Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Tondulin
"Neflirtoval jsem, pouze jsem přirozeně zapadal do společnosti." Usměju se. "Ptal jsem se na otázky ohledně odboje. A samozřejmě je pro mě lepší vyptávat se mladé bosmerky než starého děduly. Aspoň je na co koukat." Znovu se usměju a dám se do jídla.
Upravil/a Tondulin dne 03.01.2017 23:09
 
Arthis
"Kdo jste? Lépe řečeno, co jste zač? Jak já i Siona vidíme, že jste altmer. Proč vám máme věřit? Nemáme jistotu, že to není žádná thalmorská léčka," nedůvěřivě se rozhlédnu po hostinci. "Proč chcete osvobodit toho vězně a co je předmětem té zprávy, kterou máme doručit?"
Sviť měsíčku, sviť...

Nenech stíny ovládout sebe sama...
Důvěra je dobrá, ale nedůvěra lepší.
Jeden dobrý skutek plodí další.

Sviť měsíčku, sviť...
 
Aurelius
→ Tah 150.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Nemyslím si, že se její náladovost tak snadno zlepší, ale když myslíš.“ odvětila ti Mariana, „Všechno jsem tak nějak pochopila... Přeci jen jsou to úplné začátky, kdybych si nevěděla už ze začátku neměla bych tu co dělat, ale budu si to pamatovat.“ pokračovala v průběhu cesty k ubikacím.

„Domluveno.“ kývla hlavou, „Budu se snažit tam být včas, abys dlouho nečekal.“ dodala s úsměvem a vyrazila ke dveřím svého pokoje, cestou k pokoji hledala své klíče po kapsách. Otočil jsi se a vyrazil k učebně Runové magie. (učebna Runové magie se podobně jako učebna Lektvarů zamyká a studenti do učebny vcházejí pouze se souhlasem nebo v přítomnosti vyučujícího) Když jsi procházel chodbou minul jsi dvojici válečníků starající se o obranu Univerzity. Prvního válečníka jsi ihned poznal jednalo se o kapitána a v jeho těsné blízkosti stála hnědovlasá válečnice, kterou jsi rovněž už jednou viděl (oba jsi potkal v jídelně a kapitána ještě navíc na poradě) nepovedlo se ti zaslechnout celý jejich rozhovor, ale část ve které spolu hovořili o padlém Hanzovi a také zbylých padlých jejichž památka se má dnes uctít.

Dveře do učebny Runové magie byly dle tvého očekávání zavřené, ale když jsi zaklepal ozval se profesorčin hlas, který tě zval dovnitř. Otevřel jsi dveře a vstoupil. Ihned jsi se rozhlédl po učebně, která obsahovala krom lavic, které se nijak zvláště nelišili od lavic z jiných učeben, jejich přihrádky byly zamčené zámky a téměř každý stůl měl svůj menší aparát pro tvorbu jednodušších run, větší aparáty a různé pomůcky byly narovnané na straně učebny. Tabule byla pokreslená látkou z minulé přednášky a podle rukopisu, který byl místy hůře čitelný jsi poznal, že náleží ještě Arteriovi.

„Nečekala jsem vás tak brzy.“ přiznala profesorka Vici, která k tobě byla otočená zády a pomocí aparátu dokončila uzavření kouzla do runy. Jakmile ji vytáhla z aparátu očima ji zkontrolovala a spokojeně odložila na nejbližší lavici jejíž přihrádky měla otevřené a jednotlivé pomůcky měla rozmístěné na lavici. Sundala si jednu z rukavic a následně se k tobě otočila, „Doufám, že jsem vám nepřekazila nějaké plány když jsem si vyžádala vaši návštěvu?“ optala se a sundala si i druhou rukavici, „Povedlo se mi získat podklady k nacházející Univerzitní soutěži, zástupce Arcimága mi dal několik listin a Belius snad nějaké poznámky a podklady najde... Ale s ním to bude těžší, protože má jiné priority než hledání nějakých podkladů. “


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„To je velmi rozumné téma... Ptát se na oslavě Aldmerského spolku ve Valenském lese na jejich nepřítele a ještě služebné o které nic nevíš.“ zakroutila s povzdechem Carwen a naklonila se k tobě, „Nejsi tu kvůli tomu, abys zjišťoval informace o odboji, ale o Aldmerském spolku a Thalmoru. Informace o odboji ti můžu klidně sama poskytnout.“ opět se vzdálila a očima se podívala za Číšnicí. „Myslím si, že ta by pouze u povídání nezůstala.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Arthis
Altmer se zasmál, „Je smutné, že máš takové předsudky.“ vydal ze sebe s povzdechem, „Řekněme, že jsem někdo kdo vám chce pomoci, ale nesmíte se příliš vyptávat nebo svůj zájem a ochotu velmi rychle ztratím.“ pokračoval a napil se z korbelu, „Nemáte žádný důvod mi věřit, stejně jako já nemám žádný důvod věřit vám že neotevřete dopis a nepřečtete si jeho obsah a následně mě nenahlásíte stráži, protože chci osvobodit muže, který má být zítra popraven.“ následovala krátká odmlka, „Důvod osvobození vězně se vám netýká a ke splnění jej znát nepotřebujete. To samé platí o dopisu, kdybych vám prozradil předmět mohl bych před vámi rovnou rozloupnout tu pečeť a dát vám ho přečíst.“

Neodpovězené tahy
 
Sarako
Podívám se na Archanděla se slovy: ,,Tak, pole působnosti je tvoje. Než si ale půjdeš opatřit to, po čem tak toužíš, prozraď nám kde by tu mohli mít vězení a kde by mohli mít schovanou Bothielinu hlavu. Přeci jen o tomhle místě víš na můj vkus docela dost."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
"Mistryně Silverwoodová chtěla, abych přišel ihned, tak jsem tu." dodám na úvod, "Ne, to je v pořádku. Říkal jsem, že vám pomůžu." později, až řekne vše, co má na srdci, se zeptám, "V čem teda můžu pomoci? Chcete nějakou inspiraci, jak by se měla vést soutěž? Nebo způsob hodnocení?"
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Tondulin
"Je dobré poznat i názor druhé strany konfliktu, ale dobře budu se už věnovat naší věci." Hodím si sousto do pusy a ještě jednou se šibalsky usměju na čísnici. "Tak usuzuješ podle sukně a výstřihu nebo ji znáš osobně?" Nevlídně se zeptám Carwen a budu pokračovat v jídle.
Upravil/a Tondulin dne 04.01.2017 23:08
 
Aurelius
→ Tah 151.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Ihned?“ zazněl z Dunmerčiných úst údiv, „Jsem si jista, že jsem jí říkala, že to až tak nespěchá a máte přijít jakmile budete mít čas.“ nakonec, ale mávla rukou, „Ale to už je jedno. Vlastně si nevzpomínám jestli jsem vám poděkovala za to ošetření během celé té chaotické a smutné záležitosti.“ pokračovala a přitom se na tebe dívala svými nepřirozenýma očima, „Takže vám dodatečně děkuji za ošetření a kdyby jste náhodou někdy něco potřeboval klidně se zastavte. Sice tu nebývám tak často, ale když budu mít nějaké naplánované přednášky na této Univerzitě naleznete mě zpravidla tady, protože nemám vlastní kabinet.“ odmlčela se, „Ale to jsem odbočila. Zpět k tématu ať vás moc nezdržuji.“

„Z materiálů co jsem dostala od zástupce a z informací co mi zdělil to vypadá, že přesný průběh celé soutěže už je tak nějak stanovený. My akorát budeme muset vybrat několik vhodných kandidátů, připravit je aby neudělali Univerzitě ostudu a pak doufat, že se jim povede umístit na nějakém slušném místě.“ začala vysvětlovat Xarie, „Tak bych se s vámi chtěla domluvit jak budeme postupovat.“ dodala a její následující slova přerušilo zaklepání a následné vstoupení do místnosti.

„Tak jsem něco přeci jen našel.“ pustil ihned příchozí a podle hlasu jsi poznal Belia, „Snad to bude ono, ale mělo by...“ pokračoval a svižnější chůzí došel až k tobě a následně podal Xarii větší knihu s pevnou vazbou a šněrováním, které na první pohled vyzařovalo jisté magické zabezpečení.
„Art to asi nějak magicky zapečetil. Předpokládám, že si s tím poradíš... Já v tomhle zase až tak sběhlí nejsem.“ vysvětloval když si Dunmerka pečlivě prohlížela knihu.
„S tím si poradím. Neboj.“ pousmála se a zkoumala hřbet knihy, „Nečekala jsem, že to najdeš takhle rychle.“
„No... Řekněme, že už mám nějaké plány...“ začal s pomalou odpovědí Belius a pozvolna se drbal za krkem, „A nerad bych si je kazil hledáním. Tak jsem to udělal ihned. Ale nebudu vás více zdržovat.“ a s těmito slovy vyrazil k odchodu. Xarie nic nenamítala jen a pouze se usmívala. Jakmile zmizel Bretonec za dveřmi pohlédla profesorka na tebe.
„Už jste někdy zkoušel prolomit magickou pečeť?“ zeptala se a odložila knížku sloužící jako deník s poznámkami k jednotlivým přednáškám, výuce a povinnostem na Univerzitě na prázdnou lavici.

V předchozím tahu jsem to opomněl, ale graf. vzhled profesorky Vici je zde.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Číšnice ti šibalský úsměv oplatila a pokračovala ve své práci - roznášení pohárků a doplňování skleniček s alkoholem a vínem. Carwen se na tebe podívala, „Věř mi, že ona a jí podobné slouží k více věcem než jenom k roznášení pohárků s vínem. Nebo si myslíš, že Thalmor pořádá oslavy každý den, aby se jim vyplatilo je platit?“ krátce se odmlčela a pokynula na pozdrav Aldmerskému šlechtici, který ji na dálku zdravil pozvednutím pohárků s vínem.
„Číšnice jsou velmi dobré špionky. Vezmi si, že nic alkoholického nepijí a neustále dolévají ostatním. Muži s nimi pochopitelně koketují a leckdy cosi prozradí, občas to zajde i trošku dál a za informace a různé kompromitující materiály a informace se solidně platí.“ věnovala ti krátký oční kontakt, „Nehledě na to, že po dlouholetém přátelství s Belwen vím jak tváří, když by s někým nejraději zalezla někam do křovíčka... Tahle se tvářila podobně.“ následovala pauza během, které dojedla poslední sousta na talíři.

Všiml sis, že Tarlow i nadále tancuje s Valenskou královnou. Gerrick se zrovna přiřítil ke stoku se sladkým cukrovím a pozvolna začal ochutnávat a ochutnával by i nadále, kdyby jej nevyrušila Bosmerka s níž jsi tancoval.
„Neviděl jste takového malého chlapce? Bosmera?“ vyptávala se svého velitele, ale ten jen zakroutil hlavou a položil jí ruku na rameno.
„Nemějte obavy Tarwen. Určitě si někde hraje s ostatními dětmi. Však on se najde.“
„Hmm... Ale i tak bych ho raději měla po ruce. Za chviličku začne ohňostroj a nerada bych, aby se někam připletl.“ odvětila mu nespokojeně Tarwen a s povzdechem vyrazila hledat malého chlapce.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Předpokládám, že věznice bude hlouběji.“ odvětil ti Archanděl bez jakéhokoliv zamyšlení se, „Pravděpodobně teď půjdete rovně, následně zahnete doprava a potom po schodišti dolů.“ pokračoval a pomaličku se k vám otočil, „S hlavou Bothiel by to mohlo být složitější...“ krátce se odmlčel, „Nenašel jsi nějaký spis? Cokoliv písemného do čeho by si mohl Corrientis zapisovat poznámky, informace? Tyhle Císařští mágové jsou hodně pečlivý. Jestli nějak naložil s hlavou Bothiel bude o tom mít někde nějaký písemný záznam.“

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Nejprve by mne zajímalo, kdy se má uskutečnit ta soutěž. Víte.. ehm, víš... kvůli dostatku času na přípravu a dalších záležitostí. Mohl bych kdyžtak projít některé studenty a poptat se jich... vybrat pak ty nejlepší..." zamyslím se, "Možná najít aspoň 2 z každé školy by bylo dostačující."

Poté přejdu ke knize a oné pečeti, "Měl jsem již s tím zkušenost dříve. Není to zrovna nejjednodušší, ale zkusím si vzpomenout, jak se to dalo prolomit..." zamyslím se a připravím si ruce na kouzlo (jakožto tovaryš Proměn, naučil jsem se v Daggerfallu zaklínadlo, rušící kouzla? Nebo, měl jsem s tím nějakou zkušenost?)

"A není třeba děkovat, Xarie. To byla maličkost." usměji se na ní.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,Snad máš s tou pečlivostí pravdu." odvětím archandělovi, dojdu si pro Bothieliny desky a vydám se s Arvenou k vězení, dle Archandělova popisu, přitom se cestou začtu do poslední stránky desek a zároveň se budu snažit příliš nepolevit v pozornosti.
Až budeme z Archandělova doslechu, pronesu k Arveně: ,,Možná to bude znít sobecky, ale jestli se mi podaří získat dostatečný vzorek Bothieliny krve, nebude už pro mě problém získat nějaké informace o své minulosti." přitom budu doufat, že prst, který jsem poslal Luciovi, není tím posledním vzorkem.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Toho by se dalo možná využít, třeba by mě zavedla dovnitř do domu co myslíš? No jdu si ještě trochu šplhnout u důstojnice, až budeš chtít něco podniknout určitě si mě tu někde najdeš." Počkám na Carweninu odpověď na mojí otázku, hodím do sebe poslední sousta a rychle zamířím za Tarwen.
 
Aurelius
→ Tah 152.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Koncem tohoto týdne by mělo proběhnout zahájení a následně další den několik prvních 'disciplín'.“ odpověděla ti aniž by podívala do materiálu, které obdržela od Zástupce. „Je to docela šibeniční termín, ale Arterius už naštěstí nějaké kandidáty vybrané měl, takže mi si je jen a pouze proklepneme a uvidíme. Dva z každé školy by měli stačit. Bude lepší mít náhradníka kdyby se ten jeden nemohl zúčastnit z nějakého důvodu.“ odmlčela se.

Přistoupil jsi blíže ke knize, očima si prohlédl magickou pečeť, kterou byla kniha chráněna před otevřením a začal vzpomínat na své znalosti z cechu mágů. Prolomení magické pečetě jste se v cechu neučili, ale pouze jste si okrajově řekli pár základních informací.
„Nejjednodušší to opravdu není. Průšvih je v tom, že některé pečetě při nesprávném nebo nezdařeném provedení odstranění pečetě zničí samotný předmět.“ postila se pozvolna Xarie do vysvětlování, „Ale to by neměl být tenhle případ. Mohu říct jak kouzlo provést, ukázat vám i gesto a vy si to pak můžete zkusit sám odpečetit. Já už to dělala nesčetněkrát takže mi to nic nedá, ale vám se zkušenosti hodí.“ navrhla poté.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Ten dům je otevřený kvůli hygienickým potřebám.“ zaznělo s Carwenin úst, „Můžeme se tam jít podívat i sami, ale máme dostaneme se jen tam kam chtějí, abychom se dostali.“ naklonila se k tobě, „Abychom se dostali tam kam potřebujeme budeme muset vypáčit zámek a proniknout dovnitř.“

Carwen na tvoji pomoc Důstojnici nic nenamítala. Jen tě chviličku očima sledovala a poté se začala věnovat hostině, mapování terénu a svého okolí. Cestou za Důstojnicí jsi polkl poslední sousta a přidal do kroku. Tarwen se nacházela dva metry před tebou a rovněž šla svižněji.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Oddělili jste se od Archanděla a směřovali podle jeho popisu chodbami až ke schodišti. Cestou jsi vyštrachal desky s Bothieliným jménem a rozevřel je na poslední stránce. Ihned jsi spatřil krasopisné písmo zapisovatele a taktéž jeho závěrečný podpis pod, kterým se skrýval závěrečný verdikt.


1. Krbce, 4E 175
Císařští mágové byli informováni o možné existenci - znovuzrození - temné mágyně jménem Bothiel. Je-li tato skutečnost opravdu pravdivá nezbývá než se postarat o její zadržení a následné odsouzení spojené s popravou. Ještě předtím je však nezbytné dokončit to co jsme před lety nestihli, musíme provést výslech, abychom objasnili několik zásadních manévrů na poli politiky v době její předchozí existence. Jak již zmiňuji na předchozích stranách tohoto spisu stále existuje mnoho nevyjasněných případů ve kterých tato temná mágyně figurovala a je nezbytné je důkladně prošetřit - znovu, znovu a znovu. Nemůžeme si být totiž jisti jestli skutečně Bothiel v minulosti neovládala někoho z nejdůležitějších hodnostářů v naší věži a jestli jej stále ovládá.

Nově získané informace údajně skutečně potvrzují existenci Bothiel. Tato zpráva mne jakožto Vrchního mága velmi znepokojuje a ještě více fakt, že stále nemáme jistotu vyvrácení možné spolupráce s někým z věže. Může to být sám Kancléř, kdokoliv z rady nebo blízkých služebníků Císaře.

Informátor z Univerzity ohlásil zvláštní chování vedení. Údajně se děje cosi nekalého v komnatě Arcimága. Vzhledem k nepřítomnosti Arcimága je Univerzita v rukou jeho zástupců. Osobně předpokládám, že Univerzitu vede Arterius nikoliv Globullus.

Díky poskytnutým informacím od očitých svědků máme jistotu, že se Bothiel skutečně vrátila. Nezbývá než jednat. Univerzita musí Bothiel vydat do rukou Císařských mágů, abychom mohli uzavřít celý její případ a odstranit všechny její možné nohsledy a zajistit bezpečí Bělo-zlaté věže i samotného Císaře. Její objevení po smrti Císařovny je rovněž podezřelé okolnost. U vyjednávání hodlám být osobně. Legát Nigidius Amatius je jeden z těch, kterému nevěřím ani nos mezi očima a chci mít jistotu, že bude Bothiel skutečně v našich rukách.

Vyjednávání selhalo. Nějaký idiot usekl hlavu Bothiel před zraky celého Císařství a poté zmizel. Amatius zahájil útok na Univerzitu od čehož se zcela distancuji, protože jsem ihned vyrazil vystopovat muže jenž nám zabil před očima klíč k vyřešení všech nejasností.

Po souboji se společníky neznámého muže začínám mít já i moji mágové podezření na zásah z provincie Morrowind. Mnoho Dunmerů, mnoho indicií nasvědčující tomuto faktu. Sice se nám povedlo získat mrtvé tělo Bothiel a její hlavu, ale mrtvá je nám k ničemu. Nedokážeme zní dostat nezbytné informace.


2. Krbce, 4E 175
Kalerion odebral několik vzorků krve Bothiel ihned poté co jsme ji přesunuli do základny. Jejich samotná existence je nebezpečná, protože sebemenší kousek jejího těla může přispět k znovu uživení. Zabít temného mága není samo o sobě těžké, ale zabít někoho takového definitivně je mnohem horší. K tomu přispívá i fakt, že Bothiel byla pravstarou upírkou, utnutí hlavy sice bývá smrtelné, ale jestli je pravda, že někde existuje část její duše je nezbytné tuto duši najít a zničit.

Nařídil jsem zničení Bothielina těla společně s její hlavou v pohřební místnosti naší základy. Sice si nezaslouží pohřeb hodného Císařskému mágovi, ale v tomto případě si nemůžeme dovolit riskovat. Zničením těla jsem pověřil Cirala, zdali se povede Kalerionovi něco získat ze vzorků Bothiel je otázkou, ale jestli to někdo dokáže tak jedině on - vzorky budou poté uchovány společně s dalšími vzorky krve temných mágů v archívu. Uchované množství k oživení Bothiel stačit nebude - tudíž její případné další oživení by mělo být prakticky nemožné.

Závěr: Bothiel lze považovat mrtvou teprve poté co bude zničen kámen s její duší - pokud pracujeme s variantou, že skutečně existuje. Nepovedlo se nám kvůli její předčasné smrti zjistit zdali je Bělo-zlatá věž skutečně čistá a nemá s jejím zjevením nic společného ani se nám nepovedlo objasnit proč ji vlastně drželi na Univerzitě.

Jakmile se věci v Imperial City uklidní hodlám pokračovat ve vyšetřování mimo město. Klíčem k našim otázkám by mohl být jedině kámen s duší Bothiel nebo Faralel, který byl před jejím prvním zničením podroben její moci. Jeho duševní i psychický stav mu před lety nedovoloval nadále vykonávat práci Císařského mága, ale nyní by možná stálo zato podrobit jej výslechu.

Konečný závěr: Nebezpečí nebylo zažehnáno! Nutno pokračovat ve výslechu.

- Nejvyšší mág, Vrchní Císařský mág Corrientis



Rovněž byl ke stránce přidělán kus papíru, který nesl jiný podpis a sděloval výsledky z ohledání mrtvého těla.


2. Krbce, 4E 175
Bližší ohledání těla mrtvé proběhlo bez sebemenšího problému. Její tělo utrpělo mnoho zranění - četné popáleniny hovoří o použití kouzla z řad magie Obnovy po případně Bdících, znaky mučení, několik starších nezahojených ran a taktéž chybějící prsty. Usmrcena byla setnutím hlavy.

Odhaduji, že byla 'živá' několik dnů a její moc byla po většinu dní ovlivňována někým jiným. Tudíž nebyla schopna získat plnou moc. Rovněž se zdá, že měla před krátkou dobu pohlavní styk. Tělo i hlava byly odevzdány Ciralovi k zničené se souhlasem Vrchního mága Corrientise.

- Císařský mág, Vita Melligus

- Císařský mág Ciral



„Povedlo se ti z toho něco vyčíst?“ optala se Arvena když jsi otrhl oči od listin. „A sobecky to rozhodně není... Ale myslím si, že by jsi se měl hnát za minulostí. Spíš by jsi měl řešit přítomnost a budoucnost. Minulost změnit nedokážeme a hlavně může dost bolet.“

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Zítra zajdu za některými studenty a pozeptám se jich, zda by to nezkusili. A uvidíme, jak to dopadne. Máš u sebe nějaký seznam těch Arteriových "vybraných"?" zeptám se jí a podívám se na deník, "Pečeti jsem ještě neprolamoval. Mohl bych to zkusit, ale obávám se, že bych to spíš zničil. Navíc, dneska jsem ztratil mnoho sil." ohlédnu se k ní, "Možná by mi nějaký lektvar pomohl..."
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,Máš pravdu, navíc hledání ztracené minulosti mi za ohrožení tak krásné dunmerky rozhodně nestojí." s úsměvem se na krátkou chvíli zadívám do Arveniných očí, potom si natáhnu kápi víc do obličeje (lektvar v průběhu potyčky s mágy už přestal působit) a dodám: ,,Najdeme Trevina a vypadneme odsud dřív, než se sem vrátí Corrientis."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Rychle dojdu v chůzi důstojnici a oslovím jí. "Zaslechl jsem že se vám ztratil prcek, rád pomůžu s hledáním, prozhlídla jste se už na cvičišti? Tam pobíhá většina těch špuntů."
 
Killiaden09
Řeknu vše co jsem se při svém sledování zjistil a vysvětlím z jakého důvodu bylo mé sledování přerušeno.
Upravil/a Killiaden09 dne 07.01.2017 17:40
I dig
You dig
We dig
He dig
She dig
They dig

Now ... it's not very beatiful poem ... But it's quite deep...
 
Aurelius
→ Tah 153.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Seznam mám, ale nejprve odpečetíme tenhle 'deník' ať neskáčeme od jedné věci k druhé.“ řekla Xarie a nechala tě opět mluvit. Prohlížel sis deník a následně požádal o nějaký posilující lektvar. Profesorka neváhala a sáhla do jedné z kapes u svého Morrowindského roucha, vytáhla velký lektvar many, který opatrně otevřela a část z něj nalila do víčka. Lektvar měl velmi tmavou modrou barvu a pravděpodobně se jedná o velmi silný lektvar many. Jedná se o speciální lektvar many, který tě může naučit pouze zlomek postav.
„Stačí jen pár kapek. Jedná se o starý recept, který jsem se naučila už před lety.“ pravila s úsměvem a podala ti víčko od lektvaru v němž se nacházelo velmi malé množství tmavě modrého lektvaru. „A jen takový drobný detail. Myslím si, že vám není přes několik století, aby jste mi mohl sám od sebe tykat. Sice si příliš na těchto formálnostech nepotrpím, ale vzhledem k mému postavení je to od vás trošku troufalost a někteří profesoři a sebevědomější dunmerové by to mohli považovat za urážku.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Tvá slova přiměli Důstojnici zastavit. Pootočila se k tobě a s děkovným výrazem na tváři řekla, „Teprve se tam chystám, ale moc děkuji za vaši ochotu... Jen jsem z něj na chviličku spustila oči a někam se mi zatoulal.“ povzdechla si, „Vím, že se mu tu nic stát nemůže... Ale přeci jen nechci, aby se tu někde toulal.“ vysvětlovala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Arvena na tvá slova zpočátku nereagovala a když konečně chtěla na poslední chvilku je zadržela. Uslyšel jsi hlasy příchozí z konce schodiště. Jeden patřil Khajiitce a druhý byl jednoznačně mužský. Dveře byli pootevřené a záře, která procházela škvírou značila magické koule sloužící jako osvětlení ve vězeňské místnosti.
„Tím jsem samozřejmě nechtěla říci, že bys neměl pátrat po své minulosti... Jen bys potom mohl být zklamaný.“ řekla již tiše a rukou přejela po připnuté zbrani, „Myslíš, že jsou to mágové? Nebo vězni?“ špitla.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Killiedan
Postupně jsi seznámil všechny přítomné s výsledky svého sledování a následně vyčkal na jejich reakce. Tyrwin si mnul bradu a přemýšlel, stejně tak i ostatní mlčeli jakoby čekali až promluví někdo ze starších přítomných.
„Růst Klargovi moci ve Vysokoskalí neomezíme... Ale zde v Cyrodiilu je slabý a zranitelný, proto se musíme zaměřit na zmaření jeho snad zde.“ zahájil rozmluvu Tyrwin, „Sňatek Serany a Císaře nesmíme dopustit.“
„To bych řekla!“ zvolala důrazně blondýnka sedící vedle Tyrwina, ale když na ní starý muž přísně pohlédl tiše se omluvila a mlčela.
„Nepředpokládám, že by Císař souhlasil, ale je lepší mít jistotu. Pokusím se přednést podobný návrh Císaři. Jsem si jist, že se přikloní spíše na naší stranu, protože potřebuje mít pevné zázemí zde v Cyrodiilu v centru celého Tamrielu nikoliv někde na okraji Vysokoskalí.“ pokračoval opět Tyrwin, „Sabrino.“ pohlédl na svoji dceru, „Ještě dnes zamíříme společně za Císařem a pokusím se domluvit sňatek mezi tebou a jím.“
„To bych byla velmi potěšena, otče.“ kývla s úsměvem.

„Co ten mladý chlapec? Altmer - Alda?“ zeptal se blonďatý muž a rozhlédl se po všech přítomných, „Jestliže skutečně zdědí část rezidence mohli bychom jí odkoupit dříve než se povede Klargovi získat kontrolu nad chlapcem. Ta Khajiitka by možná byla svolná a synův podíl nám prodala. Co by dělala s dvěma domy?“
„Dobrý, ale těžko se nám to povede. Univerzita prohlašuje Arteria za nezvěstného nebo dokonce někdo šíří, že je na expedici. Než dojde k majetkovému vyrovnání bude mít Klargus chlapce dávno ve svých rukou a tenhle plán nevyjde. Musíme svolat zastoupení všech našich spojeneckých rodů a rozhodnout jak naložíme se vznikající hrozbou ze strany Arteriů. Získat podporu rodu Rullů a pokud budeme dostatečně silní, jednotní mohli bychom být dostatečně silní na to, abychom ovlivnili Vysokoskalské nástupnictví.“ převzal slovo Tyrwin a všichni přítomní přikyvovali.

„Také bys měl Císaři říci, že Klargus se chce postavit proti říši. Jsem si jist, že hodlá začít tlačit na pilu teprve až se Velekrálem skutečně stane. Do té doby si něco takového nemůže dovolit, protože by to znamenalo jeho konec u Císaře a také u legie.“ přidal se muž s páskou přes oko.
„U legie by skončil o tom není pochyb. Jenže nemáme žádný hmatatelný důkaz. Slova jednoho svědka stačit nebudou, protože se maximálně rozjede vyšetřování a Klargus nebude ani zadržen ani odvolán.“ znělo z úst starého muže, „Musíme postupovat pomalu. Nejprve navrhnu sňatek, svoláme zasedání spojeneckých rodů a teprve poté budeme dělat nějaké zásadní kroky.“
„Zase tolik času nemáme, abychom ho zbytečně protlachali.“ přispěl mladý muž.
„Kaslowe. Trpělivost přináší růže a Klargus se tímto příslovím také řídí. Veškeré jeho tahy byly vždy velmi dobře načasované a velmi důkladně promyšlené.“ upozornil jej Tyrwin.
„Jen říkám, že svolání spojeneckých rodů bude dlouhé. Víš jaká je situace... Anvil má nemocného hraběte.“
„Se situací jsem obeznámen. Přeci jen jsem velitelem Gardy a účastním se strategických zasedání. Cheydinhal nás podporuje odjakživa. Jsou to Luciovi příbuzní, Chorrolská hraběnka nás podpoří v momentě kdy jí zacinkají Septimy u uší, Fjora a jeho ženu bude těžké získat na svojí stranu a Kvatch je sám o sobě ve velké krizi a jak se říká - tonoucí se i stébla chytí v jejich případě to tak dopadne.“ překřížil prsty na stole, „Situace hraje jednoznačně v náš prospěch.“

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 08.01.2017 11:17
 
Tondulin
"Je to taky trochu moje chyba, že jsem vás vyzval k tanci a nemohla jste ho hlídat.Ale nebojte, určitě ho najdeme."
 
Adrian_S
"Tak, měl jsem za to, že jsme si potykali na zasedání. Ale pokud na tom trváte, pak se tedy omlouvám... slečno." zamyslím se, "Jak vás mám tedy oslovovat? Jménem nebo titulem?"

Poté poděkuji za nápoj a pokusím si vzpomenout na zaklínadlo, které by dokázalo prolomit pečeť. Pokud bude třeba, požádám ji o pomoc.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,Nevím, ale hned to zjistíme." zašeptám k Arveně, přitom jí pokynu, aby počkala a půjdu opatrně (a hlavně v tichosti) nahlédnout za dveře, přitom se cestou pokusím zaposlouchat do jejich rozhovoru.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 154.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Xarie se stejně jako tehdy zasmála, když jsi jí oslovil 'slečnou'. Zakroutila hlavou a stále se usmívala.
„Titul není třeba. Pokud je tomu tak jak říkáte tak se omlouvám, ale chtěla jsem mít jen jistotu, že skutečně nejste starší než já, protože to by jste pak asi vypadal jako ten kostlivec, kterého má profesor Globullus u postele.“ opět se zasmála, „Uděláme to trošičku formálněji.“ zakončila bez úsměvu.
„Xaria Arelas Vici,“ napřáhla ruku k potřesení, „První příjmení je za svobodna a druhé jsem převzala od svého zesnulého muže, ale dávám přednost příjmení Vici.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Vůbec to není vaše chyba.“ zakroutila hlavou, „Měla jsem dávat větší pozor. Slíbila jsem Tarlowovi, že na něj dohlédnu, ale takhle se mnou asi moc spokojen nebude.“ dodala s povzdechem. Odbočili jste k cvičišti a spatřili několik hrajících si dětí - malý bosmer mezi nimi však nebyl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Arvena zůstala na tvůj pokyn stát na místě. Tiše jsi se přesunul ke dveřím, nahlédl skrze ně a spatřil Khajiitku v červeném rouchu Císařských mágů, opírala se o hůl a hleděla do jedné z cel. O pár metrů dál seděl muž, který měl obdobné roucho a pročítal si knihu, přičemž stíhal vést rozhovor a odpovídat na otázky.

„Stav toho Dunmera se nelepší.“ zakroutila hlavou Khajiitka, „Veškeré jeho povrchové rány jsem mu ošetřila hned poté co ho přivlekli, ale zjevně se na něm podepsala teleportace v tak špatném zdravotním stavu.“ pokračovala a přitom nespouštěla oči z cely.
„Výslechu schopen nebyl, ale Savor tvrdil, že to není ani třeba. Jen se na něj podíval a ihned poté zmizel a ještě se tu neobjevil. Nikdo nenařídil jak s ním má být naloženo ani jestli bude mít soud - vzhledem k jeho stavu.“
„Musíme vydržet. Možná se nám ho opět povede přivést k vědomí, ale bude nás to stát mnoho úsilí a hlavně lektvarů. Skočím si pro nějaké do skladu... Myslím, že je správný čas k jejich podání.“
„Když myslíš. Já myslím, že je to ztráta času... Smrt by mu dopřála důstojný odchod, takhle akorát leží a neví co se kolem něj děje a pokud vím tak, kterou hodláš praktikovat je dlouhodobá a její výsledky nejsou vždy stoprocentní. Na světe je mnoho lidí, kteří by si tuhle 'nadstandardní' péči zasloužili.“
„Než jsem se stala Císařských mágem byla jsem léčitelnou a profesorkou magie Obnovy. Pro mne je prioritní zdraví mých pacientů bez rozdílů na rase, pohlaví nebo politické působnosti.“ odvětila mu Khajiitka.
„Tak dělej jak uznáš za vhodné...“ zabručel Mág sedící zády ke dveřím a spokojeně pokračoval v četbě.

Khajiitka se mezitím otočila a vyrazila k bočním dveřím, klíčem odemkla a vlezla dovnitř. Mág po cvaknutí dveří odložil knihu, vstal a zamířil k cele do které se žena dívala.
„Copak na tobě mohl Savor vidět?“ zamumlal, založil si ruce a chvilku mlčky hleděl do cely.

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 08.01.2017 11:42
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist