Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Výpis Easter Eggů z UESP.net
Rappix
Easter Eggy tak, jak jsou vypsány na UESP:

!!! POZOR !!! MŮŽE OBSAHOVAT LEHKÉ SPOILERY !!! Update: 2.12. 2011
Ne u všeho se mi podařilo zjistit jak jsou české názvy, pro jistotu jsou ponechány i (dle mého názoru hezčí) názvy v angličtině.

- Kniha 'Kolb & the Dragon' je psána jako tzv. gamebook http://cs.wikiped...i/Gamebook

- V Dawnstaru žije muž jménem Horik Halfhand, jehož jméno je odkaz na postavu Qhorika Halfhanda z knižní série R.R. Martina, "Píseň ledu a ohně"

- Na severu Skyrimu (mezi Jitřenkou (Dawnstar) a Ledohradem (Winterhold)) je mamut z poloviny zamrzlý v ledu, zasažen několika trpasličími šípy a dvěma oštěpy. Pravděpodobně se jedná o odkaz na film "Doba ledová" (Ice Age)
http://cloud.stea...A13A103D7/

- NPC Temba Wide-Arm svým jménem odkazuje na epizodu "Darmok" ze seriálu "Star Trek: Nová generace"

- V jezírku mezi Bílým průsmykem (Whiterun) a 'Silent Moons Camp' je k nalezení kostra s paží vystrčenou z vody a držíce meč. Pravděpodobně se jedná o odkaz na příběh "Dáma od jezera" z Legendy o Artušovi

- Severozápadně od Rorikova dvorce (Rorikstead) můžete najít meč v kameni. Taktéž se jedná o odkaz na Legendu o Artušovi, konkrétně na příběh "Meč Caliburn krále Artuše"

- Pokud jste poblíž Sheogoratha, můžete jej slyšet říkat: "Vadí ti? Dělám rybí prsty (Fishstick). Je to delikátní stav mysli." Jedná se od odkaz na žert o Kapitánu Morganovi a rybích prstech z oficiálního fóra. http://uesp.net/w...ishy_Stick

- V Temném bratrstvu je upírka jménem Babette. V novele Anny Rice "Interview s upírem" (Interview with the Vampire) je Babette první láska hlavního hrdiny. Tělo mladé dívky je zase odkazem na "dceru" hlavního hrdiny, sedmdesátileté ženy v těle sedmileté dívky.

- Jižně od Markarthu, poblíž říčky 'Pure' je u vodopádu kamenný most. Pokud tudy jdete poprvé, uvidíte zde tři kozy a pod mostem mrtvého trolla. Jedná se o odkaz na norskou pohádku "Tři Billyho nevrlé kozy" (Three Billy Goats Gruff). Podobný odkaz je k nalezení také v Oblivionu.

- Quest "A Night To Remember" je vzdání holdu oblíbenému filmu "Pařba ve Vegas" (Hangover). V questu cestujete přes celý Skyrim, aby jste našli opilého kamaráda Sama a napravili všechny problémy jež jste v opilosti způsobili.

- Pokud se v guildě Družiníku (Companions) zeptáte Athise proč do cechu vstoupil, odpoví vám: "Sláva a bohatství, sláva a bohatství..." Jde o odkaz na rozhovor z filmu "Indiana Jones a Chrám zkázy" (Indiana Jones and the Temple of Doom)

- Když během questu "Innocence Lost" přijdete do sirotčince, uslyšíte Grelodu the Kind křičet na děti: "Co říkáte?" a odpovědí dětí je: "Máme vás rádi Grelod, děkujeme vám za vaši laskavost!". Jedná se o podobnou scénu jako ve filmu "Annie", kde se vychovatelka dětí ptá "CO ŘÍKÁTE?" a odpovědí je "Máme vás rádi slečno Hanniganová"

- Během questu "Tending the Flames" může hráč narazit na knihu "Poetic Edda", což je odkaz na sbírku Norské mytologie téhož jména.

- Během questu "Darkness Returns" můžete nalézt "Nystromův deník" (Nystrom's Journal). Jeho název a obsah odkazuje na Andrese Nystroma, kytaristu a skladatele švédské heavy-metalové kapely Katakonia.
Po dokončení úkolu, hráč skáče do díry, ve které leží kostra spolu s "Andersonovou poznámkou" (Ander's Note)
Také jména questů "In my Time of Need" a "A Night to Remember" odkazují na názvy skladem zmíněné kapely.

- V questu "Dampened Spirits" narazíte na ne zcela příčetného mága jménem Hamelyn, který ve svém deníku popisuje, jak tvoří armádu kolčováků (skeevers). Jde o odkaz na oblíbenou německou legendu o Krysaři z Hamelnu.

- V některých případech, můžete při boji na blízko slyšet jak NPC říká: "Je to ale škrábnutí!" (Tis but a scratch!). Jedná se o odkaz na film "Monty Python a Svatý Grál" (Monty Python and the Quest for the Holy Grail), konkrétně o scénu, kdy Arthur zraní Černého Rytíře.
Další odkaz na produkci Monthy Python je k vidění během Roggvirovy popravy, kdy někdo z davu vykřikne: "Tak do toho!" (Get on with it!).

- Na vrcholu Jícnu světa (Throat of the World) můžete nalézt krumpáč s názvem 'Notched Pickaxe', který vám zefektivní dolování a tvorbu předmětů. Jedná se o odkaz na hru Minecraft a na pseudonym jeho tvůrce, "Notche".

- Pokud se vydáte do 'Bleakcoast Cave', naleznete uvnitř sněžného trolla, kostru visící hlavou dolů ze stropu a na zemi pod ní ležící meč. Celá scéna je odkazem na film "Hvězdné války Epizoda V: Impérium vrací úder" (Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back), ve kterém se Luke Skywalker dostane do wampí pasti a použije Sílu aby dosáhl na svůj světelný meč. Podobný odkaz se objevuje v přídavku Bloodmoon, pro Morrowind.

- Během questu "The Black Star" si hostinský v Ledohradě (Winterhold) stěžuje Nelacarovi na jeho provádění experimentů v hostinci: "Tvůj poslední se zvrtnul a explodoval". Jde o citaci z filmu "Qalaxy Quest".

- Pokud půjdete po cestě z Vorařova (Riverwood) směrem k místu kde začínala hra, narazíte na 'Embershard Mine'. Tento důl je odkazem na podcast o hře "Dungeons and Dragons" Mika Krahulika, Jerryho Holkinse, Scotta Kurtze a Wila Wheatona, kde hrají čtyři nové edice této hry. V tomto podcastu postava Scotta Kurtze vypráví, jak jeho trpasličí otec přestal s pítím, protože Embershardova rodina trpaslíků ukradla jejich důl. Ve hře můžete nalézt u kostlivce poznámku, jež popisuje tentýž příběh, ale s Nordskou tématikou.

- Během questu "The Mind of Madness" narazí hráč na Sheogorathův večírek uprostřed lesa. Jde o odkaz na scénu z knihy Lewise Carola, "Alenka v říši divů" (Alice's Advetures in Wonderland). Po dokončení úkolu je hráč odměněn holí 'Wabbajack' jejíž název odkazuje na nesmyslnou báseň "Jabberwocky" (Tlachapoud) z knihy "Za zrcadlem a co tam Alenka našla" (Through the Looking Glass and What Alice Found There).

- V Endonově domě v Markarthu je na jedne polici k nalezení nakrojený kozí sýr, 'Glow Dust', česnek a vejce jateční ryby položené tak, aby představovaly výjev ze hry Pac-Man.

- Během noci může hráč narazit na bezhlavého jezdce, jež odkazuje na Legendu o Ospalé díře (The Legend of Sleepy Hollow). Jezdec se může objevit kdekoli od 10 hodin večer do 5 hodin ráno a vždy cestuje k hrobce 'Hamvir's Rest'. Je vybaven válečnou sekerou a duchem koně. Nelze s ním nijak komunikovat, ostatní NPC postavy na něj útočí, ale jezdec je ignoruje. Pokud přijde ráno dříve než se jezdec dostane k hrobce, pronese pouze větu "Náhlý konec hry".

- V knize 'Great Harbingers' je Cirroc the Lofty popisován jako první posel Družiníků. Toto jméno odkazuje na herce Cirroca Loftona, jež ztvárnil postavu Jaka Siska v seriálu "Star Trek: Hluboký Vesmír Devět" (Star Trek: Deep Space Nine).

- Další odkaz na tento seríál je při rozhovoru s Urag gro-Shub (knihovník Ledohradské univerzity (College of Winterhold)) kdy říká: "Ale v téže době, je vše pravdou. Dokonce i lži. Především lži." Jde o citaci rozhovoru mezi Garakem a Bashirem http://tinyurl.co... (0:20)

- Maska dračího kněze Volsunga je odkazem na "Völsungovu ságu" ze severské mytologie. Ta vypráví o drakovi střežící truhlu se zlatem. Podobný odkaz je také v Oblivionu.

- Při rozhovoru s Enthirem na Ledohradské univerzitě (College of Winterhold) Enthir říká: "Chápu že jsi elf, který ví jak se věci mají." Jde o odkaz na filmové zpracování knihy Stephena Kinga "Vykoupení z věznice Shawshank" (The Shawshank Redemption)

- V určitém momentě pronese Farkas od Družiníku větu: "Pro všechny je to tajemství" (It's a secret to everybody). Jde o hlášku proslavenou videoherní sérií "The Legend of Zelda".

- Jeden z možných pomocníků, Belrand, říká že jako dítě hrával hru 'Seek the Wumpus'. Jméno odkazuje na klasickou počítačovou hru "Hunt the Wupmus" http://en.wikiped...the_Wumpus

- Peryite, bůh moru a nákazy, má svatyni na západní straně Skyrimu. Ve výklenku u základů svatyně jsou k nalezení dvě mrtvá těla s jedem a dýkou položenými mezi nimi. Jde o odkaz na divadelní hru "Romeo a Julie" (Romeo and Juliet) Williama Shakespeara.

- V jeskyni 'Swindler's Den' je slaměný panák s jablkem položeným na "hlavě". Jde o odkaz na oblíbený příběh o Williamu Tellovi, mistra lučišníků jež sestřelil jablko z hlavy svého syna.

- V questu "Promises to Keep" můžete získat rodný list Sleipnira. Sleipnir je Odinův osminohý kůň ze severské mytologie.

- Sovngarde je odkazem na Valhallu, místo kde podle severské mytologie přicházeli padlí válečníci, Shor zase představuje Valaskjalf, dvůr samotného Odina.

- Tradice Řevů (Shouts) má podobné prvky jako způsob kouzlení v novelách Ursuly K. Le Guinové odehrávající se v "Zeměmoří" (Earthsea). V obou dílech mají souvislost s dračím jazykem, kdy vyslovení daného názvu/slova propůjčuje držiteli moc ovládat danou sílu. Také zápletka o návratu draků je podobná té, jež se odehrává ve třetí díle slavné pentalogie Zeměmoří, "Nejvzdálenější pobřeží" (The Farthest Shore). Ve čtvrtém díle, "Tehanu: Poslední kniha Zeměmoří" (Tehanu: The Last Book of Earthsea), se zase vyskytuje postava mladé ženy jménem Therru, která je z poloviny člověk a z poloviny drak.
Upravil/a Rappix dne 02.12.2011 14:46
 
TOM_cz
Jo tu ruku z vody s mečem si vzpomínám ... Knight
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Minecraft Easter Egg Skyrim - zajímavosti 4 21.02.2012 21:19
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12479 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7413 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist