Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
scorpioncz
S knihami nebudu nikam chodit, protože bych je poté musel stejně sem jít vrátit. Pohodlně se usadím a začnu studium. Nejprve si pročtu onu knihu pojednávající o technikách vyvolání, jelikož pochopení teoretické části věci mi poté pomůže se lépe naučit kouzla, o něž stojím.

Pak bude v plánu otevřít knihu pojednávající o vyvolávání zbraní, kde mne bude zajímat pouze jedno kouzlo, tudíž v ní nechci strávit mnoho času. Budu hledat pouze něco ve stylu vyvolání dýky, či jednoručního meče. Prostě něco, co by se dalo použít v případě, že bych se ocitl beze zbraně a posloužilo jako základní zbraň pro moji obranu.

Nakonec začnu procházet onu knihu, kvůli které tu v podstatě jsem. Vyvolávání spojenců v boji. Části, pojednávající o vyvolání přízračných spojenců nechám netknuté, jelikož se cítím spokojen s vlkem a nechci zase zbytečně ztrácet čas. Části pojednávající o atronaších však projedu důkladně, o kouzla z oné kategorie docela stojím. Pokud nebudu vyrušen, tak po studiu knihy zase vrátím na patřičná místa v knihovně.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
Tarnovi přechytralé řeči nebudu nijak komentovat a zaměřím se místo toho na rekruty "Tak mládenci, jak vidíte sehnal jsem nám posily. Představuji vám Nejvyššího císařského mága Stenuse Tarna a dvorní čarodějku Adriannu Arteriovou, tak nasedat na koně a snažte se naší stráži neudělat ostudu." Počkám až i vojáci naskočí na koně, načež se vypravíme na jih od Chorrolu. (Pokud si mohu vybrat formaci, v které pojedeme tak na čele bude jediný zkušený voják, za ním my s Annou následováni Tarnem a na chvostě pojedou rekruti.)
 
Aurelius
→ Tah 999

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Legát ti neodpověděl. Následoval jsi velitele Cala a nesl zraněnou v náruči. Nikdo vám nevstoupil po celou dobu do cesty, všichni uhýbali, když viděli kráčet velitele Gardy a jeho doprovod. Dostali jste se až schodišti a postupně stoupali výš a výš dokud jste se nedostali do patra s ošetřovnou.

Calus odbočil a zastavil se u dveří naproti schodišti. Sáhl na kliku a bez klepání vešel. Vstoupili jste do větší místnosti plnou pomůcek pro léčení, pokračovala dál do dvou menších pokojů, přičemž jeden byl nejspíš pro pacienta a druhý sloužil jako operační. V místnosti však nikdo nebyl.
„Krucinál.“ postěžoval si Calus, „Waldar odjel vlastně s Císařem.“ promnul si oholenou bradu. Než stihl pokračovat vběhla dveřmi dovnitř v červeném rouchu Císařská mágyně Cassia LaRouchová.
„Mottiere mě informoval.“ oznámila a přesunula se rychle k vám, „Položte ji na lůžko.“ řekla a když jsi tak učinil naklonila se nad raněnou a prohlédla si její zranění.
„Důležitá svědkyně. Potřebujeme, aby přežila.“ zdůraznil velitel Calus zatímco se Cassia zaměřila na ránu, několikrát přiložila ruku na čelo zraněné a také se krátce ji podržela za ruku.
„Její zranění je s největší pravděpodobností smrtelné a krční zranění, která mohou souviset s poraněnou krkavicí potřebují odborníka.“ přiznala Cassia, „Nejsem léčitelka... takže tohle nedokáži vyléčit, jediné co pro ní můžu udělat je posílit její život pomocí magie a snažit se ji udržet při životě o trochu déle.“ koukla střídavě na tebe a na velitele Cala. „Nechápu proč jste ji tahali sem...“ postěžovala si zatímco přiložila levou ruku na hruď zraněné a začala sesílat své kouzlo, které mělo zraněnou udržet při životě o něco déle.

„Doběhněte veliteli pro klíče od ošetřovny. Budou uloženy o patro níž na recepci. Platí na ně přísná pravidla, ale vám je vydají.“ požádala velitele Cala po chvilce Cassia a neustávala se sesíláním svého kouzla, „A vy.“ obrátila se k tobě, „Předpokládám, že je to vaše svědkyně. Běžte o patro víš a rovnou do jednací místnosti a požádejte o moc předsedu Vitu. Ten sice také nesvede zázraky, když jde o takhle rozsáhlá nemagická zranění, ale má širší obzory než já.“ pohlédla na raněnou, „Má mimořádné jednání se zástupci Morrowindu... Takže žádost o pomoc vzneste rozumně, protože uražení proti strany se může Císařství vymstít.“

Calus nic nenamítal a vyrazil sám pryč z ošetřovny. Jeho kroky směřovaly rovnou o patro níž. Dvojice gardistů zůstala stát rozestoupená po místnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Dvojici válečníci jen přikývli a bez zdržování se vyhoupli do sedla. Pobídli jste koně a vyrazili svižnější jízdou rovnou k místu, které bylo na seznamu a nebylo prověřeno. Cestou jsi rozdal pokyny pro utvoření formace. Nikdo nenamítl nic proti, zbrojnoš se zařídil ihned a rekrutům pozice vzadu rovněž vyhovovala.
Tarn se držel za vámi, mlčel a studoval své okolí.

(můžeš vést volnou konverzaci s Adriannou, Stenusem Tarnem nebo svými válečníky)


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Usadil ses ke kulatému stolu, odložil si knihy stranou, abys je měl po ruce, ale zároveň je mohl pohodlně otevřít a začíst se do nich. Nejprve si začal knihou pojednávající o taktikách, byla nejtenčí a také velmi srozumitelně napsaná a proto ti nedělalo problém ji bez problémů prostudovat. Když jsi ji dočetl až na samotný konec zjistil si, že jejím autorem je dvojice velmistrů: Dremwus Palagán a Mevel Arano.

Odložil jsi knihu stranou a vytáhl druhou knihu o vyvolávání. Hledal jsi v obsahu, povedlo se ti nalézt dvě kouzla, která odpovídala tvým požadavkům a tak jsi je nalistoval. Kouzlo proto vyvolání malé vázané dýky nebylo příliš složité, gestikulace byla snadná a zaklínadlo znělo sice krkolomně, ale při troše tréninku ti nebude dělat žádné problémy. Několikrát sis gesto zkusit nanečisto vytvořit, několikrát sis řekl zaklínadlo potichu a když se ti zdálo, že máš teorii úspěšně za sebou nalistoval jsi kouzlo na vázaný jednoruční meč, znovu ses začetl. (studium pokračuje i v dalším příspěvku)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Chtěla jsi věnovat pozornost vyhazovačům, když do tebe náhle Zehira šťouchla loktem a hlavou pohodila směrem k osobně, která velmi dobře vyskočila z přízemního okna.
„Podívejte...“ šeptla tiše khajiitka.
Způsob vyskočení o ní ihned prozradil, že je akrobaticky dost zdatná. Osoba se dlouho nerozhlížela, byla oblečená do černého hábitu a tvář měla zakrytou kápí a nejspíš i šátkem. Spatřila tebe i Zeniru a raději se rozeběhla jiným směrem, držela se v uličce a po chvilce využila příležitosti a vyskočila na stěnu jednoho z protějších domů a začala šplhat vzhůru. Krátce poté kdosi zavolal o pomoc.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Síla zvyku. Když se u nás na Morrowindu přihodí něco takového, vládnoucí čaroděj bývá většinou tím nejkompetentnějším, nehledě na to, že má ve své věži dostatek učedníků, kteří by v takovýchto případech byli schopni pomoci. Co byste dělali, kdyby se něco takového přihodilo někomu z rady starších?" objasním své rozhodnutí Cassii (nebudu jí přeci vyprávět o tom, že jsem přišel k tomuto úsudku díky Corrientiovi, jak si vyléčil podobné zranění, když se mi vysmekl po teleportaci z císařského vězení).

,,Je pro mé vyšetřování Anvilského převratu stejně důležitá, jako pro Vás a zbytek Císařských mágů i pro vyšetřování legáta Atia ohledně dnešní dvojnásobné vraždy." objasním Cassii důležitost svědkyně a vyrazím za Vitou.

Jakmile dojdu k místnosti, kde má se má konat audience vedena Vitou, zaklepu na dveře a spustím: ,,Mistře Vito, omlouvám se, že ruším, ale na ošetřovně nám umírá důležitá svědkyně pro uzavření případu Anvilského převratu. Cassia mne poslala za Vámi. Té svědkyni už nezbývá moc času." načež vyčkám k vyzvání ke vstupu dovnitř, nebo na Vitův příchod na chodbu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
Pojedu se svým koněm těsně vedle Anny, tak abychom si mohli nerušeně povídat. "Pojď si zahrát nějakou hru, přece jen chvíli pojedeme. Můžeme dát něco jako uhodni kdo jsem."

"Začnu s něčím jednoduchým. Jsem skvělý bojovník, mág a ze všeho nejvíce milovník žen. Mám několik "zajímavých" přátel, jeden z nich je poblázněný do mé matky a je rozhodnutý ji získat, i když ho to nejspíše bude stát jeho kůži .... šupinatou kůži." Usměju se na Adriannu a jelikož jsem si jistý, že tohle hravě uhodne, dám jí rovnou i druhou hádanku.

"Tak teď něco těžšího. Jsem starý mrzutý univerzitní mág, který nenávidí celý svět. Jednou jsem porměnil Aedana ve veverku a nechal ho louskat celý den oříšky." U druhé hádanky budu zvlášť pozorovat, jestli náš rozhovor poslouchá Tarn.
 
Aurelius
→ Tah 1000

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Bohužel my jsme Císařští mágové a nedávno nám zničili jednu z našich základen.“ odpověděla ti Cassia, „Kdyby probíhala nějaká velká sešlost, slyšení nebo by se něco takového očekávalo byl by tu někdo z léčitelů přitomen, ale teď už je dávno pro jednáních a Císařův hlavní léčitel je spolu s ním odjetý mimo město.“ pokračovala, „Tady je problém, že šlo o velmi silné krvácení, nebyla ošetřena zavčasu a ztratila spoustu krve. Krev pomocí magie neobnovíte... na to se musí jinou velmi komplikovanou metodou a tu neovládá jen tak někdo.“ namítla na obranu své neznalosti.

Následně ses odebral do patra ve které se měl nacházet Vita, nikdo ti nekladl odpor. Recepční pozvedla hlavu, ale nezasadila tě, opět ji sklopila a probírala se v listinách, které mělo rozložené pečlivě po stole. Došel jsi až ke dveřím, zaklepal na dveře a sdělil důvod vyrušení. Zaslechl jsi kroky, které směřovaly ke dveřím, následovalo otevření dveří. Spatřil jsi mladou dívku v šatech, která nejspíš měla na starosti obsluhování všech zúčastněných.

Vešel si do jednacího sálu rady Starších. Znovu si tak stanul v místě kde se před nedávnem řešilo přijetí Bělozlatého konkordátu a kdo stane v čele Osmé legie. Nyní byla jednací místnost poloprázdná. Kulatý stůl nacházející se uprostřed místnosti byl na straně blíž k tobě obsazen kancléřem Balionem Ch. Talarianem a Meligulou Vitem. Oba byli oblečeni do róby členů rady Starších na nichž bylo znát, že zastávají vyšší posty a nejsou pouhými členy. Naproti nim seděly dvě žena, obě dunmerky, obě černovlásky, obě měly stejná roucha a obě se tvářily dost přísně. Jedna z nich však působila o trochu mladším dojmem (graf. vzhled - zde) než její druhá kolegyně (graf. vzhled - zde) Mezi čtveřicí byla vztyčena magická bariéra, která působila jakoby měla zabránit nějakému možnému a očekávanému konfliktu, který by nemusel zůstat jen a pouze u slov.

Jednání se po tvém vyrušení zjevně přerušilo. Obě strany se dlouze odmlčely a Meligulus Vita se na tebe z křesla otočil. Kývl hlavou a obrátil se zpět na Talariana se kterým si vyměnil pohled.
„Dořešíme to bez vás.“ ujistil ho kancléř. Vita bez připomínek přikývl, vstal z křesla a popadl své poznámky zapsané do deníku, který sebral z kulatého stolku.

Ani jednu z Morrowindských čarodějek si nikdy předtím neviděl. Talarian se za odcházejícím Vitou ještě ohlédl, ale pak se čelem opět obrátil k čarodějkám, opřel se lokty o stůl a sevřel ruce nad rozloženými papíry.
„Budeme pokračovat v jednání.“ nabídl je. Vita mezitím opustil místnost a dívka za ním zavřela dveře.

„Komplikované jednání.“ hlesl, když se dveře zavřely. „O koho jde?“ zeptal se cestou, „A jak rozsáhlé je zranění? Předpokládám, že když jste mě musel vytáhnout z jednání nepůjde o nic banálního.“ dodal s povzdechnutím, ačkoliv na něm bylo znát, že se z jednání rád vyvlékl.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Můj milovaný bratříček Belius.“ obrátila se na tebe s úsměvem Adrianna, „A to druhé bude Palagán. Toho pravidelně zmiňujete v souvislosti s veverkami a oříšky.“ odpověděla ti po krátkém přemýšlení.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Dostudoval jsi vyvolání vázaného jednoručního meče, několikrát sis nanečisto vyzkoušel gesto a následně i zaklínadlo. Když jsi naznal, že kouzlo máš dostatečně v paměti zavřel si knihu a otevřel třetí poslední knihu. Vyhledal si kapitolu pojednávající o nejrůznějších typech astronachů. V obsahu jsi zjistil, že se astronachové dělí na spoustu skupin nejenom podle svého elementu, ale také velkosti. Kniha obsahuje následující kategorie: Ohnivý astronachové, Bleskový astronachová, zemní (též kamenní) astronachové, ledový astronachové a vzdušní astronachové. Na kterou kategorii se chceš blíže zaměřit?

Do knihovny vešel dunmerský student (graf. vzhled - zde), nesl čtveřici knih, které nejspíš hodlal uložit zpět na místo. „Knihovník tu není?“ zeptal se, když si všiml, že tu jsi sám.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Chtěla jsi věnovat pozornost vyhazovačům, když do tebe náhle Zehira šťouchla loktem a hlavou pohodila směrem k osobně, která velmi dobře vyskočila z přízemního okna.
„Podívejte...“ šeptla tiše khajiitka.
Způsob vyskočení o ní ihned prozradil, že je akrobaticky dost zdatná. Osoba se dlouho nerozhlížela, byla oblečená do černého hábitu a tvář měla zakrytou kápí a nejspíš i šátkem. Spatřila tebe i Zeniru a raději se rozeběhla jiným směrem, držela se v uličce a po chvilce využila příležitosti a vyskočila na stěnu jednoho z protějších domů a začala šplhat vzhůru. Krátce poté kdosi zavolal o pomoc.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 29.06.2021 20:45
 
scorpioncz
"Není ... není ... už tu chvíli jsem a jsem tu sám." Odpovím, aniž bych vzhlédl od knihy. Po přečtení obsahu se rozhodnu, že důkladně prostuduji kapitolu s bleskovými atronachy. Pokud budu míti ještě mentální energii, tak poté nahlédnu i kapitoly do vzdušných atronachů.

Až se naučím ona kouzla z chtěné kategorie, tak se spokojeně protáhnu a vrátím ony knihy nazpět. Pokud bude vše v pořádku a nerušené, tak následně vyrazím s dobrým pocitem vstříc svému kabinetu, kam hned vejdu a zamknu na sebou dveře.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
Ve chvíli, když se dunmerky podívají mým směrem, jim věnuji lehkou poklonu a počkám na Vitu.

,,Jedna z tanečnic z místního vyhlášeného podniku a jediná z těch tří, co ještě jevila známky života, když majitel toho podniku vyrušil toho zabijáka. Má prořízlou krční tepnu a i když se mi krvácení povedlo zastavit, utrpěla značnou ztrátu krve. Kdyby má Paní byla se mnou a ne ve Vysokoskalí, dokázala by jí pomoci na místě. Vím, že můj zákrok s rozžhaveným předmětem byl neodborný, ale snažil jsem se přes mé omezené znalosti alchymie a anatomie udělat pro záchranu jejího života maximum." osvětlím situaci Vitovi a po krátké odmlce starostlivě dodám: ,,Ještě jednou se moc omlouvám za to vyrušení, ale Vaše kolegyně mě ujišťovala, že s tak závažnou ztrátou krve nic nesvede."

Upravil/a Sarako dne 29.06.2021 23:05
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Hmmm...nečekal jsem, že uhodneš Palagána tak snadno. Mohla jsi aspoň chvíli předstírat, že nevíš." Lehce zklamaně a nabubřele odpovím. "Jsi na řadě."
 
Aurelius
→ Tah 1001

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Aha. Ona Cassia není přes magii obnovy ani léčitelství. Její odbornost se nachází v jiných školách magie.“ přikývl Vita, kterého nepřekvapilo, že si jeho kolegyně neví rady. „Vyléčit krvácející zranění bezprostředně poté co k němu dojde je poměrně snadné... problém je pokud zraněný ztratí velké množství krve nebo se mu poškodí nějaký důležitý orgán.“ odmlčel se, když jste vstoupili na schodiště a rychlejší chůzí směřovali zpět do patra s ošetřovnou.

Když jste vešli na ošetřovnu spatřil jsi Cassiu jak i nadále udržuje bosmerku při životě, Calus mezitím odemykal klíči jednu přihrádku za druhou, včetně skříní a jiných úložných prostorů. Dvojice gardistů stála na stejných místech.
„Je nás to nadbytek.“ konstatoval Vita, když se dostal k raněné, prohlédl si ji a osahal si místo zranění.
„Ztratila hodně krve, držím ji při životě pomocí magie, ale nevím jestli to vydrží...“ seznámila ho Cassia, Vita jen mlčky kývl. Zachmuřil se a bylo z jeho tváře znát, že i on si není úplně jist. „Provedeme metodu, kterou popsal arcimág Seleth se svým kolektivem.“ rozhodl následně.
„Máš s ní zkušenosti?“ zeptala se Cassia, když k němu pozvedla hlavu.
„Spíš teoretické. Je to častá otázka u mistrovských a velmistrovských zkoušek ze školy Obnovy, protože jsem často zván ke zkouškám tak jsem s ní dost seznámen.“ odpověděl jí pohotově, „Nehledě na to, že je to jedna z těch snazších metod a drobná nepřesnost není až tak fatální.“ namítl, „A v našem případě není už bohužel co ztratit.“ zakončil.
„Dobře. Co mám dělat?“ zeptala se Cassia.
„Udržujte ho jednou rukou při životě, druhou mi budete asistovat. A vás ostatní bych požádal, abyste odešli ven. Potřebuji tu mít klid a pokud možno prostor.“ obrátil se k vám Vita.
„Mluvil sem cestou s legátem Mottierem. Poslal pro kvestora Lexe. Pokud ho nic nezdrží tak by měl také dorazit.“ řekl Calus, když odemkl poslední přihrádku a přenechal klíče položené bokem. „Takže jste si jistý, že to zvládnete?“ zeptal se jich. Cassia příliš přesvědčeně nepůsobila.
„Ano.“ přikývl Vita, „Jestli Lex dorazí zkontroluje nás, případně nám pomůže a zvětší šanci na úspěch, ale teď nás už nezdržujte musím se soustředit a neztrácet čas, protože každá minuta hraje proti nám.“

Velitel Calus přikývl a pokynul gardistům, aby opustili místnost. Válečníci ho poslechli a následovali ho ven z ošetřovny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Bývala bych neuhodla, ale s oříšky a veverkami jste spojovali jen jeho. A dost často.“ odpověděla ti s úsměvem, Tarn vašemu rozhovoru zjevně nevěnoval žádnou pozornost, protože se i nadále spíše rozhlížel a kochal přírodou. „Já nevím.“ pokrčila rameny, „Myslím, že moc společných kamarádů nebo známých nemáme, abys měl alespoň nějako šanci uhodnout o koho jde.“ obrátila se na tebe, „A zneužívat takhle Enri kvůli hádance se mi moc nechce.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Aha.“ povzdechl si novic, neboť mu došlo, že nyní bude muset knihy vrátit na své místo sám. „No... nechám mu je tady. On je tam určitě vrátí.“ rozhodl se po chvilce přešlapování a váhání kam by mohl vypůjčené vrátit. Nakonec knihy odložil vedle tebe. Všiml sis, že většina z nich se týkala kamenů duší, poznatků o formách duchů, posmrtného života a jedné knihy pojednávající o bojích mezi Císařštími mágy a nekromanty.

Novic poté opustil knihovnu za zavřel za sebou dveře. Opět si tak měl možnost posunout se ve svém učení dál. Povedlo se ti nastudovat tvorbu bleskových astronachů, zaměřil ses především na tvorbu menších a středních. Vyšší druhy již byli nad tvé síly a kouzlo vypadalo velmi komplikovaně, zatímco dva nižší druhy se od sebe příliš nelišily. Odzkoušel sis nanečisto gesto, zaklínadlo a poté přelistoval na stranu se vzdušnými astronachy. Jejich vyvolání bylo dost podobné a o to hůře se učilo, protože hrozilo, že si gesto včetně formulky snadno prohodíš. Nakonec jsi to se značnou námahou zvládl a vryl si do paměti zaklínadlo i gesto. Znaven učením jsi zabouchl knihu a vrátil ji spolu s ostatními zpět na své místo v regálu. Následně ses odebral sám do kabinetu.

Cestou jsi míjel pár noviců a novicek, ale pouze tě pozdravili a více si tě nevšímali. Odemkl sis dveře do kabinetu a vstoupil. Vzhledem k tomu, že Serana se ještě stále nevrátila ze své 'mise' zůstal kabinet tak jak si ho opustil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Chtěla jsi věnovat pozornost vyhazovačům, když do tebe náhle Zehira šťouchla loktem a hlavou pohodila směrem k osobně, která velmi dobře vyskočila z přízemního okna.
„Podívejte...“ šeptla tiše khajiitka.
Způsob vyskočení o ní ihned prozradil, že je akrobaticky dost zdatná. Osoba se dlouho nerozhlížela, byla oblečená do černého hábitu a tvář měla zakrytou kápí a nejspíš i šátkem. Spatřila tebe i Zeniru a raději se rozeběhla jiným směrem, držela se v uličce a po chvilce využila příležitosti a vyskočila na stěnu jednoho z protějších domů a začala šplhat vzhůru. Krátce poté kdosi zavolal o pomoc.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"To máš pravdu, ale o Rolstonové mi radši nemluv, buďme rádi, že už je na odjezdu." Usměju se. "Musíme ti najít nějaké další přátele, abychom příště mohli hrát naplno. To mi připomíná, že jsem tě ani řádně neseznámil s Mirabelle, určitě by jste si rozuměli."
 
scorpioncz
"Heh, jaká náhoda ... vesmír asi žertuje." zabrumlám, když novic odejde a já si všimnu jmen těch knih. Když pak dorazím do kabinetu s úmyslem projet zápisky z mohyly, tak je znechuceně strčím znovu do brašny. "Učení bylo dnes až až, a to nepočítám novice co hledá vědění o mohyle ..." A nakonec vyrazím znovu z kabinetu ven a zamknu zase za sebou po svojí kratičké návštěvě.

Vyrazím za Palagánem s úmyslem se navrátit do práce. Zkusím ho tedy někde najít a oznámit mu, že bych se chtěl oficiálně vrátit do práce, kterou jsem zatím ani nepočal. Rovnou se ho zeptám kdy bych měl vlastně přednášet a kdy to bude nejdříve.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
Se slovy: ,,Nechť ti dá Arkay víc času." věnuji poslední pohled bosmerce, abych si prohlédl její tvář, abych se ujistil, jestli jde o Ralion, nebo ne, a případně si jí zapamatoval, kdyby mi padla do oka (Jak vypadá? Barva očí, barva vlasů...). Poté opustím místnost s ostatními.

Cestou z věže ještě prohodím ke Calovi: ,,Vracím se pomoci legátu Atiovi. Smrt Caesara zapříčinila rozpad zbytku jeho organizace. Její členové se teď vraždí mezi sebou ze strachu, že je ti druzí prásknou. Jen mě mrzí, že přitom umírají i ti, co mohli něco vidět, nebo slyšet. Docela mi to komplikuje pátrání po klíčích k Caesarovu zlatu, jímž mě pověřil Hrabě Rullus."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
"Nemáte tušení kdo by to mohl být?" zeptám se Zeniry, když budu pozorovat prchající zakrytou osobu.
"Snad nám tenhle incident moc neztíží naše plány... Nechcete zjistit co se tam stalo? Já bych se tam zatím asi moc ukazovat neměla," navrhnu khajitce.

Upravil/a SuperHunter dne 30.06.2021 20:50
 
Aurelius
→ Tah 1002

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Prohlédl sis bosmerku, bosmerka má modré oči, blonďaté vlasy a vypadá velmi mladě. Tvar jejího obličeje není typicky elfský a je tedy patrné, že se nejspíš jedná o míšenku.

Velitel Calus na tvá slova zpočátku jen kývl, zastavil se promnul si bradu a nakonec se rozhodl reagovat: „Smrt Caesara byl legátův velký přehmat, který se nám ještě všem vymstí.“ zachmuřil se, „Vyřizování účtů mezi gangy a vnitřní boje uvnitř prohnilých zločineckých uskupení nejsou nikdy rychle u konce a jestli se zavčasu neukočírují může nám to přerůst přes hlavu.“ povzdechl, „Přeju hodně zdaru, protože to znám... nebude dlouho trvat a vloží se do vyšetřování někdo od Penitus Oculatus a pokud se z toho stane interní věc Císařství počítejte s tím, že vás z vyšetřování vyštípou.“ koukl na tebe, „Legie je ještě ochotná spolupracovat na vyšetřování s veřejností... samozřejmě záleží na vyšetřovateli, ale Penitus Oculatus zpravidla ne.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Už odjela.“ ujistila tě s úsměvem, „Brzy z ní nejspíš bude paní Arteriová.“ koukla na tebe, „Myslím, že tě také pozve na svatbu... a pokud náhodou ne tak tě to stejně nemine, protože Belius tě tam bezpochyby propašuje jako svého osobního strážce.“ odmlčela se a nadále poslouchala co máš na srdci. Tarn i nadále mlčel. „Neseznámil.“ přikývla, „Ale nevím jestli bychom si rozuměly.“ přiznala obavy, „Ona je také přes magii Obnovy a léčitelství a tohle směru existuje spousta metod, postupů a názorů, které se nemusíme nutně sdílet. A já jsem značnou část své léčitelské praxe získala ve válce. Takže mé metody léčení nemusí být úplně... úplně pochuti akademikům.“ koukla na tebe, „Toho se trošku obávám.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
Opustil jsi komnatu, zamkl za sebou a vyrazil najít Palagána. Nemusel si ho dlouho hledat. Mihnul se ti před očima, když otáčel klíčem u dveří do arcimágovi komnaty a vstupoval dovnitř. Ihned si tak zjistil, že arcimág nejspíš stále není přítomen na Univerzitě.

Přidal si do kroku, zaklepal na dveře komnaty a netrvalo dlouho a dveře se ti jako obvykle sami od sebe otevřely. Vešel jsi dovnitř. Palagán zrovna odkládal listiny na stůl, obrátil se na tebe. Když viděl, že jsi to ty usedl do jedné ze židlí, které se nacházely před stolem. Oznámil jsi mu svůj návrat do práce.

„Výborně.“ reagoval spokojeně, „Můžeš nastoupit hned zítra. A rovnou začít přednáškou místo arcimága Benocha a zastoupit ho. Jde o elementovou magii se zaměřením na blesk, prostuduj si deník co s nimi probíral naposledy ať víš jaké téma je teď na řadě.“ koukl na tebe, „A zbylé předměty, které bys měl učit nějak pořešíme a přidáme je do rozvrhu, protože s rozvrhem vzhledem k té pobočce a úmrtí Globulla budeme muset stejně trochu zahýbat.“ odmlčel se, „A kolegyně Spellorová se zjevně bude muset stát garantkou elementové magie se zaměřením na led.“ dodal nepříliš nadšeně.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Nemám sebemenší tušení.“ zakroutila hlavou khajiitka, „Ale ať se jedná o kohokoliv je dost hbitý a akrobaticky založení.“ zhodnotila, když vám osoba zmizela z dohledu. Legionáři v boční uličce se mezitím dali do pohybu a začali okolní oblast uzavírat, aby mohli celý incident v nevěstinci vyšetřit.

„Myslím, že bychom měli spíš vypadnout. Teď to tu bude docela horký a kdoví jestli budou mít vůbec otevřeno.“ konstatovala a pohodila hlavou směrem k legionářům, kteří již začali konat. Okno z něhož osoba vyskočila bylo již zavřeno a závěsy, které nebyly zataženy teď zataženy byly. Okna v celém objektu se rovněž zavřela pokud byla náhodou otevřena.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 02.07.2021 22:18
 
Tondulin
"Ale prosímtě Anno, Mirabelle není žádný nafoukaný akademik a taky se hned nemusíte bavit o tom, jak nejlépe zahojit amputovanou ruku. Až se vrátíme, tak tě představím, určitě se jí budeš líbit." Usměju se a na chvilku se rovněž zadívám kolem do krajiny.
 
Sarako
,,Tahle bosmerka je z Anvilu může identifikovat zbylé dvě osoby, co měli hlavní slovo v Caesarovi organizaci. Jestli se jí povede zachránit, tak jí nechte pro jistotu hlídat. Její výpověď může vést k úplnému rozprášení zbytku Caesarovi organizace." ujistím Caluse, vrátím se pro vypůjčeného koně a vyrazím zpět k onomu vyhlášenému podniku.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Ah fajn, výborně. Předpokládám, že ta změna rozvrhu se bude řešit až nějak společně s ostatními. Je deník tady?" Pozeptám se a pokud ne, tak ho s rozloučením půjdu vyhledat, abych se zrovna do něj podíval.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 1002

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Postavím tam několik gardistů na stráž, ale Bělozlatá věž je pro Caesarovic gaunery moc velké sousto. Pochybuju, že by je jen napadlo ji tady hledat.“ řekl velitel Calus, „Oni udělají maximum, aby ji zachránili.“ ujistil tě následně, „“
„Udělají maximu, aby ji zachránili.“ ujistil tě velitel Calus, „Je u ní Vita a to je kapacita, které nesahá ani Tarn po kotníky. byť teda nepatří mezi mágy, které s živí léčitelstvím.“ následně se odmlčel a poté se s tebou rozloučil.

Bez zdržování jsi opustil věž, vyzvedl si koně, kterého ti hlídal jeden z gardistů a poté se vydal nazpět k nevěstinci. Zvolil si stejnou cestu jako předtím a brzy se dostal k nevěstinci, který byl zajištěn Císařskou legií. Vyhazovače nahradila dvojice legionářů u vchodu, kteří nespatřili do oddílu legáta Atia, ale legáta Condaria a byli tak součástí zdejší posádky. Okna celé budovy byly zavřené, záclony a závěsy zatažené, aby nebylo vidět dovnitř. Náhodní kolemjdoucí se pozastavovali a zvědavě sledovali co se bude dít.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Tak jo. Budu ti věřit.“ usmála se na tebe a odmlčela se. Po Tarnově vzoru ses začal rozhlížet po okolní krajině. Lesy, prašná cesta a louky a pole to jsi viděl v dálce. „Co vlastně víme o tom potenciálním úkrytu?“ zeptala se nakonec Adrianna, aby přerušila nastalé ticho. Všiml sis, že i Tarn v sedle zpozorněl a začal vám věnovat větší pozornost než krajině.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ScorpionCZ
„Ano.“ kývl hlavou, „Probereme to na zítřejší ranní schůzi, která je domluvená na osmou hodinu. Bude to jedna z těch delších schůzí a bude důležitá. Takže si ji nenech ujít.“ doporučil ti, „A jestli budeš mít nějaké připomínky k předmětům co chceš přednášet tak si je připrav, abychom je tam zavčasu vyřešili a pokud možno se vyhnuli nějakým dalším změnám do budoucna.“ pomalu vstal ze židle, obešel stůl a prohledal arcimágův stůl ve snaze najít deník. „Tady je...“ vytáhl po chvilce hledání deník a podal ti ho.

Náhle jste byli vyrušeni. Kdosi zaklepal a rychle sám od sebe otevřel dveře aniž by vyčkával na jakýkoliv pokyn ve vstupu. Palagán se zatvářil překvapeně. Novicka, kterou předtím viděl na ošetřovně byla bledá zoufalstvím smíšeným se strachem, když místo Benocha za arcimágským stolem spatřila Palagána zdálo se ti, že zbledla o to více.

„Stalo se něco?“ zeptal se novicky, když se zdálo, že ztratila hlas.
„A-Ano.“ kývla rozrušeně, „Máme problém s pacientkou...“ pokračovala následně, ale Palagán ji přerušil.
„Od toho je tam snad Lex, aby vám pomáhal, dohlížel na vás a složitější problémy řešil on.“ zakroutil hlavou nespokojeně Palagán.
„Ale... On odešel. Oni ho zavolali z legie a on odešel.“ vysvětlila stručně novicka, „A ta pacientka se zhoršila a my nevíme co dělat... vůbec nevíme co dělat.“ přiznala.
„Jak odešel?“ zvolal Palagán nespokojeně, „Měl tam s vámi dneska být celou dobu, když tu není nikdo jiný.“
„Já vím, ale nečekal, že se zhorší asi.“ přikývla novicka, „Už jsme sehnali profesora Talara, ale chtěl někoho přímo zaměřeného na léčitelství... kvůli konzultaci a tak.“
„Tak sežeňte profesorku Benochovou, krátce studovala magii Obnovy. Jiného mága Obnovy si bohužel z prstů teď vycucat nedokážu. Benoch a Sarricová jsou v Chorrolu, Serana je v přístavní čtvrti a nemám upřímně vůbec ponětí kde přesně... a Lex mi říkáte, že trajdá kdovíkde.“ zakroutil hlavou.

„Dobře...“ kývla novicka a rychle opustila komnatu arcimága. Palagán si jen hlasitě povzdechl.
„Raději se půjdu podívat co tam Talar vyvádí.“ rozhodl následně, zkontroloval klíče a poté ti pokynul ať ho buď následuješ nebo opustíš komnatu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
„Nemám sebemenší tušení.“ zakroutila hlavou khajiitka, „Ale ať se jedná o kohokoliv je dost hbitý a akrobaticky založení.“ zhodnotila, když vám osoba zmizela z dohledu. Legionáři v boční uličce se mezitím dali do pohybu a začali okolní oblast uzavírat, aby mohli celý incident v nevěstinci vyšetřit.

„Myslím, že bychom měli spíš vypadnout. Teď to tu bude docela horký a kdoví jestli budou mít vůbec otevřeno.“ konstatovala a pohodila hlavou směrem k legionářům, kteří již začali konat. Okno z něhož osoba vyskočila bylo již zavřeno a závěsy, které nebyly zataženy teď zataženy byly. Okna v celém objektu se rovněž zavřela pokud byla náhodou otevřena.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Hmm ... to není dobré. Půjdu s tebou, jedná se určitě o Lyru." Pronesu když budu procházet okolo Palagána a pak ho budu následovat na ošetřovnu.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4089 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8053 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5478 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4653 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12492 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7332 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6403 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6225 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7423 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist