Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
SuperHunter
Rychlím krokem se odeberu z lodi, ale pokusím se zaslechnout kousek konverzace mezi důstojníkem Thromem a císařskou stráží. Po opuštění lodi se pokusím najít nejbližšího žebráka.
 
Aurelius
→ Tah 550.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Kniha pojednává o nejrůznějších sférách, ale nejpodrobněji se zabývá Mohylou duší, o které shromažďuje doposud známé informace. Některé informace z knihy lze vyložit všelijak a jiné nemusí být zrovna dvakrát podle pravdy, protože se mnohdy pohybují pouze v teoretické rovině. (přečtení této knihy ti navýšilo znalosti o sférách a Mohyle duší)

„Nebezpečné to snad přímo nebude… Mor je sice velmi nakažlivý a nebezpečný, ale s ním se bojovat magií destrukcí nedá.“ přikývla Serana, „Spíš jsem si říkala jestli se nechceš provětrat. I když… Kdo by se dobrovolně vystavoval riziku, kterým může mor být.“ přiznala následně, když se zamyslela nad svou nabídkou. „Dobrá. Nebudu tě rušit. Zatím se měj a kdybych se náhodou zdržela tak ať ti dobře dopadne to co dneska hodláš podniknout.“ dodala následně a zavřela za sebou dveře. Zůstal jsi v kabinetu sám.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Máme stejný cíl.“ přikývl muž se štítem přehozeným přes rameno a podíval se zdálky na přístav. Uklidnil jsi koně. „Hledáme profesorku Sarricovou stejně jako vy.“ dodal následně a oddálil ruku od jílce meče.
„Paní Felisa Demnevanni.“ zopakoval jméno tvé paní druhý a přel se o hůl. „Finne…“ otočil se k prvnímu, „Myslím, že jsme našli prvního potenciálního spojence. Nejprve se, ale musíme zbavit jezdců.“ hlavou pokynul k blížícím se jezdcům, kteří uklidnili své koně a přiměli je opět k poslušnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Rychlým krokem jsi se odebrala z lodi a během cesty přes molo se snažila zaslechnout alespoň část rozhovoru mezi legionáři střežící přístav a důstojníkem.
„Zapomeňte.“ kroutil hlavou rozčilený důstojník, „Mám povolení tady kotvit a kotvit tu budu. Na nějaké nařízení vydané vaším generálem zvysoka kašlu. A víc o tom s vámi nehodlám diskutovat. Teď si hleďte svého.“ zakončil důstojník a prudce se na mole otočil a směřoval zpět na loď.

Minula jsi ho i dvojici legionářů, kteří se dívali jeho směrem. S nepořízenou se otočili a vykročili svou vlastní cestou. Tobě pozornost nevěnovali. Na pevnině jsi ihned vyhledala prvního bezdomovce. Nemusela jsi hledat dlouho v přístavu jich bylo mnoho, válka nebyla ke všem milosrdná, a ne všem se povedlo postavit se na nohy a vzpamatovat se ze ztrát.

Zastavila jsi se u prvního z nich, který vypadal alespoň trochu zdravě a působil při smyslech. V otrhaných hadrech seděl u kamenného domu a občas zahrál nějaký tón na svoji píšťalu. Ruce měl zjizvené a tvář rovněž. Dlouhé neupravené hnědé vlasy a místy prošedivělý plnovous.
„Býval jsem schopný a soběstačný… Prošel jsem křížem krážem svět a krysy hubil kde se jen dalo a měšce cinkaly dosytnosti. Toť má kouzelná píšťala mi živobytí obstarala, ale dnes je jí konec kdesi.“ mumlal tiše, „Zlomyslný muž mi píšťalu vzal a prašivou náhradu bez moci mi za ní dal. Lest to byla já vím… Leč co dělat s ní smím?“ dodal rytmicky a znovu zahrál na píšťalu. Když jeho hraní ustalo s povzdechem se pozvedl hlavu tvým směrem a podíval se do tvé tváře.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
Jen co odejde, znovu otevřu knihu tam, kde jsem přestal a budu pokračovat ve studiu. Zvláště pozorně si přečtu části o ideálních pánech a monstrech, jenž se tam mohou ukrývat. Pokud mne nic nevyruší, přečtu knihu celou ... Až to dokončím, mrknu jak jsem na tom s časem a poté bude čas vyučovat na další hodině, nebo před tím ještě skočit na oběd a posílit se!
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Dobrá." přikývnu, otočím se čelem k jezdcům, tasím Arminův meč, za pomoci telekineze v levé ruce se zaměřím na jeden z krátkých mečů tak, aby mi levitoval vedle ramene špičkou proti jednomu z jezdců, připravený jej vyslat ve správný okamžik a pronesu: ,,Caesar nechal v průběhu vyjednávání popravit mága, který údajně držel profesorku Sarricovou pod zámkem a poté tvrdil, že o ní nic neví, ale vím o někom, kdo by nám mohl s jejím nalezením pomoci."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
Přistoupím k žebrákovi a hodím mu septim, "Vyznáte se ve městě stejně dobře jako ve hraní na píšťalu?"
 
Aurelius
→ Tah 551.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Opět jsi se ponořil do čtení, nalistoval jsi stránku s ideálními pány a monstry, které můžeš údajně potkat v Mohyle duší. Autor zmiňoval především nemrtvé – kostlivce, přízraky a jiné neživé stvoření, která mohou nekromanté přivolat za pomoci své temné magie. Jak pravdivé tito informace však jsou posoudit zatím nedokážeš. Ideální pánové jsou v knize zmíněni jen velmi stroze, ale i tak sis dokázal o nich udělat menší přehled.

Serana se dlouho nevracela a čas plynul velmi rychle neboť kniha byla napsána velmi poutavě a dané téma tě zaujalo. Stránka mizela jedna za druhou a po nějaké době jsi byl téměř u konce tlusté knihy. Zbývalo jen několik desítek posledních stránek, když jsi zvedl hlavu a rozhodl se zkontrolovat čas. Podle tvého odhadu je už nejvyšší čas se jít připravovat na svoji další přednášku, další úvodní hodinu. Tvůj žaludek se, ale zavčasu ozval. Oběd jsi promeškal, ale svačinu v jídelně seženeš vždy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Otočil jsi se čelem k jezdcům s připraveným mečem a levitací ovládl druhý. Oba muži v černém se přesunuli k tobě. Hlavní z jezdců nejprve hodlal vyzvat jménem Anvilského hrabství, ale než cokoliv takového stihl seslal muž s magickou holí kouzlo.

Kouzlo v podobě magické energie vypadalo jako fialová koule. Dopadla před prostředního jezdce a spolu s dalším gestem mága stáhla k sobě prostředního jedoucího bojovníka. Jezdci neudržovali příliš velký odstup a jezdec na pravé straně na to doplatil. Jeho kůň narazil na padlého koně prostředního a skácel se k zemi také. Zatímco prostřední jezdec skočil pod tělem svého koně, druhý z koně spadl a udeřil se hlavou prudce tak nešikovně, že pád zcela určitě nemohl přežít ani díky helmě. Třetí a poslední jezdec vyvázl, ale nezůstal bez zranění příliš dlouho.

Mág seslal další kouzlo, které jezdce nemilosrdně smetlo k zemi a dopadl téměř ke tvým nohám. Bolestivě zasténal a přetočil se na bok. Meč dopadl kus od něj. Bojovník Finn udělal několik rychlých kroků a došel až k raněnému. Vytasený meč mu přiložil k obličeji.
„Začíná nám to dobře…“ konstatoval, „Máme tři použitelné zbroje.“ dodal a poté kopancem muže omráčil. „Vyslechneme ho, ale dál od těch hradeb. Pochybuji, že by se někdo zrovna teď díval naším směrem, ale stejně.“ ohlédl se na mága, který jen mlčky přikývl.

„Sarricová není zrovna dvakrát schopná bojovnice. Měla tu pouze léčit a neplést se do intrik dvora.“ řekl chladně mág, „Jenže to by nebyla ona… Kdyby se nemusela plést do něčeho do čeho jí vůbec nic není. Netahej se s ním.“ otočil se k Finnovi. Udělal několik kroků vpřed a poté zabodl magickou hůl do země. Několikrát obkroužil rukou kolem magického hrotu a zamumlal několik zaklínadel.
„Tohle je co za kouzlo?“ zeptal se nejistě Finn, který se sehnul k omráčenému.
„Plošná iluze. Funguje na pár metrů v okruhu mé magické hole. Vydrží jen krátce, ale na krátké probrání plánu vystačí.“ odpověděl mu mág, „Takže… Kdo nám může pomoci najít profesorku Sarricovou?“ zeptal se tě.

Zabodnutá magická hůl v zemi ti neskutečně připomíná hůl, kterou jsi poprvé spatřil v držení Bothiel, naposled jsi její hůl, ale viděl v rukou Archanděla spolu s kterým také zmizela neznámo kam. Když si však vybavíš hlas Archanděla nepřijde ti, že by byl totožný s hlasem mága v černém rouchu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Hodil jsi žebrákovi septim, rozzářil se mu úsměv v zarostlé tváři. Sklopil hlavu a zapískal na svoji píšťalu. Neodpověděl na tvoji otázku, alespoň ne ihned.
„Vyznám.“ řekl poté co dohrál poslední tón a oddálil píšťalu od svých úst. Opět na tebe pohlédl, „Kampak se chcete dostat? Znám to tu jako své boty.“

Kolem vás prošla krom hloučku obyčejných měšťanů i menší početná skupina legionářů v lehkých zbrojích, napočítala jsi jich pět. Jeden z nich si tě notnou chvíli podezřívavým pohledem prohlížel, ale pak společně s ostatními zahnul a zmizel v uličce mezi domy.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
Odložím tedy knihu a vyrazím z kabinetu, který pečlivě zamknu, ven. Půjdu si skočit dát něco rychlého na zub, načež se budu připravovat na hodinu. Mrknu do třídy, jestli tam je třídní kniha a pokud není, tak jí půjdu vyhledat. Nakonec to vezmu podobně, jako první hodinu bleskové magie. Rozdílné bude, že nyní již s větším sebevědomím, protože poprvé je to vždy nejhorší.

Po hodině se navrátím do kabinetu, kde dokončím zbytek knihy, abych si byl jist svojí přípravou na večerní dobrodružství.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Jedna tanečnice z hostince v přístavišti. Je jednou z těch, co pracují v Caesarově blízkosti a dá se jí věřit. Taky bych jí rád dostal z města živou, protože bude zdrojem dosti cenných informací pro nadcházející bitvu. Pak tu máme Carinu LaRouche, pomohla Lordu Leyovi Rullovi a několika dalším pryč z Anvilu, a pak se vrátila zpět do města." odpovím mágovi zatímco budu svlékat zbroj z padlého jezdce a pak dodám: ,,Tu tanečnici musíme najít dřív než Caesar z vyjednávání. Ty jezdce poslal napřed, protože se po mém předčasném odjezdu z vyjednávání nejspíš dovtípil, že ho po celou dobu od mé návštěvy jeho hostince a setkání s ním vodím za nos." přitom se pokusím výměnu zbroje co nejvíc uspíšit a zároveň se budu snažit, aby mi přitom nebylo moc vidět do tváře. Bude-li mi v přilbě vidět do obličeje, použiji kus látky z oděvu padlých jezdců jako šátek k jeho zakrytí. Svou starou zbroj si samozřejmě sbalím s sebou.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
SuperHunter
"Velvyslanectví Thalmoru," odpovím žebrákovi a mezitím než odpoví si pokusím koutkem oka prohlédnout podezíravého legionáře a zapamatovat si jeho základní rysy.
 
Aurelius
→ Tah 552.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Odložil jsi knihu, odebral se z kabinetu a při odchodu zamkl. Tvoje kroky směřovaly ke schodišti a následně dolů po schodech přímo do jídelny. Uvnitř jídelny jsi potkal jen hrstku studentů. Někteří jedli, jíní se společně připravovali na nadcházející přednášky. Z profesorského sboru jsi zahlédl akorát Remana Lexe jak v lehké uniformě legionáře postává opřený u výdejního okénka a cosi rozebírá s pohlednou novickou. Když tě uviděl přicházet vzal svoji svačinu, rozloučil se a odebral se k profesorského stolu za který usedl a pustil se do jídla.

Novicka tě s laškovným úsměvem pozdravila, optala se ti, co si dáš a poté tvé přání splnila. Připravila ti něco k snědku, čerství chléb, sýr a salám. Jakmile bylo připraveno podala ti talířek s jídlem a popřála dobrou chuť v doprovodu laškovného úsměvu. V rychlosti jsi snědl svačinu. Neusedl jsi ani za stůl nebylo to nutné. Jídlo jsi měl během chvíle v sobě. Lex si svoji svačinu náramně vychutnával, ale to bylo možná také tím, že dnes nic na práci už neměl.

Když jsi měl snědeno vyrazil jsi do třídy, ve které se měla odehrát tvoje další přednáška. Deníky jsi v ní nalezl hned dva. Jeden z předchozí přednášky a druhý zcela nový určený pro tuto přednášku zvanou: Nekonvenční metody magie. Na deníku byla přiložená krasopisně napsaná zpráva:

Vzkaz

Otevřel jsi deník a zkontroloval, zdali je vyplněno vše potřebné. Něco vyplněno bylo něco ne. Doplnil jsi, co bylo třeba a začal se připravovat na příchod studentů. Příprava ti nezabrala moc času. Podle seznamu, který se nacházel uvnitř deníků jsi usoudil, že většinu noviců jsi už měl možnost poznat během první přednášky. Požadavky jsi měl v hlavě taktéž se sumírované a úvodní proslov rovněž.

Novicové a novicky se začali pozvolna scházet a ty jsi poznával jednu tvář za druhou. Když přišel správný čas a bylo patrné, že už se nikdo další neobjeví začal sis evidovat docházku. Nikoho „nového“ koho bys ještě neznal jsi nezaznamenal, a proto jsi mohl úvodní seznamování přeskočit. Rovnou jsi sdělil své požadavky, promluvil o svých představách a po několika minutách přednášku ukončil. Novicové a novicky nic nenamítli, neměli dotaz ani připomínky. Očekávali rychlá konec, vždyť je to úvodní přednáška.

Jakmile třídu opustil i poslední novic sebral jsi oba deníky a odebral se do svého kabinetu. Cestou jsi se minul s kolegyní Spellorovou, která zrovna kamsi směřovala s jedním nordským novicem. Došel jsi až ke dveřím kabinetu, sáhl na kliku – bylo zamčeno – odemkl jsi a vstoupil. Serana stále nedorazila, a tak jsi odložil své deníky na okraj stole a pustil se do četby knihy.

Zatímco předchozí četba byla velmi poutavá, posledních dvacet stránek se vleklo a nebyly nijak zajímavé. Naopak ti přijde, že se v nich psaly naprosté nesmysly, které ti vůbec nic neřekly. Zaklapl jsi knihu a odhadl čas. Do tvého setkání s Elanyí zbývá tvým odhadem všehovšudy poslední hodina. Serana se stále ještě neobjevila v kabinetu, ale možná šla z města rovnou domů nebo se zastavila na večeři, která by měla každou chvíli začínat.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Tanečnice?“ zaznělo nedůvěřivě z Finnových úst, „Věřit nějaké tanečnici.“ pokračoval, „To se mi moc nelíbí.“ a podobně jako ty začal vysvlékat padlého jezdce ze zbroje. Mág mlčel. Vyčkával a poslouchal.

Začal jsi se oblékat do jezdecké zbroje. Oblékání šlo rychle, šněrování nebylo nijak komplikované a samotná zbroj seděla taktéž relativně dobře. Finn si zbroj oblékat ještě nezačal, pouze se podíval na mága jako by očekával nějaký rozkaz. Dostal jsi se až k přilbě, přilba je otevřená a tvá tvář by byla vidět. Opatrně sis tedy nasadil přilbu, aniž bys pokud možno ukázal svoji tvář a použil kousek hadru na zakrytí. Svoje předchozí vybavení sis zabalil.

„Carina LaRouche?“ promluvil následně mág, „Slyšel jsem, že se usadila v Anvilu, stala se zní vdova a shrábla majetek po svém bohatém o mnoho let starším manželovi.“
„Někdo se holt umí provdat.“ zasmál se Finn, podíval se na mága a poté na tebe, „Takže plán je jaký? Najít tanečnici a nějak se spojit s LaRouchovou?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Žebrák ti popsal cestu z přístavu přímo do sídla Thalmorského velvyslanectví. Poté opět několikrát zapískal na svoji píšťalu a ztrápeně si ji začal prohlížet.
„Ach… Kde je má milovaná…“ povzdechl a znovu zapískal.

Během popisu cesty sis prohlédla onoho legionáře. Nijak výrazně se nelišil od ostatních, vypadal velmi mladě a nejspíš se jedná o nějakého čerstvého rekruta, který ještě žádnou bitvu nezažil.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Ano, a pokud možno to stihnout před Caesarovým návratem." odvětím mágovi a vyhoupnu se zpět do sedla, vyčkávajíc až budou připraveni i ti dva a potom se vydáme do přístavu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Zvednu se ze své čtecí pozice a protáhnu se, až mi zakřupou klouby po delším čtení a zívnu si. "Tak tedy až do takového pekla jdeme hmm? mohla mi o tom říci trochu dříve. Dojít do vily, připravit se pořádně a zpět už nestíhám. Ale stejně tu už to co potřebuji víceméně mám." Pomyslím si a položím knihu na stůl a zakryji ji něčím, nebo nejlépe dám do nějakého svého šuplíku, aby nebyla na očích.

Zkontroluji si, jestli mám vše nejdůležitější sebou. Tím myslím samozřejmě sebe, svoji magickou róbu (protože zbroj jsem si tak nějak nevzal) a hlavně připnutý magický meč k opasku, který je snad ve skvělém stavu a nakonec definitivně klíč k portálu. Dále mi také nesmí chybět další náležitá výbava, obsahující alespoň jeden lektvar léčení, dva lektvary many a také něco málo k snědku, protože není jisté, jak dlouho tam budeme.

Pokud věci nebudu mít při sobě, tak si je seženu. Přece jen jsme na magické univerzitě, já jsem profesor ... takže se k tomu určitě vážou i takovéto výhody. Co se týče jídla, skočím si na večeři. Při tom také o další potraviny a vodu požádám někoho kdo tam bude, nebo si něco vezmu přímo z večeře sebou na budoucí výpravu. Nebudu se moc s nikým bavit a budu se tvářit myšlenkami absolutně pryč, což bude pravda. Potom se odeberu na místo setkání a vyčkám tam ... pravděpodobně mi příprava nějakou chvilku dá.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
SuperHunter
Poděkuji žebrákovi a hodím mu další septim.
Těsně před odchodem se ohlédnu a zeptám se ho, "Co se stalo s vaší předchozí píšťalou?"
 
Aurelius
→ Tah 553.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Po zamyšlení jsi uschoval knihu v jedné ze zásuvek stolu. Posbíral jsi vše potřebné, ujistil se, že máš vše a odebral se z kabinetu. Lektvary a jídlo budeš muset obstarat na jiném místě. Lektvary si jako profesor můžeš kdykoliv vyzvednout ve skladu, ale k němu musíš mít klíč a povolení od některého ze správců (mezi správce patří vyučující předmět lektvary), dále je možné si lektvary vzít z komnaty profesorů (sborovna) ve které se nejzákladnější lektvary taktéž většinou nacházejí. Léčivé lektvary, hojivé masti a obvazy zase nalezneš zcela určitě na ošetřovně, případně v jejím skladě, ke kterému mají přístup sloužící v daný den a profesoři magie Obnovy. Jídlo je pak možné za zdmi Univerzity obstarat pouze v jídelně.

Jako první jsi se po zamčení dveří odebral do komnaty profesorů. Odemkl, vešel a nalezl v jedné ze skříní to co hledáš. Lektvary many a léčivé lektvary. Zatímco lektvarů léčení bylo pomálu, lektvarů many zde bylo přehršle. (sebral jsi jeden léčivý a dva lektvary many) Poté jsi zavřel skříň, zamkl komnatu a odešel se navečeřet.

Uvnitř jídelny bylo, jak bývá zvykem v tuto večerní hodinu poměrně plno. Za profesorským stolem už seděla Selena Benochová, Xarie Viciová, Reman Lex a Talar. Arcimág Benoch se zrovna chystal přisednout. Podle všeho vládne přátelská atmosféra. Fronta před tebou ubývala pomalu. Za tebou se nikdo neřadil až do chvíle, než se za tebe postavila profesorka Spellorová.
„Koukám, že dneska to bude nadlouho.“ povzdechla si a rukou si sáhla do hlasů. Nahmatala menší rozcuch a ihned se ho pokusila opravit. Poté přešlápla z místa na místo a trochu nedočkavě pokukovala před sebe.
Až po několika dlouhých minutách se začala řada hýbat obvyklým tempem a u okénka to odsýpalo. Došel jsi na řadu, poprosil jsi o porci a dostal ji. Popadl tácek a usedl na volné místo u profesorského stolu. Přítomní tě pozdravili a popřáli ti dobrou chuť. Téma se zjevně změnilo a začalo být mnohem pochmurnější.

„To nás nečeká nic pěkného…“ povzdechla si Selena, „Ještě, že to Serana odhalila tak brzo. Snad se to ve spolupráci s Bdícími a legií povede podchytit včas a nevypukne nákaza.“ pokračovala, „Akorát s ní teď nemáme několik dní počítat. Prý byla nařízena karanténa.“
„Převezmu její přednášky.“ nabídl se Reman Lex, „Stejně tak mohu dočasně vést ošetřovnu… než karanténa skončí nebo se vrátí profesorka Sarricová.“ podíval se z jedné strany na druhou.
„Souhlas.“ přikývl Benoch, „Dočasně povedete ošetřovnu a převezmete Seraniny přednášky. Talar vám pomůže.“
Přisedla si k vám profesorka Spellorová, pozdravila a pustila se do jídla.

„Kdo z legie se na tom podílí?“ zeptal se dále Reman Lex.
„Psala, že spolupracuje s nějakým kvestorem Larsonem. Marius Larson tam myslím stálo. Nemluvila jsem s ní osobně jen poslala po poslíčkovi dopis, že musí několik dní zůstat v karanténě a plánuje vypomáhat s ošetřováním.“ odpověděla mu Selena Benochová. Xarie mlčela, vypadala jako by byla myšlenkami někde úplně jinde.
„Toho neznám osobně. Asi někdo sloužící pod legátem Gratem.“ pokrčil rameny, „Každopádně naše řady nějak řídnou…“ dodal následně a podíval se na arcimága, který zrovna přikusoval k večeři kousek chleba.
„To řídnou.“ přikývla souhlasně Selena, arcimág to nechal bez komentáře. „Ale máme tu silnou mladou krev.“ pousmála se směrem k tobě.
„To sice ano… Ale aby se nám nezadávila.“ promluvila Xarie vytržená ze svých myšlenek, když si všimla jak rychle jsi do sebe naládoval večeři ve které se většina přítomných ještě stále nimrala.

Času do setkání je ještě dostatek. Můžeš volně komunikovat s přítomnými a nebo se věnovat jiné činnosti.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Mám se převlíknout?“ zeptal se Finn.
„Ano. Převlékni se.“ přikývl mág. Finn tak učinil bez jakýchkoliv okolků. Mezitím jsi se vyhoupl do sedla a připravil se. Když byl Finn připravený mág vytáhl zabodnutou hůl a zrušil iluzi. Dvě koně byli schopný jízdy. Jednoho nešikovný pád usmrtil. Oba muži se vyhoupli do sedel, uklidnil své koně a následovali tě k přístavu.

Lodě, které jsi zprvu viděl z dálky byly nyní ještě blíže. Na obzoru se rovněž objevily nové lodě, držely mezi sebou rozestup a některé z nich se rozměrově hodně lišily.

„Čí jsou to lodě?“ zeptal se mág a opře se v sedle, když jste na chvilku zastavili.
„Takhle na dálku nepoznám příslušnost… Ale myslím, že budou Císařství.“ odpověděl mu Finn zahleděný do dálky. „Ale jistej si budu až je uvidím zblízka. Každopádně tyhle…“ ukázal na lodě, které byly dostatečně blízko přístavu. „Patří nějaké žoldácké bandě.“

Pobídli jste koně a pokračovali dál. Vjeli jste do obytné části přístavu. Bojovníci ve zbrojích Anvilu postávali u vstupu do přístavní čtvrti. Zdálky si vás prohlédli, ale nezastavili vás. Pokračovali jste dál, hlouběji mezi domy. Některé domy nesly znatelné známky poškození od ohně, jiné už se opravovaly a řemeslníci na sebe hulákali.

Dostali jste se až před Caesarův hostinec. Před hospodou vysedávalo hned několik ozbrojených válečníků ve zlatavých kroužkových zbrojí. Zbraně měli položené na stole hodovali alkoholu. Nechávali si zpívat od jedné z tanečnic námořnickou písničku. Všiml sis, že část hostince je taktéž poškozená od ohně.

„Vypadni a už se nevracej!“ zvolal jeden z hromotluků, který vyhodil zmláceného muže přímo z prahu hostince. Muž se rozplácl na kamenné zemi a bolestivě zasténal.
„A sežeň prachy co dlužíš. Nebo si tě najdeme. A teď padej.“ strčil do něj druhý, když se pomlácený muž konečně sebral ze země. Strčení mu však vzalo rovnováhu a skončil znovu na zemi. První hromotluk se jen zasmál. Banda válečníků se taktéž ušklíbla a nadále se věnovala popíjení, sledování tanečnice a poslechu jejího zpěvu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Poděkovala jsi žebrákovi a hodila mu další septim. Žebrák se jen pousmál a zahleděl se znovu do tvé tváře. Tentokrát na píšťalu nezapískal.

„Zákeřný muž mi jí vzal.“ odpověděl ti žebrák s krátkou odmlkou jakoby váhal zdali má vůbec na toto téma mluvit, „Ale zlá kletba stihne jeho i jeho věrné stoupence neboť očarovaná má píšťala je. Jen já mohu pískat skrze ni přenádherné tóny, magické tóny.“ pokračoval a pohrával si se píšťalou. „Ten muž žije zde. Jestli vás smím varovat vyhýbejte se severní chudinské čtvrti. “ dodal nakonec. Poté sklopil hlavu a začal opět pískat na píšťalu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 16.08.2019 17:44
 
Sarako
,,Myslím, že jsme na místě." pronesu polohlasně k mágovi s Finnem zatímco si budu prohlížet tanečnici. Pokud je to ta blondska, co mi předminulou noc pomohla, počkám až dotančí, a poté za ní přijdu. Pokud ne, vstoupím do hostince bez zbytečného přeměřování pohledem obou vyhazovačů - rozhlížet se budu až uvnitř.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
Pousměju se zpět, abych dal najevo, že přece jen drobet poslouchám. "Pokud někdo tu nákazu zvládne, bude to Serana. Jsme sice noví, ale pokud se ptáte mne, tak relativně schopní. Ale možná by nebylo na škodu, aby se na to podívali další mágové obnovy? Když už nic, a bude to v podstatě bezpečné, tak to může být skvělá příležitost pro studenty si ozkoušet magii v praxi." Jen podotknu k nákaze, kam se vydala Serana. "Když mne teď omluvíte, mám před sebou ještě nějaké ... přípravy. Dobrou chuť." S poklonou a bez dalšího vysvětlování se vzdálím.

Zkusím ještě sehnat nějakou sváču na cestu a pak půjdu prostě čekat na smluvené místo, abychom vyrazili na výpravu.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 554.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Další mágy obnovy tak nějak úplně nemáme.“ namítla Selena, „Bohužel. A novice tam poslat nemůžeme, protože je to příliš riskantní. I když by to jistě byla dobrá praxe a zkušenost to je pravda.“ přikývla následně.

Další námitky či připomínky od kolegů a kolegyní nebyly možné. Dojedl jsi se a rozloučil dříve, než kdokoliv z nich stihl cokoliv dalšího říct. S tácem ses přesunul k okénku. Nemusel jsi už čekat frontu, protože většina večeřících už večeřela anebo měla večeři už dávno snědenou. Poprosil jsi o svačinu, novicka sloužící za výdejním okýnkem přikývla a dala ti něco málo co zbylo z večeře. Pečlivě zabalila a předala. Popadl jsi svačinu a odebral se po schodech na smluvené místo.

Novicové a novicky už se pozvolna odebírali do svých pokojů na ubikace. Pokračoval jsi až před teleportační komnatu. Před kterou jsi se usadil a vyčkával. Čas plynul pomalu, ale přesto.

Po nějaké době čekání jsi se konečně dočkal. Po schodišti kráčela osoba v hnědém rouchu s magickou holí. Vyšla schodiště a stanula před tebou. Shodila kápě a ukázala svoji tvář. Spatřil jsi Elanyii. Pod hnědým pláštěm měla roucho typické pro Císařského mága.

„Univerzita už snad spí. Arcimága jsem viděla odcházet z ubikací studentů směrem ke komnatě tak snad také brzo usne.“ konstatovala a podívala se na dveře do teleportační komnaty. „Uděláme to takhle.“ ohlédla se za sebe, „Otevřeš dveře.“ otočila se k tobě, „Vejdeme. Zamkneš a já se postarám o zbytek. Nebudeš se mi plést pod ruce a zbytečně překážet, protože otevření brány do Mohyly duší není nic snadného. Jakmile bude brána otevřené vejdeme a ty se pokusíš, pokud možno respektovat moje rozkazy. Jasné?“ podívala se na tebe přísně. „A také se navlečeš do tohohle.“ řekla a vytáhla z brašny pečlivě složené roucho, které bylo téměř totožné s jejím. „Snad jsem správně odhadla velikost, ale to si navlečeš až uvnitř.“ zakončila a hlavou pokynula směrem ke dveřím.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Blondýnka tancující pro skupinu bojovníků nebyla tanečnicí, kterou jsi hledal. Vešel jsi v doprovodu dvojice do hostince. Vyhazovači vám nedělali problémy, vrátili se zpět na svá stanoviště a těch si hleděli po celou dobu.

Uvnitř se téměř nic nezměnilo. Rozmístění stolů, nábytku bylo stejné. Většina míst už byla obsazena žoldáky a jinými bojovníky ve zdrojích, kteří přišli prohýřit svůj žold a zkrátit si čas před bitvou. Tanečnic tu bylo mnohem více než posledně.

„Tohle je spíš nevěstinec než hostinec.“ konstatoval tiše Finn a rozhlížel se kolem. Také pátral po blonďaté tanečnici, ačkoliv nevěděl, jak má přesně vypadat. Během prohlídky jsi zahlédl dvě blonďaté tanečnice, ale ani jedna nebyla podobná té tvé.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 20.08.2019 22:29
 
scorpioncz
Bezeslovně přikývnu a po převzetí oblečení půjdu otevřít dveře. Potom ji nechám jako gentleman projít první a jen co tak učiním, zase dveře za sebou zavřu a zamknu. Stále beze slov ji nechám plnit to, co chce udělat, aby otevřela portál, zatímco já si na sebe navléknu oděv, který mi dala. Svoje se pokusím úhledně složit a dát do brašny, jelikož jeho odložení zde, by mohlo vyvolat nepříjemné otázky později. Nakonec ještě jednou zkontroluji svůj meč a opasek, ke kterému je připnut, jelikož to je nejdůležitější věc, co teď pravděpodobně budu potřebovat.

Až moje společnice otevře portál, tak se ještě jednou ohlédnu po místnosti, abych na něco neopomněl, a přistoupím k portálu. "Ta kniha byla poučná. Doufejme, že tam nepotkáme vše, co v ní bylo popsáno. Docela zajímavá část pojednávala o dávno zapomenutém učení, které umožňovalo čarování těch opravdu mocných kouzel ..." Pak, jestli mi pokyne nebo tam vejde první, vstoupím do portálu vedoucího do říše mrtvých.

http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Sháním jednu tanečnici, blondýnka, ... (popíšu jí). Nevíte, kde bych jí našel?" optám se jedné z žen za výčepním pultem.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 555.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Odemkl jsi dveře. Nechal altmerku projít jako první a poté také vešel, zavřel dveře a zamkl. Elanye okamžitě začala vytahovat z brašny jednu pomůcku za druhou, začala malovat jakési obrazce na podlaze a následně postupně aktivovala jeden portál za druhým, zatímco jsi se soukal do nové červené róby.

Róba byla pohodlná, příjemná a nečekaně lehká na to, že hrudní část byla vyztužená, aby odolala lépe i případnému útoku řeznou zbraní. Když jsi byl převlečený otočil jsi se a rozhlédl se po komnatě.

Elanye finišovala se svojí přípravou. Portály byly aktivní, magické značky na podlaze nakreslené a cosi připomínající pohár v kombinaci s něčím dalším v podivném tvaru bylo umístěno doprostřed. Altmerka přidávala jednu přísadu za druhou, nevynechala ani krev, kterou si přinesla v malé ampulce. Komu patřila se pravděpodobně nikdy nedozvíš. Po vylití do pohárku obsah zasyčel.

„Raději si drž odstup.“ namítla, když chopila magickou hůl a začala vyslovovat jedno zaklínadlo za druhým, vyslovovala jej pečlivě a zřetelně. Jednou rukou držela hůl a druhou kroužila kolem magického hrotu. Chvíle rovněž měnila hlasitost svého hlasu, chvilku mluvila tiše a poté velmi hlasitě. Dlouho se nic nedělo až poté co umístila magickou hůl do aparátu společně s pohárem vytryskla z hole magická záře doprovázena silným magickým výbojem, který sice udeřil do stěny a zmizel, ale vytvořil silnou magickou energii, která se rozlinula po celé místnosti. Byla nepříjemná. Elayne však neustoupila ani při druhém magickém výboji, který byl silnější a udeřil do stropu. Pokračovala v čarování a snažila výboje ustálit. Následně došlo ke třetímu výboji, který vylétl přímo proti ní. Záblesk světla tě přiměl zavřít oči a až po jeho pominutí jsi je otevřel. Elanye svým kouzlem záblesk odrazila a usměrnila tak jak potřebovala. Nezmizel jako předchozí výboje. Následně začala čerpat magickou energii z portálů, které byly využívány k cestování napříč Cyrodiilem i okolními provinciemi. Došlo k dalšímu záblesku, který ale vyšel z jejích rukou. Udeřila jím přímo do aparátu a celá místnost se zachvěla a místností jen zahřmělo. Bezpochyby to musel slyšet každý na magické Univerzitě a možná i mnohem dál.

Čarující altmerku to vůbec neznepokojovalo. Nadále prováděla svůj plán a hodlala ho stůj co stůj dotáhnout do zdárného konce. Netrvalo dlouho a začal jsi spatřovat bránu o které bylo psalo v knize. Následoval další silný výboj, který tě nejen donutil zavřít oči, ale také tě ochromil natolik, že jsi nebyl schopen se sám od sebe pohnout. Pocítil jsi neskutečnou bolest, kterou vystřídal chlad a úleva.

**

Přicházíš k vědomí. Celé tělo tě bolí a těžko se ti dýchá, ale nemáš nic zlomeného ani nekrvácíš. Rozmazané vidění po chvilce ustane a spatříš místo ve kterém se nacházíš. Ležíš na chladné černé kamenné dlažbě, která se rozkládá kolem jakési zříceniny, z níž se k nebi, které vypadá zcela jinak, než ho znáš vznáší silný modrý proud. Také spatřuješ množství koster pohozených okolo a také hlahol.

S bolestí se otáčíš a rozhlížíš se dál. Zjišťuješ, že hlahol patří pětici duchů. Postávají u černé stěny a o čemsi diskutují. Také jsi spatřil hned několik kostlivců s děsivými výrazy, zářivé oči pronikající skrze jejich zrezivělé přilby, žebra koukající skrz potrhané oděvy a zvuk kostí znějících při každém jejich pohybu.

Elanye ležela kousek od tebe. Přetočená na boku, zkoumána osobou v potrhaném černém oděvu. Altmerčina tvář byla špinavá od krve, která jí tekla z nosu (vzhledem k událostem se nejspíš bude jednat o jeden z příznaků velmi velkého magického vyčerpání). Osoba v černém několikrát hlasitě přičuchla k její tváři, čenichala jako pes, ale stavba těla byla bezpochyby lidská.
„Mrtvá? Či nemrtvá?“ znělo z úst černé postavy, „Živá?! Živá!!“ zvolala prudce osoba a trhla sebou, několikrát zabušila o svoji hruď a poté se nevěřícně napřímila. „Ne.“ uklidnila se, „Oh… Jaké blyštivé a překrásné.“ zadívala se na hruď altmerky, škubnutím vytrhla náhrdelník a pozvedla jej do výšky. „Ooo… Překrásné. Překrásné.“ znělo opět z jejich úst, následovalo napřímení, páteřní obratle zakřupaly a postava se otočila směrem k tobě.

Teprve teď jsi spatřil obludnou tvář postavy v černém. Jedna polovina tváře byla ještě téměř lidská, zatímco druhá byla již rozežraná až na kost. Jedno svítivé oko na tebe nepříjemně pohlédlo. Škodolibý výraz na tváři nemrtvého zesílil. Pevně sevřel stržený náhrdelník a vyrazil k tobě.
„Tohle už se probouzí!“ znělo z úst v doprovodu nebezpečného skřeku. Podivný nemrtvý není nijak ozbrojený.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Zastavil jsi se u výčepu a zeptal se obsluhující ženy, popsal jsi jí tanečnici, kterou se snažíš najít. Kývala hlavou a přemýšlela.
„Myslím, že vím kterou tanečnici máte na mysli.“ přikývla nakonec souhlasně, poté ale zesmutněla, „Mám pro vás, ale špatnou zprávu. Několik tanečnic přišlo o život během konfliktu ve městě. Ona byla mezi nimi. Viděla jsem mrtvé tělo...“ zesmutněla ještě více, odložila prázdný korbel a povzdechla si, „Nějaký zmetek jí nabodl na vidle…“ polkla další slova.
Finn si hlasitě povzdechl. Mág nijak nereagoval.
„Caesar jí nechal stejně jako všem ostatním zařídit důstojný pohřeb. Je mi líto. Doufám, že s vámi nebyla nijak příbuzná.“ pokračovala následně a střídavě se podívala na tebe a tvé společníky.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8046 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist