Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 726

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Poděkoval jsi Carině, došel ke dveřím, otevřel je a oblékl se do čistých šatů. Byly ti dost volné. Carinin muž byl zjevně mnohem silnější postavy než ty. Z kalhoty měly pátek, který jsi byl nucen využít na maximum.

S oblečením ses odebral zpět do společenské místnosti. Carina měla na stole připravenou dvojici pohárků na víno včetně lahve s velmi starou etiketou.
„Nejlépe v mé samé místnosti.“ doporučila ti, „Zbroj jsem nikdy nečistila, ale šaty jde vyčistit i pomocí magie. Stačí vědět jak.“ pokrčila rameny a posadila se do jednoho z křesel. „Nechte to být. Potom se s tím pokusím něco udělat… neslibuji, že se bude zbroj lesknout úplnou novotou, ale rozhodně bude v lepším stavu, než je teď.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Bardka se rozzářila od ucha k uchu. „Trošku jsem se musela pozeptat, ale nakonec jsem trefila.“ usmála se, když jsi jí pustil dovnitř. Rozhlédla se kolem dokola zatímco jsi zamykal dveře.

„Aha…“ usmála se, „Ne. Nebojte se. Nenechám se svést… přeci nemůžu spát se zákazníky… to bych nebyla bardka, ale něco jiného. Musím dodržovat nějaká pravidla a dělat čest našemu řemeslu.“ odpověděla ti následně, když jsi jí představil zdálky Belia. Dovedl jsi jí ke stolu.
„Hohohoo…“ zvolal Belius při pohledu na bardku, „Aedane… znamenitě. Přinesl jsi nejenom živou hudbu, ale i nějakou neznámou.“ dodal vzápětí, vyhoupl na nohy a napřáhl ruku přes celý stůl, „Belius Arterius.“ představil se, bardka mu potřásla rukou, ale Belius ji ihned lehce políbil. „Je mi ctí.“ řekl následně a bardka se jen pousmála a možná i lehce začervenala. Carwen si jen hlasitě povzdechla.
„Carwen.“ představila se bardce s napřaženou rukou, potřásly si. Obě následně jen kývly hlavou. Následoval Flavius, který se rovněž představil, ale na rozdíl od Belia mladé bardce nepolíbil ruku.
„Natočím vám pivo.“ nabídl se Flavius. Bardka jen přikývla hlavou.
„Adrianna Arteriová.“ představila se Beliova sestra, která rovněž vstala a potřásla si rukou s mladou bardkou.
„Maera.“ představila se bardka, „Vy jste teda ti novomanželé?“ zeptala se vzápětí.
„Ne! U Osmičky to opravdu ne.“ vykulila oči Adrianna, „To je můj brácha.“
„Aha… Pardon… to bylo… špatné… Omlouvám se.“ vydala ze sebe nervózně a tiše nejspíš bědovala nad svojí chybou, „Moc se omlouvám.“ omluvila se ještě jednou a koukla na pobaveného Belia.
„To je v pořádku. Nic se nestalo.“ usmála se Adrianna, když se usadila zpět na své místo.

Navrhl jsi přítomným varianty svého příběhu. Carwen po tobě vrhla nepříjemný pohled, ale nakonec se uspokojila s tím, že jsi jí vzápětí stihl zmínit.
„Jasně. Vyprávěj o Univerzitě… od tebe jsem to ještě neslyšel.“ vyzval tě Belius a pohodlně se usadil.
„Souhlas s Beliem. Historii jizev vyprávěj ženským. Pusť se do té bitvy o Univerzitu… já tam nebyl, ale prej to byl masakr. Vcelku.“ pohodil hlavou, když dotočil pivo, „Tady máte mladá paní.“ usmál se, když předával pivo bardce.
„Děkuji.“ poděkovala a posadila se vedle Carwen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Chytrá holka.“ konstatoval Grithart, když jsi přetlumočil Elanyiín důvod a vyhoupl se do sedla nemrtvého koně.
„Budou určitě velmi překvapeni.“ pronesl hradě Appius, „Ale po mém návratu Škorpiasi společně nastolíme rodu Vici nějakou úroveň, opět ho povzneseme a posílíme jeho moc. Nebudeme žádní otloukánci. Navrátíme mu společnými silami zašlou slávu.“ pokračoval stejným vážným tónem a otočil se na Gritharta, který měl zjevně přednést nějaký plán.
„Škoda, že sis s ním nedomluvil nějaké znamení… signalizaci, když se znáte.“ povzdechl si Grithart, „Nejsnazší bude vydat se zpět na to místo. Zkusit je vysledovat pomocí magie… s trochou štěstí by se nám to mohlo povést. Neplynulo ještě tolik času, ne?“ otočil se na tebe.
„A když to nebude fungovat?“ zeptal se Appius, „Můžeme ho nahánět po Mohyle do aleluja.“ mávl rukou, „Vždyť víš jak nám unikal doteď.“ povzdechl si.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Jistě se vyznáte v politickém dění víc, nežli já, drahá přítelkyně." vezmu si za pomoci telekineze jeden z pohárků a posadím se do křesla ,,Je v zájmu nás obou, abyste udělala na starého Artetia co nejlepší dojem. Císař hledá nevěstu a proč by jí nemohla být Serana, dcera starého Arteria? Císař jí sice odmítl, ale proč tomuto sňatku nenapomoci. Když Belius Arterius získá Chorrol, Seraně bude odkázáno značné věno a když k tomu připočteme, že starý Arterius není nejmladší ..." zhluboka se nadechnu a po krátké odmlce dodám: ,,Zkrátka, jestli se Vám povede udělat na Starého Arteria dobrý dojem, získáte místo u Chorrolského dvora a získáte přízeň jejich rodu, můžete se stát postupem času jednou z nejvlivnějších osob v celém Císařství, samozřejmě za předpokladu, že se nám povede zařídit Seraninu svatbu s císařem, ale i kdyby ne, přijdete si na místo u jednoho z nejmocnějších rodů v císařství. A co z toho budu mít já? Až se vrátím zpět na Morrowind, rád bych měl v Cyrodiilu někoho, kdo by mě objektivně informoval o politickém dění v nejvyšších kruzích, někoho, kdo bude schopen přesvědčit Arteria, nebo císaře, aby mi poslal vojenskou podporu, bude-li to nutné a tím někým myslím Vás." pozdvihnu pohárek k přípitku se slovy: ,,Na další spolupráci."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Souhlasně s úsměvem přikývnu na Appiův plán vyzvihnout rod Vici, načež se zaposlouchám do mágova plánu. "Já pochybuju, že se někam vydá. Kam by se také vydal? Hledá ten teleportovací meč, ale neví, že ho máš ty. Pouze ví, že máš v držení jeho nynější společníky. Buďto je v tý díře, kde stále hledá meč, nebo bude plánovat osvobození svých přátel." Pokrčím rameny. "Neztrácejme čas a vyjeďme tedy. Ať rychle případně vyřadíme jedno z těch míst, kde by se mohl nacházet."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Dobře, dobře, povím vám jak ta bitva proběhla přímo z pohledu prvních linií, aspoň tady mladá Maera bude mít další námět pro svoje písně." Příjemně se na ní pousměju a pak už vstanu s pivem a budu z plných plic vyprávět příběh a u toho mohutně gestikulovat, jako bych to celé prožíval znovu.

"Okolnosti asi většina z vás zná, proto nebudu zdržovat úvodem a začnu rovnou tam, kde jsme se viděli naposledy Belie. Po tom co jsme z Univerzity evakuovali většinu noviců a novicek a dostal jsi je za úkol chránit. Hrstka nás, co jsme tam zbyli se shromáždila v hlavní síni na brífink. Rozhodlo se, že Xarie vykouzlí magickou bariéru, která nás ochrání před jejich katapulty, Globullus se vydá přímo na hradby a Art jim připraví nějaké hezké přivítání pomocí magie. A pak už jsem popadl svůj oštěp a vydal se velet na hradby."

"Bylo to poprvé, kdy jsem nebojoval jako žoldák za legii, ale stál jsem vedle přátel, vedle těch co se rozhodli bránit svým životem něco v co věří, Magickou Univerzitu jako symbol nezávislosti a všechny v ní. Už na začátku jsem věděl, že tahle bitva bude naprosto jiná, na naší straně bylo jen pár bojovníků z nově vytvořené univerzitní stráže a několik tovaryšů, kteří nám poskytovali aspoň výhodu magických útoků. Na hradbě už na mě čekala jedna půvabná elfka, kterou jsem potkal teprve den předtím. A v tu dobu jsme ještě netušili, že se z nás stane taková nerozlučná dvojka." Usměju se a kouknu se skoro zamilovaným pohledem na Carwen.

"Byl tam s námi také Globullus, můj oblíbený děda a pak ti nejlepší bojovníci, které univerzita měla, Finn, Lora a Hanz, budiž mu země lehká."
Po tom co zmíním Hanze do sebe kopnu skoro celé pivo.

"V ten moment, co jsem dorazil na hradby začalo kapat a postupně silněji a silněji pršet, byl to takový ten uklidňující typ deště, takový ten moment klidu před tím než vypukne krvavá bitva. Po chvíli už jsme je uviděli - kráčející formaci legionářů s připravenými štíty a uprostřed té formace neslo několik mužů ohromné beranidlo. Mohlo jich být tak kolem dvaceti. Nechal jsem nad bránu připravit olej, který nám měl pomoci je zastavit, společně s lukem mojí kolegyně. Zatímco většina těch zelenáčů byla ráda, že trefí jejich štíty, my s Carwen jsme nacházeli skuliny v jejich obraně a vysílali jeden vražedný šíp za druhým. Ještě než stihli dojít k bráně sestřelil jsem tři a k mému údivu mě elfka dorovnala, načež jsem si pomyslel, že už dlouho jsem nepotkal nikoho, kdo se vyrovná mému střeleckému umu."

Lehce se začnu chvástat a půjdu si pro nové pivo, než budu pokračovat dále v příběhu.
 
Aurelius
→ Tah 727

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Usadil jsi se do křesla, Carina mezitím rozlila víno do pohárků. Během své řeči sis jeden z nich přitáhl za pomoci telekineze. Carina poslouchala s pohárkem v ruce, pokyvovala hlavou a při zmínce stáří starého Arteria se dlouze pousmála.

„Nebude to snadné.“ připustila Carina, „Ale vím moc dobře co mohu získat, když se mi podaří dostat do přízně rodu Arteriů.“ přikývla souhlasně hlavou, „Nicméně s tím sňatkem bych si moc naději nedělala. Podle toho, co se ke mně dostalo je Císař už rozhodnutý vzít si Sabrinu Calovou, dceru Tyrwina Cala. Colovci jsou velmi oddanými spojenci rodu Valeriů a Acilliů. Tahle trojice všeobecně slouží Císaři už velmi dlouho, jsou mu oddaní a Císař se s jejich představiteli velmi dobře zná. Podle mě je to prostě už nezvratitelné a Serana si musí najít jiného ženicha.“ pokrčila rameny. „Na naší spolupráci!“ řekla a pozvedla pohárek s přípitku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Začal jsi vypravovat, všichni se pohodlněji usadili a zaposlouchali se do tvého vyprávění. Když jsi se poprvé odmlčel Belius jen souhlasně pokýval hlavou.
„V tom táboře s novickami a novici jsem mimo jiné ošetřoval Světlanu. Vlastně právě díky této nemilé příležitosti a díky tomu, že ji Vlk tak trošku neplánovaně přizabil jsem se s ní konečně pořádně seznámil.“ konstatoval zasněně Belius, ale poté se ti omluvil, že využil tvé krátké pauzy a vložil malou vsuvku. Nechal tě opět mluvit. Pokračoval jsi ve vypravování, zmínil poprvé Carwen, která se jen pousmála. Všichni s tebou tiše souhlasili. Jedná Adrianna s bardkou Hanze neznaly, a tak se zdržely jakéhokoliv viditelného komentáře. Po chvilce ticha jsi opět pokračoval s vypitým pivem v ruce ve vypravování.

Belius se rozesmál na celou místnost, když jsi se chvástal na svými lukostřeleckými schopnostmi na úkor Carwen. „To zní skoro jako výzva Carwen.“ otočil se na bosmerku, „Nechcete změřit své síly?“ koukl na ní s úsměvem.
„Myslím, že ne.“ zakroutila hlavou, „Aedana jsem během naší společné mise ve Valenském lese naučila opravdu mistrně střílet.“ zalhala Carwen, „Tudíž by se jakákoliv malá soutěž mezi námi mohla zvrtnout ve velmi dlouhý souboj v poměřování sil.“ dodala směrem k Beliovi, který jen lehce kývl hlavou nad její odpovědí. Mezitím jsi se otočil nazpět s novým pivem, které sis v průběhu jejich rozhovoru natočil.

„Stejně je strašné, že se něco takového stalo.“ zakroutila hlavou Adrianna, „Legionáři tahle bezohledně vpadnou na akademickou půdu.“ povzdechla si a napila se vína. Bardka jen mlčky poslouchala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Tohle je nedobytné místo.“ mávl rukou Appius při slovech, že by Arterius mohl plánovat pokus o osvobození svých společníků, „Mám tu hromadu nemrtvé armády, kterou dvojice mágů jen tak snadno smést nedokáže.“ dodal a podíval se na Gritharta, který jen souhlasně přikývl. „Vyjeďme tím směrem.“ pobídl následně a dali jste se do pohybu.

„Ta díra nebyla moc velká, ne?“ otočil se v průběhu jízdy Appius na Gritharta.
„Nebyla. Projde to během několika minut, ale luštění těch textů mu může zabrat hodiny.“ odpověděl mu mág, „Z těch textů může maximálně přibližně zjistit co celý ten rituál vyžaduje a kde ho musí udělat, ale všechno co si přečte je mu bez meče úplně k ničemu. Problém je, že ho právě na to místo potřebujeme dostat. Živého a zdravého.“ (máš možnost komunikovat s Grithartem a Appiem během vašeho společného cestování)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
Napiji se z číše, přitom si budu vychutnávat chuť kvalitního vína ,,Doba je zlá a lidé umírají. Jen ti stateční si mohou vybrat, jestli zemřou v posteli, nebo s mečem v ruce." opět se napiji ,,Bardi píší příběhy husím brkem, já je píši mečem. Mým úkolem většinou není o problému jen debatovat, ale vyřešit jej. Přitom se z toho samozřejmě snažím mít co největší užitek."
Upravil/a Sarako dne 24.09.2020 18:35
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Kdyby tam byli jen legionáři, tak se nikdy nedostanou ani přes hradbu Anno, jenže oni nebyli sami. Když už se beranidlo dostalo skoro k bráně, dal jsem signál Arteriovi a ten na spustil hotové inferno. Něco takového jsem neviděl, jako by se nad tou legionářskou formací otevřelo samo peklo a dávalo jim co na frak -obrovské ohnivé šlehy zášlehy smetli vše co jim stálo v cestě a z ještě před chvíli skoro nenarušené formace legionářů, zbylo jen pár škvarků." Popíšu jako by to bylo opravdu nejmocnější kouzlo, co kdy tento svět spatřil a vítězoslavně se zachechtám.

"Jenže pak přišlo teprve to pravé nebezpečí, bariéra vlivem katapultů už byla hodně zesláblá a najednou jsme na mostu viděli, druhou ještě větší formaci legionářů, ale o co hůř, doplněnou o pětici Thlamorských mágů, kteří začali vyvolávat nějaké mocné bleskové kouzlo, aby narušenou bariéru kompletně dodělali. Carwen stihla jednoho z nich rychle sestřelit, ale to nestačilo, jak blesk z nebe udeřil blesk do brány." Udělám pusou zvukový efekt velké rány, případně vezmu nějaký předmět a pořádně s ním třísknu.

"Carwen se zrovna soustředila na svůj další šíp a tak jediné co jsem stihl udělat, bylo skočit směrem k ní a zachránit nás oba před pádem hradby a to se mi taky povedlo. Další věc co si pamatuju, jsou odlétající vojáci vzduchem a naprostý chaos kolem, dopadl jsem tvrdě na záda, div mi to nevyrazilo dech, jen abych se ujistil, že tahle drobná bosmerka dopadne do měkkého. A tak jsem jí poprvé, ale rozhodně né naposledy zachránil život a zároveň se ve mne tímto činem probudil opravdový gentleman, kterým jsem doteď." Začnu stupňovat napětí a při poslední části se budu usmívat na Carwen, aby chápala, že to myslím jen jako přátelskou provokaci.

"Thalmorští mágové tak dokázali během chvilky zlikvidovat bariéru a otočit průběh bitvy na svojí stranu, přes hrady začali pršet šípy a střely z katapultů, po tom co jsem se zvednul jsem před námi spatřil bezmála 20 Nigidiových legionářů připravených se do nás pustit, z levé části hradeb přispěchal Finn a jeho muži a 2 štítové formace se pustili do sebe. Popravdě pak nevím přesně co se odehrávalo kolem, protože jsem měl moc práce s držením naší linie, ale nějakým způsobem se útočníkům podařilo na věž Univerzity vystřelit řetěz po kterém několik vojáků proniklo až dovnitř."


"Naše formace se střetli a v tu chvíli jsem nevnímal nic. než jen svůj obouruční meč, který si kostil cestu jejich liniemi, dokonce jsem ztratil i Carwen, po pár soubojích jsem si uvědomil, že bude nejspíš potřeba pomoci těm pár našim co jsou uvnitř, protože čím dál tím víc jejich legionářů mířilo směrem k Arteriovi a ostatním. Proto jsem se společně s Lorou odtrhnul od zbytku a vydal se na pomoc našim mágům a zanechal Finna s Globullem jejich osudu." Udělám dramatickou pauzu a pošlu do sebe další pivo.
 
Aurelius
→ Tah 728

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Snad nechcete odklidit nevhodnou nevěstu?“ zeptala se Carina a upila z pohárku trochu vína, „Něco takového by nebylo šťastné… pokud je ve vašem zájmu pomoci rodu Arteriů.“ dodala vzápětí, „Přeci jen by podezření hned padlo na ně a triu Colové, Valeriové a Acilliové by něco takové přišlo vhod. Samozřejmě hned poté co by přestalo truchlení po zesnulé.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
S plným pivem ses pustil do vypravování a všichni přítomní zaujatě poslouchali. Když jsi své vypravování doprovodil o zvuk, ostatní jsi o to více pobavil a vtáhl do děje. Carwen se při líčení tvého gentlemanského chování jen ironicky usmívala, ale žádnou poznámku nepronesla.
„Se do toho vecpal i Thalmor?“ zakroutil hlavou Flavius, „Parchanti.“ povzdechl si a dopil pivo, „Jdu na záchod.“ oznámil následně, vstal od stolu a vykročil pryč.
„Běž ven, protože jinak se netrefíš.“ nakázal mu se smíchem Belius.
„Si povíme za chvilku kdo se kam netrefí.“ zasmál se Flavius, ale i tak přikývl a vyrazil ke dveřím, které následně odemkl a se zabouchnutím zmizel za nimi.
„Snad nezabloudí.“ pronesl Belius trošku starostlivě, „Vy ho neznáte, ale Flavius je divoch, když se trošku skřoupne. Já jsem oproti němu hotový andílek.“ vysvětlil.
„Možná bychom měli nějak rozhodit postele… dokud jsme ještě jakžtakž střízliví.“ navrhla Adrianna, „Nebo jak je to vlastně v plánu?“ koukla na Belia.
„Já už nevím.“ pokrčil rameny Belius, „To se uvidí. Jestli Carwen s Aedanem dojdou do hostince tak klidně… Jestli nedojdou můžou zůstat taky. Teda nevím, jestli už jsem to nenavrhoval, ale jestli jo. Tak teď to opakuji ještě jednou.“ řekl a vstal od stolu, aby si mohl natočit další pivo. Carwen mezitím postupně dopila sklenku s vínem.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Tohle je nedobytné místo.“ mávl rukou Appius při slovech, že by Arterius mohl plánovat pokus o osvobození svých společníků, „Mám tu hromadu nemrtvé armády, kterou dvojice mágů jen tak snadno smést nedokáže.“ dodal a podíval se na Gritharta, který jen souhlasně přikývl. „Vyjeďme tím směrem.“ pobídl následně a dali jste se do pohybu.

„Ta díra nebyla moc velká, ne?“ otočil se v průběhu jízdy Appius na Gritharta.
„Nebyla. Projde to během několika minut, ale luštění těch textů mu může zabrat hodiny.“ odpověděl mu mág, „Z těch textů může maximálně přibližně zjistit co celý ten rituál vyžaduje a kde ho musí udělat, ale všechno co si přečte je mu bez meče úplně k ničemu. Problém je, že ho právě na to místo potřebujeme dostat. Živého a zdravého.“ (máš možnost komunikovat s Grithartem a Appiem během vašeho společného cestování)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Zinscenoval bych to jako nešťastnou náhodu, ale jsou tu i mnohem zajímavější řešení. Mohl bych tyhle tři rody poštvat proti sobě a nebo zkazit Sabrininu pověst." dopiji svůj pohárek a pokračuji: ,,O dámu, kterou by císař nalezl ve společnosti dvaceti nepříliš oblečených mužů, by jistě velmi rychle ztratil zájem. Bylo by to sice obtížné, ale ne nemožné." na chvíli se odmlčím a pak dodám: ,,Možností je mnoho, ale vybrat tu nejvhodnější zabere nějaký čas."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"I tka bych ale Arteria nepodceňoval. Buďme připravení." Varuji Appia, aby nejednal ukvapeně. "O meči už ví a myslím, že i o tom místě. Nebo to alespoň naznačoval. Chtěl po mně, abych vyřídil jeho přátelům, aby se tam právě dostavili." Jen tak pronesu, abych nebyl úplně ticho a řekl něco užitečného.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Kdo si kam lehne, tam si lehne." Odpovím na otázku ohledně postelí filosofickým zamyšlením. "Když vidím Flavia tak ten nejspíš skončí na zemi." Začnu se chechtat jak idiot, jelikož už na sebe pociťuji účinky alkoholu a budu do sebe lít čtvrté pivo. "Já jsem dost často náměsíčný, takže musím být na pokoji s Carwen, aby mě případně zpacifikovala a navíc potřebuju číst pohádky před spaním a to ty bratře nezvládneš." Zasměju se na Belia, abych mu nakonec dal nějakou odpověď na rozdělení pokojů a pak už se vrátím ke svému příběhu.


"Takže kde že to jsme? Už vím, s Lorou jsme doběhli do prvního patra a no popravdě bylo tam víc lidí než jsem čekal. Na jedné straně bojovali legionáři vedení Nigidiem a Pelenou a na druhé straně bylo jen pár profesorů včetně Arteria, kteří se drželi hlavně díky tomu, že Silverwoodová vyvolávala přízračné vojáky. Arterius byl zrovna uprostřed souboje se snad třímetrovým orkem, ani nevím kde se taková hovado vzalo a byl to jeden z nejzajímavějších soubojů vůbec. Arte musel používat k odrazům dost často magii a snažit se orka odrazovat pomocí ní, pokaždé když se jeho kladivo střetlo s orkovou sekerou vyvolávalo to skoro tlakové vlny." Začnu kolem sebe nějak nekontrolovatelně máchat při popisu impozantní bitvy, jako bych byl Arterius bojující s Gorem.

"I když Art zasadil více ran, orka jakoby to spíše vybízelo ještě k větší zběsilosti a agresi. Nedbal na svoje krvavá zranění a jen dál zesiloval tlak na Arteria, kterému začali docházet síly. Ork mu vyrazil jeho kladivo z ruky a nasadil mu hlavičku." Dopiju čvrté pivo a na demonstraci se pokusím udeřit korbel hlavou. "Arterius se složil jak hadrový panáček a ork ho popadnul pod krkem. Naštěstí v ten moment dorazila na scénu Edwin a odehnala orka od krvácejícího Arteria. Dál jsem toho z jejich souboje moc neviděl, protože jsem byl sám pod napadením legionářů a hlavně jsem se snažil dostat na druhou stranu místnosti, odkud nás ostřelovali Thalmorští šmejdi. První legionář co se mi postavil do cesty ztratil hlavu dřív než si uvědomil kde jí má a druhého jsem probodnul a zahodil pryč. Pak už jsem našel svůj terč thalmorského mága a lučištníka, kteří celou dobu bez ohrožení působily škody na dálku. Mág se na mě usmál a myslel, že se mě jednoduše zbaví pomocí kouzla, ale moje dýka byla rychlejší a za chvíli už jen vykašlával na zemi krev. Ale lučištník se ukázal jako tvrdý oříšek. Rozeběhl jsem se proti němu a čekal, že padne stejně jednoduše jako ostatní, ale on se kolem mě jen obtočil jako laňka a chladně mi uštědřil ránu." Pokusím se předvést, ale při obratu se mi podsmekne noha a rozbiju se o podlahu.

Upravil/a Tondulin dne 25.09.2020 20:40
 
Aurelius
→ Tah 729

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nemyslím si, že je to reálné je proti sobě poštvat.“ zauvažovala Carina, „Acilliové jsou přímo příbuzní s Valeriovci. Nějak přes Lucia… jestli měl, má sestru, bratra nebo nějak jinak to u přesně nevím, ale mají silnou rodovou vazbu.“ odmlčela se, „A Sabrina…“ uchechtla se škodolibě, „Její pověst je tak mizerná, že už snad ani zkazit nejde. Ta ženská je dě*ka. Každý trochu společensky orientovaný to o ní ví. Ale holt…“ pokrčila rameny, „Je mladá, půvabná a má silnou podporu rodu a spojenců. Ideální žena pro Císaře, který chce stabilizovat především Cyrodiil a potřebuje oddané nohsledy ve své klíčové provincii.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Jako posledně.“ zašklebil se s tebou Belius, když jsi konstatoval, že Flavius nejspíš skončí na zemi. „Ale víš co… bude to snazší, protože stejně bude chodit každou chvilku ven chcát. Leda by použil okno, ale pak trefí omítku a bude průser.“ dodal a napil se čerstvě natočeného piva. Pomalu došel ke stolu a posadil se. Když jsi zmínil svoji potřebu spát v pokoji s Carwen, bosmerka na tebe vykulila oči. Adrianna se zatvářila podiveně nad tvým požadavkem ohledně pohádky na dobrou noc a případné zpacifikování. Bardka se jen tiše zachichotala a raději se rychle napila vína.

„Jooo! Tak ty potřebuješ, aby tě Carwen zpacifikovala!“ zvolal Belius v doprovodu nehorázného smíchu, který nedokázal kontrolovat, „Aby ti pověděla pohádku na dobrou noc. Třeba tu o dvou kůzlátkách a nenasytném vlkovi.“ pokračoval ve smíchu, „Tak proto se ti v lesíčku tak líbilo.“ dodal, ale Carwen ho zjevně pod stolem nakopla, protože Belius vzápětí bolestivě zaúpěl a vražedně se na ní podíval, ona mu však výraz opětovala. „Už mlčím.“ dodal následně a začal se i nadále šklebit, ale už mnohem tišeji. „Hehecheche… Pokračuj v příběhu…“ mávl rukou a poté si položil hlavu čelem a stůl a i nadále se tiše šklebil. Adrianna jen zakroutila s letmým úsměvem hlavou a raději se napila vína.

Dopovídal jsi svoji další část příběhu a při závěru ses rozplácal na zemi, čímž jsi pobavil téměř všechny krom Adrianny, která v první moment vypadala jako by očekávala, že sis při pádu něco zlomil. Když zjevně usoudila, že ne, rozesmála se spolu s ostatními.

„Jo…“ povzdechl si Belius, „Pelena… To byla taky zajímavá zkušenost.“ konstatoval s šibalským úsměvem, „Měl jsem jí pozvat. Mohla být ještě nějaká další sranda.“ zasmál se, „Nebo možná taky nemusela… kdoví v jakém je teď rozpoložení. Jsem jí dlouho neviděl. Nebo viděl? Už nevím.“ pokrčil rameny, „Ale Carwen ta by se ti líbila. Určitě. S ní by sis nepochybně rozuměla.“
„O tom nepochybuju.“ zakroutila hlavou Carwen a natáhla se pro láhev vína, dolila si a při té příležitosti doplnila víno do pohárku i zbylým ženám. Flavius se ze záchodu zatím nevrátil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Souhlas.“ přikývl Grithart, „Nepodceňovat. Musíš to být ty Appie kdo mu probodne srdce mečem a dostane zpět svůj ztracený život. Jestliže nastane jiný scénář ztvrdneš tu na věčnost a už žádná další šance nebude.“ upozornil ho následně.
„Před lety jsem ho podcenil, ale tehdy sebou měl tu khajiitskou mrchu a já ho nečekal. Teď jsem připravený a porazím ho.“ řekl odhodlaně Appius, „Nenechám se unést ani nic podobného. Prostě ho zabiju bez zbytečného protahování a keců kolem.“ dodal a podíval se na Gritharta, „A potom spolu se Škorpiasem zahájíme novou éru Viciovců.“ odvrátil zrak od mága. Před vámi se začal rozprostírat nízký porost, který postupně stupňoval až k okraji mrtvého lesa. (máš možnost komunikovat s Grithartem a Appiem během vašeho společného cestování)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,A co kdyby většina Cyrodiilských hrabat podala petici, v níž odmítají císařův sňatek se Sabrinou. Chorrolu bude vládnout Belius, Brumské hraběnce jsem pomohl sesadit regentku Haynovou a riskoval jsem život za záchranu jejího manžela, i když jsem to nestihl, za Anvilského hraběte mám právo jednat já, a když si nakloním svému záměru ještě jeden, nebo dva vládnoucí rody, císař nebude moci tuhle petici jen tak hodit od stůl."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Pomalu se postavím zpátky na nohy a osočím se na Belia, přičemž se budu snažit znovu nezakopnout. (exnutí několika piv má za následek, že mi to rychle vlezlo do hlavy) "Tak jsem to nemyslel, ty....ty.... hlavo. *Škytnutí* Jsi můj bratr Belie, ale, alee nikdo nebude mluvit takhle s Carwen, ani ty brachu...... To bych tě byl nucen vyzvat na souboj..... A teď mi není úplně dobře." Varuju Belia a opřu se u toho o nějakou zeď. Pak na mě začne jít malá potřeba kvůli množství vody, co jsem do sebe tak rychle nalil a půjdu tedy bez nějaké omluvy rovnou za Flaviem, vykonat potřebu.
 
Aurelius
→ Tah 730

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Možná. Petice zní slibně, mohla by fungovat.“ kývla hlavou po chvilce uvažování, „Jestli počítám dobře měl byste aktuálně tři hlasy.“ nadechla se, „Acilliové ovládají Skingrad a Kvatch. Zbývá Cheydinhal, Bravil a Leyawiin. Leyawiin můžete vypustit z hlavy. Tam údajně není žádná kloudná svrchovaná vláda v čele s hrabětem nebo hraběnkou, ale vládne tam ségra admirála Corndwalda.“ upila trochu vína z pohárku, „Ale nevím. Nesleduji dění v Leyawiinu, abych mohla poskytnout nějaký objektivní pohled na tamní situaci. Jen vím, že v čele hrabství svojí ona, protože se údajně výrazně zasloužila o obnovu města.“ opět trochu upila, „Bravil je v rozkladu. Rozdělený na tři znesvářené strany… ten asi těžko teďka někdo bude brát vážně, ale Cheydinhal bych asi považovala za jakžtakž funkční.“ znovu se dlouze odmlčela, „V minulosti hrála roli i Univerzita, ale ta se od nástupu Palagána distancovala od Císařství a vyhlásila nezávislost. V radě Starších, ale má své zástupce i nadále. Jejich podpis by mohl mít také nějaké vliv. Samozřejmě nebude mít asi takovou váhu jako podpis od hraběte, ale nějakou váhu mít bude. Možná by v případě petice stačil i podpis nějaký vlivných členů rady Starších. Jejich podpis by měl bezpochyby také váhu, ale kde je obstarat to nevím.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Belius se jen usmíval od ucha k uchu, tvá slova ho pobavila. Carwen se také očividně pobavila.
„Kdyžtak sebou přiveď Flavia!“ křikl za tebou Belius se smíchem, „Hlavně se neztraťte oba. Nevím kde bychom vás pak hledali.“ zařval ještě předtím, než jsi vyšel ven a zabouchl za sebou dveře. Když jsi však za sebou zavřel dveře a podíval se před sebe. Nejenže jsi pocítil čerství vzduch, ale také jsi spatřil potemnělé uličky města ponořené do noci a také osobu stojící pár metrů od tebe. Zaostřil jsi svůj zrak a poznal, že se jedná o argoniana s nezvyklým účesem, vlastně jsi žádného tahle vypadající argoniana nikdy předtím nespatřil. Nyní stál před tebou, přes rameno měl přehozenou brašnu a byl slušně oblečený.
„Ahoj!“ zvolal na tebe s přátelským tónem, „Já jsem Chocholka. Beliův kámoš z dávných časů. Jsem tu dobře? Prý by měl mít zítra nějakou svatbu nebo co.“ pousmál se a zamrkal na tebe svýma nezvykle velkýma očima (graf. vzhled – zde).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Souhlas.“ přikývl Grithart, „Nepodceňovat. Musíš to být ty Appie kdo mu probodne srdce mečem a dostane zpět svůj ztracený život. Jestliže nastane jiný scénář ztvrdneš tu na věčnost a už žádná další šance nebude.“ upozornil ho následně.
„Před lety jsem ho podcenil, ale tehdy sebou měl tu khajiitskou mrchu a já ho nečekal. Teď jsem připravený a porazím ho.“ řekl odhodlaně Appius, „Nenechám se unést ani nic podobného. Prostě ho zabiju bez zbytečného protahování a keců kolem.“ dodal a podíval se na Gritharta, „A potom spolu se Škorpiasem zahájíme novou éru Viciovců.“ odvrátil zrak od mága. Před vámi se začal rozprostírat nízký porost, který postupně stupňoval až k okraji mrtvého lesa. (máš možnost komunikovat s Grithartem a Appiem během vašeho společného cestování)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Dokonce i vypadáš jak chocholka, rád tě poznávám příteli, jsi tu na správné adrese." Vypotím ze sebe smysluplnou větu a budu se usmívat jak blázen, při pohledu na vtipného argoniana. "Neviděl jsi tu kámoše? Šel se vychcat." Zeptám se Chocholky a jakoby se nic nedělo začnu vykonávat svou potřebu.
 
scorpioncz
Přikývnu a zbytek cesty zůstanu tiše, případně jen budu poslouchat konverzaci mezi oběma.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Takže začneme s Cheydinhalem a pak pomohu v Bravilu jedné z znesvářených stran k moci. Jestli si císař bere Sabrinu jen z politických důvodů, dá přednost názoru většiny vládnoucích hrabat, než názoru tří rodů, ovládajících jen jediné hrabství." přitáhnu si za pomoci telekineze láhev, doliji si, pak za pomoci telekineze podám Carině láhev, počkám, až si dolije a pozdvihnu pohárek k novému přípitku: ,,Tak na nové rozdělení moci v Cyrodiilu." a napiji se.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 730

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Také může celou vaši petici smést ze stolu a vůbec se jí nezabývat. Možností je spousta, ale je slibná a může mít váhu.“ řekla po chvilce přemýšlení a dalším dolití vína, „Ale nejsem si úplně jistá jestli je možné to všechno zavčasu stihnout. Císař je bez ženy už dost dlouho, nemá dědice a sám už není nejmladší. Moje kontakty z Imperial City mi říkají, že Nir. Vrchní důstojník agentů Penitus Oculatus poslední dobou nechodí na porady ani se neúčastní zasedání rady Starších. Je dost možné, že potichu někde v ústranní koordinuje všechny záležitosti svatby, aby se neopakovalo něco podobného jako v Kvatchu. Svatba může být tajná.“ odmlčela se, „Takže byste měl jednat rychle, velmi rychle. Nebo ideálně si to nějak pojistit. Dát veřejnosti i Císaři najevo, že se něco podobného chystá a lid není s jeho volbou spokojený. Ale to je těžko proveditelné.“ zamyslela se, „Můžete podplatit nějaké vyřvávače na ulicích, šířit různé drby, ale Císař nad tím bezpochyby mávne rukou nebo pověří Penitus Oculatus řešením tohohle problémů a moc si nepomůžete. Ideálně.“ upila trochu vína, „Ideálně to pronést na radě Starších. Vyjádřit nespokojenost právě tam, protože na té půdě se vám v podstatě nic stát nemůže… nebo nemělo by. Kdybyste sehnal někoho, kdo veřejně promluví v radě Starších a vyjádří konstruktivní kritiku sňatku a zároveň prozradí úmysl vzniku petice… Na které byste reálně mohl mít už zítra dva podpisy, Anvil a Chorrol. Mohlo by to zafungovat. Císař by se mohl zamyslet a vy získal čas obejít Cheydinhal s Bravilem, ale na druhou stranu, úmysl bude znám a Calové se pokusí získat podporu na svoji stranu. Pak už to bude jen hra, kdo nabídne víc.“ pousmála se, „Ale… má to velké ALE. Samozřejmě, jak jinak také.“ zasmála se, „Když s tímhle přijde někdo z tábora Arteriů může to působit jako nějaká truc reakce na odmítnutí a kdoví jakou to vzbudí odezvu. Když s tím přijde někdo z tábora neutrálů nebo ještě lépe někdo z tábora těch nejprocísařštějších členů rady Starších… No. To by bylo něco úplně jiného.“ upila víno, „Jenže bude problém někoho z ochotného z loajalistů sehnat, když to může být v podstatě spáchání politické sebevraždy.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Argonian se tvé poznámce pousmál, ale zjevně z toho nebyl příliš nadšen. Pokrčil rameny, když jsi se zeptal na Flavia.
„Teď jsem přišel.“ řekl a rozhlédl se. Během jeho snahy nalézt zdánlivě ztraceného Flavia jsi se vymočil před domem. Argonian překvapen tvým činem se raději otočil stranou. „To je asi on.“ řekl náhle, když spatřil někoho jak leze přelézá plot sousedního domu, nakrátko padá k zemi a poté s tichým zaúpěním vstává.

„To nebylo nic snadnýho…“ povzdechl si hlasitě Flavius, „Ale furt lepší než čelit nařčení, že jsem pochcal Klargovi nějaký kytky.“ dodal vzápětí, „A kdo je tohle?“ otočil se krátce na tebe, když jsi vykonal potřebu a poté na argoniana.
„Chocholka jméno mé.“ představil se argonian a napřáhl ruku na potřesené.
„Flavius.“ představil se Flavius, ale ještě předtím pro jistotu otřel ruce do svého oděvu, „Flavius Vici.“ představil se znovu a potřásl si rukou s argonianem, „Kam Belius chodí na tak divný kamarády?“ podivil se nahlas.
„To bych rád také věděl.“ přikývl Chocholka.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Zbytek vaší cesty se nesl ve znamení ticha, Grithart ani Appius mezi sebou žádnou konverzaci nevedli, oba mlčeli a hleděli vpřed, zatímco se koně prodírali porostem a později vás vedli opatrně lesem až k místu kde jsi předtím s Elanyí slyšel zvuky. Netrvalo dlouho a stanuli jste před průrvou ve které jsi předtím potkal Arteria.

„To je ono.“ hlesl Appius při pohledu na otvor v zemi, „Abych se přiznal… netoužím zrovna dvakrát lézt tam.“ přiznal následně a podíval se na Gritharta, který seskočil z koně a zamířil k uvázanému provazu. Všiml sis, že v jedné ze svých rukou udržuje kouzlo.
„To bude práce Škorpiase. Kdyby viděl tebe spustí se mela a bude vše ztraceno.“ řekl chladně Grithart a vyzkoušel provaz, zjevně usoudil, že je pevný. „Slezeš dolů a zjistíš jak to dole vypadá. Zkoušel jsem kouzlo a vypadá to, že dole nejsou, ale kdoví.“ pokrčil rameny, „Musíme být obezřetní. Počkáme na tebe tady. Když je najedeš přesvědčíš je, aby se odebrali k místu, kde lze otevřít bránu vedoucí z této sféry. Až polezete nahoru zacukáš několikrát za sebou rychle provazem, abys nám dal signál. Skryjeme se.“
„A když dole nebudou… přijde čas na magii.“ namítl Appius.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Pravda, takže se budu muset připomenout u Acilliových se záchranou jejich dcery a vytahat z nich vše, co vědí o té císařově svatbě. Stejně se mám v plánu podívat po Chorrolské svatbě do Císařského města po jedné bosmerce, co by mi mohla pomoci s úplnou identifikaci zbývajících dvou vlastníků klíčů od Caesarovi pokladnice."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8043 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12478 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7322 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7412 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist