Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 2 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 688

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Mluvil jsi k zajatci, obešel stůl, položil mu ruku na rameno a začal se vyptávat. Muž jen pokyvoval. „Je toho dost… To abych si to napsal.“ pronesl s úsměvem na rtu, když jsi domluvil a zamířil ke dveřím. „Do setmění? To sotva.“ zasmál se muž, „Leda byste věděl kde přesně hledat a měl všechny klíče, protože jeden stačit nebude.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Vypadá úžasně.“ pochválila masku Adrianna „Aha.“ dodala vzápětí a zamyslela se, když jsi zmínil nedostatek peněz, „Tím se netrap.“ oznámila následně, „Jste Beliovi přátelé, jdete na jeho svatbu a ty jsi ještě jeho svědek. Taťka Klargus to zaplatí.“ usmála se od ucha k uchu, „Vyber si ještě něco. Nejlépe něco výstředního.“ otočila se k tobě zády a začala přehrabovat panské oblečení, „Nějakou šálu, něco barevného a nějaké kalhoty.“ šeptala tiše a po chvilce vytáhla červené kalhoty s modrými proužky, sněhově bílou košili a červený kabát, který byl uvnitř dožluta a měl výrazný žlutý límec. „Vypadá to dost… výstředně.“ usmála se a podala ti to do náruče, „A ještě tohle.“ popadla bleděmodrý šál, „Teď to bude komplet.“

Carwen se mezitím odebrala zpět za paraván, pobrala své předchozí oblečení, zbraně a vynesla je ven. „Tohle budeme muset cestou odnést.“ řekla mezitím co sledovala jak tě Adrianna obklopila množstvím hadrů a pomalu tě rukama směrovala k uvolněnému prostoru za paravánem.
„Běž se převléci. Až budeš hotov tak se nám ukážeš.“ řekla nakonec a překřížila si ruce na hrudi, „Carwen. Platím to já.“ oznámila bosmerce, „Rod Arteriů o pár stovek nezchudne ani nezbohatne.“
„Děkuji.“ poděkovala Carwen, která se za současné situace ani nezdráhala její nabídku odmítnout. Obchodník se jen usmíval, neboť zjevně zacítil příležitost dnes vydělat ještě více. Obzvláště po příchodu mladé bretonky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Před vstupem do zříceniny sis vyvolal za společníka přízračného vlka, kouzlo zafungovalo velmi dobře a brzy se vedle tebe zhmotnil vyvolaný přízračný vlk, který byl připraven plnit tvé rozkazy a následovat tě kamkoliv (následovat tě bude po dobu 4 tahů). Následně jsi opatrně vstoupil dovnitř, abys mohl seslat jedno z kouzel Stendarrovi magie. Přestože jsi učinil vše tak jak ses naučil tvé kouzlo se setkalo s neúspěchem. Temnou chodbu zříceniny neprozářilo a ani nezahubilo některého z nemrtvých.
„To tu fungovat nebude.“ namítla Elanya a vyčkala jak zareaguješ po neúspěchu. Vešel jsi dovnitř a kráčel temnou chodbou, kterou osvětlila jen poletující světelná koule. Altmerka kouzlo ještě zesílila a vyvolala další čtyři světelné koule, které vrhla hlouběji do chodby. Naskytl se ti pohled na rozpadající se stěny, díry ve stropě a velké množství kostí a ostatků na které budeš během průchodu nucen stoupnout. Také zde bylo několik kamenných skříní, v nichž se nacházely zčernalé knihy a jiné harampádí.

Jen si se stihl rozkoukat a tvůj vlk se bez váhání vrhl na nejbližšího z nemrtvých. Svým útokem povalil nemrtvého k zemi a zakousl se mu do krku. Nemrtvý sebou mlel, cukal, ale nebylo mu to příliš platné. Brzy upustil svůj meč.

Svůj zrak jsi upnul k jinému, který proti tobě běžel se štítem a výhružně mával nad hlavou prastarou sekerou, vydával ze sebe výhružný zvuk. Seslal jsi proti němu plamen, ale nemrtvého tvůj útok nezastavil. Značnou část pohltil jeho štít a plameny, které proniky na jeho balzamované tělo jej rázem obalily. Přesto k tobě doběhl. Zaútočil proti tobě sekerou, ale úder jsi zavčasu zablokoval mečem. Elanya mezitím také vrhla do chodby. Nechala tě bojovat s hořícím nemrtvím a hodlala se zaměřit na jiného nemrtvého, který se mezitím zvedal ze země. Vedle něj se vrátí zvedl další. Oba kostlivci od vás byli, ale dostatečně daleko a nepředstavovali žádnou velkou hrozbu. Elanya využila popadané kameny a za pomoci obyčejné telekineze je začala vrhat proti oživlým kostlivcům, kteří údery těžkých kamenů nedokázali ustát ve velmi rychle se rozpadli v prach. Žár plamenů kostlivce tě nutil držet si odstup a kdykoliv se odhodlal k útoku buď uhnout anebo úder zablokovat mečem. Po sérii několika rychlých úderů se ale plameny staly smrtelné i nemrtvému a nabalzamovaný nemrtvý se ti rozpadl k nohám. Přízračný vlk mezitím stále držel nemrtvého u země, trhal jej ve snaze jej usmrtit nebo mu alespoň utrhnout nějakou odhalenou kost.

Chodba vedla vpřed přímo do hlavní části chrámu, která se vám po rozmístění Elanyiích svítících koulí více rozzářila. Spatřil jsi Několik kamenných rakví rozmístěných po stěnách, kamenný oltář, před nímž byla taktéž jedna z rakví. Všechny měly na první pohled kamenné víko. Kolem rakve u oltáře klečela dvojice nemrtvých v plné zbroji. V rukou svírali dlouhé obouručné meče. Hlavy v plných přilbách měly sklopené směrem k rakvi.

„Měli by už chybí jen tři.“ namítla tiše Elanya, „Tady budeš mít nejspíš fůru pokladů.“ dodala tiše když se rozhlédla. Vlk mezitím dokončil, co začal. Trhl nemrtvému několik kostí a následně se vrátil k tvé noze. Když se nemrtvý pokus vstát začal se rozpadat a velmi brzy skončil mezi zbytkem ostatků.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Ah škoda ..." Poznamenám zklamaně, když denní světlo neposlalo nemrtvé do hrobů. Po boji protočím meč a zamyšleně se podrbu na bradě. "Áno, také jsem v to doufal ... tady zakončíme naší výpravu. A jsi si opravdu jistá, že jsou tři? Ten poslední bude určitě v tý rakvi, kde se ty dva frajeři modlej že? Hmm, aby se nám z toho nevyklubala nějaká velká nepříjemnost. Trochu si to rozmyslíme jo?" Poznamenám při pohledu na dvojici nemrtvých.

"O ty dva se postaráme relativně lehce ... je to dva na dva. Pak ale musíme být připravení čelit tomu poslednímu ... Co kdyby sis taky vyvolala nějakého kamaráda? Já toho svého pošlu na toho levého, zatímco ty by ses mohla postarat o toho pravého. No a mezitím, co se budou řešit ti první dva, tak já tady povyčaruju pár ohnivejch run jen pro případ, že by se z tý rakve něco zvedlo a my se třeba chtěli drobet stáhnout souhlas?" Pokud Ela nebude mít lepší nápad, nebo nějakou vychytávku, co by to celý změnila, tak počkám, jestli si něco sama nevyvolá a případně okamžitě poňufám vyvolaného přízračného vlka a pošlu ho na levého nemrtvého. A taktéž začnu plnit svůj plán s runami.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Klíče?" podivím se v duchu ,,Že by Caesar schoval klíče ke svému zlatu na více místech u více osob?" a aniž bych na sobě dal znát svůj údiv, zaklepu na dveře.

Až mi hlídající legionář otevře, prohodím k němu: ,,Tady zajatec mi napíše seznam, co by mi mohl pomoci s hldáním Caesarova zlata. Nechte mi ho po někom doručit. Taky mu doneste něco k jídlu, pro císařství má větší cenu živý, než mrtvý." a poté vyrazím zpět před hostinec v přístavišti, kde by mělo čekat oněch deset legionářů a Garyn.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Myslel jsem, že mám vypadat jako módní návrhář a ne jako dvorní šašek, ale pokud to platí taťka Klargus, tak se do toho klidně oblíknu." Poberu všechny věci co mi Adrianna hodila a půjdu se převléknout za paraván a následně se předvést v novém oblečení.
 
Aurelius
→ Tah 689

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Zaklepal jsi na dveře. Legionář za nimi ti bez okolků otevřel. Předtím než je stihl za tebou opět zavřít jsi mu stačil sdělit vše potřebné.
„No moment!“ ozvalo se od vězněného muže, „To mi krucinál upadne ruka! Jestli to mám všechno sepsat.“ povzdechl si nešťastně, a ještě po zavření dveří krátce bědoval. Legionář přislíbil, že tvé přání vyplní hned jak to bude možné. Bez dalšího zdržování jsi se vydal stejnou cestou jako předtím s důstojníkem zpět na palubu. Při opouštění lodě ti věnoval jeden z hlídkujících legionářů dlouhý pohled, ale nijak na tebe dále nereagoval. Sešel jsi zpět na molo a pokračoval až na jeho konec kde dle tvého očekávání postávala desetičlenná skupina, kterou pro tebe měl sehnat jeden z hlídkujících legionářů. Garyn postával opřený o jeden ze studů.

Před hostincem se mezitím strhla menší mela mezi skupinkou opilých legionářů, ale očividně tomu nikdo ze střízlivějších legionářů nevěnoval příliš velkou pozornost a své spolubojovníky nechal napospas osudu v jejich opilecké rvačce. Garyn se na ní zdálky jen pobaveně díval až do tvého příchodu.
„Tak kde začneme?“ zeptal se následně, „Legionáře nám obstarali tak snad budeme úspěšní.“ usmál se.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Adrianna se jen pousmála nad tvojí odpovědí a netrpělivě očekávala, jak ve vybraných šatech budeš vypadat. Odebral jsi se za paraván, vysvlékl se ze svého současného oděvu a navlékl si nový oděv, který ti vybrala bretonská šlechtična. Převlékání ti netrvalo dlouho, nasoukal jsi se do kalhot, následně do košile, kabátu a omotal si kolem krku šál. Jako poslední sis nasadil masku. Když jsi byl oblečen podíval jsi se do zrcadla a vyrazil se ukázat dvojici žen.

Carwen na tebe zprvu poněkud šokovaně koukala. Bylo na ní patrné, že hledá nějaká správná slova, kterými tvůj pestrobarevný oděv doplněný o šálu a masku charakterizovala. Adrianna se usmívala od ucha k uchu.
„No… Je to… dost zajímavé.“ vydala ze sebe pozvolna dosti zdrženlivě Carwen a podívala se na usmívající se bretonku, která si tě prohlížela ze všech stran.
„Vypadáš dost šíleně a výstředně, že by ti to mohli zbaštit.“ konstatovala s pobaveným výrazem, „Ještě nějakou vycházkovou hůl a je to komplet.“
„Tu má.“
„Aha… V tom případě jsi komplet.“ dodala a přišla blíže k tobě, „Jen si ještě takhle porovnej ty límečky ať to vypadá víc… zajímavě.“ řekla a narovnala ti límečky u košile vzhůru. Carwen se tvářila o to zděšeněji.
„Tohle se vážně u vás nosí?“ hlesla následně. Adrianna se na ní otočila.
„Jak se to vezme. Stav módy se hodně rychle mění, ale tohle v kurzu snad ani nikdy nebylo. Každopádně. Aedan vypadá dokonale… myslím si, že dostatečně vybočuje a pro náš účel, kdy má sehrát návrháře to bude dokonalé.“
Carwen její odpověď zjevně nijak neuspokojila. Stále na tebe hleděla dost zděšeným výrazem. Prodejce ani nedutal, místo toho cosi přehraboval ve svém stole.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Jistě, že jsou tři.“ podívala se na tebe přísně Elanya, kterou zjevně mírně nakrklo, že jí nevěříš. „Použila jsem kouzlo na odhalení mrtvých.“ dodala následně, aby je ujistila, že se nespletla. „Jakmile zaútočíme na jednoho z těch dvou předpokládám, že se ukáže i ten třetí. Popravdě tyhle dva jsou dost dobře chránění brněním. Pravděpodobně nebudou tak rozložení a slabý jako tamti předními.“ dodal následně, „Zkusím něco vyvolat. Vydrž.“ přikývla následně a za soustředila se na své kouzlo. Netrvalo dlouho a vedle ní se zhmotnil medvěd, který byl dvakrát větší než tvůj vlk a budil dojem většího nebezpečí.

„Ještě je tu jedna varianta.“ nadechla se ke slovu, když se její přízračný společník úspěšně vyvolal. „Zabezpečit to víko tak, aby se nemohl dostat ven.“ pokračovala, „Musí vykopnout víko té rakve. Jiná možnost není. Když mu v tom zabráníme třeba nějakým velkým šutrem… a že jich je tu spousta nebo prostě něčím těžkým. Získáme minimálně trochu času postarat se o ty rytíře. Protože Škorpiasi. Tvůj vlk jen stěží prokousne jejich zbroj.“ koukla na tebe, „Ale jinak vesměs souhlasím s tvým plánem. Jen bych do něj zakomponovala ještě tuhle část.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,V hostinci, ale asi budeme muset počkat, až těm opilcům dojde dech." prohodím ke Garynovi, zatímco budu sledovat rvačku a po chvíli dodám: ,,Caesarovo zlato bude nejspíš uložené v trezoru s několika klíči. Jeden jsme našli u Nelmola doma, druhý bude u Caesarovy mrtvoly, nebo u něho v rezidenci. Ten třetí bude nejspíš v rezidenci Colových, ... Nedal náhodou nějaký ten klíč Caesar i tobě?"
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Fajn já jsem pro. Telekinezi bych nechal na tobě. To je jak to vypadá tvoje specialitka. A tak nějak jsem ani nepředpokládal, že by ho vlček mohl kompletně vyřídit. Jen jsem předpokládal, že by ho mohl zdržet, než vyřídíš toho druhého, nebo já nepoložím runy. Až budeme mít zabezpečenou zemi před námi, seslal bych na něj nějaká jinačí kouzlíčka. Takže nejprve vyšleme svoje mazlíčky, mezičímž já budu čarovat runy a ty pokládat kámen na tu rakvi ... á potom nějak smeteme ty nemrtvé. A následně začneme řešit toho posledního ... Tak tedy pojďme na to!"

A jak jsme naplánovali, tak učiním. Poplácám vlka po zádech, aby začal plnit moje přání a jen co s elininým medvědem odběhnou, začnu čarovat několik ohnivých run do cesty mezi námi a našimi nepřáteli. Až budu hotov, tak zhodnotím situaci a případně zkusím telekinezí, pokud to bude ve prospěch věci, vyrvat nepřátelům zbraně z rukou. Bez stability a pod útokem vyvolaných zvířat, při troše štěstí jimi i povalených, snad nebude větší problém je o zbraně připravit.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Musím říct, že Adrianna má skvělý vkus, aspoň to není obyčejné. Je to vlastně docela elegantní, svým vlastním způsobem." Zhodnotím po prohlédnutí ohozu v zrcadle. "No tak Carwen, nemůžu tam vypadat jak konzerva, takhle mi to všichni uvěří."
 
Aurelius
→ Tah 690

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Tak to si počkáme.“ povzdechl si Garyn, „Námořníci toho vydrží dost. Těm jen tak dech nedojte.“ podíval se směrem k bijícím se legionářům, jejichž souboj už se odehrával jenom na zemi a přihlížející kolem začal nudit. Zůstal jen zlomek sledujících zbytek se vrátil zpět do hostince, aby pokračoval v popíjení. „S několika?“ otočil se na tebe, „To se nám to nepěkně zamotává.“ povzdechl si následně, „Nedal.“ odpověděl bez přemýšlení, „Nic takového by mi ani nesvěřil. Jestli jsou, ale nutné všechny klíče k odemčení Caesarova trezoru.“ zamyslel se, „Pak je musel mít neustále po ruce. Jestli je vlastnilo víc lidí museli to být lidé z jeho blízkosti. Zkusím zapřemýšlet. Každopádně bychom měli možná začít tou mrtvolou.“ otočil se opět k bojujícím legionářům, „Protože jestli ho má u sebe. Je dost velké riziko, že by mohl zmizet v kapse nějakého šmátrala. A kdoví jak s jeho tělem naloží.“ pokrčil rameny.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„No jak myslíš.“ odpověděla ti Carwen se stále stejným výrazem ve tváři, „Přeci jen… je to tvoje věc v čem chodíš po veřejnosti.“ dodala vzápětí s mírným úsměvem, když se podívala na Adriannu, která spokojeně pokyvovala hlavou.
„Správný přístup Aedane. Nevypadat jako konzerva. Ačkoliv si nemyslím, že bych měla dobrý vkus… Každý jsme nějaký, každému se líbí něco jiného, ale díky.“ usmála se nad tvojí pozitivní odpovědí, který jí nesmírně potěšila, „Sice je pravda, že kdybys takhle za mnou přišel v Northpointu. Zaklepal na dveře našeho domu a požádal mého otce o svolení si semnou vyjit na bál. Asi bys upřímně zrovna dvakrát nepochodil.“ připustila následně, „Stejně tak si nemyslím, že by někdy schválil koupi něčeho takového – výstředního, kterémukoliv členovi naší rodiny. Nebo nedejte Osmičko, aby si to někdo z nás předním oblékl. On si totiž potrpí buď na vojenských uniformách nebo na kabátech a košilích, ale musí to mít všechno jednotnou barvu, styl. Nic výstředního nic moc pompézního. V tomhle směru je hrozný pedant… Možná proto moji nápadníci chodili jen ve dnech, kdy nebyl doma. Jenže to pak otvíral Belius, muž který jím obšťastňoval sestry… což bylo možná ještě horší.“ poznamenala na závěr s mírným zármutkem, „Ale to teď neřešíme.“ navrátila se opět radost do její tváře, „Pojďme to zaplatit ať se můžeme pohnout.“ vybídla vás.
„Belius toho po svém otci asi moc nepodělil.“ poznamenala Carwen.
„První zdání dost klame. Belius je sice jiný… zvolil si takovou spíš svoji vlastní cestu, dost rebelující proti svému otci a jeho přání, ale v hloubi v něm je ukrytá značná část Klarga, která se dere napovrch jen ve zvláštních chvílích.“ odpověděla vzápětí Adrianna, „Ono se to možná nezdá, ale je to tak. Ale jen buďte ráda Carwen, že je Belius takový, jaký je. Ještě mám jednoho bratra, staršího. V něm se skloubil charakter mé matky a mého otce. Věřte mi, že ačkoliv ho mám velmi ráda. Belia jsem měla vždy mnohem radši… Přestože se chová jako… No, jak bych to řekla slušně.“ zaváhala a hledala slušné slovo, zatímco se po boku bosmerky přibližovala k pokladně. „Sukničkář. To je to správné slovo.“
„Možná bych spíš řekla děvkař, ale tohle jde také použít.“ přikývla Carwen.
„To je sprosté slovo. Sukničkář zní trošku lépe a není to tak vulgární. Ve výsledku je to stejné to ano, ale prostě… nesluší se to takhle říkat. Asi… veřejně. Měli bychom mít nějaké své způsoby na veřejnosti.“ zatvářila se nejistě Adrianna, zatímco prodejce začal dlouze sepisovat a počítat kolikže to vlastně máte zaplatit, přitom předstíral, že se jejich rozhovoru vůbec nevěnuje.
„Byl takový vždycky?“ vyzvídala Carwen, „Takový jak říkáte… sukničkář? Nebo až v pozdějším věku?“
„Jakmile dospěl začal prohánět jednu dívku za druhou. Taťka z toho byl na mrtvici. Bratr Elbert rovněž, ale Elbert spíš ne z hlediska výchovy nebo tak něco, ale protože Belius uspěl tak kde on ne. Což ho vytáčelo. Zatímco Elbert byl nakonec předveden před oltář skrze domluvený sňatek. Belius měl volnější ruku až doposud.“
„Takže od jakživa.“
„V podstatě asi jo.“ přikývla Adrianna, „Já jsem v tohle směru pokrytecká. Nikdy jsem mu nic nevyčítala… Ani když se vyspal s mojí spolužačkou z cechu mágů a později i s mojí kolegyní… Možná i mistrovou, ale ta na mě byla potom aspoň hodná.“ připustila po krátkém přemýšlení Adrianna, „Ale paradoxně… Kdyby mi tohle udělal můj milovaný asi bych mu to jeho nádobíčko rozbila nějakým silně destruktivním kouzlem, aby si pamatoval, že tohle se rozhodně nedělá.“ řekla rázně. Prodejce sebou cuknul a Carwen se na tebe otočila s úsměvem od ucha k uchu. „Bohužel tak daleko se mé vztahy nikdy nedostaly.“ povzdechla si následně, „Tady máte chybu. Ošidil byste se o dvacet Septimů. Asi jak jste se lekl.“ usmála se na obchodníka, když jí potrhnul výslednou cenu. Starý muž se zadíval do papíru, podrbal se za uchem.
„Asi… Asi. Když říkáte.“ přikývl nakonec, „Děkuji… Mladá paní.“ dodal vzápětí, když mu Adrianna vysypala na stůl měšec se Septimy a vyplatila mu částku za váš nákup.
„A ještě si vezmu tuhle masku.“ dodala, když si telekinezí přitáhla jednu z masek. „Tohle máte za ní. Ať to nemusíte přepočítávat. A ještě prosím, abyste asi za půl hodiny odnesl všechny ty věci, co jsme si teď svlékly k jednomu domu a dali je dvojici mužů, kteří uvnitř bydlí.“ začala obchodníky popisovat cestu, muž jen přikyvoval a slíbil, že věci v pořádku odnese.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Souhlas.“ přikývla Elanya tiše a pokynula svému medvědovi, aby se rozeběhl vstříc nepříteli. Totéž si rozkázal i svému vlkovi. Obě zvířata se vrhla směrem ke klečícím nemrtvým. Mezitím jsi začal rozmisťovat jednu ohnivou runu za druhou na zem, abys zabránil jejich případnému přiblížení. Elanya využila telekineze a jakmile se kostlivci probrali a rozzuřeně se otočili proti svým protivníkům, prolétlo mezi nimi několik kusů rozpadlé stěny, které dopadly na víko zakryté rakve.

Jednoho z kostlivců téměř okamžitě povalil přízračný medvěd. Dorážel na něj i přes jeho snahu jej setřást. Mohutnými tlapami jej znovu přimáčkl k zemi a tlamou se mu snažil prokousnout brnění. Nedařilo se mu. Tvůj vlk na tom byl hůře, protivník jeho pokus o povalení ustál a několikrát po něm švihl prudce zbraní, pokaždé minul, neboť vlk byl rychlejší. Povedlo se mu nemrtvého oběhnout a zaútočit na něj zboku, několikrát jej na něj rážel, ale kostlivec jej pokaždé setřásl. Naposled mu uštědřil ránu kovovou rukavicí. Vlk nakrátko padl k zemi, než ale stihl provést jakýkoliv útok zbraní dostal zásah bleskem, který udeřil do jeho zad. Časem poničená zbroj se v místě zásahu jen začernala. Nemrtvého úder do zad zastavil od plánovaného útoku. Využil jsi této chvíle a použil svoji znalost telekineze, pokusil jsi se zastavit jeho úder čepele. Povedlo se. Protivníkův meč se zastavil ve vzduchu. Nemrtvý překvapeně hleděl, co se stalo. Prohlédl si prázdné ruce a podíval se na vlka, který se mezitím vzchopil a odhodlal se k útoku. Nemrtvý nastavil rukavici. Vlk se zakousl do slabého místa a nehodlal se pustit. Nemrtvý tak začal stupňovat své útoky pěstí.

Elayna mezitím seslala řetězový kulový blesk, který opět zasáhl nemrtvého, ale zároveň přešel na nemrtvého, který čelil medvědovi. Oběma v místě zásahu nenávratně poškodil úder zbroj a vytvořil tak potenciální slabinu. Víko rakve pod úderem zevnitř nadskočilo, ale kusy rozpadlé stěny jej nedovolovaly nadzvednout. Přesto se obživlá mrtvola uvnitř nevzdávala a své snahy několikrát zopakovala.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 17.07.2020 01:46
 
Sarako
,,Dobrá začneme s mrtvolou Caesaera a pro jistotu i s mrtvolou Cola." přikývnu Garynovi a rozhlédnu se, jestli neuvidím nějakého důstojníka od legie, abych se ho mohl zeptat, kam odvezli ty dvě mrtvoly.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Zatím dobré ... zkus prosím tě nevyvolávat nějaká extrémně explozivní kouzla, ať máme co prohledávat." Jen tak do větru poznamenám, až dokončím runy a odhodím meč nemrtvého někam co nejdále pryč.

Pak si připravím ohnivé střely do každé ruky a budu je házet střídavě z jednoho nemrtvého na druhého, a budu se snažit zasáhnout ta slabá místa ve zbroji, či místa slabá v každé zbroji, jako jsou ohybné části u loktů a kolen. A i budu trefovat, tak v tomto budu pokračovat, dokud neuvidím, že uvnitř zbroje se zažehl nějaký ten plamínek, který určitě nemrtvým neudělá dobře.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Takhle to zní jako že ve Vysokoskalí snad nežije žena, která neměla Belia v posteli. Nevěděl jsem že je to až takový... ehm.... obšťastňovač." Přiblble se usměju.
 
Aurelius
→ Tah 691

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Rozhlédl jsi se. V přístavu jsi po přístavu a po chvilce pátrání nalezl jednoho nižšího důstojníka, kvestora, který si pročítal listiny, které držel v ruce. Podle tuniky patří k legionářům od Vysokoskaleské flotily. Legionáři patřící pod Osmou legii se převážně zdržují i nadále uvnitř města nebo v táboře legie, který obývali před započetím obléhání.

„Ten bude vědět kulový.“ poznamenal, když spatřil kvestora, který četl a chvílemi přehraboval listiny, které nesl směrem k vám. „Colus zemřel v chrámu. Kdoví co z něj zbylo, když byl legát tolik popálený, ale klíč by u sebe mít mohl.“ pokračoval zamyšleně, „Caesar před chrámem. Myslím, že ta těla budou v chrámu… je to nejrozumnější místo, které se mi momentálně v hlavě vybavilo.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Skoro to tak zní.“ připustila Adrianna, „Belius byl… je pořádný záletník, ale určitě nespal se všemi ženami ve Vysokoskalí. Zas takovou volnost pohybu mu taťka nedopřával.“ zodpověděla tvoji otázku a se zakoupeným zbožím jste vyrazili ven z obchodu. Když za vámi klaply dveře, Adrianna se na vás otočila.

„Razíme rovnou do sídla?“ zeptala se.
„Asi ano. Máme všechno. Kostým, vybavení…“ otočila se na tebe Carwen, „A naše oblečení a zbraně nám snad přinese.“
„Přinese. Vypadá na slušného člověka a když nepřinese… Pak jsme přátelé budoucího hraběte. Přeci si to s ním nechce rozházet.“ usmála se Adrianna a vyčkávala jak zavelíš.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Neměj obavy.“ ujistila tě Elanya zatímco jsi odhazoval nemrtvého meč co nejdál od něj. Následně jsi sis rychle vybavil ohnivou střelu, připravil si kouzlo v jedné i druhé ruce a začal svoji magii soustředit na dvojici kostlivců. Kostlivec blíže k tvé straně porazil svého protivníka, vlk se rozplynul, neboť tvé kouzlo vypršelo. Kostlivec byl překvapen zmizením vlka, chtěl se ohlédnout, ale dostal od tebe zásah ohnivou střelou, který s ním cukl, když se oheň rozbil o jeho kovové brnění. Rozzuřeně se otočil. Chyběla mu zbraň a ve zbroji měl díru. Přesto, ale oheň kostlivce nepřemohl. Mezitím jsi vrhl ohnivou střelu na druhého, který zápolil s medvědem. Elanya přesunula několik těžkých kusů rozpadlé stěny na víko rakve, a tak zcela zmařila šance oživlé mrtvole vykopnout víko a zapojit se do boje.

V průběhu jejího snažení jsi střídavě metal své ohnivé střely. Kostlivec bez zbraně se proti tobě rozeběhl, ale po sérii ohnivých střel se skácel k zemi a jeho zbroj zarachotila. Nebyl mrtev, ztratil pod údery kouzel rovnováhu. Snažil se dostat zpět na nohy, ale Elanya jej smetla tlakovým kouzlem. Kostlivec se ve zbroji několikrát převalil a zvedl hlavu, ale v ten moment jsi jej zasáhl svojí ohnivou střelou do slabého místa a oddělil mu hlavu od trupu.

Vyvolaný medvěd mezitím zacloumal s kostlivcem tak silně, že mu tlamou zničil část zbroje v levé půlce těla. Elanya svého medvěda vzápětí stáhla, aby přiměla kostlivce opět vyskočit na nohy. Kostlivec tak bez zaváhání učinil, vyhoupl na nohy a rozhlížel se. Odhalená část těla ti umožnila vystřelit ohnivou střelu tak, aby pronikla i do kostnatých žeber a zpřelámala je.

„Hotovo.“ usmála se Elanya, když se zasažený kostlivec skácel k zemi a zarachotil. „Zbývá poslední uvnitř té rakve.“ poznamenala a opatrně vykročila blíže. Medvěd se vzápětí vlivem jejího gesta vytvořeném v ruce rozplynul. „Hádám, že ten bude o dost nebezpečnější než tyhle dva kostlivci dohromady.“ dodala a podívala se na tebe. Úterý nemrtvého neustali, ale víko se ani nehnulo pod vrstvou nejrůznějších kusů stěn, cihel a kamenů z okolních stěn a střechy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Dobrá, čistá práce." Pochvalně zabručím a podrbu se na hlavě. "Co s ním ale? Při troše štěstí to nebude žádný magický nemrtvý nebo tak něco ... Pravděpodobně ještě více oplátovaný, než tihleti dva. Ale jak se na něj připravíme? Stále tu máme ty runy ... mohli bychom ho nechat do nich vstoupit. To by ho mohlo drobet osmahnout. Asi bych mohl znova vyvolat vlka, protože je rychlej a mohl by ho zaměstnat a třeba i maličko uhýbat před ranami jeho zbraně. Pokud bude mít teda zbroj, tak nám asi nezbyde nic jinýho, než ho o ní buďto připravit telekinezí a blesky, což jak jsi udělala bylo u předchozích dost účinné ... nebo vymyslet něco jiného. Ale určitě by šlo ho zase připravit o zbraň onou telekinezí ... tím by nebyl tak nebezpečnej. Možná bychom ho mohli i drobet zamrazit, aby se pohyboval pomaleji? Mohl bych jednu z těch ohnivých tady vyměnit za ledovou, kterou bych hodil přímo před rakev. Ale dokud nevíme přesně co čekat, tak moc nápady nesrším. Co ty?"

Bezradně zakroutím hlavou a pokud nebudou námitky, tak vyměním jednu ohnivou podle plánu za mrazivou a znovu vyvolám vlka. Pak vytáhnu jeden z lektvarů many a dám si, abych byl naprosto připraven na následující boj. Nabídnu hlt i Ele, pokud bude mít zájem.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Buď v chrámu, nebo v táboře legie. Každopádně začneme v chrámu, protože s tím, co zbylo z Cola, se ven nejspíš nikdo netahal." přikývnu Garynovi a vyrazíme k chrámu.
Upravil/a Sarako dne 28.07.2020 16:06
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 692

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Garyn přikývl, zavelel jsi směrem k chrámu a legionáři tě následovali bez jakýchkoliv poznámek. Prošli jste otevřenou bránou, u níž postávala legionářská hlídka složená ze dvou legionářů. Nekontrolovali vás, ani vás nezastavili, nechali vás bez problémů projít skrz bránu a zamířit ke chrámu. Ani chrám nebyl zavřený, velké dveře byly dokořán a uvnitř bylo rušno.

Kněžka, která měla chrám na starost zaměstnala několik dobrovolníků, kteří uklízeli spoušť, která byla uvnitř způsobena. K úklidu katakomb se však stále neodhodlali. Před vstupem do sklepení postávala dvojčlenná hlídka z Atiova oddílu. Znuděně přešlapovali z místa na místo, protože si nejspíš uvědomovali, že krom několika mrtvých těl a ostatků nic cenného nehlídají.

„Vítejte.“ promluvila k vám kněžka, „Omlouvám se, ale jestli jste se přišli pomodlit k bohům musím vás zklamat.“ pokračovala v rychlosti, „Chrám ještě není připraven, vše je poničené a je tu nepořádek.“ oznámila zarmouceně.
„Nejdeme se pomodlit.“ ujistil ji pohotově Garyn, „Hledáme mrtvé tělo Caesara… není tu náhodou?“
„Ano.“ přikývla s oddechem, „Legát Atius ho nechal uschovat dole ve sklepení.“ ukázala směrem k legionářům stojícím u dveří do sklepení, „Ale jen část těla. Hlavu nechal údajně odnést do legionářského tábora. Prý ji chce odvést do Imperial City, ale nevím, co je na tom pravdy.“ pokrčila rameny, „Můžu vám ještě nějak pomoci?“
„Hlavu asi potřebovat nebudeme…“ odpověděl nejistě Garyn a podíval se na znuděnou dvojici legionářů.
„Mám pocit, že jediné co z těla Caesara chybí je hlava. Všechno ostatní by mělo být tak jak bylo v době jeho popravy. Šaty a věci, které měl u sebe. Legát Atius říkal, že si mrtvé tělo chce prohlédnout ještě nějaký Císařský mág, ale ten se tu stáje ještě neukázal. Ani nevím, jestli se ještě dnes vůbec ukáže.“ vysvětlila s pokrčením ramen a přendala koště do druhé ruky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
„Skoro to tak zní.“ připustila Adrianna, „Belius byl… je pořádný záletník, ale určitě nespal se všemi ženami ve Vysokoskalí. Zas takovou volnost pohybu mu taťka nedopřával.“ zodpověděla tvoji otázku a se zakoupeným zbožím jste vyrazili ven z obchodu. Když za vámi klaply dveře, Adrianna se na vás otočila.

„Razíme rovnou do sídla?“ zeptala se.
„Asi ano. Máme všechno. Kostým, vybavení…“ otočila se na tebe Carwen, „A naše oblečení a zbraně nám snad přinese.“
„Přinese. Vypadá na slušného člověka a když nepřinese… Pak jsme přátelé budoucího hraběte. Přeci si to s ním nechce rozházet.“ usmála se Adrianna a vyčkávala jak zavelíš.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Rozhodně bychom měli využít ty runy jak říkáš. Můžu zkusit vystřídat blesky za něco ledového.“ přikývla Elanya, „Mohla bych využít i něco účinnějšího. Víc nebezpečnějšího, ale protože mám strach, aby nám to tu celé nespadlo na hlavu…“ poukázala na strop, „Nebo abych tě nepřipravila o nějaký artefakt. Držím se při zemi.“ dodala, zatímco jsi měnil ohnivou runu za ledovou. Lok lektvaru many odmítla, „Ne. Děkuji.“ usmála se, „Jsem ještě docela při síle.“

Napil jsi se, doplnil energii a následně vyvolal svého přízračného vlka, který se objevil po tvé pravici.

„Něco mě napadlo.“ řekla náhle, začala se soustředit a po chvilce vyvolala bleskový plášť, který obalil jak jí tak tebe. „Teď tu máme blesk, oheň i led. Myslím, že jsme maximálně připraveni.“ usmála se spokojeně, „Odeberu telekinezí všechen ten borčus, kterým jsem ho zatarasila. Ty se připrav teda na nějaký úder.“ oznámila a vyčkala až dáš signál.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Výborně!" prohodím s úsměvem (který samozřejmě nikdo neuvidí) a namířím si to rovnou do slepení.

Legionářům u dveří ukáži dekret se slovy: ,,Kudy k bezhlavému Caesarovi?" počkám, až mi otevřou, a poté budu pokračovat dál do katakomb.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Ano, můžeme, bude to brnkačka, až se dostaneme k hradní paní nechte mě mluvit a vše bude v klidu." Sebevědomě dodám. "Říkala jsi že ten se ten lektvar musí nechat den odstát, takže ho tam namícháš a pak ho přeneseme do sídla?"
 
scorpioncz
Dám signál a až to bude vypadat, že nemrtvý vylézá z rakve, tak při sebemenším ukázání, ač už ruky nebo hlavy vykukující přes okraj, tak na tuto část nemrtvého použiji blesky. Třeba ho nějak ochromím, nebo kus urazím.

Jakmile se mu podaří dostat se relativně ven, hned vyšlu svého vlka, jehož útok budu doprovázet dalšími blesky, které budu směřovat do zranitelněji vypadajících míst. Nu a pokud by ho vlk nijak extrémně nezpomalil, tak nechám pracovat první nejbližší ledovou runu, skoro u sarkofágu nemrtvého.

Pokud by ani tato runa spolu s vlkem a mými blesky dostatečně nezpomalila postup nemrtvého, tak před další ohnivé runy, které bych nechal až na pozdější část boje, vyvolám stěnu blesků.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 693

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Kněžka vám nijak nebránila. Garyn ještě jednou poděkoval a následoval tě ke sklepení. Legionářům jsi ukázal dekret, zběžně si jej prohlédli. Jeden z nich se otočil, odvázal svazek klíčů a začal hledat správný klíč.
„Je tam všechno jak to tam nechali.“ oznámil legionář, když zastrčil klíč do zámku, „Takže dávejte pozor na co šlapete ať nezakopnete a něco si neuděláte.“ dodal vzápětí, když odemkl a uvolnil vám cestu, „Jo… A jediná cesta odtamtud vede tudy. Takže se ani nesnažte jít až nakonec. Prý je to štreka a úplně zbytečná. Říkám vám to proto, protože za dvě hodiny nám končí šichta, zamkneme to tu a půjdeme spát. Tak, abychom na vás nemuseli čekat.“ dodal.
Garyn přikývl a následoval tě do katakomb, popadl jsi nezapálenou louči, která byla hozená stranou, zapálil ji o hořící a kráčel vpřed. Společník učinil to samé a byl ti v patách. Jeden z legionářů, ten s klíči šel s vámi. Cestou jsi míjel několik pohozených hadrů, menších zbraní i nějakou hadrovou panenku, kterou kdosi upustil.

„Tady. Teď zastavte.“ vyzval tě následně, když jsi došel až k druhým dveřím. „Tohle by mělo být to místo s jeho tělem.“ oznámil, obešel vás a začal hledat správný klíč, netrvalo mu to dlouho a našel ho. Odemkl vám dveře a pokynul ať vejdete. „Kdyby něco budeme támhle.“ řekl a poukázal na své stanoviště na které se následně odebral.

Místnost, ve které se Caesarovo mrtvé tělo nacházelo byla malá, kamenná a nejspíše podle přítomného vybavení sloužila k přípravě mrtvých těl na jejich poslední cestu. Garyn postupně zapálil většinu připravených loučí na stěnách. Čímž se vám z celé komnaty odhalilo mnohem více. Nacházelo se zde hned několik nástrojů, které měli sloužit k balzamování, nádoby s čistou vodou, olejem, ale také skříň, v níž byla vyrovnána černá smutečnou roucha. Dále zde byla dvojice podlouhlých rakví, které byly honosně zdobené a nejspíše se jednalo o velmi drahou a kvalitní práci. Kolem nichž bylo velké množství rozlité vody. Caesarovo mrtvé tělo leželo na podlouhlém dřevěném stole, byl bez hlavy, ale stále na sobě měl to samé oblečení včetně bot.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulin
Zavelel jsi a vyrazil k sídlu Chorrolského hrabství. Svižnějším krokem jste míjeli ulice, hlídky kolem vás pochodující, občany, jak mezi sebou hovořili, smáli se a debatovali o nadcházející velké události, která by měla zanést do města opět radost a prosperitu.

„Doufala jsem v to.“ přiznala Carwen, „Že si s ní budeš chtít popovídat hlavy ne. Já bych jí nerada lhala, pokud se nás náhodou zeptá na svého budoucího muže.“ dodala vzápětí a vyhnula se dvojici dětí, které se mezi sebou postrkovali a nejevili jedinou ochotu uhnout vám.
„Ano to jsem říkala.“ přikývla Adrianna, „Uvidíme. Jestli to nějak půjde pokusím se ho přenést do sídla… když to nepůjde.“ otočila se na tebe, „Tak se zítra nenápadně navečer vytratíme a vypiješ si lektvar v klidu uvnitř sídla. To už by pro nás měl být přístup jednoduší, když bude Belius hrabětem a my jsme jeho rodina.“ řekla a otočila se vpřed.

Netrvalo dlouho a dostali jste se až k Chorrolskému hradu, prošli jste otevřenou hradní branou. Legionáři, kteří jej střežili vám nijak nebránili v průchodu, prošli jste nádvořím a následně se dostali ke dveřím směřujícím přímo do sídla. U nich jste už byli zastaveni.

„Sdělte prosím důvod své návštěvy. Místodržící je zaneprázdněn přípravami zítřejší svatby. Nikoho dnes už v těchto večerních hodinách bez pádného důvodu nepřijímá.“ promluvil k vám legionář, který vám vstoupil do cesty. Měl otevřenou přilbu, ale povědomí ti nebyl.
„Jmenuji se Adrianna Arteriová.“ ujala se ochotně slova Adrianna, „A přišla jsem, abych nabídla svoji pomoc při organizování svatby, ale hlavně.“ odmlčela se a koukla na tebe a Carwen, ale legionář se s její odpovědí uspokojil a nic dalšího slyšet nechtěl.
„To je v pořádku paní Arteriová.“ přikývl legionář, „Můžete jít.“ pokynul vám ať projdete a přitom se zařadil zpět na své stanoviště. Adrianna mu věnovala příjemný přátelský úsměv a s poděkováním vešla do sálu.

„To šlo snadno.“ šeptla spokojeně Adrianna, když jste vstoupili do vstupního sálu, který zřel prázdnotou a nikdo ho nestřežil. „Teď nás čeká setkání s místodržícím, který se nejspíš bude vyptávat na podrobnosti.“
„S tím počítáme.“ přikývla Carwen, která se podívala na tebe, „Máš vymyšlená nějaká jména Aedane? Nebo mám s něčím přijít já?“ zeptala se tě, když se s Adriannou zastavily, aby probraly další postup.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Dal jsi signál Elaynii, která s přehledem odhrnula kouzlem všechno, co předtím na rakev s pomocí kouzel naházela. Jakmile nemrtvý uvnitř ucítil, že je volný ohodil víko, které dopadlo bokem přímo na jednu z rozmístěných run a vyvolalo její ohnivou explozi. Začal jsi se soustředit a vyčkávat až se nemrtvý ukáže, odhalí nějakou svoji část, ale to se nestalo. Nemrtvý se velmi svižně dostal ze své rakve, zůstal ve vzduchu. Chyběla mu polovina těla, a tudíž nemohl dopadnout na zem a kráčet po ní, ale mohl se udržovat ve vzduchu. Obalen černým potrhaným závojem a vražedně nebezpečnými kukadly zablokoval jeden z tvých bleskových úderů a vrhl jej proti boční stěně (přesměrování na jednu ze stěn nebylo z jeho strany úmyslné).

„A do prdele.“ zaznělo z úst Ely, když nemrtvý pozvedl svoji magickou hůl a bez problémů odrazil i tvé další útoky s pomocí blesků. Nemrtvý zamával zběsile holí, začal vyvolávat ve své blízkosti nemrtvé, kteří se začali zhmotňovat z kostí válejících se mezi troskami. Jejich zhmotnění zkomplikovaly rozmístěné runy, které při konečném sestavení oživlí kostlivci aktivovali a rázem explodovali. Trojice kostlivců se objevila za vašimi zády, ale s nimi se snažil vypořádat vyvolaný vlk. Lich následně zaútočil silným magickým výbojem, který Elanya vykryla rozsáhlou neoblomnou ochranou, při jejímž vyvolání uchránila i tebe. Upustila přitom meč, který předtím sebrala jednomu z nemrtvých. Upuštěný meč se, ale začal záhy zvedat a směřovat k lichový, který zběsile mával magickou holí jejíž hrot zářil září připomínající hromadnou telekinezi. Zbraně povalující se po zemi rovněž začaly levitovat ve vzduchu a přibližovat se k nemrtvému. Lich neotálel a během očarování všech zbraní v místnosti, které nikdo nedržel v ruce proti vám seslal kouzlo řetězového blesku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 02.08.2020 11:57
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8046 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist