Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Hrozba III.
Aurelius
→ Tah 208.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Benochová neměla ke tvému rozhodnutí žádné námitky. Globullus se jen spokojeně pousmál a když jsi mu vrátil i podepsanou smlouvu uschoval ji do svých desek a poklepal po nich svojí rukou. Silverwoodová po tvých slovech jen a pouze zkřivila tvář do úšklebku, ale nic nenamítla.
„To bychom měli vyřízené. Předpokládám, že Seleno máte dva klíče od kabinetu?“ podíval se na Bosmerku Globullus a ta souhlasně přikývla.
„Ano. Mám... Jakmile skončí tahle mimořádná porada ukáži Fallenovi náš společný kabinet a dám mu jeden z klíčů, aby do něj měl přístup.“ odpověděla mu s úsměvem, „Bude fajn mít opět nějakého 'spolubydlícího'.“
„To jsem rád.“ kývl hlavou a místnost obestřelo ticho.

Ticho přerušil až příchod blonďaté Altmerky (graf. vzhled - zde) v Thalmorské uniformě, pozdravila a usadila se na jednu ze židlí nejdále od židle Arcimága, který dorazil chvilku po ní v doprovodu Xarie Vici. Jejich společný příchod byl nejspíš jen náhoda nýbrž se netvářili, že by spolu prohodili nějaké vřelé či méně vřelé slůvko. Oba pozdravili a usadili se na své místo.

Arcimág položil na stůl krom desek i svoji misku s oříšky. Pohodlně se usadil a rozhlédl po všech přítomných jakoby někoho mezi vámi hledal. Když jej nenašel podíval se na Globulla.
„Kapitán Finn ještě nedorazil?“ zeptal se.
„Ne. Dnes jsem ho ještě nepotkal.“ odvětil mu pohotově Globullus.
„Nevadí.“ řekl klidně Dunmer a znovu se rozhlédl po komnatě, „Nebudeme to zbytečně natahovat, protože všichni máme nějaké své povinnosti a nechceme, aby na nás novicové zbytečně čekali.“ začal pozvolna „Icarie seznam je se změny spadajících do tvé kompetence a já se postarám o zbytek.“
„Ano.“ kývl hlavou znovu Globullus, „Nejprve bych vám všem přítomným chtěl představit navracející se profesorku magie Proměny, Iluzí a mnoho dalších magických škol profesorku Selenu Benochovou.“ rukou poukázal na Bosmerku v modrém, která ihned vstala uklonila se a poté usadila zpět na své místo.

Globullus se nadechl k dalším slovům, ale dveře komnaty se otevřely a vešel kapitán Finn v doprovodu nejvyšší kněžky, byla to stará redguardka (graf. vzhled - zde) s zeleném zdobeném rouchu s přísnějším výrazem ve tváři.
„Ah... Právě v čas.“ usmál se když je spatřil přicházet, „A dále bych vám chtěl představit bývalou nejvyšší kněžku a nyní naší kolegyni Karlirah Jannus, která přijala nabídku azylu.“ rukou poukázal na Redguardku, který spokojeně přikývla a uklonila se. Finn automaticky zamířil k volné židli u stolu, předtím ale cosi zašeptal do ucha Arcimágovi, který si zrovna nabral hrst oříšků.

„S vaším dovolením Zástupce.“ ujala se slova mladá Altmerka, „Karlirah Jannus je vyšetřována Thalmorem a jediný důvod proč je vyšetřována na svobodě je neochota Vrchního Cyrodiilského generála Lucia Valeria. Nebýt jeho už dávno sedí v žaláři nebo je za nerespektování přijatého Konkordátu popravena.“ upozornila Globulla, který ji vyslechl. Belius jen pozvedl obočí a očima si prohlížel mladou Altmerku. Xarie se jen podrbala na obočí, Silverwoodová mlčela a její výraz na tváři se nijak nezměnil. Mirabelle na tom byla obdobně.
„Fairwen Spellorová.“ promluvil k ní Arcimág v momentě kdy rozkousal poslední oříšek v ústech, „Jediný důvod proč vás ještě trpím na této Univerzitě a proč jsem vůbec vaši smlouvu podepsal je ten, že jsem neskutečně velkorysí arcimág a zcela ignoruji fakt, že jste sem přišla z jediného důvodu, aby jste dohlížela a kontrolovala zdali se zde něco neporušuje nebo nekují pikle vůči vašemu spolku. Mohu vás ujistit, že zde ŽÁDNÝ Konkordát ani nic jiného neplatí. Zde platí POUZE pravidla Univerzity, které stanovuji já a můj zástupce. Univerzita je nezávislá a podle toho se tak bude chovat.“ odmlčel se nakrátko, „A pokud s tím máte nějaký problém táhle jsou dveře. Jestliže chce Thalmor budovat nějaké vztahy s Univerzitou měl by začít tím, že bude respektovat naši neutralitu. Rozuměla jste?!“ poslední slova řekl s důrazem.
„Ano. Rozuměla jsem.“ přikývla.
„To jsem rád. Karlirah posaďte se.“ kývl hlavou spokojeně Arcimág a pobídl Redguardku k posazení se.
„Pouze jsem chtěl-“ vydala ze sebe profesorka Spellorová, ale Palagán byl rychlejší.
„Nebudete mít poslední slovo!“ zvolal rázně a udeřil pěstí do stolu až miska nadskočila. „Ke svým nadřízeným si něco takového také nedovolíte. V mém případě tomu nebude jinak!“

Altmerka již mlčky přikývla a více se k celé situaci nevyjadřovala. Profesoři a profesorky si mezi sebou jen vyměnili své výrazy ve tvářích. Bylo na nich znát, že příchod Redguardky je příliš nepotěšil.

„Eh... Já jsem Belius, Belius Arterius.“ vyhoupl na nohy Belius, když si vedle něj hodlala Redguardka sednout.
„Vím kdo jste. Věřte, že nejedna žena kvůli vám přišla ke zpovědi. Většinou o vás v příliš dobrém nemluvili, ale popsat vás dokázali výborně.“ řekla klidným hlasem.
„Opravdu?“ optal se Belius.
„Ano, ale jsem vázána zpovědním tajemstvím.“ odvětila mu a spokojeně se podívala po všech přítomných. Belius se usadil zpět na své místo a zamyšleně přemýšlel nad slovy, které mu nová profesorka řekla.

Pokud nemáš žádné námitky ke vzniklé situaci, nemusíš odpovídat na tento tah. Situace bude pokračovat v dalším tahu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Cesta vám plynula rychle. Neobjevily se ani žádné problémy či potíže. Když vůz zastavil bylo jasné, že jste již na místě u starého polorozpadlého mlýna. Nivrel seskočila z vozu a vyrazila ke dveřím, otevřela je a pomohla Carwen odnést omráčenou Altmerku do mlýna. Ani jedna z bosmerek se s tebou více již nebavila. Belwen seděla na místě vozky a vyčkávala na tvůj signál k rozjezdu.
„Můžeme Aedane? Nebo si chceš jít sednout ven?“ optala se zřetelně skrze otvor ve zdi vozu. „Aby ti nebylo uvnitř smutno.“ dodala a sundala si elfskou přilbu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
„To není vše.“ zvolal za tebou Adamir když jsi se vydal k odchodu, „Pokud je vlastník krve, kterou jste použil k oživení své milované na živu je množné, že je pojí jisté pouto. Pouto služebníka a pána.“ nakrátko se odmlčel, „Zpřetrhat toto pouto je téměř nemožné. Ovšem pokud je vlastník krve již mrtev...“ odmlčel se a lehce se uchechtl, „Třeba se ještě někdy setkáme, aby jste mi mohl říci jak úspěšný jste byl.“

Po těchto slovech se napřímil a sáhl do jedné ze svých kapes. Vytáhl podivný amulet, který zářil silným světlem a vyzařoval silnou magickou energii, že jsi ji dokázal pocítit i ty sám.
„Bariéra je oslabena. Jakmile ji překročíte už mne v tomto městě nikdo neuvidí.“ řekl mág a opatrně si nasadil amulet kolem krku, pevně sevřel magickou hůl a začal se připravovat k seslání svého kouzla. Tebe si již více nevšímal.

Pokud nemáš žádné námitky ke vzniklé situaci, nemusíš odpovídat na tento tah. Tvá postava pak opustí dům tak jak jsi napsal v předchozím tahu.

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
Nebudu nijak zasahovat. I nadále si zachovám chladnou mrtvolnou tvář.
"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Naposledy kývnu na rozloučenou, nasadím ztrápený výraz, vezmu za kliku a vyjdu z domu.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Jdu za tebou, ať se můžu lépe kochat krajinou." Vylezu z vozu a vyhoupnu se na místo vedle Belwen.
 
Aurelius
→ Tah 209.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Když místnost zaplnilo ticho Arcimág se znovu odhodlal ke slovu, „Důvod proč jsme vás sem všechny takhle mimořádně povolal je prostý. Nejvyšší hodnostáři vyhlásili v Imperial City stav, který se dotýká všech obyvatel, ale i návštěvníků a bohužel přímo ovlivňuje i nás.“ krátce se odmlčel, „Důvodem jsou nedávné události ve městě, upíří hrozba, vzrůstající kriminalita v některých čtvrtí a hlavě útok na sídlo Císařských mágů, alespoň takto hovoří oficiální prohlášení, které bylo vydáno dnes a kapitán Finn byl přítomen a proto má informace z první ruky.“ podíval se na Kapitána a předal mu slovo.
„Imperial City bylo uzavřeno pro všechny obyvatele a i návštěvníky. Opustit ho můžete pouze se speciální propustkou, kterou vám může vydat jen pár vyvolených a navštívit rovněž jen s propustkou. Bohužel Vrchní generál Cyrodiilu podepsal vyhlášku ve které stojí, že i pro přesun mezi Univerzitou a městem musíte mít propustku. A to se právě přímo týká nás, protože podle té vyhlášky nemá nikdo z naší Univerzity pravomoc vydávat propustky.“
„Takže jsme tu vlastně v pasti? To se nemám snažíte říci?“ optala se Mirabelle a bylo znát, že následující informace mnohé profesory a profesorky značně rozladila.
„V podstatě ano.“ přikývl Finn, „Všechny hlavní brány jsou střeženy legionáři, potažmo agenty Penitus Oculatus. Mě se povedlo proklouznout kvůli mé službě v legii a díky známému, který bránu zrovna střežil. Jinak bych měl pravděpodobně také smůlu. Problém je, že vyhláška nedovoluje průchod ani vedení Univerzitě.“

Arcimág mlčel zatím co Kapitán promlouval, žmoulal v ústech několik ořechů a přemýšlel. Globullus si mnul svůj dlouhý stářím bílí vous a přitom hleděla do prostředku stolku.

„To snad není možný. U Dev-“ zvolala Mirabelle, ale když si uvědomila, že je přítomná profesorka Spellorová polkla slova a hlasitě se opravila, „Osmičky... Co jsme té legii provedli tak strašného, že po nás tak šlapou? Vždyť už tu není nikdo kdo by jim nějak škodil. Arterius je pryč... Tak jaký mají důvod nás takhle dusit?“ hledala odpověď na všech stranách, ale všichni mlčeli.
„Ten prevít Valerius se určitě mstí za smrt Nigidia.“ prohodil po chvilce mlčení Belius.
„Tu si způsobil sám. Nemůže nás zní vinit.“ dodal Globullus, „Hlavně nechápu proč mu to Císařství toleruje.“
„Generál Valerius má mnoho práv a mimořádný stav v Imperial City mu je značně rozšířil. Císař mi po smrti své ženy přijde spíše jako loutka než jako pořádný vladař. Zdá se mi, že až příliš za sebe nechává jednat své poradce a blízké. Takový je můj názor.“ řekl Kapitán Finn, „Mimochodem... Trochu odbočím, ale když už jsem byl ve městě tak mi neušlo, že se hodně mluví o odstoupení Corrienta z funkce Nejvyššího mága. Ten jeho slavný spolek teď údajně vede Stenus Tarn.“
„Stenus Tarn?“ zopakovala Silverwoodová a protočila přitom oči, „Léta donášení, lezení do řitního otvoru a mnoho dalších schopností, kterými Tarn oplývá jsou zjevně cennější než-li magické dovednosti, kterými Tarn zase až natolik neoplývá.“ pokračovala pohrdavě.
„A také zemřel Kancléř. Údajně mu selhalo srdce.“ dohlásil Finn a podíval se na Arcimága čímž mu dal jasně najevo, že již nemá žádné další novinky ani informace.
„Teleportaci přes naše pevné teleporty a teleportační kouzla nám, ale stále nezakázali.“ ujala se slova Xarie, „Stále se můžeme volně pohybovat pomocí magie. Takže bych tu vyhlášku až tolik neprožívala.“
„Xarie má pravdu. Teleportace zakázaná není. Pokud bude nezbytné něco vyřešit ve městě použijete teleportační kouzlo, po případně pevný teleporty. Já se společně s Finnem vydám ihned po této poradě požádat o audienci Císaře a ukončím tuhle směšnou šaškárnu kolem naší Univerzity jednou pro vždy.“ pronesl Palagán, „Na to, aby nám mohli omezit nebo zabránit v teleportaci by generál Valerius potřeboval velké množství mágů a tím nedisponuje. Císařští mágové v čele s Tarnem nejsou takovou hrozbou ani problémem jako když je vedl Corrientis.“

„Předpokládám, že pro Thalmorské agenty a důstojníky působící na Univerzitě se něco takového nevztahuje.“ ozvala se Fairwen Spellorová.
„Předpokládáte špatně slečno.“ odvětil jí Finn s lehkým úsměvem, „Generál Valerius ve své vyhlášce zmiňuje, že veškeří agenty, důstojníci a všeobecně příslušníci Thalmoru bez rozdílu hodnosti musejí mít pro opuštění či vstup do města propustku podepsanou přímo generálem Osmé legie, zástupcem generála Osmé legie a nebo nějakých dalších dvou lidí, ale jejich jména ani hodnost si nepamatuji.“ mávl rukou, „Nepřišlo mi to důležité.“
„Kolik těch vyhlášek vlastně vydal?“ optala se Mirabelle.
„Asi osm. Dvě týkající se Univerzity, dvě týkající se upíří hrozby, jednu legie a zbytek se točí kolem Thalmoru.“ odvětil jí Finn.
„Kdyby místo takovýhle volovin chodil do bordelu měl by hlavu i ruce plné něčím jiným a nevymýšlel by takovýhle blbosti.“ prohodil Belius naštvaným tónem.
„Možná jsem se svým návratem měla ještě chvilku počkat.“ pousmála se Benochová, ale nakonec se opět zamračila neboť jí vzniklá situace také příliš radosti nepřinesla.
„Takže jsem tu vlastně v pasti...“ pronesla po chvilce Spellorová.
„V podstatě ano.“ přikývl Finn, „Ale jak říkala kolegyně Viciová... Teleportace povolená stále je.“
„Jak dlouho...“ povzdychla si Mirabelle, „Je jen otázka času kdy sepíše nějakou další vyhlášku. Jestli je upíří hrozba tak vážná, že kvůli tomu zavedli všechny tyhle směšné podmínky bude mít místní v hrsti, protože strach dokáže lidi velmi motivovat.“
„Profesorka Sarricová má pravdu.“ převzala slovo opět Spellorová, „Uvědomte si, že pokud se Valeriovi povede ukončit upíří hrozbu bude k němu vzhlížet celá chudina a místní. Pak bude stačit ukázat na viníky, kterými jako vždy bývají mágové. Vzpomeňte si na pád Zapomnění. Sami moc dobře víte kdo padl jako první poté co byla uzavřena poslední brána.“

Arcimág celou situaci nijak nekomentoval. Seděl pohodlně usazený do své židle a ujídal jeden oříšek z misky za druhým až se mu zásoba začala velmi rychle tenčit a docházet. Globullus zamyšleně přemýšlel jakoby hledal nějaké východisko. Xarie vypadala jakoby jí jako jednu z mála vzniklá situace vůbec netrápila.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Vylezl jsi z vozu a usadil se vedle Belwen. Ta se naposledy rozhlédla a pobídla koně. Vůz se rozjel a začal nabírat na rychlosti jakmile začala pobízet koně více a více.
„Kochat krajinou.“ ušklíbla se Bosmerka po chvilce jízdy, „Pojedeme ještě pár minut a pak se zbavíme vozu a koně si vypůjčíme k odvozu.“ vysvětlila plán, „Jakpak to tam uvnitř šlo?“ zeptala se nakonec.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Nasadil jsi ztrápený výraz, vzal za kliku a vyrazil pryč z domu. Bariéra opět zeslábla. Po válečnících nebylo ani památky zjevně jsou velmi dobře skrytí mezi domy nebo v přilehlých uličkách. Udělal jsi několik kroků vpřed, ale cosi tě vypudilo skrze bariéru pryč. Když jsi stanul přední opět získala zpět své rozměry a sílu. Všiml sis, že se v oknech cosi problesklo.

„Sám... Jaké zklamání.“ ozval se pohrdavý hlas Darfireho, který vylezl ze svého úkrytu. „Nael také není nic extra. Nemá smysl dělat si iluze, že vy lidi za něco stojíte.“ pokračoval a přitom se opřel o vyšší kamennou zídku obklopující jeden z blízkých domů.

Neodpovězené tahy
 
Tondulin
"Brnkačka... znáš to, naprosto bez komplikací." Sebevědomě se usměju na Belwen. "Teda až na jeden vyhořelý altánek." Prohodím do větru a budu relaxovat po náročné akci, pokukováním po krajině a mojí společnici.
 
Sarako
,,Ani Adamir nedokáže mé přítelkyni pomoci. Snažím se přijít na to, co jí řeknu, takže na tvoje blbý kecy nemám náladu!" osopím se na Darfira, potom dodám chladným hlasem: ,,Žvaň ještě chvíli a utkáme se v souboji." a zamířím zpátky do vesnice.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Adrian_S
"No, aspoň že neprší..." dodám s úsměvem a velkým nádechem ironie. (EASTER EGG!!!)

Budu nadále sledovat situaci a až všichni domluví, ozvu se, "A jak to bude vypadat s dnešním svátkem? A co kurýři, ti mají také zakázaný vstup? Možná by mohlo být dopisování aspoň povoleno... ne?"

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Aurelius
→ Tah 210.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„Kurýry nejspíš jen podrobí důkladné prohlídce a pak je pustí, protože kdyby náhodou zadrželi nějakého kurýra co by měl donést dopis nějakému váženému šlechtici nebo dámě byl by oheň na střeše.“ odpověděl ti Finn.
„Jak jsem řekl. Jakmile skončí tahle mimořádná schůze, navštívím společně s Finnem věž z Bílého zlata a důvěrně si tam s někým problém, protože tohle je jednoznačně omezování naší svobody a jestli se dříve či později neozveme mohlo by to dojím mnohem dál.“ začal Palagán „Prozatím budeme pracovat s variantou, že se vše vyjasní a svátek budeme moci slavit i s ostatními obyvateli města. Pokud ne. V tom případě budeme oslavovat, ale přesto budeme pokračovat ve výuce přednášek jakoby byl obvyklý den, protože žádná jiná návštěva univerzity hrozit nebude.“ krátce se odmlčel, „Jak jednání dopadne se dozvíte v průběhu dne.“ zakončil nakonec svoji diskuzi o omezeném přístupu do Imperial City.

„Další věc kvůli které jsem vás sem povolal. Zítra budu na jednání kvůli soutěži Univerzit, budu mimo Univerzitu. Nejedná se o nic nezvyklého, vše zůstane při starém během mé nepřítomnosti povede Univerzitu můj zástupce a kté soutěži se ještě váže jedna změna. Dnes by se měl uskutečnit ples, který by se celý svátek zakončil, ale přesuneme jej na den zahájení soutěže, protože to podle všeho bude probíhat zde.“ krátce se odmlčel, „Pokrýt oba plesy je finančně náročné a Univerzita si nemůže dovolit vyhazovat peníze. Všechny ty opravy byly a jsou velmi drahé. Předpokládám, že k tomuto rozhodnutí nikdo žádnou výtku nemá?“ rozhlédl se po přítomných, ale všichni mlčky souhlasili a nebo jim to bylo jedno.

„S vaším dovolením Arcimágu.“ přihlásila se o slovo Silverwoodová, „Nerada skáču od jednoho tématu ke druhému, ale potřebovala bych s vámi něco projednat.“ nadechla se když jí dal Arcimág svolení k pokračování pokračovala, „Ráda bych se ujala vyšetřování včerejšího incidentu na místním hřbitově. Profesor Benoch mi podrobně vylíčil jak k němu došlo a také mi dal jeden z předmětů, který měl ve svém vlastnictví prastarý upír. Před lety jsem podobný předmět viděla a společně s profesorskou Sybillou Viciovou prošetřovala jeho původ a jsem přesvědčena, že tento předmět by mohl souviset s tím co jsme před lety vyšetřovali a také by tu mohla být návaznost s celou upíří hrozbou.“ odmlčela se, „Pokud mi povolíte vést vyšetřování ihned bych s ním začala.“ Arcimág se mlčky podíval na Globulla.
„Na dnešek jsem vám vypsal tři přednášky, musel bych za vás sehnat záskok.“ ozval se poté Globullus.
„To nebude problém.“ mávl rukou Arcimág, „Máte mé svolní Silverwoodová. Můžete vést vyšetřování včerejšího incidentu, ale byl bych rád, kdyby jste mě o všem informovala. Zavčasu.“ dodal.
„Nemějte obavy. Začnu co nejdříve, protože stopy na hřbitově budou ještě neporušené, doufám. Benoch přislíbil pomoc takže nám to společně půjde lépe od ruky a jsem si jista, že do konce týdne bychom měli mít jasno. Možná ještě dříve.“
„Benoch by měl v první řadě ležet a léčit svá zranění.“ přispěla nesouhlasící Mirabelle.
„Pokud si můj bratr něco umanul už s ním nepohneš.“ pousmála se Selena a podívala se na Mirabelle, „On je sice mágem obnovy, ale nijak zvláště se na rizika nedoléčených ranění svého těla neohlíží.“
„Achjo...“ zakroutila hlavou Mirabelle.
„Pokud by to šlo ujala bych se první přednášky. To je tuším magie Proměny a bylo tam psáno, že se jedná o druhou přednášku v pořadí. S tím si poradit dokážu.“ optala se Selena poté a Silverwoodová souhlasně přikývla.
„Výborně.“ usmál se Globullus, „To bychom měli první. Pak je tam kolem oběda ještě jedna přednáška, která pojednává o magii Iluzí.“ pokračoval.
„Ta je směřována na úplné nováčky. Pokud by jsi chtěla Seleno mohla bych ti tu skupinku lidí zcela přenechat a já bych vyučovala pokročilejší a pokročilá kouzla těchto dvou oborů jako tomu bylo před lety.“ nabídla Silverwoodová.
„Pokud by ti to nevadilo tak bych to ráda přijala.“ přikývla Selena.
„Nevadí. Já se ráda vrátím do starých kolejí kdy jsme to měli pěkně rozdělené.“
„Fajn. V tom případě by zbývala poslední přednáška a ta se uskuteční pouze pokud nebude probíhat oslava. To už je velmi pokročilé téma magie Proměny. Možná...“ odmlčel se a podíval se na tebe, „Možná bychom mohli změnit celou přednášku a dát možnost našemu nováčkovi. Nechtěl by jsi Fallene zkusit přednášet? Vyškrtl bych tuto přednášku zcela z rozvrhu a místo ní dal nový 'kurz' elementové magie se zaměřením na oheň. Mohl bych změnit i čas začátku a konce přednášky.“ odmlčel se, „Samozřejmě by ta přednáška probíhala i kdyby byla slavnost pokud by to bylo tvé přání.“ podíval se na tebe očekávajíc odpověď.

Palagán zástupcova slova nijak nekomentoval. Dojídal poslední oříšky v misce až mu žádné nezbyly. Jakmile se tak stalo rozhlédl se po komnatě jakoby očekával, že se již brzy budou sděleny poslední námitky, dotazy a bude se moci odebrat zpět do své komnaty.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Já jsem si říkala co to bylo za záři na obloze.“ zasmála se pobaveně Belwen, „Alespoň nebudeme mít problém se zničením vozu. Původně jsem ho chtěla shodit z jednoho srázu... Vždycky jsem si to přála vyzkoušet, ale jestli máš nadání na manipulaci s ohněm tak ho podpálíme.“ řekla a znovu pobídla koně, „Ale láme mi to srdce... Je to pěkný vůz. Dal by se využít na tolik věcí.“ pronesla nakonec. Chvilkou se ti zdálo jakoby jsi za svými zády zaslechl dusot koní.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Darfire se po tvých slovech jen ušklíbl, ale nechal tě odejít bez jakýchkoliv dalších poznámek. Opustil jsi město, které se už za pomoci Odboje začalo vzpamatovávat ze nočního převratu. Dlouho jsi šel sám dokud jsi za sebou nezaslechl hlasy. Když jsi se otočil spatřil jsi blonďatou Imperiálku, která za tebou chvátala a chvilkami na tebe volala. Když tě konečně doběhla zastavila se nakrátko a oddechovala.

„Omlouvám se, že vás obtěžuji...“ začala Nael, „Ale je to nutné.“ nadechla se, „Jak to vypadá v Cyrodiilu? Já... Žila jsem tam a mám tam rodinu, ale nemohu se vrátit dokud nesplním svůj dluh. Tak mi prosím, alespoň krátce řekněte jak to tam vypadá? Jsou opravdu zvěsti pravdivé? Je to tam tak špatné?“

Neodpovězené tahy

Upravil/a Aurelius dne 22.03.2017 21:13
 
Adrian_S
"Abych byl upřímný, mohl bych odpřednášet jak Proměny, tak i elementovou. V obou školách mám dostatečné znalosti. Jen, pokud by se jednalo o Proměny, rád bych chtěl vědět, kde skončila mistryně Silverwoodová ve výuce, v případě, že bych měl na ní navazovat." podívám se na ní, "Jestli si pamatuji, včera se probírala "transmutace kovu"... Trochu bych na ní zapracoval a případně bych ji jen vyzkoušel u všech studentů. Souhlasíte?"

Jakmile se Globullus zmíní o čase přednášek, stroze odpovím, "Přizpůsobím se."

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,Zvěsti o vraždě císařovny před zraky celého Kvatchu? O tom, že se Lucius stal vrchním generálem? Upíři terorizující Imperial city? Zabití obávané Bothiel? Útok legionářů na univerzitu? Arteriovo zmizení? Pokus o vraždu lorda Rulla mladšího? Útěky z císařského vězení? Nebo útok na základnu císařských mágů?" pronesu k Nael, otočím se k ní a dodám: ,,Ano, všechno je to pravda." Poté opět pokračuji v cestě do vesnice.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Co za využití máš na mysli?" Usměju se na Belwen, dusotu si nebudu všímat pokud se k nám nebude výrazně blížit.
 
Aurelius
→ Tah 211.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
„O tom silně pochybuji.“ pronesla pohrdavě po tvých slovech Silverwoodová, „Možná by jste zvládl odpřednášet první dvě přednášky, ale poslední dnešní přednáška je zaměřená na komplikovaná pokročilá kouzla o kterých vy ani nemáte tušení. Je to přímá příprava na závěrečnou zkoušku.“ pokračovala, „Nehledě na to, že je to jedna z posledních přednášek, kterou tuhle skupinu čeká a ráda bych u těchto přednášek byla přítomna, abych si byla jista, že zkoušku dokáží úspěšně udělat.“
„Chápu.“ přikývl Globullus, „Pro tebe Fallene bude mnohem lepší a snazší si zahájit svůj vlastní kurz. Než-li vstupovat do rozběhlého. Časové rozmezí bych možná posunul. Místo toho současného by se začínalo kolem jedné hodiny a končilo ve dvě hodiny, nebo chvilku před druhou, aby novicové a novicky měli možnost stihnout i začínající přednášky. Bude to lepší.“ pousmál se spokojeně. „A kdyby jste chtěl něco před přednáškou prokonzultovat nebo se na něco optat víte kde mě najdete.“ nabídl se poté.
„To samé vám mohu nabídnout i já.“ ozvala se Xarie. Nikdo z dalších profesorů se nenabídl. Někteří možná kvůli tomu, že elemetová magie nebyla jejich zaměřením.

Arcimág, který viděl, že je již vše nezbytné se zvedl od stolu. „Icarie.“ promluvil ke Globullovi, „Naši novou kolegyni se svým potřebným seznam, vypracuj jí smlouvu a přidal jí nějaké přednášky. Pokud možno snaž se využít jejího zaměření na léčení jinými prostředky než jen magií. Pro budoucí léčitele by to mohlo být přínosné.“ s těmito slovy zvedl prázdnou misku a rozloučil se s přítomnými. Finn jej s pozdravem následoval. Oba se hodlali vydat do města řešit vzniklí problém.

„Kolik máme vůbec hodin?“ optal se Belius a když se mu dostalo odpovědi od Mirabelle konstatoval, „Necelých patnáct minut to není špatné. To si můžeme klidně zajít na snídani... Teda my co nemáme teď žádnou přednášku.“ pousmál se.
„Já se k vám nepřipojím.“ odvětila mu Selena, „Půjdu se zabydlet zpět do svého kabinetu. Fallene vy by jste mohl jít hned se mnou, abych vám ukázala kde se nachází a také vám dala klíče.“ krátce se odmlčela, „Ale asi by jste ho našel sám i bez mé pomoci.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
„Spoustu.“ ušklíbla se, „Spoustu možností Aedane. Spoustu možností.“ zopakovala několikrát dokud jí cosi její laškovný úšklebek na tváři nepřimělo změnit. Ohlédla se. Také jsi tak učinil spatřil jsi několik hůře rozeznatelných postav, které na sobě měli zlatavé zbroje. Belwen se na tebe podívala, „Buď po nás jdou a nebo jde jen o obvyklou hlídku...“ odmlčela se jakoby se snažila vymyslet nějaký plán, „Budeme pokračovat. Nezastavíme jestli po nás jdou budou nás muset k zastavení vyzvat. Jen tak bez důvodně si nedovolí zaútočit na tenhle vůz. Alespoň v to doufám.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Nael se zastavila. Bylo na ní znát, že váhá, ale na nic více se neoptala. Notnou dobu zůstala stát a vstřebávala vše co jsi jí řekl. Nakonec se za tebou nevydala, otočila se odkráčela zpět do města plouživou chůzí. Když jsi konečně procházel vesnicí všiml sis, že i zde probíhají opravy a členové Odboje pomáhají místním s nepořádkem, který jejich násilný převrat způsobil. Dveře hostince byly otevřené a těsně předtím než jsi do nich mohl vstoupit jsi spatřil manželku hostinského jak vynáší špinavou vodu.

Uvnitř posedávalo několik místních a pár válečníků odboje, kterým se do práce příliš nechtělo. Seděla zde také redguardka z magické Univerzity. Seděla stranou od místních plně zažraná do písemnosti, kterou měla rozloženou před sebou na stolku. Za pultem se nikdo nenacházel.

Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Půjdu s vámi, mistryně. Prohlédnu si kabinet, zajdu na snídani a přestěhuji se. A pak... nejspíš na nějakou přednášku."

Jakmile začneme odcházet, odchytnu si ještě Xarii, "Půjdu do jídelny na snídani. Zkusím tam odchytnout některé studenty pro soutěž, se kterýma bych si promluvil."

Pak půjdu s Benochovou do kabinetu.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
Pokračuji zpět do pokoje. Až budu uvnitř, nezapomenu opět zamknout, posadím se na postel vedle Thery, vezmu jí za ruku a pronesu k ní: ,,Nevím, jak to říct. Zdejší léčitel s tím nic nesvede a podle toho, co řekl, tak ani ostatní léčitelé Tamrielu." zhluboka se nadechnu, jako bych chtěl ještě něco dodat, ale nějak nenaleznu slov.
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"Je mi jasný co přesně tím myslíš." Zasměju se a po přiblížení jezdců se ujistím, že jde z mojí hole pohodlně vytáhnout čepel, pro případ, že by došlo k boji.
 
Aurelius
→ Tah 212.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Adrian_S
Během tvých slov se profesoři postupně začali rozcházet. Mirabelle a Belius pravděpodobně spolu vyrazili do jídelny. Silverwoodá se hodlala pustit do vyšetřování incidentu na hřbitově a ostatní profesoři se rozešli svou vlastní cestou, buď se připravit na nadcházející přednášky a nebo zkrátka jen do svého kabinetu.

Odchytnout Xarii ti nedělalo problém. Příliš se nehrnula z komnaty a zůstávala pozadu. Po tvých slovech se zastavila ustoupila stranou, aby nikomu nebránila v průchodu. Selena mezitím opustila komnatu s tím, že na tebe počká před sborovnou.
„Dobře.“ kývla hlavou Xarie, „Já přednáším až ve večerních hodinách takže mám spoustu času. Kdyby jste ode mě náhodou něco potřeboval budu v komnatě runové magie.“ s těmito slovy se s tebou prozatím rozloučila a vyrazila svou vlastní cestou. Následoval jsi jí ven z komnaty a poté se připojil k Benochové.

Poklidnou chůzí jste směřovali ke kabinetu. „Akorát se moc neděste... Já jsem byla dost dlouho pryč.“ začala pozvolna, „A v kabinetu nikdo krom mně nebyl. Takže tam bude nejspíš trochu pavučin a host prachu.“ dodala, „Ale nemusíte se ničeho bát. To hned napravím několika zaklínadly.“ Prošli jste chodbou a směřovali až na konec další podlouhlé chodby. Netrvalo dlouho a stanuli jste u dveří, které na sobě měli dva štítky. Jeden z nich byl již obsazený kdežto vrchní byl prázdný:

Selena Benochová
Profesorka Historie Tamrielu, Tamrielského zvířectva a rostlinstva,
magie Iluzí, magie Proměn a magie Očarování

„Dříve jsem tu byla se zesnulou profesorkou Viciovou. Sybilla byla možná příbuzná s naší současnou Spellorovou, ale nejsem si jistá.“ pokrčila rameny, „Možná jen shoda jmen, protože i Sybilla se za svobodna údajně jmenovala Spellorová.“ poté sáhla do kapsy u svého modrého roucha a vytáhla menší svazek s klíči.

Strčila jej do zámku a začala pozvolna odemykat. Bylo znát, že musí vynaložit trochu více síly, aby jím vůbec dostatečně otočila. Nakonec se dveře přeci jen otevřely a tobě se naskytl pohled na kabinet. Byla to obdélníková místnost, která se druhém konci dělila do dvou dveří. Oproti ostatním kabinetům působil velmi rozsáhle. Úzká chodba až k pracovním stolům byla uměle vytvořena ze starých knihoven, které nyní sloužily jako odkladové skříně pro nejrůznější pomůcky, artefakty či zabavené předměty. Co se nacházelo na druhé straně netušíš, protože přes skříně nebylo vidět. Menší soukromá knihovna se nacházela naproti chodbě a mezi dvěma stoly, které k sobě byly otočené tak, aby při práci měli obě profesorky dostatečně soukromí (seděli k sobě zády a byla od nich poměrně velká vzdálenost) Vedle jednotlivých schodů se poté nacházely dveře do osobních komnat.

Selena pozvolna kráčela po koberci, který byl natažen mezi knihovnami. Bylo znát, že celá místnost byla dlouho nevyužívaná a nepoužívaná. V rozích místnosti se nacházely pavučiny, prach byl všude přítomen a vzduch uvnitř nebyl rovněž nejlepší. Zavřel jsi za sebou dveře a následoval mladou profesorku.

Nejprve otevřela všechna okna, aby se v místnosti vyměnil čerství vzduch a poté přejela rukou po svém zaprášeném stole. Očima si prohlédla množství prachu, které se jí nachytalo na jednotlivé prsty.
„Tak... Vy si vezmete stůl napravo a komnatu napravo.“ řekla následně, „Vlastně celá pravá strana kabinetu bude vaše takže si jí můžete předělat podle svého. Komnata by měla být vyklizena. Příbuzní ji nechali vyklidit krátce po smrti Sybilly a od té doby jsem žádného spolubydlícího neměla.“ dovysvětlila.

Chvilku přemýšlela a rozhlížela se po místnosti. Zjevně přemýšlela nad dávnými časy kdy komnaty svého kabinetu hojně využívala a trávila zde mnoho času. „Akorát... Akorát nepoužívejte v tomhle kabinetu žádné předměty nebo kouzla, které narušují stabilitu kouzel z magie iluzí a proměny... On je tenhle kabinet tak trošku očarovaný různými kouzly, aby nám poskytoval takovéhle rozměry.“

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tondulín
Belwen již více neodpověděla. Soustředila se na jízdu, protože válečníci Thalmoru vás doposud neobjevila a drželi se za vámi. Prudce zatočila a vystřídala tak doposud pohodlnou cestu za lesní a téměř nepoužívanou. Kdejaký kořen přiměl vůz nadskočit a z pohodlné jízdy se rázem stala nepohodlná. Válečníci však odbočili také čímž dali jasně najevo, že vás pronásledují.

„Vypadá to, že po nás opravdu jdou...“ šeptla tiše a poté vstala a chytla se dřevěného držáku jednou ruky, při nadskočení nevypadla. „Nadzvedni tu desku lavice na které sedíme. Měl by tam být můj vak. Uvnitř bude několik na otřes náchylných lektvarů.“ jakmile to dořekla vůz znovu nadskočil neboť najel na vystouplí kořen. Belwen se otočila a začala narychle počítat počet válečníků.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sarako
Pokračoval jsi až k pokoji Thery. Odemkl jsi dveře a vstoupil. Místnost byla temná neboť bylo stále ještě zataženo. Ihned jsi vyrazil směrem k posteli, usadil se na okraj postele, chytl Theru za ruku a sdělil jí informace, které ji nepotěšili. Její ztrápený výraz se nezměnil ani tvá slova jí nepřiměli otočit se. Nakonec se přeci jen pohnula, rozhněvaně rozhodila volnou rukou a srazila vše co se nacházelo na nočním stolku k zemi.

Když jsi sledoval její tvář všiml sis, že vampirismus ještě nedosáhl konečného stupně přeměny. Část Thery byla ještě lidská a její tělo se ještě plně nepoddalo krvi prastaré upírky. Přesto však již mnoho času nezbývá než se zní stane plnohodnotná upírka se všemi schopnostmi, kterými upíři disponují a vražednou sílou.

Co se týče upírů v Hrozbě tak se mohou za denního světla pohybovat venku pokud mají své tělo dostatečně zakryté (kápě, rukavice, oděv zakrývající zbytek těla, atp.) aniž by utrpěli nějaké zranění od slunce. Pokud nemají pravidelný přísun krve přestávají se postupně ovládat, neboť u nich propuká důsledek závislosti na krvi a jsou schopni napadnou i své přátele a s rostoucím množstvím krve, které vypijí roste i jejich síla.

Klasický upír/srtelník se může stát prastarým pouze pokud vypije určitou dávku krve prastarého a přežije ji (tak jako je to v DG). Prastarý upír pak může z mrtvého těla jiného prastarého upíra absorbovat jeho sílu i vzpomínky, pokud však použije příslušný postup a rituál. Se získáním síly z mrtvého prastarého upíra roste i závislost na krvi. Do démonické podoby může prastarý upír přejít až několik dní po své přeměně.

Pokud by jsi chtěl získat bližší informace o upírech musel bys nalézt příslušnou literaturu nebo navštívit rod o kterém mluvil Adamir.


Neodpovězené tahy
 
Adrian_S
"Je tu spousta nostalgie, viďte?" zeptám se, jen co dorazíme do kabinetu, "Jaké to tu tenkrát bylo?"

Jakmile mi řekne, kterou stranu si mám vzít, pustím se do prohlídky místnosti a zároveň úklidu. Stoly, nábytek a skříně očistím od prachu, knihovnu si trochu srovnám, abych jí měl lépe na očích a podívám se do ložnice. Tam také otevřu okno.

"Nebylo by na škodu vyprat peřiny a závěsy..." (pokud nejsou záclony)

Jakmile mně požádá o obezřetnost v místnosti, dodám: "Mám maximálně v plánu vyzkoušet některá destruktivní kouzla nebo jiná, ale... Na to svou část velice dobře připravím. Nebojte."

Poté, co jí ubezpečím, řeknu: "Půjdu si pro své věci. A asi rovnou zamířím do jídelny. Půjdete taky, nebo mám vám něco přinést?"

Než odejdu z kabinetu, vzpomenu si, že musím mluvit s Globullem. Sice mi dohodl první přednášku, ale nezmínil se, kde se koná.

"Život je jako metal... Je rychlý, tvrdý, ale přesto uvnitř krásný!"

7.9.2014 - Level 12 (Falmer) - Ocenění "Pisálek" & "Pravidelná docházka"

17.11.2014 - Level 25 (Dwarven ballista) - Ocenění "Jarl povídkářů" za rok 2014
7.4.2015 - Level 34 (Boethiah) - Ocenění "Hráč ve zdejších kobkách"

Přečtěte si také moje díla:
Adriho verše
Adriho povídky I - Ruka zloděje
Adriho povídky II - Temná smlouva
Adriho povídky III - Děti Skyrimu
Adriho povídky IV - Prokletí daeder
Adriho povídky V - Osvobození
Adriho povídky VI - Putování M'aiqa Lháře
Adriho povídky VII - Torna plná cukříku
Adriho povídky VIII - Zapřísáhlej
 
Sarako
,,I když si léčitelé nevědí rady, neznamená to, že už pro tebe není naděje. Pokud skutečně existuje lektvar, nebo kouzlo, které by tě dokázalo vrátit do původního stavu, je téměř jisté, že ho bude Hermaeus Mora znát. Obracejí se k němu přeci i mocní čarodějové, toužící po mocných i dávno zapomenutých kouzlech a znalostech." zhluboka se nadechnu a pokračuji: ,,Jenže ani jeden z nás neví, kde by jsme měli jeho svatyni hledat, nehledě na to, co za to bude Herma Mora chtít." volnou rukou si opatrně přitáhnu Theru blíž k sobě, tak abych se jí mohl podívat do očí, se slovy: ,,Jsem tady s tebou a vždy ti budu nablízku, společně zvládneme cokoliv. Teď se hlavně musíš sebrat. Pokud mám zasadit Temnému bratrstvu zásah, ze kterého se jen tak nevzpamatuje, potřebuju někoho, na koho se můžu kdykoliv spolehnout, někoho, komu věřím na tolik, že bych mu bez váhání kdykoliv svěřil svůj život. ... Bez tebe to nezvládnu."
Upravil/a Sarako dne 25.03.2017 14:39
 
https://vzajetinadprirozena.webnode.cz
Tondulin
"To zní zajímavě." Usměju se, nad představou že budu házet explozivní lektvary a otevřu lavici.
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Hrozba • Diskuze Zdejší kobky 313 23.12.2016 21:15
Hrozba • Pilíře Vědění Zdejší kobky 4 15.05.2016 23:33
Hunterovi povídačky, Svazek 1.: Hrozba Onyxu » Skyrim - Váš svět 30 20.10.2012 23:48
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8044 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5468 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4644 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12478 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7322 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6220 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7412 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist