Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Tondulin
"Vy dva už jste ukázali vaši silnou stránku, mysl a hrubou sílu, teď je čas na mojí specialitu - kecání." Pomyslím na svoje společníky a naznačím ať to nechají na mě. "Přeji pěkné odpoledne kolegové." Začnu velice pozitivně naladěně a dám obě ruce do vzduchu na znak toho, že nemám zbraň a poté si opatrně sundám přilbu. "Aedan jméno mé, možná mě někteří znáte pod přezdívkou... Lovec špičatých uší nebo také Carwenin mazlíček "Mrknu na přítomné dámy, budu se snažit aby to co říkám vyznělo opravdu jako bych to myslel vážně, i když v duchu se budu smát na celé kolo.

"Jsem elitní velitel odboje, tohle je moje speciální jednotka. Čekáme tu na Thalmorský karavan, osoba co v něm jede musí zemřít. Proto prosím odstupte zelenáči a nechte tuhle práci na profesionálech, dnes jsem už získal hlavu toho odporného prasete Gaenora. Tenhle útok bude už jen taková závěrečná třešinka za dnešním dnem." Trochu namyšleně se zazubím a začnu pokračovat na našem plánu, jako bych si elfů vůbec nevšímal.

"To je dobrý nápad Garmine, já vždycky věděl že ty jsi třída, trochu mi to připomíná rukopis legáta Třísky s jeho taktikou vtipně nazvanou: Dělej že dostáváš." Zasměju se vzpomínajíc na staré dobré (imaginární) zážitky v legii.
 
Aurelius
→ Tah 465
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Dopřál jsi dobrou chuť a všichni přítomní, kteří ještě nezačali jíst tak nyní učinili. Po celou dobu vládla tichá atmosféra. Jako by nikdo nehodlal se, byť na cokoliv zeptat či nadhodit nějaké klasické nekonfliktní téma. Dojedl jsi jako třetí, první měl snědeno Isaac, následně Flavius a poté jsi následoval ty. Poděkoval jsi za snídani a rozloučil se.

„Držím palce.“ zvolala za tebou ještě Laurana, než jsi stihl stanout na schodišti a zmizet v chodbičce směřující k vaší ložnici. Uvnitř pokoje jsi nalezl vše potřebné, co ti chybělo, vybavil se následně sešel dolů, aniž bys probudil Merril. Laurana už však v té době byla taktéž na cestě nahoru. Setkali jste se v polovině schodů, kde tě krátce objala a darovala ti polibek na rozloučenou.

Opustil jsi rodinnou vilu, legionář střežící přední část pozemku na tebe přísně pohlédl a kývnutím pozdravil. Poté jsi už pokračoval bez sebemenších problémů ulicemi města až k Univerzitě. Jak jsi míjel jednu ulici za druhou stále jsi potkával početné hlídky legie a sem tam nějakou hlídku Bdících. Stanné právo stále platilo. V jedné z ulic jsi dokonce potkal dvojici legionářů, která strhávala plakát, na němž byl urážen nově zvolený kancléř. Spatřil jsi rovněž i několik vyvolávačů, kteří k sobě lákali dav.

„Všechno co se děje je dílem temných sil! Temných sil, které rozpoutali mocní černokněžníci, nekromanti a praktikanti temného umění! Mágové chtějí ovládnout tento svět! Braňte se! Braňme se. Tarn nám dává příležitost! Podpořme jeho vizi magické reformy a dejme tak světu jasné magické hranice! Kde nebude místo pro temnou magii!“ vyřvával tlustší muž v šedivém rouchu na malém stupínku.

Pokračoval jsi dál dokud jsi nedošel k bráně, která spojovala Univerzitu s městem pomocí dlouhého mostu. Legionáři střežící bránu ti nedělali problémy a pustili tě. Brána u magické Univerzity byla rovněž otevřena a střežena, ale stráží podléhající přímo Univerzitě. Velké dveře do sálu Univerzity byly rovněž pootevřené a dvorek kolem mohutné stavby se pozvolna plnil novici a novickami. Jen jsi vešel do dovnitř spatřil jsi hned několik profesorů. Mezi prvními, které jsi spatřil byl onen bdící. Postával se založenýma rukama nedaleko jedné ze soch a cosi vykládal profesorce Seleně Benochové, tentokráte na sobě neměl roucho, ale již obyčejný profesorský mundúr. Kousek od nich postávala Serana, která cosi vysvětlovala nějakému mladému novici, který očividně nejednal úplně podle Univerzitních předpisů. Když skončila novic po ní vrhl nevraživý pohled a vydal se opačným směrem, zatím co mladá profesorka kráčela ke schodišti svižným krokem jako by někam spěchala, pod ramenem svírala knihu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Žena jen přikývla a společně se zbytkem služebnictva se začala věnovat nějaké své činnosti. Delmus přikývl. Vedl tě pryč z kuchyně až ke schodišti do sklepení, kde se však zastavil.
„Sklepení bude zamčené.“ promnul si zarostlou bradu, „A sehnat někoho kdo má klíč bude docela problém... V tomhle chaosu. Ale tady bys měl mít taky soukromí. Sice ne takové, ale lepší něco nežli nic.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
„Nemáš zač. Cosi vezmu já na sebe?“ zamyslela se nakrátko, „Nech se překvapit... I když ono to ostatně nebude asi moc velké překvapení, protože já zas tak bohatý výběr nemám. Pravděpodobně to budou nějaké tuctové šaty, kterými příliš před těmi šlechtičnami neoslním.“ řekla s tichým povzdechem, „Ale tak já už oslňovat nikoho nemusím. Mám dvě úžasné dcerušky a alespoň nějakou střechu nad hlavou... dokud si Cayren neposvítí na Ma’Riara.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Odbojáři ihned zpozorněli ještě více, když jsi začal pomalu dávat ruce nahoru a sundávat přilbu. Nechali tě tak učinit v doprovodu monologu, který jsi celou dobu přednášel. Přítomné očividně vůbec nevyvedlo z míry, že se pod zbrojí Thalmorského válečníka schovává imperiál a pokud ano obratně to nedali najevo.

Dohovořil jsi k členům odboje a otočil se ke svým přátelům a začal předstírat, že nejste vůbec obklíčeni. Hovořil jsi o plánu až do chvíle, než černovláska vystřelila šíp, ale magická ochrana jej nepropustila.

„Ani se nehni! Ještě jsme s tebou neskončili.“ upozornila tě rázně, ale zjizvený bosmer jí gestem naznačil ať se upokojí, stejně tak ostatním přítomným.
„Klid Narwin.“ řekl chladným hlasem a přesunul svůj pohled na tebe, „Mé jméno je Thoron.“ představil se aniž by, ale dal najevo jakoukoliv výraznou emoci, udělal krátký krok dopředu, „Ve svém životě jsem neslyšel o lovci špičatých uších, Carwenině mazlíčkovi ani o legátovi Třískovi a jeho taktice: ‚Dělej že dostáváš.‘“ přiznal následně a stále nepolevoval v ostražitosti stejně jako jeho společníci.

Jedna osoba přeci jen polevila v ostražitosti. Byla to osamocená osoba, která ze svého úkrytu vylezla jako poslední. Teď, když jsi na ní zaměřil svůj pohled ihned sis všiml drobnější stavby těla a ženských proporcí. Jakmile žena odhalila svou tvář zahalenou kápí rozpoznal jsi Nivrel.
„Thorone. Můžeš ho nechat jít... On není nebezpečný ani není tvůj nepřítel.“ promluvila a pohlédla na tebe krátce, pak však odvrátila zrak se opět hleděla na bosmerka s jizvou, „Carwen mě poslala, abych ho přivedla zpět... Ztratil se při jedné z našich akcí společně s Belwen. Museli jsme se oddělit a nějak se to celé zkomplikovalo.“ vysvětlovala a udělala několik kroků vpřed, aby nemusela hovořit tolik nahlas.
Thorone gestem odvolal ostražitost svých společníků a sám uschoval zbraně. Černovláska však nevypadala zrovna nadšeně.
„Říkal jste, že tudy pojede karavana... Thalmorská.“ začal Theron pozvolně a sešel k Nivrel, která se k tobě otočila konečně čelem. Vypadala pořád stejně a pravděpodobně měla stále stejné problémy s nosem, které jsi jí kdysi způsobil. „Povězte mi o ní něco víc. Kolik veze zlata, jak dobře bude střežena a co z toho kápne odboji a nám.“
„Carwen žádnou takovou přepadovku neodsouhlasila.“ konstatovala Nivrel, ale Thoron jen mávl rukou, „Carwen není moje nadřízená... rozkazuje možná tak tobě, ale můj oddíl je můj oddíl.“ řekl přísně, „Tak povídej, Aedane... Určitě by se ti hodili moji bojovníci a bojovnice.“
„Nebuď nenažraný Thorone. Žádný přepad nebude... Máme jinou misi copak nevíš?“
„To byla tvá mise. Ostatně jsi jí splnila... Toho imperiála jsi našla.“
„Není s ním Belwen.“
„Není?“ pokrčil rameny Thoron, „Když není tak není. On určitě bude vědět kde je a jestli je naživu. Věř mi Nivrel, že Belwen se o sebe umí postarat a můj oddíl se zase velmi rád postará o karavanu. Takže když dovolíš... Vyslechnu Aedana a jeho moudra od legáta Třísky. Zjevně to byl modrý muž.“
Nivrel znatelně protočila oči a černovláska nevěřícně kroutila hlavou. Ostatní přítomní se nijak nevyjádřili.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Neodpovězené tahy
 
Tondulin
S nově nabitým zájmem ze zjevení Nivrel se otočím ke skupince. "Kde je Carwen? Odboj je v řiti, oni vědí o stromu, vědí o všem." Pronesu s úplně novým a vážným tónem v hlase.
"Jestli je Carwen poblíž stromu můžou jí dostat. Měla by jsi jí ihned varovat Nivrel, neboj Belwen je
v pořádku, jinak bych tu přece nepobíhal s klukama po lese, musíš mi trochu věřit."
Zazubím se.

"Moc toho nevím Thorone, ale líbíš se mi. Přidej se k mému útoku a všechna kořist ve voze je vaše. Mě jde jen o pomstu."

Nakonec se otočím ještě k Narwen. "Trochu lépe si hlídej svůj šíp černovlásko, určitě by jsi nechtěla, aby tvůj nos vypadal jako ten tady kolegyně." Naposledy se usměju a přejdu ke Garminovi. "Uděláme to jak říkáš, dokázal by jsi tu návnadu udělat ze mě? Nechci tě vystavovat takovému riziku příteli a navíc mám opravdu velkou chuť usekat pár končetin."
 
scorpioncz
Doběhnu Seranu a zastavím ji. "Ahoj Serano, nějaké problémy? No to je vlastně jedno ... Mám pro tebe ale dvě zprávy. Jedna je od Scipia, aby jsi se stavila ve vile Vici, a druhá je ... dej mi chvilku ..." Zašátrám v brašně, abych vytáhl dopis který mi byl svěřen a předám ho Seraně. "A tohle je od Klarga. Co je uvnitř budeš muset zjistit sama ... Koukám že spěcháš, takže pojďme, mam ještě jednu věc co bych potřeboval probrat, tak pojďme mluvit za cesty." Usměju se a ukážu ať jde, že ji doprovodím. "Chci tedy udělat tu zkoušku ... tuším že nejlepší by bylo dojít si za Spellorovou? Je to tak? Asi nevíš kde bych ji našel ..."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
Se slovy: ,,Máš pravdu, lepší něco nežli nic." se posadím na zem čelem ke dveřím do sklepení, sundám si přilbu a pustím se do jídla, přitom budu připravený si přilbu urychleně nasadit, kdyby se tu objevil někdo další.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Aurelius
→ Tah 454

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
Doběhl jsi Seranu, zastavil jí kousek od schodiště. „Problémy? Ani ne... Nebo jak se to vezme.“ pokrčila rameny aniž by jí spadla kniha, „Musím vyřešit nějaké organizační věci a pak se ještě připravit na závěrečnou zkoušku.“ pokračovala a vyčkala až jí předáš dopis, neotevřela jej ihned, nýbrž ho jen a pouze schovala do jedné z kapes svého roucha. „Koukám, že dneska se asi nezastavím...“ usmála se poněkud smutně, „Dobře. Vila Viciů, přečíst si dopis... Dám si to na dnešní seznam věcí, co musím stihnout.“ zrekapitulovala a nechala tě opět mluvit.

Gestem jsi jí pokynul ať jde a následoval jí. Mezitím jsi jí vylíčil veškeré své záležitosti kolem Univerzity. Serana přikyvovala hlavou.
„Zkoušku? Zkoušku myslíš jako to, co mám v plánu skládat dneska já, mám pravdu? Musím se přiznat, že já těmhle záležitostem příliš nerozumím. Mně domlouval dnešní zkoušku arcimág, protože potom co se odebrala Mirabelle na expedici tu nikdo úplně kompetentní ke skládání zkoušky z magie obnovy není.“ krátce se odmlčela, aby mohla odpovědět na pozdrav dvojici mladých noviců, „A myslím, že ty bys měl udělat to samé. Profesorka Spellorová tu nemá příliš silné postavení... Navíc ty jsi měl zaměření spíš na blesky, ne? Spellorová vyučuje především zaměření na led a historii Tamrielu.“ opět se odmlčela, protože jste došli až k jejímu kabinetu. „Nejlepší bys podle mě měl zajít za arcimágem, protože on je tuším garantem přímo pro tvé zaměření. A stejně to musí schválit on, protože je to mimo stanovené všeobecné stanovené termíny ke zkouškám... Takže by sis usnadnil i běhání.“ krátce se odmlčela, „Vlastně bych mohla jít s tebou. Potřebuji u něj podepsat jednu smlouvu... Když chvilku vydržíš uklidím knížku ať mám volné ruce a půjdu s tebou.“ řekla nakonec a začala šmátrat v kapse svého roucha, hledala klíče.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Usadil jsi se na zem, sundal z hlavy přilbu a pustil se do jídla. Netrvalo dlouho a uslyšel jsi kroky směřující po chodbě, ale nikoliv k vám. V klidu jsi dojedl obdržené dílo. Delmus mlčel, vypadalo to, že nad něčím dlouze přemýšlí.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„COŽE?!“ zvolala poněkud nekontrolovaně Narwin, ale Thoron ji gestem opět uklidnil. Nivrel zprvu vykulila oči, které jen podtrhovaly její zděšení nad nově vyřčenou informací.
„To... To není možné.“ kroutila následně hlavou Nivrel, „Strom je střežen hodně komplikovaným magickým kouzlem... Bez přesných informací jak magickou ochranu prolomit se ke stromu nikdy nedostanou.“
„Že by lišák Tarlow nevěděl jak obelstít nějakou kouzlo?“ ušklíbl se Thoron, „Ale jestli je to pravda a Thalmor ví kde leží strom... Měla bys neprodleně vyrazit Nivrel a varovat Carwen. Moje parta se o ten konvoj s Carweniným mazlíčkem postarají.“ podíval se na tebe, „Koneckonců nikdo jiný ji varovat nemůže, protože nikdo krom tebe neví jak magickou ochranu prolomit a strom najít.“ dodal následně.
„Jestli už není pozdě.“ konstatovala Narwin.
„Právě.“ přikývl Thoron, „Vaše banda je Thalmoru trnem v oku už dost dlouho a jestliže dostali šanci vás sejmout nebudou otálet.“ začal přemýšlet a hladil si přitom svoji jizvu, „Možná bys měla lepší to vzdát.“ řekl nakonec, „Carwen se o sebe určitě umí postarat... Teda pokud už není mrtvá.“

„Blbý ušáci jen blbě kecají.“ zaznělo tiše, ale přesto velmi zřetelně z orčích úst. Garmin se jen lehce postál. Černovláska hodila vražedný pohled na tvého orčího společníka.

„Přesně. Blbě kecáme.“ přikývl Thoron, „Pojďme se zaměřit na plán. Seznamte nás s ním.“ vybídl tě Thoron a zcela přestal řešit situaci kolem Nivrel a Carwen. Nivrel jen zakroutila hlavou, podívala se do lesa a přešlápla z místa na místo.

„Možná bych mohl Aedane pomoci jinak. S těmihle...“ poukázal na nově nalezené spojence, „Bys měl mít šanci uspět s přepadením. Mohl bych pomoci svými schopnostmi Nivrel a zkusit zachránit Carwen.“ podíval se na tebe Garmin, „Ale rozhodnutí nechám samozřejmě na tobě.“
„To není třeba.“ zamítla Nivrel, „Zvládnu to sama. Nikdo další nemusí znát cestu k našemu ukrytu... Stačí, že to ví celý Thalmor. Jak se to vůbec dozvěděl?“ vrhla na tebe vražedný pohled a vykročila blíž k tobě, „Nezradil jsi nás doufám?!“
Thoron si jen hlasitě povzdechl, ale černovláska po jeho boku očividně tiše podporovala rozhněvanou Nivrel.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Pokusila jsi se využít rozestupu mezi tebou a protivníkem. Seslala jsi blesk a protivníka zasáhla, nebyl však dostatečně silný, aby jej zabil – pouze ho oslabil. Využila jsi jeho oslabení a ihned doplnila svůj úder seknutím směřovaným na nohy. Viditelnost v místnosti se však natolik zhoršila, že jsi i po řevu, které zranění vyvolalo nedokázala s přesností říci zdali protivník padl k zemi nebo zůstal stát. Rovněž se ti začalo mnohem hůře dýchat a dým tě začal nebezpečně dráždit v krku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
Amelie se letmo pousmála po tvých slovech, možná ji i potěšily. Ma’Riar s dýmkou v ústech vstal od stolu a zamířil blíže k ženě.
„Amelie...“ povzdechl při pohledu na ní, „Ma’Riar si myslí, že bys měla konečně přestat truchlit. Měla bys opět začít žít a zapomenout na vše temné co tě potkalo... A když ne na pořád tak alespoň na nějaký čas.“ řekl klidným hlasem khajiit.
„Já vím.“ přikývla, „Já vím... Půjdu s vámi. Obleču si nějaké šaty... Snad tu nějaké naleznu. Budete chtít naučit tančit?“ pokračovala již trochu veseleji. Khajit se spokojeně pousmál, dopřál si několik doušků dýmky a opět se vrátil na své místo.

„Kdo tedy půjde? TY.“ pohlédl na tebe, „A vezmeš si sebou Horatia? Nebo tady Milese?“ zeptal se, „Ma’Riar si zahraje na hodného strýčka khajiita, který pohlídá malé dětičky. Hádá, že to může být zas tak těžké.“
Milesův znatelný úšklebek na tváři značil, že ho slova o hlídání dětí zjevně pobavily.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Jestli přemýšlíš nad tím, kde sehnat ty peníze, kašli na to." pronesu poté, co si opět nasadím přilbu a dodám o něco tišším hlasem: ,,To, že se Thera zbaví toho prokletí a bude jako dřív, pro mě má větší cenu, než všechno zlato Tamrielu."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Řekni to ještě jednou a s radostí přinesu Tarlowovi tvojí hlavu na zlatém podnose." Odseknu Nivrel a položím svoji ruku na sekeru. "Byla to Belwen, vrtali se jí v mysli. Už ti nebudu na nic odpovídat, přestaň se chovat jako můj velitel. Nemám nic společnýho s tímhle vaším malým hnutím, jsem tu jen abych pomáhal Carwen. Můžu se teď hned sbalit a vypadnout do Imperial City za svojí snoubenkou a udělal bych to s radostí. Nech mě tu za vás aspoň riskovat život bez těch tvých debilních keců." Znechuceně si odplivnu. "Dost už bylo řečí, Garmine dokážeš mi pomocí magie zfalšovat nějaké to zranění?"
Upravil/a Tondulin dne 06.11.2018 23:16
 
scorpioncz
"Dobře, fajn. Bude to tak lepší a pravděpodobně i rychlejší.Nemám ti to podržet? Než najdeš klíče? Už vidím jak ti to všechno padá na zem ..." Usmál jsem se a nabídl se k podržení knihy. "Pokud vše vyjde jak má, tak se taky nezastavím ... Navíc mam takovej divnej pocit ... u sochy před univerzitou jsem viděl bdícího, který mne včera oslovil ... něco mi na tom přijde divného ... nevím co ... no to je jedno. Dneska se chci konečně zbavit toho mrzkého novice, hrozný ... měl jsem být už dávno výše, ale vždycky se něco přihodilo ..."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Aurelius
→ Tah 455

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„To bys byl hodný.“ přikývla a předala ti knihu, mezitím nahmatala klíče a nalezla ve svazku správný klíč, odemkla, převzala knihu a na chvilku zmizela za zavřenými dveřmi. Vrátila se bez ní, znovu zamkla a naznačila ti gestem ať jí následuješ.

„Taky už bych si dávno neměla být jen tovaryškou... Dneska to stejně jako ty hodlám napravit. S tebou bychom měli být tři. Prý se má mimořádné zkoušky zúčastnit ještě jedna osoba, nějaká profesorka z Vysokoskalí nebo odkud.“ pokrčila, „Nestačí jí titul mistryně tak požádala o velmistra.“ zakončila před dveřmi do komnaty arcimága. Zdobený štítek na dveřích chyběl. Serana slušně zaklepala a chvilku vyčkala. Dveře, jak měly ve zvyku se poté na pokyn arcimága sami otevřely.

Už při stupu jsi pocítil nejednu změnu. Komnata byla téměř poloprázdná, chybělo množství aparátů, skříní a jiných trofejí, ozdob či přebytečného až zbytečného vybavení, které patřilo do soukromého vlastnictví arcimága. Jediné, co na zdi zůstalo stejné byly vyvěšené obrazy s portréty, mezi kterými nyní přibyla i podobizna Dremwuse Palagána. U oken se nacházelo malířské plátno s rozkreslenou hlavou současného arcimága, paleta barev levitovala ve vzduchu, stejně jako štětec, který se připravoval k malování. Stolek s křeslem zůstal rovněž stejný a na stejném místě. Ze stolu zmizela většina papírů, písemností. Zůstalo jen a pouze několik nezbytných papírů, které bylo pravděpodobně nutné opatřit pečetí a podpisem.

„Haló?“ vydala ze sebe zřetelně překvapená Serana, která nejspíš doufala, že někoho uvnitř naleznete, když se dveře otevřely. „Arcimágu? Jste tu?“ pokračovala ve vyptávání.

„Pardon.“ ozval se konečně arcimágův hlas, který ale nepatřil Palagánovi. „Ještě se zabydluji tak jsem byl ve vedlejší komnatě.“ ukázal za sebe na dveře, kterými právě přišel do komnaty. Byl to hubenější bosmer (graf. vzhled - zde), kterého jsi téměř ihned poznal. Ačkoliv ti přišel jako by mnohonásobně zestárl od vašeho posledního setkání. Zavřel dveře a přesunul se ke stolku.
„Čímpak vám pomohu?“ zeptal se.
„Škorpias.“ ujala se Serana role mluvčí, „By rád zažádal o udělení mistrovského titulu, chtěl by podstoupit zkoušku ještě dnes.“
„Jistě.“ přikývl bosmer s mírným úsměvem, „Škorpias Vici? Jistě, že jste to vy. Docela mě udivuje, že máte ještě titul tovaryše... Vlastně bych čekal, že už budete mít dávno velmistra a budete se procházet jako profesor za zdmi této Univerzity. Pamatuji si na vás.“ usedl za stůl, „Moc dobře.“ uchechtl se, „Učil jsem vás především magii Obnovy. Dokud jsem neodešel a nepřišla profesorka Sarricová. Dokonce jsem vás dostal z té vaší ‚zelené mánie‘ nebo jak to nazvat. A pak si vás pamatuji z Morrowindu... Takové to setkání s vlkodlakem. Kde jste byl rovněž velmi užitečný.“ krátce se odmlčel, rukou otevřel přihrádku ve stolu, „Nevidím žádný pádný důvod proč bychom to měli nějak prodlužovat. Jestliže chcete složit zkoušku umožním vám to. O vašich kvalitách pochybnosti nemám... Akorát mě udivuje.“ znovu se odmlčel a vytáhl listinu ze stolku, „Že jste nepřišel mnohem dříve, když tu seděl ještě můj předchůdce Palagán. Podle všeho byste to měl mnohem snazší, než teď se mnou, protože já vám jaksi nemohu dát to co vám mohl dát Palagán to jistě chápete.“ položil na stůl listinu s písmem, které jsi ihned přiřadil Palagánovi. Pod dlouhým textem, který několikrát zmínil i tvé jméno se nacházela čtveřice podpisů, chyběl podpis akorát v místě podpisu pro arcimága a tvůj podpis.

„To jsem nalezl, když jsem tu vyklízel. Je to skoro rok... dva roky staré. “ poklepal rukou na listinu, „Udivuje mě, že jste se tu neukázal a nepodškrábl to. Hodlal vám udělit mistrovský titul za mimořádné zásluhy. Sice to nebývá příliš zvykem... ale to výsad arcimága to patří. Problém je, že vy jste očividně nepřišel a nepodepsal jste. Čímž jste se o tuto výsadu jaksi připravil. Palagán v ní zmiňuje vaše zásluhy a počínání v těžkých časech Univerzity. Ty jsou bohužel s mým nástupem promlčené, protože nemohu ocenit za něco u čehož jsem nebyl. Nepovedlo by se mi to obhájit... pak o trošku výše kam tento dokument musí putovat.“ odmlčel se nakrátko, „Ale to jen tak trošku mimo. Z jakého předmětu chcete složit zkoušku?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Nad tím také.“ přiznal Delmus po chvilce, „Možná bych se měl vrátit nahoru. Být teď vidět... Lid Chorrolu bude potřebovat nějaký čas oporu, než se to vrátí do původních časů a než sem nastoupí nový vládnoucí rod... Třeba ten Arterius. Pokud neodmítne sňatek.“ pokrčil rameny, „Ale předtím budu muset najít nějaké lepší hadry, oholit se a hlavně umýt.“ zhodnotil na závěr.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Dávej si pozor na jazyk Aedane.“ vysoptila Nivrel ještě více, výhružku směřovanou přiložením ruky k sekeře nebrala vážně.
„Klid. Zachovejte klid.“ zvolal s povzdechem Thoron, „Jestli se takhle budeme dohadovat ničeho nedosáhneme. Mluv Aedane.“ vybídl tě, abys pokračoval a pohledem přiměl Nivrel potlačit další možné připomínky.

„Belwen? Vrtání v hlavě?“ zopakovala i přes Thoronův nepřívětivý pohled Nivrel, „To se mi vůbec nezdá... Něco takového by Tarlow nesvedl. Nemá na to lidi.“ kroutila hlavou, „Jestli mi lžeš a já to zjistím, protože se s Belwen jistě brzy setkám pokud je naživu jak tvrdíš. Nebudu s tebou mít vůbec žádné slitování.“ zdůraznila.
„Už jsme to slyšeli Nivrel a teď běž chránit Carwen.“ gestem odpádloval Nivrel Thoron. Nivrel se rozčileně otočila na patě a vyrazila pryč. Černovlasá elfka se za ní ohlédla, ale nenásledovala ji. Teprve až když hubená bosmerka zmizela mezi stromy, přesunula svůj zrak zpět na svého velitele.

Otočil jsi se ke Garminovi a poprosil jej o s falšování zranění.
„Jistě.“ pousmál se Garmin, sevřel pěst a následně jí prudce vyrazil proti tvé tváři. Nečekal jsi tento úder a schytal jej v plné síle. Zabolelo to. Garmin měl velkou ránu. Ork vypadl překvapeně neboť ani on zjevně nečekal, že by byl elf Garminovi postavy schopen uštědřit takovou ránu. „Promiň, ale trochu krvácet musíš. Nejsme žádný schopný iluzionista.“ dodal následně. Z nosu se ti spustila krev a pravděpodobně budeš mít na obličeji i pěknou modřinu, protože zásah kovovou rukavicí přeci jen trochu bolí. „Vy dva.“ ukázal na dvojici maskovaných elfů, „Svedete ulovit nějakou zvěř? Potřebuji trochu krve.“ pokračoval. Dvojice elfů přikývla a podívala se na Thorona od kterého čekala na potvrzení, přikývl. Oba elfové vyrazili a stejně jako Nivrel zmizeli mezi stromy.

„Velmi zvláštní metody máte.“ podivil se Thoron, „Moje banda je schopná zasadit jim úder z dálky, mám i pár schopných bojovníků nablízko, ale proti cvičené formaci toho příliš nezmůžeme. Bojujeme především tak, že využíváme terén a les.“ dodal následně a založil si ruce. „Co vlastně všechno víme o tom konvoji? Jak silně je střežený a kolik jich bude? Alespoň přibližně.“
Ork si mezitím sedl na jeden z pařezů a očima se prohlížel černovlásku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Pokusila jsi se využít rozestupu mezi tebou a protivníkem. Seslala jsi blesk a protivníka zasáhla, nebyl však dostatečně silný, aby jej zabil – pouze ho oslabil. Využila jsi jeho oslabení a ihned doplnila svůj úder seknutím směřovaným na nohy. Viditelnost v místnosti se však natolik zhoršila, že jsi i po řevu, které zranění vyvolalo nedokázala s přesností říci zdali protivník padl k zemi nebo zůstal stát. Rovněž se ti začalo mnohem hůře dýchat a dým tě začal nebezpečně dráždit v krku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
Amelie se letmo pousmála po tvých slovech, možná ji i potěšily. Ma’Riar s dýmkou v ústech vstal od stolu a zamířil blíže k ženě.
„Amelie...“ povzdechl při pohledu na ní, „Ma’Riar si myslí, že bys měla konečně přestat truchlit. Měla bys opět začít žít a zapomenout na vše temné co tě potkalo... A když ne na pořád tak alespoň na nějaký čas.“ řekl klidným hlasem khajiit.
„Já vím.“ přikývla, „Já vím... Půjdu s vámi. Obleču si nějaké šaty... Snad tu nějaké naleznu. Budete chtít naučit tančit?“ pokračovala již trochu veseleji. Khajit se spokojeně pousmál, dopřál si několik doušků dýmky a opět se vrátil na své místo.

„Kdo tedy půjde? TY.“ pohlédl na tebe, „A vezmeš si sebou Horatia? Nebo tady Milese?“ zeptal se, „Ma’Riar si zahraje na hodného strýčka khajiita, který pohlídá malé dětičky. Hádá, že to může být zas tak těžké.“
Milesův znatelný úšklebek na tváři značil, že ho slova o hlídání dětí zjevně pobavily.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 10.11.2018 12:05
 
Sarako
,,Jen jdi." přikývnu Delmudovi: ,,Jestli někdo dokáže tomuhle zbídačenému městu pomoci, tak jsi to ty." a půjdu se podívat za Therou.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"Víte, našlo se mnoho věcí, které mi to znemožnili ... i teď toho mám trochu hodně ... No ale k věci, magie ničení ... celkem jedno jestli kompletní nebo zaměřená na blesky. Umím skoro všechno, což docela dává smysl podle toho, jak dlouho tu již jsem že ... Magie ničení, to je to co za co chci složit zkoušku. Mimochodem gratuluji k vaši nové pozici."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Také jsem nečekal, že naše metody budou tak drsné." Nevěřícně se oklepu z rány a pousměju se na Garmina. "Moc informací nemáme, měl by to být průměrně střežený konvoj, žádná extra ochrana. Rozmísti svoje muže tak, aby jich mohli většinu postřílet ještě než zjistí co se to vůbec děje, terén je tu na to více než vhodný, poukážu Thoronovi aby se trochu rozhlédl. Navíc máte výhodu kopce, jen těžko se za těmi lučištníky budou škrábat do svahu."
 
Aurelius
→ Tah 456

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Víte titul z všeobecné magie ničení má jedno úskalí. Musíte složit zkoušku ze všech třech hlavních elementů, které se tu vyučují – oheň, blesk a led. Musel byste teda podstoupit celkem pět zkoušek, které musíte vynásobit třemi, protože každá zkouška se skládá... pokud garant neudělí výjimku z písemné, ústní a následně praktické. Krom zkoušek z ohně, blesků a ledu byste musel ještě složit zkoušku z historie Tamrielu a také obrany proti temné magii. Tu je nezbytné složit kvůli tlaku Císařských mágů.“ shrnul v jednom rozsáhlém monologu úskalí všeobecné zkoušky, „Když byste chtěl jen konkrétní zaměření... tak vás čeká o poznání méně zkoušek, ale volba je na vás. Ostatně... profesionálů s všeobecným zaměřením tu na Univerzitě příliš nemáme.“ odmlčel se, „Takže zvolte moudře.“ vyzval tě následně.

„Děkuji. Klidně se posaďte. Ještě jsem se úplně nezabydlel... Ostatně ono není jisté, jak dlouho v této pozici zůstanu.“ pobídl vás následně a poukázal na volné židle před stolem. Serana neváhala a usedla.
„Kvůli Císařským mágům a jejich reformě? Slyšela jsem nějaké jedince vykřikovat cosi po náměstí.“ zmínila Serana.
„Ano.“ přikývl Benoch, „Magická reforma, kterou už mimochodem Tarn dostal svolení prezentovat by mohla silně ovlivnit tuto magickou Univerzitu, ale nepředpokládám, že by byla schválena hned na prvním čtení. Z toho, co mi naznačil Kancléř je patrné, že obsahuje poměrně dost zásahů do zaběhnutých kolejí mnoha cechů a také správy hrabství, a to se rozhodně nebude některým hrabatům líbit.“ pokračoval, „Ale nerozebírejme politiku. Řešme teď to, proč sem Škorpias přišel. Tak jak jste se rozhodl? Ať zvolíte, jakkoliv vaše zkoušení pravděpodobně povede profesorka Viciová, protože má z nás nejvyšší kvalifikaci, a hlavně nebudu muset provádět tak zásadní změny v rozpisu přednášek.“
Serana si přehodila nohu přes nohu a podívala se na tebe, „Když se staneš mistrem všech tří elementů tak budeš mít víc titulů než měl můj brácha.“ řekla s úsměvem, „A možná víc jak polovina zdejších profesorů.“
„To asi ano. Ale někteří mají velmistrovské tituly. Ostatně... Až dořešíme tohle. Měl bych pro vás ještě menší nabídku. Pro někoho vašich kvalit jistě něco, o čem nebudete dlouze přemýšlet.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Díky. Hodně štěstí s Therou... Kdybychom se náhodou už neviděli před vaší cestou do Ledohradu.“ řekl Delmus před svým odchodem. Chvilku poté jsi odešel stejným směrem, vracel jsi se zpět k jídelně. Už když jsi se blížil jsi slyšel hlahol a možná i pláč novorozeněte. Po pár krocích jsi spatřil Remana Lexe jak v doprovodu Thery opouští komnatu a vstupují na chodbu.
„Děkuji vám za pomoc. Myslím, že jste si vedla dobře. Velmi dobře.“ chválil jí Reman, „Být tam jen se mnou a nějakým dalším vojákem... No asi by nebyla tak klidná.“ dodal. Oba se zastavili, když tě spatřili.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Dobře. Málo střežený to by neměl být problém.“ přikývl Thoron, otočil se k černovlásce a začal jí předávat rozkazy, která následně vše potřebné sdělila ostatním.
„Co mám dělat já?“ zeptal se Ork, zatímco Thoron se jen pousmál a Garmin mlčky udělal několik roků stranou.
„Rozmístím nějaká ochranná kouzla. Magické pasti a tak podobně.“ řekl a také začal konat, vyvolával jedno kouzlo za druhým a nenápadně se snažil skrýt jednu vražednou past za druhou.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SuperHunter
Pokusila jsi se využít rozestupu mezi tebou a protivníkem. Seslala jsi blesk a protivníka zasáhla, nebyl však dostatečně silný, aby jej zabil – pouze ho oslabil. Využila jsi jeho oslabení a ihned doplnila svůj úder seknutím směřovaným na nohy. Viditelnost v místnosti se však natolik zhoršila, že jsi i po řevu, které zranění vyvolalo nedokázala s přesností říci zdali protivník padl k zemi nebo zůstal stát. Rovněž se ti začalo mnohem hůře dýchat a dým tě začal nebezpečně dráždit v krku.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BadWolf
Amelie se letmo pousmála po tvých slovech, možná ji i potěšily. Ma’Riar s dýmkou v ústech vstal od stolu a zamířil blíže k ženě.
„Amelie...“ povzdechl při pohledu na ní, „Ma’Riar si myslí, že bys měla konečně přestat truchlit. Měla bys opět začít žít a zapomenout na vše temné co tě potkalo... A když ne na pořád tak alespoň na nějaký čas.“ řekl klidným hlasem khajiit.
„Já vím.“ přikývla, „Já vím... Půjdu s vámi. Obleču si nějaké šaty... Snad tu nějaké naleznu. Budete chtít naučit tančit?“ pokračovala již trochu veseleji. Khajit se spokojeně pousmál, dopřál si několik doušků dýmky a opět se vrátil na své místo.

„Kdo tedy půjde? TY.“ pohlédl na tebe, „A vezmeš si sebou Horatia? Nebo tady Milese?“ zeptal se, „Ma’Riar si zahraje na hodného strýčka khajiita, který pohlídá malé dětičky. Hádá, že to může být zas tak těžké.“
Milesův znatelný úšklebek na tváři značil, že ho slova o hlídání dětí zjevně pobavily.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
Sarako
,,Myslím, že se ani nemusím ptát, jak ten porod dopadl." pronesu, sotva co mě spatří a poté s lehkou úklonou pokračuji: ,,Má Paní, dovoluji si připomenout, že máme ještě nějaké neodkladné záležitosti v Ledohradu a Anvilu, takže pokud nechcete zmeškat onu svatbu, která zajistí Chorrolu legitimního hraběte, měli bychom si s Vaším dovolením pospíšit."
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
scorpioncz
"No a přemýšlet dlouze o tom jestli půjdu jen za jeden element nebo za všechny je taky blbost. Vezmu je všechny když je už dělám." Zazubil jsem se a dodal. "Přece jen je to všechno jen odrůda ničení ... zvládnu to a budu si moct vybírat roucho s barvou podle nálady."
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Tondulin
"Ty si připrav svojí chuť na elfí krev, spoléhám na to, že jich minimálně pár srazíš k zemi." Usměju se na orka, počkám na Garmina až dokončí přípravy a budete moct spustit náš plán.
 
Aurelius
→ Tah 457

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Scorpioncz
„Dobrá.“ pousmál se Benoch krátce, „Myslím, že jsme domluveni. Nechám vám vypsat termíny pro dnešní den. Hádám, ale že to všechno v jeden den nestihnete, takže budete muset přijít ještě zítra, ale to uvidíme podle celého průběhu. Vyřeší se to během naší porady s předsedou zkušební komise. Na některých zkouškách se pravděpodobně potkáme se Seranou.“ poukázal na Seranu, která jen s úsměvem přikývla. „Celkové zahájení by mělo být dejme tomu za dvě hodiny. Přijďte do učebny vedle knihovny, protože je vás málo nebudeme z toho dělat nějakou velkou slávu a ani to nějak extrémně časově hrotit. Do té doby máte volno, ale to víte.“ zakončil krátký monolog a chvilku přemýšlel.

„S největší pravděpodobností vás bude u většiny zkoušek doprovázet velmistryně Viciová, protože jak jsem řekl nejenže má nejvyšší kvalifikaci, ale také nemá tolik vypsaných přednášek, proto nebude nezbytné šachovat s rozpisem.“ začal opět, „Ostatně detaily se dozvíte během zahájení, letopisy Tamrielu nebo historii? No to je jedno, prostě jeden z těchto předmětů, který musíte složit povede profesorka Spellorová s přísedící Selenou Benochovou to už je stanovené pevně. Stejně tak vaše prověření v oblasti obrany proti temné magii povede Dremwus Palagán v doprovodu bdícího Talara. U těch vašich ničivých kouzel by měla být zkoušející teda Viciová a pravděpodobně se bude střídat jen přísedící podle zaměření, ale to se ještě domluví a bude vám sděleno během zahájení.“ ozvala se dlouhá pauza, Benoch se lépe usadil v křesle, lokty se opřel o stůl a podíval se na tebe.

„Asi jsem vám teď trošku zamotal hlavu, ale tím se netrapte. Až skončí celý tento kolotoč zkoušek budete rád, že to máte za sebou... Pokud se z toho nezblázníte. Může vás, ale hřát u srdíčka, že ještě není v platnosti magická reforma a tím pádem i mnohem přísnější pravidla získání titulů. Takže... O čem jsem s vámi chtěl ještě hovořit?“ odmlčel se krátce, „Už vím.“ přesunul zrak ze stropu zpět na tebe, „Chtěl bych vám nabídnout místo profesora. Určitě jste si všiml, že máme docela velký podstav. Jste na téhle Univerzitě zatraceně dlouho a znáte její chod velmi dobře... Také jsem slyšel, že máte malou dceru, tudíž usuzuji, že by se vám po absolvování této Univerzity hodilo nějaké místečko.“
„Ani neváhej Škorpiasi.“ přispěla Serana, když si dával Benoch chvilkovou pauzu, „Jakmile tu skončíš tak tě beztak Scipio nažene do legie. Takhle by ses tomu vyhnul.“ Arcimág se po jejích slovech opět jen pousmál.
„Víte řeknu vám to upřímně. Profesorů je tu žalostně málo. Dobří profesoři zvolí raději Ledohrad, protože tam není tak vypjatá situace jako tady a mají klid od politiky. Císařští mágové chtějí tuhle Univerzitu ovládnout a pověst této Univerzity vzhledem k různým útokům, událostem... Nebudeme si nic nalhávat není příliš lukrativní. Proto moji nabídku velmi dobře zvažte. Klidně vám mohu povědět více, protože práce profesora je mnohem víc než jen přednášení přednášek. Serana by mohla vyprávět. I když ona ještě příliš prostoru nedostala, protože jí chybí patřičné tituly, ale to se dneska napraví a pak bude moci svého postu využít dosytosti. “

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„Dopadl dobře.“ přikývl souhlasně Reman, „Ještě jednou děkuji a mějte se, protože i mě čekají nějaké povinnosti.“ dodal a s pozdravem a vydal plnit nespecifikované povinnosti. Zůstal jsi na chodbě sám s Therou.

„Tak pojďme. Chceš se teleportovat ihned?“ promluvila Thera, když naznala, že vás nikdo nesleduje a jste sami na chodbě. „Počkej...“ zarazila se následně, „Chceš se vrátit do Anvilu?“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Garmin zakončil přípravu magických pastí a vrátil se zpět k tobě. Thoron mezitím rozkázal a rozdal přesné instrukce k rozmístění svých bojovníků a bojovnic. Jednu stranu měl vést on sám a druhou černovláska. Když se vrátili vyslaní lovci a předali Garminovi zvířecí krev, děkovně přikývl a začal ji různě aplikovat na tvé tělo. Když byl hotov spokojeně se pousmál.
„Vše připraveno.“ zopakoval a podíval se na Orka, který jen rukou pohladil svoji zbraň a s velkým očekáváním se vyčkával na své nepřítele.
„Máme brát zajatce?“ zeptal se Thoron na závěr.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Neodpovězené tahy
 
scorpioncz
"Profesor? Opravdu? No tak to mne hned zapište!" Radostně zavísknu a pro sebe si pomyslím: "Tím se vše docela zjednodušuje ..." Sepnu ruce a budu pokračovat nahlas:"Máte pravdu oba. Sice by mi služba v legii až tak nevadila, ale raději se budu věnovat magickým věcem, než ... no bojování v poušti. Chci se zlepšovat v magii a dosáhnout určitého mistrovství, teprve potom bych přemýšlel o nějakých takovýchto závazcích jako je legie ... Už se těším na budoucí spolupráci." Mírně se ukloním.
http://i.nahraj.to/f/1bbv.jpg
 
Sarako
,,Ano, ale samozřejmě potom, co se zbavíš toho upířího prokletí." odpovím potichu Theře a pokračuji: ,,,Jestli nějaký kouzelník dokáže uzdravit tamního hraběte, tak věřím, že jsi to ty. ... Krom toho je tam jeden namyšlenej šupináč, kterýmu bych docela rád nakopal zadek." a po krátké odmlce dodám: ,,Přenes nás do Ledohradu." přitom jí vezmu za ruku na znamení toho, že jsem připravený.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8044 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12478 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7322 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7412 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist