Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Skyrimské postřehy
Ligos
Magie ve Skyrimu


Mágové to ve Skyrimu nemají lehké.
A to díky tomu, že skyrimští po mnoho let válčili s elfy, kteří magií při bojích rozhodně nešetřili a také díky tomu, že je mágům dávána vina za zničení značné části Ledohradu, svého času aspiranta na hlavní město Skyrimu.

http://s.cghub.com/files/Image/177001-178000/177413/958_stream.jpg


Praví Nordové, jak se sluší a patří na týpky, co nosí rohatou helmu a těžký štít div ne do postele, se magii vyhýbají obloukem. Nemají v ní důvěru, protože se prostě nedá uchopit a nejde s ní rozdrtit lebku nějakého nebožáka.

Většina skyrimských Nordů považuje magii za něco opovrženíhodného. Za něco, s čím si není radno zahrávat.
Nordští rodiče své ratolesti raději pošlou rovnou direkt do chřtánu drakovi, než aby je poslali studovat magii.

Jak je to však doopravdy?

Nordové mágy na jednu stranu opovrhují, na druhou je však v hloubi duše respektují a váží si jich.
Při svých toulkách po Skyrimu můžete zaslechnout, jak spoustu lidí magii zatracuje. To když se jich zeptáte přímo.
Ale když budete jen tiše naslouchat mezi slovy a všímat si detailů, zjistíte, že také spousta lidí nad magií přemýšlí a uvažuje, co to vlastně ti mágové všechno provádějí.

Tu můžete zaslechnout pobudu, jak si sám pro sebe mumlá, že by raději studoval magii, než aby se živil loupením. Další si zase říká, jak by bylo skvělé, kdyby uměl dřevo proměnit ve zlato a jiný si zase stýská, že mu nebylo umožněno studovat na univerzitě, protože je „údajně“ příliš hloupý.

Už zde byl zmíněn Ledohrad.
V současné době je to pouhý stín krásného města, které se na severu Skyrimu pyšně tyčilo nad vodami Moře Duchů. Nyní je tam všehovšudy pár ubohých domů a jedna krčma. V časech minulých tam však byly široké ulice, zdobené vily a náměstí. V tamním přístavu se čile obchodovalo a lodní kapitáni se hádali o místo u mola.
A nad tím vším se hrdě tyčila slovutná Univerzita. Mágové, kteří na ni studovali, byli vážení a nebylo državy či šlechtického sídla, kde by nezastávali význačnou pozici. Lidé je vyhledávali ať už kvůli radám, či kvůli jejich magické síle. Význam univerzity – a toto je ryze můj osobní dojem- lze doložit i na samotném znaku Ledohradu. Podle mě nepředstavuje pouze korunu, ale i tři univerzitní věže, jakožto symbol města samotného.
Něco se ale zvrtlo.
Ničivá katastrofa zničila Ledohrad a jako zázrakem pohromu ustála pouze Univerzita a pár přilehlých (bezvýznamných) budov. Není divu, že to lidem přišlo podezřelé a začali obviňovat mágy z neštěstí, které je potkalo.
Pravdou je, že univerzita přežila díky svojí výhodné pozici, díky stavební technologii a také díky magické ochraně, kterou oplývala. O tom, co doopravdy zničilo Ledohrad, lze spekulovat. Snad za to může výbuch Rudé hory, jehož následky se táhly daleko do budoucna...

http://images.uesp.net/thumb/1/10/SR-symbol-Winterhold.png/200px-SR-symbol-Winterhold.png

Ten kdo v sobě najde sílu a odvahu studovat magii, měl by zvážit svoje zapsání na Univerzitě. I přes odpor domorodých Nordů se to vyplatí, naučíte se totiž kouzla, která jinde neseženete.
Navíc, pokud nejste jako mág respektován ve Skyrimu, v posmrtném životě uznání najdete. Soudím tak podle slov božského Tsuna, který sám říká, že „Nordové na zemi možná již zapomněli projevovat úctu čarodějům, v domě Shorově však nikoliv.“

http://opalzero.com/true_tales_of_skyrim/images/01_winterhold_looms.jpg

Někdo říká, že magie je zbytečná a obtížná. Z vlastní zkušenosti ale vím, že tomu je tak pouze u toho, kdo je líný a nechápe pravou sílu magie.

http://fc00.deviantart.net/fs70/f/2012/262/d/7/the_winterhold_five_emblem_by_gangyzgirl-d5f8bd5.jpg

Upravil/a Ligos dne 24.06.2013 18:56
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Ligos
Zatím bez odezvy? (nevadí, postřehy budu psát dál, snad se najde někdo, kdo je bude číst)




Skyrimští obři



Pastýři mamutů, poutníci tundrou, obři.
Tito podivuhodní tvorové jsou nepřehlédnutelní, nejen díky své velikosti.

Mnoho dobrodruhů a cestovatelů obry považuje za něco, čemu je lepší se buď vyhnout, nebo s tím zkusit změřit svoje síly.
Málokdo vnímá obry jako nezávislý národ s vlastní kulturou, zvyky a hierarchií. Přesto tomu tak je, byť jen na primitivní úrovni. Nebylo však samo lidstvo také na takové úrovni, když civilizace byla na samém úsvitu dějin?
Pryč jsou časy, kdy obři zuřivě a bezhlavě útočili na vše živé kolem nich, jako tomu je u jejich neohrabaných bratránků z Cyrodiilu (bohové vědí, zda-li mají tyto dvě plemena vůbec něco společného).
Ve skutečnosti jsou obři mírumilovní a hloubaví tvorové. Při své primitivnosti se teprve snaží přijít na to, jak svět kolem nich funguje a během časů si stačili vypěstovat určité návyky a vlastní kulturu.
Vždyť kdo by si nevšiml jejich propracovaného plastického tetování na jejich tělech. Jaký je jeho účel? Jde pouze o "parádu", nebo má hlubší, např. náboženský či ochranný význam? Za zmínku stojí také rozličné malůvky na skalách, či ozdoby z kostí a kůží.

http://images.uesp.net/thumb/0/0d/SR-creature-Giant_02.jpg/600px-SR-creature-Giant_02.jpg

Sídliště obrů se rozprostírají na jasně vymezených územích, které si obři důkladně chrání. Běda tomu, kdo překročí jeho hranice! To, že se nacházíte v nějakém obrovišti, poznáte právě podle rozličných kreseb na skalách. Nechybí ani pořádná vatra, jakožto ústřední bod jejich tábora.
I když obři dávají přednost otevřené krajině, lze na ně narazit i v některých jeskyních (které však musí pochopitelně být značně prostorné).

http://images.uesp.net/thumb/5/5e/SR-place-Talking_Stone_Camp.jpg/800px-SR-place-Talking_Stone_Camp.jpg


Bylo zde řečeno, že obři boje nevyhledávají. Avšak jakákoliv provokace vůči nim nezůstane bez odezvy. Bohužel, za provokaci považují už to, že se k nim příliš přiblížíte, byť bez zlého úmyslu.
A tak jsem byl několikrát svědkem, jak rozlícený obr svým mohutným kyjem doslova odpálkoval nebohého poutníka přes štíty hor, protože mu zkřížil cestu, nebo jen až moc dlouho a z blízka zíral na jeho mamuta

Narazíte-li při svých toulkách na obra, jeho "domácí mazlíček" nebude jistě daleko. Obvykle jsou obři doprovázeny několika mamuty, které si cíleně drží kvůli jejich mléku, kůži, klům a masu.
Obři jsou též schopni z mamutího mléka vyrábět sýr, který nechávají zrát ve zvláštních nádobách k tomu určených. Tento sýr nehorázně páchne, avšak v jistých kruzích je považován za pravou delikatesu.
A nutno dodat, že obři si na kvalitní stravu potrpí. Nespokojí se s pouhým nahnilým syrovým masem, nýbrž si čerstvě ulovenou kořist, staženou z kůže, upravují na ohni. Nezřídka tak můžete u jejich ohňů spatřit klacky, na kterých jsou nabodnutí kolčaváci, blátokrabi a jiné "pochoutky".
Jsou-li obři vyhladovělí, neváhají se uchýlit k loupežím dobytka u lidských osad. Jsou však zaznamenány případy, kdy sedlák odvádí jakousi oběť, v podobě řádně označeného (rozumějte pomalovaného) dobytčete - v tom případě nechají obři jeho farmu na pokoji.
Navíc, existují i případy, kdy mezi obyvateli Skyrimu a obry došlo k výměnnému obchodu. Např. za kozu dostali lidé mamutí maso, kly či sýr.

Co je také pozoruhodné, že obři mají svůj vlastní jazyk. Vzhledem k tomu, že se žádný učenec nedostal do jejich těsné blízkosti, aby tento jazyk mohl studovat, popsat a rozluštit, byla zaznamenána pouze tato (zatím nepřeložená) věta:
"Ayarg garag gar!"

Málokdo si to uvědomuje, ale obři přemýšlejí i nad posmrtným životem. Dokládají to mamutí pohřebiště (podle mě jde o místo, kam obři odnášejí holé nevyužité kosti uhynulých mamutů). Na těchto pietních místech opět můžeme narazit na podivné malůvky obrů. Jde tedy opravdu o jakési náboženské symboly?

I když se zdá, že o obrech se ví první poslední, opak je pravdou.
Třeba není vůbec známo, jak se obři rozmnožují. Vzhledem k jejich humanoidní podobě by se dalo říct, že to bude "tradičním" způsobem. Avšak po obryních ani vidu, ani slechu. Po skyrimských pláních se prohání pouze mužské varianty tohoto tvora. Navíc, malá "obrčata" také nikde nespatříte.
Jaký je vůbec původ obrů? Stvořil je některý z daedrických princů? Některé stopy vedou k Malacathovi, který původně stvořil plémě strašlivých krvelačných zlobrů. Můžeme snad zde hledat počátky obrů? Pravdou je, že obři tu jsou velmi velmi dlouho.
Z toho plyne další nezodpovězená otázka - kolika let se průměrný obr dožije? Nikdo totiž neviděl obra zemřít jiným, než násilným způsobem, a tak se jejich věk dá pouze odhadovat.

Jak je vidět, jsou obři vděčným tématem k dalšímu zkoumání.
Narazíte-li na ně při svých cestách, vzpomeňte na to, že tito tvorové mají duši, rozum a cit, i když na poněkud primitivní úrovni.

http://www.screwattack.com/sites/default/files/Skyrim_giant.jpg

Upravil/a Ligos dne 26.06.2013 00:46
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
EldeR
Odezva je jednoznačně kladná, akorát jsem to tady nechtěl zbytečně spamovat Wink
.

Reverzní upír (Vampire Reverse)
diagnosed by Whirt



Povídky


 
Altazar
Je to velmi pěkné, a hezky se to čte, na vlastní názor si však musim nechat trochu času, protože sem nechci psát jen nějaké nudné plky. Chci se alespoň vzdáleně držet linie kterou vytyčil Ligos. Já osobně bych si rád přečetl, Ligosovo schrnutí Lykantropie, protože ta je taky brána z více úhlů.
Jinak moc pěkné vyprávění, jen tak dál Smile
http://img163.imageshack.us/img163/6054/altazarpodpisv2.jpg
Sem nejlepší trenér na světě Grin
 
Messa
Souhlasím s Altazarem, moc pěkně se to čte.
 
SeveruS
He, he.... já to čtu..... po článku o Magii jsem jen nevěděl co napsat, páč něco v tom smyslu: jako bych slyšel sám sebe, nebo: vidíme to podobně, jen Ty to umíš krásně napsat, mi přišlo laciné, ubohé, k ničemu, a tak jsem se zdržel komentáře.......

Po tomto článku o Obrech jsem chvíli jen tak ohromeně seděl a čučel....
Sice mne pořád nenapadá co napsat, tedy krom projevů uznání, chvály a obdivu k Tvé práci, ale tak nějak si říkám, že něco bych napsat měl.....
No tak tady to máš.....GrinGrinGrinGrin

Super nápad, super práce a hlavně super zábava.... alespoň pro mne.......... Wink

DÍK A JEN TAK DÁL, PROSÍM !!!!

PS: Taky už se hóóóóóóóódně těším na článek o Nás Vlkodlacích....... Wink
Upravil/a SeveruS dne 25.06.2013 18:57
http://steamsignature.com/card/0/76561198066553935.png
 
http://steamcommunity.com/id/Half-Blood-Prince
Ligos
*.* Ou, díky za slova uznání. I když odezvu v tomto slova smyslu jsem právě na mysli neměl, rozhodně to potěší! Grin

Spíš jsem čekal, že se najde někdo, kdo bude mému tvrzení oponovat, či že na některé věci bude mít zkrátka jiný názor...

Co se týče lykantropie, obávám se, že v tomto směru vás zklamu. S vlkodlaky totiž jako hráč nemám vůbec žádné zkušenosti Sad I když jsem ve hře narazil na jeden quest, který se vlkodlaka týká a taky na knihu o tělesných zvláštnostech vlkodlaků, je to příliš málo na utvoření nějakého souhrnného názoru, jako tomu je u předchozích "postřehů"...

Mno, tak jsem si to po pěkném začátku asi podělal, co? Frown
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
SeveruS
Ligos napsal:
*.* Ou, díky za slova uznání. I když odezvu v tomto slova smyslu jsem právě na mysli neměl, rozhodně to potěší! Grin

Spíš jsem čekal, že se najde někdo, kdo bude mému tvrzení oponovat, či že na některé věci bude mít zkrátka jiný názor...

Co se týče lykantropie, obávám se, že v tomto směru vás zklamu. S vlkodlaky totiž jako hráč nemám vůbec žádné zkušenosti Sad I když jsem ve hře narazil na jeden quest, který se vlkodlaka týká a taky na knihu o tělesných zvláštnostech vlkodlaků, je to příliš málo na utvoření nějakého souhrnného názoru, jako tomu je u předchozích "postřehů"...

Mno, tak jsem si to po pěkném začátku asi podělal, co? Frown


Škoda...... v tomto případě bych jistě zapředl případnou výměnu názorů, páč bychom se v podstatě bavili o mně....... teda za předpokladu, že bys to opět napsal tak jako bych to psal já, kdybych to uměl....... GrinGrinGrin
PS: nepodělal..... stačí si stvořit novou postavu a přijmout dar Vlkodlačí Krve, zkušenosti se časem nashromáždí....... GrinGrinGrinGrin
PPS: Doporučuju mít i Dawnguard, Vlkodlačí Perky stojí za to.... Grin
Upravil/a SeveruS dne 25.06.2013 21:03
http://steamsignature.com/card/0/76561198066553935.png
 
http://steamcommunity.com/id/Half-Blood-Prince
Diego
Ligosi, Ty umíš tak výborně psát, že se člověk dokonale ponoří do těch písmenek, háčků, čárek a kdoví ještě čeho.Wink

Osobně jsem to čekal dříve. Tedy to, že se někdo rozhodne jednoduše sepisovat svůj názor o "našem" Skyrimu, u kterého jsme téměř všichni strávily nemálo dní a nocí. (Sám jsem o tomhle kdysi přemýšlel, ale tehdy jsem neměl dostatek zkušeností s historií her TES).
Ale rozhodně tvé postřehy vítám, rád si přečtu i jiný názor na hru, která mě bavila a bavit bude, to je bez debat.

Sám bych to nenapsal jinak, přesněji, že máme skoro totožný názor, ikdyž Ty máš možná více znalostí, ohledně historie Tamrielu.


Měl bych pro tebe návrh:
Co kdybys to vydával formou novinky?
Spousta herních webů to má a já nevidím důvod proč to nemít i zde.
Myslím, že proti snad ani nikdo nebude.
 
SeveruS
Diego napsal:
Měl bych pro tebe návrh:
Co kdybys to vydával formou novinky?
Spousta herních webů to má a já nevidím důvod proč to nemít i zde.




ANO! ANO!! ANO!!! ANO!!!! ANO!!!!! ANO!!!!!! ANO!!!!!!!
http://steamsignature.com/card/0/76561198066553935.png
 
http://steamcommunity.com/id/Half-Blood-Prince
Ligos
@Diego: *.* Pocta od Caesara, neboli pochvala od mistra! Děkuji!

Co se týče "novinkové verze", neviděl bych v tom problém, zřejmě bych to posílal tobě, jakožto moderátorovi, a ty bys to pak uvedl jako novinku, je to tak?

EDIT: Ještě bych chtěl uvést na pravou míru jednu věc. Co se týče historie Tamrielu a LORE TES celkově, mám jen průměrné, ba místy pouze povrchové znalosti. Hlavním zdrojem inspirace mi je hraní Skyrimu jako takové a internet - především web UESP Wiki. To jen, aby nedocházelo k dojmu, že jsem nějaký znalec. Smile
Upravil/a Ligos dne 26.06.2013 01:11
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Diego
Ligos:
No, mistr rozhodně nejsem, ale dík za lichotku.Grin

LORE čerpám také z hraní Skyrimu anebo čtení knih z něj.

Jinak: Stačí napsat co chceš v novince mít za článek, např. jestli má být článek o obrech nebo jestli chceš více článků v jedné novince. Kdyžtak mi napiš PMku, kdy a co chceš vydat a já Ti to vydám.
 
clown333
Je to fakt úžasné. Teraz mám na niektoré veci trocha iný názor Grin ...napr na tých obrov ...len pokračuj lebo toto je strašne zaujímavé a teším sa na novinky Wink
Tajná Jednotka


2.svetová vojna ožíva


The Elder Scrolls Legend:
Light in the Dark


Stopnuté Frown
 
Ligos
clown333 napsal:
Je to fakt úžasné. Teraz mám na niektoré veci trocha iný názor Grin ...napr na tých obrov ...len pokračuj lebo toto je strašne zaujímavé a teším sa na novinky Wink


Díky,
pokud chceš, klidně se poděl o svůj názor, od toho to tu téma je. Rozhodně netvrdím, že pouze ten můj pohled na věc, je ten jediný správný! Smile
Upravil/a Ligos dne 27.06.2013 16:29
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
MortuusDominus
Tak tak... Smile Vydávat to ve formě novinky, tím by web alespoň trošičku zas hezky ožil, navíc je to i pěkně čitelné Wink
 
Diego
MortuusDominus napsal:
Tak tak... Smile Vydávat to ve formě novinky, tím by web alespoň trošičku zas hezky ožil, navíc je to i pěkně čitelné Wink

No právě! Ligos prostě umí psát velice poutavě. Wink
 
MortuusDominus
Tak tak, souhlas. Líbějí se mi jak ty postřehy, tak i ten nápad to zviditelnit, protože tady ve fóru ledacos zanikne a zmizí ve sférách zapomění. A něco co má myšlenku a ještě dalo podle mě práci ( takového textu obohaceného obrázky ), to by byla škoda... Směle do toho Wink
 
Ligos
@MortuusDominus: Velice děkuji za pochvaly, ale jen to prosím příliš nepřehánějte, mám pak nutkavý podivný pocit, že bych vás v budoucnu mohl zklamat... *.*

Ohledně novinek jsem už psal Diegovi PM, tak uvidíme...
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
MortuusDominus
neboj - až to bude nečitelný dám ti echo ... Grin
 
Ligos
MortuusDominus napsal:
neboj - až to bude nečitelný dám ti echo ... Grin


Beru tě za slovo! Wink Smile
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
The Elder Scrolls V: Skyrim - Postřehy Skyrim - obecně 11 22.04.2017 23:55
skyrimské doly Skyrim - obecně 2 24.09.2016 11:11
Skyrimské "počasí" Archív zodpovězených dotazů 13 22.08.2013 02:02
Skyrimská podobnost s Realitou Skyrim - obecně 11 28.01.2013 13:25
Postřeh k dabingu Skyrim - obecně 9 12.04.2012 15:40
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4084 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8045 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4645 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12480 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7323 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist