Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Tondulin
"Jiné kousky, které vás napadli jako třeba? Kradení?" Lehce se pousměji a počkám na redguardovu reakci.

"Každopádně ať už to bylo jakkoliv máte teď jen dvě možnosti. Tady nemůžete zůstat, takže buď opustíte území našeho hrabství anebo se stanete plnohodnotnými občany. To znamená, že vám zajistím teplé jídlo, čisté oblečení a střechu nad hlavou, ale budete si to muset odpracovat. A jestli se dozvím, že jste za rohem něco člohli nebo začali vařit skoomu, tak si ještě budete přát, abyste skončili na talíři toho upíra."

"Takže, jaké je vaše rozhodnutí?"



 
Aurelius
→ Tah 1019

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Samozřejmě. Chápu to a jsem podobného názoru, ale chtěl jsem vás informovat, že tu taková možnost je a vzhledem k situaci je i z hlediska zákona Císařství a pravidel magie zcela legitimní.“ dal ti zapravdu Vita, „Mějte se.“ rozloučil se s tebou, když ses ale s otočkou vrátil opět ti ihned věnoval svoji pozornost a vyslechl tě.

„Požádám kolegyni LaRouchovu, aby tím někoho vhodného pověřila.“ ujistil tě Vita, „Zdůrazním ji, že to má být celé co nejdiskrétnější. Každopádně Bělozlatá věž je velmi dobře střežena, útok na ní by prakticky sebevražda. Je tu v bezpečí.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Tche...“ zakroutil hlavou, „Ne. Tohle už na nás zkoušel hodit ten šmejd z Cheydinhalu, když jsme přišli žádat o pomoc. Vyhodil nás.“ zatvářil se nakrknutě a dotčeně, „Nekrademe. Kdyby jo... nežijeme takhle.“ namítl nespokojeně.

Obě ženy na sebe nakrátko koukly, vyměnily si pohledy a pak jednohlasně souhlasily s tvojí nabídkou stát se občankami Chorrolského hrabství a začít tak nový život. Redguard dlouze mlčel, mnul si ruce a nakonec zakroutil hlavou.
„Poberu si svých pět švestek a půjdu do Imperial City. Prej solidně platí za boje v aréně.“ odpověděl, „To mi přinese alespoň nějakou úctu a nebudu hned za zloděje.“ dodal, otočil se a zalezl do stanu.
„Docela ješitný.“ konstatovala s úsměvem Adrianna, která se mezitím přesunula k tobě. „Mohu vás ujistit, že s vámi bude v Chorrolu zacházeno s úctou, kterou si zasloužíte. Nemusíte se bát. Pokud ovšem budete dodržovat zákony jak již zmínil velitel Ervine.“ podívala se i ona přísně na dvojici elfek a poté co vás ještě jednou ujistily se Anna odebrala za o samotě sedící orčicí.

„O jednoho bastarda méně.“ prohlásil Tarn, který vystřídal Adriannu a spokojeně se usmíval. Jeho roucho bylo sice poničené a podobně jako Adrianna byl dost špinavý, ale na rozdíl od Adrianny neměl na tváři žádný šrám a krev tak zcela jista nebyla jeho. „Tyhle kanibalové.“ pokračoval se založenýma rukama a vážným tónem, „Jsou dost komunitně založený. Buďte opatrný a hlídejte si občany města. Není vyloučeno, že pár členů téhle zpropadené komunity budete mít v Chorrolu... a jen se nestihli včas dostavit na poslední večeři.“ uchechtl se, „Každopádně pokud někdo z těch magorů žil v Chorrolu tak se dá čekat, že je budou jejich rodiny hledat.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Já ti nevím Škorpiasi.“ pokrčil rameny Flavius nad tvým ujištěním, „Ten Elbert má víc titulů a funkcí než my tři dohromady. A jak říkám... Rolstonová práskla dveřmi, když s ním dojednala. Kdybys ji znal, viděl ji...“ náhle jeho řeč přerušilo zaklepání na dveře.
„Že by to byla ona?“ pronesl s nadsázkou Scipio. Flavius zanechal toho co chtěl říci, odsunul se od stolu a vykročil ke dveřím přesvědčit se o kohopak jde. Laurana jen pohladila Merril a mlčky sledovala co se bude dít dál.

„Domluvil jsem jednoho známého. Pozval jsem ho na oběd, projednám s ním celou záležitost a uvidíme co z toho vzejde. Bylo by skvělé kdyby ses k nám přidal... pokud budeš mít zrovna nějaké své povinnosti.“ reagoval Scipio, „Ale jinak se vyptávám na nějaká zajímavá místa, která by stála za investici. Tady z Imperial City akorát vím, že se prodává staré divadlo nedaleko hlavní brány města. Je vcelku zachované, ale tamní majitel zemřel ve válce a vdova se po vleklém dědickém řízení konečně dočkala verdiktu. Divadlo získala, ale chce se ho zbavit.“

„Aha.“ zachmuřil se Scipio po nepříliš radostné informaci o Lyře, „Nezdála se mi úplně v pořádku už ráno a těm uklidňujícím slovům jsem moc nevěřil.“ povzdechl si, „Tak snad o ní teď opravdu bude pečovat někdo schopnější.“

„Zdravím.“ ozval se hlas Serany, která v doprovodu Flavia přišla do společenské místnosti pozdravit. Byla upravena, neměla na sobě žádné roucho nýbrž měšťanské šaty, aby působila více reprezentativně, ale zároveň na sobě neměla nic přehnaně noblesního. Vlasy měla svázané do copu a vypadala velmi šťastně, že se s vámi opět shledala.

„Serano!“ zvolala Laurana a vyrazila se s bretonkou přivítat, obě se krátce objaly „Byla to skoro věčnost.“ postěžovala si Laurana. Následně se vrátila na své místo. Serana prošla kolem malé Merril, která na ní trošku vyjeveně zírala, protože ji pořádně neznala. Scipio vstal rovněž ze židle, opatrně za opírání se o stůl přešel k Seraně a také ji patřičně přivítal.
„Vítej doma.“ řekl ji nakonec s upřímným výrazem a pokynul ji ať si sedne kamkoliv ke stolu.
„Děkuji.“ poděkovala a se usadila k židli, kterou ji vybral Flavius a vytáhl ji, aby se mohla v klidu posadit. S tebou se přivítala jen zběžně, protože jste se již dneska viděli.

„Jdeš právě včas.“ usmál se na ní Flavius zářící radostí, „Za chviličku budeme večeřet.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Nemám sebemenší tušení.“ zakroutila hlavou khajiitka, „Ale ať se jedná o kohokoliv je dost hbitý a akrobaticky založení.“ zhodnotila, když vám osoba zmizela z dohledu. Legionáři v boční uličce se mezitím dali do pohybu a začali okolní oblast uzavírat, aby mohli celý incident v nevěstinci vyšetřit.

„Myslím, že bychom měli spíš vypadnout. Teď to tu bude docela horký a kdoví jestli budou mít vůbec otevřeno.“ konstatovala a pohodila hlavou směrem k legionářům, kteří již začali konat. Okno z něhož osoba vyskočila bylo již zavřeno a závěsy, které nebyly zataženy teď zataženy byly. Okna v celém objektu se rovněž zavřela pokud byla náhodou otevřena.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 02.08.2021 23:02
 
Sarako
,,Dobrá." přikývnu Vitovi, rozloučím se s ním slovy: ,,Nechť nad Vámi bdí Osmička příteli." opustím věž, vrátím se pro koně, připevním truhličku k sedlu a vyrazím koňmo na cestu do Brumy.
Upravil/a Sarako dne 02.08.2021 23:24
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Když jsem viděl tohle, tak ten váš návrh s bouráním daedrických svatyní zní docela racionálně, jestl ise chcete na něco zeptat toho ubožáka, tak si poslužte." Odpovím Tarnovi a dám mu prostor na vyslechnutí zajatce, pokud by ho zajímalo víc o tom upírovi. Sám se vydám do stanu za redguardem.

"Nechtěl jsem tě urazit, jen zodpovídám za bezpečnost Chorrolu a musím si vás trošku oťukat. Jestli jsi schopný se zbraní můžu ti nabídnou místo v naší stráži.... Životem ulicích v Imperial City jsem si prošel a žádná paráda to není... Nechci ti samozřejmě dávat rady babky kořenářky, o tom co máš dělat se životem, jen říkám, kdyby sis to rozmyslel, tak je v naší stráži dost místa." Jen co domluvím tak stan opustím a nechám redguarda ať nad tím v samotě popřemýšlí. Vydám se zas o dům dál za Adriannou a orčicí.
 
scorpioncz
Pokývnu přicházející Seraně s úsměvem: "Zrovna tu probíráme všelijaká zajímavá témata. Doufám, že proti svatbě Elbert nebude mít nic proti. Ale neboj se, Už jsme to domluvili a nemůžeme vás dvě hrdličky oddělovat věčně." Zazubím se.

Pak se znovu obrátím ke Scipiovi: "Výborně. Ráno jsem tedy zaměstnán na hodině, kde zastupuju arcimága, ale na oběd bych měl být snad schopen dorazit ... hmm ... nevím .. divadlo mi nepřijde jako nejvhodnější investice. Je sice pravda, že po válce lidé budou hledat něco, co jim odvede myšlenky od každodenních strastí, k čemuž je divadlo jako dělané ... a taktéž u hlavní brány je to skvělá pozice pro takovou budovu ... ale nevím jestli je ideální investovat do něčeho, co závisí na tom, jestli se bude lidem chtít chodit dovnitř. Leda by to bylo opravdu hodně levné, když se toho chce zbavit. Potom by se o tom dalo uvažovat. Ale myslím, že se budeme tedy více rozhodovat až po zítřejším obědě ... A jinak ano, snad o ní bude postaráno lépe ... jak jsem říkal, snad se brzy dostaví nějaká informace o jejím stavu ... Takže čas na jídlo?" Zeptám se nakonec hladově.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1020

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nad vámi též.“ popřál i tobě Vita na rozloučenou, obešel stůl a vyprovodil tě z komnaty. Následoval tě ven na chodbu, zavřel za sebou dveře, zamkl a krátce šel ještě s tebou než se odpojil, aby zaklepal na jedny ze dveří a zmizel uvnitř komnaty, když mu byl povolen vstup.

Sešel si schodiště dolů, opustil věž a vyhoupl se na koně. Byla před tebou dlouhá cesta do Brumy. Počasí se za tu chvíli dokázalo zkazit a zdálo se, že se velmi brzy rozprší nebo přijde nějaká nepříjemná bouřka. Pobídl jsi proto koně a rychleji vyrazil pryč z města. Když jsi opustil město mohl si koně pobídnout ještě více. (cesta do Brumy ti bude trvat 4. příspěvky)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Zeptám se, ale pochybuju, že bude vědět něco více než ten nekromantský zmetek.“ zareagoval tvá slova Tarn a vyrazil ke spoutanému nohsledovi, kterého okamžitě zavalil několika nepříjemnými otázkami. Muž se bránil a odmítal cokoliv říci. Tarn byl však neoblomný. Jak výslech pokračoval, ale netušíš, protože jsi zalezl do stanu.

„Nerozmyslím.“ odmítl tvoji nabídku stručně redguard, „Za boj v aréně si vydělám daleko víc než za službu ve stráži... a Imperial City je město příležitostí, že se nevedlo tobě neznamená, že se nebude vést i mně.“ s těmito slovy se s tebou rozloučil.

Opustil si stan a zamířil k Adrianně, která seděla vedle orčice a snažila se ji rozmluvit. Zjevně bez výsledně. Když tě uviděla Adrianna přicházet, položila ji ruku na rameno cosi ji tiše řekla a poté se odebrala za tebou. Zastavila tě pár metrů od orčice.
„Musíme ji dát čas.“ zašeptala tiše, „Zjevně si prošla něčím hodně brutálním. Nevím jestli sis všiml, ale to trio, které jsme zachránili nemá skoro žádné poranění. Vypadá to jakoby s nimi skoro až zacházeli v rukavičkách. Ona takové štěstí neměla. Takže...“ zarazila se, když jí do oka padl Tarn, který zrovna vyslýchal nohsleda. „On používá paměťovou magii?“ zeptala se zaraženě a užasle zároveň. Zanechala konverzace s tebou, obešla tě a podívala se co Tarn dělá.

Tarn mezitím dokončil své kouzlo, kterým nejspíš zcela pronikl do mysle nohsleda a získal přehled o jeho myšlenkách i nedávných událostech. Když své snahy zanechal, nohsled vyčerpáním omdlel a Tarn jen nespokojeně zakroutil hlavou a procvičil si prsty.

„Pocházel z vesnice nedaleko Chorrolu. Asi před týdnem snědl sousedovic psa a poté i souseda s jehož ženou spával.“ konstatoval Tarn pohoršeně, „Ale s tímhle nekromantským šmejdem se viděl nejspíš poprvé. Takže nic přelomového neví.“ dodal a odebral se k bráně. Adrianna se chvíli ještě dívala Tarnovým směrem a poté se obrátila zpět na tebe.

„Kde jsem to skončila?“ zeptala se sama sebe, když se k tobě vrátila. „Zkus na ní netlačit. Nabídni ji přístřeší v Chorrolu a ona se časem možná otevře. Nebo ji tu můžeme nechat napospas osudu, ale to si myslím nezaslouží.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Elbert?“ podivila se Serana, „Jaký Elbert?“ koukla na Flavia tázavě jakoby jí něco důležitého uniklo.
„No... Eh... Situace se změnila. Tvůj strýc Klargus odjel zpátky do své domoviny a nastrčil nám sem svého prvorozeného syna a tvého bratrance Elberta Arteria.“ zasvětil ji s mírným úsměvem Flavius. „On teď zjevně může hodit vidle mezi nás dva a zabránit našemu sňatku. Pokud se mu znelíbíme.“ přiznal obavy následně.
„Aha...“ kývla Serana hlavou, „Toho bohužel neznám... Ale snad to neudělá.“ pokrčila rameny.

„Cena je dost nízko.“ potvrdil Scipio, „Chce se toho zbavit a to hodně rychle.“ obrátil se na tebe a následně se naklonil ke dveřím vedoucím do vedlejší místnosti, zavolal na služebnou a dal jí pokyn k zahájení večeře. Opička se zaradovala a spokojeně poskočila. Merril se pobaveně rozesmála, Laurana ji pouze pohladila po hlavně.

Služebná mezitím začala nosit čisté příbory, sklenice a džbánek s čajem.
„Ještě nějaké víno. Musíme si dnes oslavně připít.“ požádal Scipio služebnou, která jen přikývla a brzy přinesla jednu z lahví dobrého vína. Položila ji před Scipia, ale ten ji jen posunul do prostoru stolu se slovy: „Chopte se toho.“ přičemž koukl na tebe a Flavia jakoby vám dával najevo, že se máte dohodnout mezi sebou kdo víno otevře a rozlije a připravených pohárků.

„Já si dám vodu... raději.“ upozornila Serana, „Nebo spíš čaj.“ a ihned se naklonila pro džbánek, aby si vyčlenila svůj pohárek a nalila do něj čas. „Dáš si taky Laurano?“ zeptala se následně.
„Nee... zkusím víno, dlouho jsem ho neměla.“ usmála se na ní, „Ale děkuju.“
Flavius se zatvářil trochu zklamaně ze Seranina odmítnutí vína. „Ujmeš se toho Škorpiasi?“ zeptal se tě, když služebná přinesla náčiní na otevírání vína.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Co si pamatuji tak na svatbě byl přeci zastupitel orské osady u Chorrolu, tam jí pomůžou lépe. Orkové drží hodně při sobě nebo mi to tak alespoň vždycky přišlo, ale lepší bude když to s ní domluvíš ty. Myslím, že na ní působíš víc uklidňujícím dojmem." Usměju se a pomalu začnu dávat pokyn pro to ať se všichni shromáždí a připraví k odjezdu.
 
scorpioncz
"V tom případě, pokud je ona budova zachovalá, tak by se o tom dalo uvažovat. Pokud je ta budova pevná, tak by nebyl problém jí případně využít jako něco jiného .. jako skladiště nebo tak něco, kdyby nám divadlo nesedlo. Ale asi to raději pořádněji probereme až zítra při obědě." Řeknu Scipiovi, když budu přebírat víno a budu ho otevírat.

Až se mi to podaří, tak naleji všem, co si o to řeknou a sám konstatuji: "Normálně bych také holdoval čaji, ale když už se i moje drahá polovička rozhodla pro víno, tak nebudu kazit partu/rodinu." A naleji i sobě. Pak až budou všichni připraveni, tak pronesu přípitek: "Na lepší budoucnost!" A až přijde jídlo, dám se hned hladově do něj.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1021

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Pokračuješ v cestě, obloha se zatáhla a rozpršelo se. (cesta do Brumy ti bude trvat 3. příspěvky)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„To zní jako dobrý plán.“ usmála se Adrianna, „Ovšem za předpokladu, že ji právě z téhle osady nevyhnaly nebo z ní neuprchla.“ poznamenala tiše, obrátila se a vyrazila zpět za orčicí. Pomalu ses přesunul k bráně a začal všechny své spolubojovníky i zachráněné jedince svolávat na cestu k návratu.

Rekrut se zbrojnošem popadli zajatce a vlekli ho k bráně, Adrianna mezitím šla vedle orčice a hovořila s ní, vypadalo to však na jednostranný dialog, protože orčice jen občas kývla hlavou jinak se nezdálo, že by se nějak slovně projevovala. Dvojice zachráněných žen šla ochotně s vámi, pobraly své věci o které nechtěly přijít a držely se dalších instrukcí.

„Tolik koní nemáme.“ namítl Tarn, „Navrhuju nechat zbrojnoše a toho druhého jet s koňmi, vyčistí si hlavu a hlavně je odvezou zpět do stájí. A nás zbylé nemám problém oteleportovat zpět do Chorrolu.“ navrhl poté a vytáhl z kapsy svého poničeného roucha další lektvar many, který do sebe ihned pro doplnění sil naklopil. Všiml sis, že se nad Imperial City silně zatáhlo a zdá se, že se brzy něco pěkně deštivého přižene i na k vám do Chorrolu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Souhlas. Klidně se na ní můžeme zajít podívat. Ale teď budov, které se prodávají po Imperial City nebo i v jiných hrabství je fůra. Jen se musíme poptat a vyčkat na nabídky.“ přikývl Scipio. Zatímco mu služebná nandávala jeho porci jídla. Mezitím si se ujmul otevírání lahve s vínem, netrvalo dlouho a povedlo se ti víno rozlít. Rozlil jsi do pohárků všem zájemcům včetně sebe.

Jakmile jste měli připravenou všichni svoji porci, nalito a služebná se opět odebrala do vedlejší místnosti plnit nějaké jiné povinnosti. Povstal si od stolu, ostatní též vstali.
„Na lepší budoucnost.“ dali ti s úsměvem za pravdu a pozvedli pohárky vzhůru. Následně jste se všichni napili, Serana byla jediná která zůstala u čaje.

Usedli jste nazpět do svých míst.
„Tak dobrou chuť.“ popřál Scipio. Po jeho slovech jsi zaslechl venku zvuk deště.
„Už se to přihnalo...“ poznamenala tiše Serana a též se pustila do večeře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Bezva, tohle mi vážně scházelo." utrousím sarkasticky, ale nakonec si pomyslím: ,,Alespoň to trochu smyje krev té bosmerky." a budu dál pokračovat v cestě, aniž bych zastavoval.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Tak jestli vás můžu poprosit hoši, až předáte koně ve stájích tak si oddáchněte, máte až do večera volno, bude určitě i čas na nějaké pivečko. A ty si někam zajdi s tou nohou, ať máš jistotu, že je to naprosto v pořádku." Rozdám instrukce svým podřízeným a počkám na teleport.
Upravil/a Tondulin dne 05.08.2021 20:59
 
Aurelius
→ Tah 1022

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Pokračuješ v cestě. Vjíždíš na území Brumského hrabství. (cesta do Brumy ti bude trvat 2. příspěvky)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Děkujeme... rozkaz vykonáme.“ ujistil tě zbrojnoš a pobídl rekruta, který se podíval nedůvěřivě na Adriannu, jež ho předtím ošetřovala. Tarn se jen spokojeně pousmál a začal se soustředit. Rekrut pouze lehce pokulhával, ale zbrojnoše ochotně následoval.

„Teď si trošku podryl mé léčitelské schopnosti.“ postěžovala si tiše Adrianna, přitom si povzdechla. Osvobozené ženy se začaly shromažďovat kolem Tarna, který mezitím posiloval teleportačí kouzlo, aby byl schopen pojmout takové množství lidí najednou. „Teleportovat se v takovém počtu je dost riskantní...“ namítla Adrianna, když viděla Tarna jak nepodceňuje přípravy.

„Nepodrývejte mé magické schopnosti.“ zdůraznil ji Tarn, „Nemám titul Nejvyššího Císařského mága jen pro parádu jak si někteří moji kritici myslí.“ obrátil se na ní s vážnou tváři, „Připraveno. Chytněte se mě.“ vybídl vás všechny. Postupně jste se všichni chytli Tarna a když jste mu všichni oznámili připravenost zahájil teleportaci.

Teleportaci provázel silný magický záblesk, který ti způsobil mžitky před očima a též tě přiměl zavřít oči dokud záře nepominula. Záře pominula zrovna ve chvíli kdy jste dorazili do Chorrolu, otevřel si oči a spatřil nádvoří. Naproti vám se nacházelo dvacet nastoupených rytířů v plné zbroji, stáli v pozoru a hleděli přímo na vás.
„A jste doma.“ oznámil spokojeně Tarn, když jste se ho všichni pustili, porovnal si roucho a přejel po náramenících jakoby chtěl smést nějaký prach nebo špínu.
„Děkujeme.“ poděkovaly obě ženy téměř jednohlasně. Orčice jen tiše cosi zamumlala, ale nedokážeš rozeznat oč šlo, protože ji dunmerka s nordkou přehlušily. Adrianna udělala několik kroků před sebe, rozhlédla se vpřed.

Zaslechli jste hlasitá odkašlání, které šlo zpoza vašich zad. Když ses ohlédl spatřil si nastoupeného Elberta, kterému po levici Chocholka s Delmusem, oba dosti honosně oblečeni. Elbert na sobě měl tuniku přes níž měl přehozený kožený kyrys s vyobrazeným symbolem rodu Arteriů. Po pravici měl nastoupené dva své přátele z legie jejichž tváře si, ale skrze přilbu neviděl, ale také Aldaril oblečený do téměř totožného oděvu jako byl Elbert jen s tím rozdílem, že mu chyběly nárameníky a plášť.

„Perfektní načasování.“ promluvil k vám nepříliš nadšeně Elbert, „Naštěstí jsem zrovna skončil.“ ujistil vás s vážnou tváří a pokynul rytířům, aby se rozešli. Rytíři tak bez okolků vykonali a začali se rozcházet každý zpět ke svým povinnostem. „Aldarile. Pojď se mnou.“ vybídl malého altmera, aby jej následoval. Slezl z připravené bedny, která ho měla vyvýšit, aby přehledně viděl na své rytíře a nyní mířil přímo blíže k vám v doprovodu Aldarila.

„Stejně to vypadá, že bude lejt.“ namítl Chocholka a odebral se pomalu pryč z nádvoří, zpátky do Chorrolského sídla, aby nebyl na nádvoří až se déšť skutečně přižene. Delmus zůstal stát na místě a vyčkával co se bude dít. Stenus Tarn mezitím spokojeně vykročil naproti Elbertovi a Aldarilovi.

„Jsem Nejvyšší Císařský mág Stenus Tarn.“ představil se stručně Stenus Tarn, když se střetl s Elbertem a vzápětí mu nabídl ruku na potřesení, „Ještě jsme tu čest neměli, veliteli.“ pousmál se. Elbert držel ruce podél těla a nezdálo se, že plánoval mágovi ruku jakkoliv podat. Tarn však vytrval a nedal na sobě znát žádné udivení z bretoncovi reakce.
„Velitel Shorhelmských rytířů a velvyslanec Shornhelmského království Elbert Arterius.“ představil se mu nakonec na oplátku Elbert, „Vím kdo jste.“ přikývl směrem k Tarnovi, který svoji ruku stáhl neboť pochopil, že se potřesení nedočká. „Velebil jste mého zesnulého příbuzného, nazval ho hrdinou Císařství. Alespoň tak jsme to zaslechl...“
„Ano. Ano.“ kýval hlavou Tarn, „To je pravda. Říkal jsem při audienci, že váš příbuzný byl hrdina Císařství. Aldmerský spolek by bez něj nebyl poražen a Císařství by válku vyhrálo jen ztěžka.“ utvrzoval ho následně.
„Jenže v Císařství nejsou žádné sochy opěvující jeho vítězství, nebyly žádné oslavy na jeho počest, smuteční průvod vůbec nic. Smutné. V souvislosti s tím vaše slova vypadají prázdně a s těží uvěřitelně.“ odpověděl mu Elbert s vážným výrazem, „Vyznívá to jako snaha pochlebovat a to na mě nefunguje.“
„To není žádné pochlebování. Bohužel tohle není v mých silách jakkoliv změnit... Císařští mágové nebudují sochy...“ řekl na svoji obranu Tarn, ale Elbert ho obešel a jeho slova nebral příliš vážně.

„Pojď Aldarile. Jdeme dovnitř.“ vybídl Elbert Aldarila a poté zamířil s chlapcem rovnou ke dveřím sídla. Aldaril ho následoval, rozhlížel se všemi směry jakoby nevěděl co sledovat dříve. Tarn se nakrátko obrátil na Elberta, který k němu byl již zády. Sklopil hlavu a nadechl se, ale slova polkl a opředl se mlčenlivostí.

„Pozoruhodný styl diplomacie.“ zhodnotila překvapeně Adrianna, když Elbert zmizel dveřmi uvnitř sídla. Teprve nyní se Delmus vydal k vám seznámit se situací. Jakoby po celou dobu čekal přesně na tento moment až se velitel rytířů nebude nacházet na nádvoří.
„Co se u Osmičky stalo?“ zeptal se přičemž střídavě koukl na tebe a Adriannu. Tarna při průchodu ignoroval.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Souhlas. Klidně se na ní můžeme zajít podívat. Ale teď budov, které se prodávají po Imperial City nebo i v jiných hrabství je fůra. Jen se musíme poptat a vyčkat na nabídky.“ přikývl Scipio. Zatímco mu služebná nandávala jeho porci jídla. Mezitím si se ujmul otevírání lahve s vínem, netrvalo dlouho a povedlo se ti víno rozlít. Rozlil jsi do pohárků všem zájemcům včetně sebe.

Jakmile jste měli připravenou všichni svoji porci, nalito a služebná se opět odebrala do vedlejší místnosti plnit nějaké jiné povinnosti. Povstal si od stolu, ostatní též vstali.
„Na lepší budoucnost.“ dali ti s úsměvem za pravdu a pozvedli pohárky vzhůru. Následně jste se všichni napili, Serana byla jediná která zůstala u čaje.

Usedli jste nazpět do svých míst.
„Tak dobrou chuť.“ popřál Scipio. Po jeho slovech jsi zaslechl venku zvuk deště.
„Už se to přihnalo...“ poznamenala tiše Serana a též se pustila do večeře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
Taktéž popřeji dobrou chuť a budu jíst víceméně v tichosti. Budu jen poslouchat ostatní a spíše přemýšlet nad tím, jak sepíšu onu knihu.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Milý to chlap... ten tvůj bratříček." Usměju se na Annu a nakráčím si to k Delmusovi a přejdu rovnou k věci. "Měli jsme co do činění s upírem a jeho lidožravými nohsledy, bohužel se dá předpokládat, že v oblasti působí jakási sekta uctívající Namiru a projevující její přízeň k ní požíráním lidí.... Jejich další večeří se měli stát tyto ženy, přislíbil jsem, že jim obstaráme střechy nad hlavami a slušnou obživu, mohl bych vás o to poprosit Delmusi?"

"Každopádně tuto situaci musíme nějak dále řešit. Nemůžeme dopustit, aby se nám v Chorrolu proháněli upíři a přisluhovači daeder. Problém je, že na městskou stráž je to možná až trochu tvrdý oříšek, nebýt tady Nejvyššího a slečny Arteriové, nejspíš by jsme skončili jako další chod. Měli bychom to probrat na další radě, jak budeme postupovat."


"Pokud ode mne nikdo nic dalšího nepotřebuje, tak se odporoučím.... Musím tady toho pána, kterého jsme si vzali na památku uvrhnout do žaláře a zpravit o situaci vojáky." Jestli mne kdokoliv z trojice nezastaví s ničím dalším důležitým, tak se se spoutaným vězněm vydám ke kasárnám, najít Angelu (Pokud potkám nějakého strážného tak mu rozkážu, ať mi Angelu ihned zavolají.)
 
Aurelius
→ Tah 1023

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Pokračuješ v cestě. V dálce již vidíš Brumu. (cesta do Brumy ti bude trvat 1. příspěvky)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Sekta lidojedů? To nám tu ještě chybělo.“ povzdechl si Delmus, prohlédl si zachráněné ženy z dálky a poté kývl hlavou, „Najdu pro ně nějaké uplatnění a zkusím jim obstarat nějaké provizorní ubytování než rozhodneme co dál.“ přislíbil, „Já od vás osobně nic nepotřebuju, ale velitel Arterius se zmínil, že s vámi ještě dnes neměl možnost promluvit si. Nenechávejte ho čekat a domluvte se s ním jak budou rytíři a vojsko Chorrolu navzájem fungovat. Je to v zájmu nás všech a hlavně občanů našeho hrabství.“ doporučil ti nakonec.

Tarn ani Adrianna neměli nic dalšího na srdci a tak ses odebral se spoutaným vězněm ke kasárnám. Vězeň neprotestoval, šel pomalu ale přesto šel neboť věděl, že už mu nic jiného nezbývá. Dovedl jsi ho až ke kasárnám kde postávala na stráži dvojice stáží. Ihned od tebe ochotně převzali zajatce a dopravili ho do jedné z volných cel. Angelu jsi nemusel hledat dlouho. Nacházela se uvnitř kasáren, zrovna se vracela do chodby spojující hlavní vchod.

„Veliteli.“ promluvila k tobě okamžitě a podívala se na stráže, který procházel kolem. „Hledala vás Carwen a též velitel Elbert Arterius... také se po vás sháněl arcimág Benoch, ale toho už nejspíš nestihnete.“ oznámila ti následně, „A rytíř Tilbaut se vrátil se svojí skupinou, prý nenalezli nic co by naznačovalo nějakou nedávnou přítomnost upíra. Narazili pouze na lapky a bandity, rozprášili je.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Popřál si dobrou chuť. Večeře se odehrávala v tichém duchu jakoby si každý chtěl vychutnat to, že po dlouhé době jste zase skoro téměř všichni pohromadě s výjimkou nemocné Lyry. Nakonec přeci jen někdo prolomil nastalé ticho.
„To tě určitě vyznamenají... za to, že jsi zachránila Tamriel.“ obrátil se na Seranu Flavius.
„To určitě ne.“ zakroutila pobaveně hlavou, „Takhle to nefunguje.“
„Proč by nefungovalo? Zachránila si spousty životů...“ namítl Flavius. Scipio upil trochu vína, opička dojedla svoji porci a podívala se prosebně na Scipia, který ji nakonec hodil dal ze svého. Malá Merril se nešikovně přehrabovala v jídle a skočila celá špinavá, Laurana jen s úsměvem zakroutila hlavou a začala utírat ústa dcerce.

Pomalu ses dopracoval až k posledním několika soustům. Serana si dolila vodu přičemž stihla ještě odmítnout Flaviovu nabídku nalití vína.
„Od kdypak nepiješ víno?“ zeptala se Laurana.
„Mám strach, že by mi vlezlo do hlavy... sotva jsem dneska jedla a jsem utahaná.“ odpověděla jí Serana, „Ale jindy si dám samozřejmě s chutí.“ usmála se. Laurana jen kývla, oddálila se od Merril a sama si dolila víno.

Déšť mezitím venku zesílil a přihnala se i bouře. Zdálo se ti jako kdyby někdo zabušil na dveře. Dost silně, aby přehlušil bouři i zvuk deště. Ostatní, ale zjevně nic neslyšeli, protože i nadále nerušeně jedli a popíjeli.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Bude spíš jednodušší, když řekneš, kdo se po mne nesháněl Angelo." Usměju se. "Kde bych našel Carwen?"

"My jsme takové štěstí neměli... ztratili jsme jednoho muže. Natrefili jsme na nějakou nechutnou kanibalistickou sektu vedenou upírem, nejspíše budou mít i odnož přímo tady ve městě. Měli bychom mít oči na šťopkách, jak se říká. Ještě to probereme i s Tilbautem, ale musím teď letět za tou Carwen, ostatní počká." Všechno na Angelu vychrlím a ve spěchu poběžím za poslední známou lokací Carwen.

"Jestli mě takhle všichni budou neustále nahánět tak do dvou let vyplešatím."

Upravil/a Tondulin dne 08.08.2021 03:02
 
scorpioncz
Když dojím a uslyším klepání, tak se zvednu od stolu: "Slyšeli jste to taky? Jakoby někdo klepal ... pokud tam někdo je, tak ho nenecháme zmoknout v tomhle nečase. Za chvilku jsem zpět." Oznámím ostatním u stolu a přejdu ke dveřím. Pokud máme nějaké kukátko, nebo něco s čím bych mohl zjistit totožnost oné osoby, tak to udělám. Pokud ne, tak půjdu otevřít velice opatrně a nejprve křiknu, kdo tam je. Potom otevřu dveře, abych případně tedy totožnost zjistil nebo přivítal toho, kdo se představil. Pokud je to někdo známí, tak ho zrovna pozvu dovnitř, aby nemokl.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
SuperHunter
"Myslíte že do večera znovu otevřou nebo budeme s našimi plány počkat na jindy?" poznamenám než se vydáme na odchod zpět.
Upravil/a SuperHunter dne 08.08.2021 19:10
 
Aurelius
→ Tah 1024

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Dojel jsi před Brumu, před hlavní branou se rozkládá menší tábor v němž se nacházejí převážně dunmerové žijící v provizorních látkových stanech. Místní stráž zde po dvojicích prochází a kontroluje udržování pořádku, hlavní brána je pak střežena posílenou stráží. Zdá se, že vybírají koho pustí dovnitř a komu naopak vstup zakáží. Deštivé počasí zahnalo většinu osadníků tábora do svých stanů.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Nemám ponětí.“ přiznala Angela, „Přišlo mi, že dost spěchala a myslím, že už opustila město. Každopádně chtěla, abych ti řekla, že se máš zastavit za hrabětem. Prý je se vším obeznámen a zastoupí ji.“ přetlumočila ti stručně co jí Carwen řekla, „Popravdě... byla dost tajemná a zdálo se mi, že tenhle vzkaz ani původně tímhle způsobem předat nechtěla, ale kdoví.“ pokrčila rameny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Také mi to tak přišlo.“ dala ti za pravdu Serana, když vypila pár loků čaje. Odsunul ses od stolu, Scipio se za tebou chvíli ještě díval dokud jsi nezmizel v chodbě se schodištěm a hlavními dveřmi. Než ses stihl tázat kdo je za dveřmi ozvalo se zabušení znovu, utvrdilo tě to v tom, že si skutečně slyšel zabušení na dveře. Tázal ses kdo je za dveřmi. Odpovědi se ti dostalo okamžitě.
„Arcimág Valindor Benoch.“ ozval se Benochův hlas zpoza dveří. Neváhal si a odemkl jsi dveře. Když si otevřel spatřil si Benocha v černém kabátu s kápí, který mu zakrýval jeho roucho velmistra magie Obnovy, arcimágské roucho na sobě dnes neměl. Když si sundal kápi neušlo ti, že má tvář lehce poraněnou, ale jedná se už o starší zranění, které není moc patrné. Benoch nemokl, měl nad sebou vyvolané kouzlo, které utvářelo jakýsi magický deštník a zamezovalo tak dopadu deštivých kapek na jeho oděv.

Pokynul jsi mu ať jde dovnitř. Ochotně vstoupil.
„Doufám, že nejdu nevhod, ale bohužel jsem se dřív do Imperial City vrátit nestihl.“ zahájil rozhovor poté co vešel a odvolal deštníkové kouzlo.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Nemyslím si.“ zakroutila hlavou, „A jestli jo... bude z toho nedobytná pevnost a náš člověk se tam kvůli svému postavení neodváží. Musíme to buď zkusit nějak jinak nebo se zeptat velitele jestli nemá nějakou jinou misi.“ koukla na tebe khajiitka. „Leda mu zaklepat na dveře jeho domova, ale to je hodně riskantní.“ navrhla následně.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 08.08.2021 23:20
 
Tondulin
"Dobrá......Půjdu tedy za ním, rád bych také slyšel hlášení od Tilbauta, jak jejich akce probíhala podrobněji. Kdyby se tu někde ochomýtal, tak ho za mnou pošli." Nebudu skrývat svoje zklamání z toho, že jsem nezastihl Carwen a zamířím za Beliem.
Upravil/a Tondulin dne 08.08.2021 21:35
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12479 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7413 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist