce v rouchu, který s oním démonem hovoří a směje se. Pak se výjev změnil. Hrozivá bytost se rozplynula ve tmě a chlapec v rouchu osaměl. Nyní to nevnímal jako odraz, ale připadal si, že se vznáší v prostoru přímo nad oním chlapcem. Okolní temnota se proměnila v šedivou poušť a Amonius sledoval, jak se chlapec v rouchu sklání nad bezvládným tělem jakési Dunmerské stařeny. Byla mrtvá a chlapec se začal smát. Vše bylo tak známé, jako dávno zapomenutý sen, který se z hloubi mysli znovu vydral na povrch vědomí.
A Amonius procitl.
Stále nic neviděl, ale najednou dokázal k cizím tvářím přiřadit jména. Vybavil si cestu lodí do Morrowindu i za jakým účelem byla podniknuta. Všechny ztracené vzpomínky se vrátily -ne postupně, ale najednou, v jedné jediné chvilce.
To přece nemůžu být já! zhrozil se. Vybavil si, jak zabil nejen Dunmerskou vědmu uprostřed Pustin, ale i hostinského v balmorské krčmě. Jak to mohl udělat? Tehdy necítil žádnou lítost, ale nyní… Neuměl si to vysvětlit.
Jako by byl jen loutkou v rukou bezcitného loutkáře. Jako by veškerá jeho rozhodnutí za něj prováděl někdo jiný. S hrůzou si uvědomil, že chvilku přemýšlel i o tom, že zabije Karinu. Za to, že odhalila jeho tajemství. Že zabije Bartoloměje, svého mistra, aby se nikdy nedozvěděl o jeho paktu s daedrickým pánem Mehrunes Dagonem. Že zabije všechny, kdo mu bude stát v cestě a bude jen on
Pak si uvědomil, že vlastně neví, co se jim stalo. Jeho poslední vzpomínka byla, že trávili večer v krčmě, když v tom do místnosti vešel…
Rendax!
To on ho tady drží! Slepého a neschopného pohybu. To on za všechno může! Dokázal si vybavit jen hrůzu nahánějící scénu, kdy vzduchem létaly ohnivé koule a blesky. Nábytek se tříštil a hořel jasným plamenem. Bartoloměj metal jeden blesk za druhým, Karina bezhlavě bodala dýkou kolem sebe, hostinský se strachy klepal schovaný za pultem a on… On nemohl nic dělat. Snažil se kouzlit, ale neměl jednu ruku a nemohl gestikulovat. Tak bezmocný, jako v té chvíli, si nikdy před tím nepřipadal.
Prokletý Sheogorath! Kdyby nebylo jeho ztřeštěných plánů, nikdy by o ruku nepřišel! Pak se mu zatmělo před očima a on ztratil vědomí.
Probral se až zde, v nějakém Rendaxově doupěti. Slepý a chromý moc šancí nemám. Ale jen co kouzlo odezní, tak uvidíš!
Věděl, že si to jen nalhává. Bez ruky nemohl kouzlit.
Konečně začínal mít dojem, že tma slábne a on vidí bledé záblesky světla. Dojem přecházel v jistotu, když rozeznal plamen pochodně, umístěné na zdi kousek od něho.
Rozmazané obrysy předmětů nabývaly konkrétních ostrých tvarů. Už viděl dost na to, aby poznal, že se nachází v jakési laboratoři. Všude plno skleněných a hliněných nádob, jejichž obsah se nedal blíže určit. Na stolku poblíž jeho hlavy se nacházely podivné kovové nástroje, které Amoniovi naháněly husí kůži. K čemu je Rendax potřebuje? Byly to nože různých tvarů, dlouhé, krátké, s rovnými i pilovitými čepelemi, kleště, jakési dlouhé jehly a spirály. Amonius měl duši svírající tušení, že je chce čaroděj použít na něj.
Najednou si Amonius všiml, že opodál někdo stojí. Neviděl mu tváře, viděl jen siluetu postavy, která stála u dveří. Postava se pohnula a Amonius ji ve světle poznal. Pamatoval si ho jako statného muže. Norda, jež měl Bartolomějovi a jemu pomoci s pátráním po Mehrunově břitvě. Poprvé se s ním setkal na lodi, která ho shodou okolností během plavby zachránila jako trosečníka, plavícího se na voru.
Byl to Milus, mezi určitými kruhy znám pod přízviskem Krvavá brada, neboť nosil ryšavý plnovous.
V dřívějších časech býval obávaným pirátem, majícím na svědomí spoustu zločinů.
Amonius si také vzpomněl, jak mu sám Milus na lodi vyprávěl, kterak zabil Karinina otce a jak po té Milusovi jakási vědma prorokovala, že se mu za to Karina pomstí. Vzpomněl si, jak se Karina a Milus mnohokrát setkali, aniž by chudák holka věděla, že stojí tváří tvář vrahovi svého otce.
Milus, kterého ale Amonius viděl nyní, už nebyl tím svalnatým pirátem s bodrým výrazem ve tváři. Teď byl pohublý, tváře povadlé, pleť sinalá, skelný pohled v očích, oblečený do potrhaných cárů.
Amonius zjistil, že už může pohybovat rty. „Milusi?“ zavolal potichu.
Milus přistoupil blíže, aby si Amonia prohlédl. Bez nějaké známky emocí na něho koukal těma skelnýma očima a aniž by cokoliv řekl, otočil se k odchodu.
„Počkej, kam jdeš?“ nechápal Amonius.
„Musím říct pánovi, že už můžeš mluvit,“ odvětil Milus. Jeho hlas zněl divně. Nelidsky.
„Počkej přeci, musíme si promluvit,“ snažil se ho zadržet Amonius, ale marně. Milus pomalými kroky odešel z místnosti.
Co to má znamenat? Amonius se tomu snažil porozumět. Věděl, že Milus byl prodán do otroctví a že ho koupil právě Rendax. Ale nemívají morrowindští otroci na rukou kouzelné náramky, které jim zabraňují v útěku? U Miluse si ničeho takového nevšiml. Od někoho, jako byl Milus, by čekal známky nějakého odporu. Boj proti ponižujícímu postavení, ve kterém se nacházel. Namísto toho se zdálo, že poslušně plní Rendaxovy příkazy. Amonia napadlo, že Rendax Miluse nejspíše mučil a tím zlomil jeho vůli. Chudák Milus.
To Amonia přivedlo zpět k myšlenkám, co má Rendax v plánu s ním a co se asi stalo Bartolomějovi a Karině…

http://static-1.nexusmods.com/15/mods/100/images/42306-1-1365375988.jpg


________________________________________________________
Otázka jednoduchá: Jak to bude?

A) Bartolomějovi a Karině se podařilo včas Rendaxovi uniknout a tak nyní půjdou Amonia a Miluse zachránit...

B) Rendax zajal všechny a pomoci jim už může jen Amonius za přispění démona Xermona...

C) Rendax zajal všechny a pomoci jim může pouze Milus, který je ale nyní pod vlivem Rendaxovy zlé vůle...

_______________________________________________________
Chápu, že výběr nic moc, neboť vždy spěje ke stejnému závěru, ale pokud má mít příběh nějaký konec, jinak to snad nelze...
Upravil/a Ligos dne 09.07.2014 22:53
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
LordeS
Nerad rozhoduji o celém příběhu, ale raději podle vědomí a situace hlavní postavy. Takže volím možnost B. Protože je Milus omámen a kdoví, jestli není jen mrtvá loutka čaroděje. A tamti dva jsou jen malí šouři....
Upravil/a LordeS dne 09.07.2014 21:07
http://svoboda.jiri.jh.sweb.cz/M%C5%AFj%20film.gif

Est Sularus Oth Mithas

http://steamsignature.com/profile/czech/76561198083204883.png

Povídka z postapocalyptického světa (Fallout) zde
Máš zájem o Let´s play videa ze Skyrimu a dalších? Klikni zde Wink
LPéčková Facebook fan page Smile klikni zde
Netradiční DrD (hra na hrdiny) ze světa Fallout zde Smile
Chceš vést Osadníky k lepšímu životu? Navštiv je zde Grin
Steam nick: LordeS111 Origin nick: LordeS11
 
https://www.facebook.com/pages/Lordes-LP/138224323
scorpioncz
hlasuji pro A
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
kattos
Hlasuju pro A
FOR GLORY OF THE EMPIRE !!!!
 
nagasadowcz
Ono se to stalo!! Tak... a teď abych si to přečetl znovu Grin
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
EldeR
Konečně pokračování Wink... B
.

Reverzní upír (Vampire Reverse)
diagnosed by Whirt



Povídky


 
Sarako
Jsem pro A

Svěle jsem si početl.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Asiel z Ponurvalu
Bé.
Nejsem nerozumný. Jen nemám ten samý rozum jako vy.
http://img716.imageshack.us/img716/3849/b37z.jpg
 
Ligos
Děkuji za vaše hlasy!

Bude hlasovat ještě někdo? Stav je totiž nerozhodný (A vs. B ).
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
nagasadowcz
No, pokud si dobře pamatuju, tak se to už relativně dlouho ubíralo temnou stezkou... Takže volím A, ať je to taky trochu pozitivní a jdu si to dočíst Smile
Oficiálně jsem Naga, Svatý Sudí, ale říkejte mi Naga Grin
 
Ligos
Mno, obávám se, že konkrétně toto rozhodnutí nemá na přiklonění se k "dobru" či "zlu" nějaký vliv. Na rozdíl od mnoha předchozích...
ale díky za rozhodnutí.


Tudíž ukončuji hlasování. Nechť příběh pokračuje dle možnosti A!
Upravil/a Ligos dne 22.07.2014 21:41
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
MightRider
Ligos napsal:
Mno, obávám se, že konkrétně toto rozhodnutí nemá na přiklonění se k "dobru" či "zlu" nějaký vliv. Na rozdíl od mnoha předchozích...
ale díky za rozhodnutí.


Tudíž ukončuji hlasování. Nechť příběh pokračuje dle možnosti A!


No sláva. Te%d jsem dočetl poslední kapitolu a můžu dodat jen jedno: SUPER ! ! !
Co se týče příběhu, nelíbí se mi,jak to mí spolučtenáři (nic proti smaozřejmě) zvrhli. Pokud někdo viděl Star Wars, tak tu máme remake v podobě Tamrielu.....
Jo a ta ruka, to bylo od vás trochu kruté, ne? Grin
Snad se mu Molag Bal odmění a dá mu ji zpět, když už jste mu ho naservírovali na daedrickém podnosu...
http://steamsignature.com/profile/czech/76561198066457560.png
 
Lucius_Constantine
Hlasujem pre A
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Tamriel a reálný život, aneb: Jak jsem začal žít hrou. Skyrim - obecně 1 08.12.2020 02:06
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej » Skyrim - Váš svět 7 13.01.2018 23:10
Ohledně Adriho povídek » Skyrim - Váš svět 5 15.12.2017 22:06
Adriho povídky III - Děti Skyrimu » Skyrim - Váš svět 37 14.06.2017 23:46
Adriho povídky I - Ruka zloděje » Skyrim - Váš svět 25 03.06.2017 17:09
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8046 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist