Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
Altmerský Přízrak Noci
Ligos
I já jsem čtenář této báječné povídky.
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Merundin Thuri
Tak já budu předstírat, že to čte víc lidí a jenom jsou líní to napsat.

Kapitola 14: Holubice

Poté, co se pokojem rozezněl zvonivý hlas elfky, Elewin ucítil jakési zamražení na zátylku. Ale pohled na elfku ho téměř uzemnil. První, co ho zarazilo, byla barva jejích vlasů, a to sněhově bílá. Tvář, kde dominovaly její nebesky modré oči, měla až příliš hezkou bez jediné vrásky, dokonce i na elfku. Další věc, kterou objevil pouhým pozorováním, byla, že je to téměř jistě čarodějka, čemuž nasvědčovalo dlouhé roucho se znakem ohně ,přes které se stále přelívala rudá barva, stejně jako přes malou dýku, kterou měla u boku. Na čele měla zlatou korunku se vsazeným bezchybným diamantem, který modře zářil zevnitř. Na krku měla amulet, který byl ekvivalentem její korunky. Diamant ale zářil žlutě. ,,Je mi ctí Holubice"vykoktal Elewin, totálně uzemněn krásou elfky. ,,Pro ostatní jsem agentka Holubice, ale jinak se jmenuji Shaera Fairne" ,,Těší mě Shaero já jsem.." ,,Elewin, já vím, kdyby sis chránil tajemství jen o trochu méně tak o tom ví i žebrák v Císařském městě."Mluvila s jasnou autoritou, z hlasu bylo jasné, že je ze šlechtického rodu. ,,Kdyby jsi měla jen o trochu míň jedinečnej vzhled pamatoval by si tě i pes, kterýmu mág vymazal paměť."snažil se Přízrak uhájit svoji hrdost. Jeho sluchu neuniklo, že Elenwen jen tak tak zadržuje smích. ,,Já mám víc úspěšných akcí než ty a ti, kteří si mě zapomatují, na mě zapomenou jen co vyslovím první kouzlo."Elfka to taky uměla. ,,Jsem nejúspěšnější agent Thalmoru, tak nevím nevím, mám za sebou kolem stovky akcí." ,,Máš jich za sebou přesně osmdesát pět akcí, jsi nejúspěšnější agentagentka mám akcí devadesát." ,,Jestli ti jde zabíjení stejně jako mluvení, tak se ani nedivím"zakončil to Elewin. ,,TY!!!!!..." Shaera už začínala rudnout. Naštěstí zakročila Elenwen ,,Když jste se tak hezky seznámili, můžeme pokročit dál. Elewine, Shaera zná cestu, vyrážíte za hodinu."
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Diego
Máš to pěkný!

A nedělej si z toho hlavu. Myslím, že to čte hodně lidí. Já už to taky většinou neřeším.Wink
 
Leneren
¨Čte to víc lidí neboj Smile jenom jsou líní to napsat Grin a je to hezký díl
 
Ligos
Souhlas s mými předřečníky! Určitě to čte vícero lidí. Takže žádný předstírání a hurá na další část! Smile
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Merundin Thuri
Kapitola 15: Cesta na místa vzdálená

,,Lhala jsem" prolomila Shaera ticho, které se rozhostilo poté co opustili velvyslanectví. ,,Jak to myslíš?" ozval se Elewin udiveně. ,,Máš těch misí víc než já, ale kdybych to tam přiznala tak bych..." ,,Přišla bys o další argumenty." ,,Přesně tak." Elewin se usmál, vlastně mu to bylo divné, že by Holubice měla víc misí a on o ní nic neslyšel. Teď měl šanci jí převálcovat a rozhodl se to udělat tak fikaně, že mu to nemohla vytknout: ,,Nezačli jsme příliš dobře, ale mohli bychom být alespoň kolegové, když už nám to nedovolí být přátelé." Tím myslel, že pokud si budou lhát, respektive ona bude lhát jemu, nikdy jí nepřijme a elfka to pochopila. Poznal to podle toho, že se jí vztekle zajiskřilo v očích, ale Přízrak narazil na rovnocenou oponentku. ,,Ale jistě, že můžeme být přátelé, ale to bychom museli pracovat déle a trochu jinak."
Takhle to pokračovalo stále dokola, takže přeskočíme dalších pět minut po nichž se ozvalo ,,UAAAAAAARGH" a Altmer zanaříkal :,,Já se asi složim, pokaždý venku, pokaždý mrtvolu za zadkem." Odpověď přišla záhy: ,,Tak se slož a nepřekážej." Z rukou elfky vyletěla ohnivá koule a sestřelila dva draugry najednou. Třetího sejmul Elewinův šíp. Náhle se spoza kamenů u cesty zvedli ti dva ohořelí a z druhé strany, na níž se rozkládal les vyletěl dračí kněz. ,,Tím se leccos vysvětluje" zabručela čarodějka a vrhla tím směrem blesk. Ten se od kněze odrazil a zapálil strom opodál. ,,Ocenila bych pomoc, nešiko." ,,NEříkej mi nešiko." a na kněze už letěl šíp. Zásah to byl dokonalý a kněz se zapotácel. ,,Nahkriin" zaburácel kněz. Kněz tentokrát dostal ránu ledem. Tentokrát kouzlo fungovalo, ale nikoliv na kněze, protože padli dva vzkříšení. Kněz se otočil a uletěl. ,,Kašlem na něj" zabručel Elewin. ,,Jo, ale nejdřív to uhasíme" s těmito slovy pustila na zapálený strom spršku ledu.
Zbytek cesty pokračoval bez problémů, ale nikoliv příjemně, protože na sebe elfové vůbec nepromluvili. Konečně se před nimi objevila chata ve které se měli setkat s vrahem.
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Merundin Thuri
Kapitola 16: Duchové ve tmě

Sotva vešli do chaty, Shaera vytáhla z brašny nějaké lahvičky. ,,Vypij to!" vyštěkla velitelsky. Ale tohle nebyl nejlepší způsob jak přimět Elewina něco udělat. ,,Pche a jak vím, že to není další z tvých jedů, čarodějko? A proč bych to měl vůbec pít? Protože jsi mi to přikázala?" ,,Když myslíš..." a obrátila obsah lahvičky do sebe. Altmer zavrtěl hlavou, ale nakonec udělal to samé. Okamžitě viděl lépe ve tmě, ale..,,Já jsem duch!" vykřikl zděšeně. ,,Nachvíli, ale přece. A neječ, tohle byla součást plánu, vrah se nesmí dozvědět kdo dává příkazy Motierovi. Ani on sám to neví. Měli jsme být neviditelní, ale tohle je působivější."usmála se. Přízrak chtěl něco zabručet, ale tu se otevřely dveře a vešla postava zahalená v černé zbroji. ,,Poslyš vrahu, neboť není času nazbyt" spustila působivě Holubice a vrah na ni zůstal zírat. ,,Císař Titus Mede II. se nachází na své lodi Katariah poblíž Samoty. Pospěš, protože může kdykoliv odplout." V zakončení elfka mávla rukou ke dveřím. Vrah se s vytřeštěnýma očima otočil a vyšel ven. Elewin se zasmál ,,No to bylo působivé, ale co teď? Jdeme domů?" ,,Nikoliv, ještě musíme dohlédnout na to zda svůj úkol vykoná." ,,Dobře, ale nechápu, proč na tohle musíme být dva." ,,Dva na jednom místě jsou pro Thalmor lepší." ,,Proč?" ,,Dají se rychleji zabít." ,,Jak to kruci..." Vzápětí se rozletěly dveře...
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Ligos
Hergot, tolik napětí v tak krátkém úseku!
Přece jen, nepřemýšlel jsi, že by to bylo o fousek delší? Ne třeba o moc, ale aspoň trochu? Sotva se člověk rozečte, už je konec...
-KRLEŠ-

Skyrimský průvodce:
 
Merundin Thuri
jj mě to zatim nešlo dělat krátký, protože jsem to měl takhle rozkouskovaný, aby to bylo napínavější, ale teďkons čeká pár hodně dlouhejch dílů.
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Merundin Thuri
Kapitola 17: Stín minulosti

Do chajdy vletělo asi deset ozbrojenců, tři v ocelové zbroji, ostatní v kožešinové. Shaera se ušklíbla a zvedla ruku, natáhla prst a z něj vyšlehl modrý blesk, který se vzápětí odrazil od něčeho, čemu by se dalo říct bariéra a prorazil strop. Shaera zbledla, když do chajdy vešel další z ozbrojenců. Měl na sobě dlouhé roucho, přes hlavu hozenou kápi. V rukou mu zaplál oheň a útočníci ustoupili za něj. Elewin se skryl za čarodějku, věděl, že pro něj boj ještě nezačal, a že bude svědkem souboje čarodějů, obou nepochybně mocných. Nevěřil ale, že by Altmera někdo dokázal předčít v kouzlení.
Boj trval dlouho, déle než by si Přízrak přál a nemohl si ani sednout, protože neustále uhýbal před kouzly, která se odrazila od obran obou mágů. Ozbrojenci doprovázející tajemného mága, však takové štěstí neměli. Kosily je blesky, které vrhala Shaera, tak mágovy ohnivé koule, které změnily směr. Z původních deseti zbyli dva, ale nezdálo se, že by to čaroději nějak vadilo, ačkoliv byl očividně jejich vůdcem.
Uprostřed další prudší výměny kouzelných názorů náhle Shaera zalapala po dechu. ,,Já tě znám!" Mág se zasmál ledovým hlasem. ,,Ano, ty možná ano, ale tvůj přítel jistě ne. Dnes mě žádný z těch "agentů zabijáků" nezná," a s koncem svého projevu si stáhl kápi. Byl to Altmer, to bylo bezpochybností. Měl nazlátlou pleť a špičaté uši, ale podivná byla barva jeho vlasů. Zlatá jako ta nejčistší zlatá cihla, tak jasně žlutá, až to bylo k neuvěření. ,,Kdo je to?"odvážil se promluvit Elewin. ,,To je Sondil, bývalý Elitní velitel Dominia, který před deseti lety zavraždil Kancléře Dominia Volana Dwira." ,,A jeden z nejmocnějších mágů vůbec, abych byl přesný." zasmál se Sondil. ,,A už mě to nebaví, ačkoliv jsi silnější než mnoho těch, se kterými jsem bojoval, Shafai, bude tě škoda." S těmito slovy vedle sebe vyvolal obrovskou bleskovou kouli a vzápětí vyvolal druhou. Pak z obou vyšlehly blesky, které jakoby se vpíjely do Sondila. Oči mu zmodraly do stejné barvy jako byly blesky, na rukou mu vyběhly žíly, z rukou mu sršely blesky. Bylo jasné, že je chce zabít oba jednou ranou. V poslední chvíly Shaera vykřikla na Elewina: ,,Chyť se mě." Elewin neměl čas nad tím rozumovat a tak ji chytil za její napřaženou ruku. Vzápětí se vše rozmazalo. Poslední co slyšel byl Sondilův hlas, který říkal něco jako: ,,To není možné!"
Když se Elewin probral, zjistil, že je světlo. Kolem byl les, nikde téměř žádný hrbol nebo kopec, a nedaleko byly kameny a slyšel blízko bublat potok. Vzápětí ho chytla urputná bolest hlavy a hrozilo, že se znovu propadne do temnoty. Naštěstí se tak nestalo. Vzápětí zaregistroval vedle sebe pohyb. Chtěl se rychle převalit, ale znovu ho znehybnila ostrá bolest hlavy. ,,Ššš, lež pořádně ses praštil do hlavy." ozval se vedle něj hlas. Elewin si ho nedokázal k nikomu přiřadit. ,,Kdo jsi?"zeptal se. ,,Ta čarodějka co ti zachránila život a pak tě málem zabila o kámen." ,,Shaera." ,,Ano. Omlouvám se za ten kámen, ale...Nechápu co se stalo. Teleportace není možná, nelze jen tak přemístit věc prostorem. To odporuje zákonům magie. Nechápu to." ,,S tím ti moc nepomůžu." Elewinovi zaskřípal hlas. Téměř okamžitě mu elfka vtiskla do ruky měch s vodou. Bylo vidět, že čekala,že bude mít žízeň. Přízrak se s radostí napil, ale hlavou mu vrtala jedna věc, na kterou se vzápětí zeptal. ,,Jak jsi poznala Sondila, nechápu to, vždyť ani nepromluvil, ani neodkryl svou tvář. A proč ti řekl Shafai?" Shaera se zhluboka nadechla, jako před skokem do vody. ,,Sondil mě učil čarovat a já ho poznala podle zvláštního pohybu rukou, když po mě chtěl hodit plamen. Shafai byla jeho přezdívka pro mě, nikdy mi zcela neobjasnil proč." Elewin zavrtěl hlavou, což mu znovu přivodilo bolest hlavy. Nechápal ještě jednu věc. ,,Jak věděl, kde budeš?" ,,To jsem skutečně o tolik napřed než ty? V Thalmoru je zrádce, už dlouho to víme. Někdo vynáší zprávy z Vyšší Rady a ty se pak dostávají k našim nepřátelům. Já jsem začal zjišťovat kdo to je a to se asi tomu dotyčnému nelíbí. Nejspíše má komplice, který na mě poštval Sondila, a teď bude vyprávět, že jsme se s ním spolčili." ,,Takže pro Thalmor jsme odepsaní." ,,Ne tak docela. Elenwen nás nemůže odsoudit, když nás bude zdobit vražda císaře, ale budeme neformální vězni. Elenwen musí hrát podle pravidel jinak se prozradí." ,,Takže tím komplicem je..." ,,Ano, sama Elenwen."
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Merundin Thuri
delší díl jak jsem slíbil, který nás posouvá dále do děje.
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Merundin Thuri
Kapitola 18: Vražda císaře a jiné bezvýznamné věci

,,Ale jak jsi to dokázala odvodit?" zeptal se Elewin, kterého už přestávala hlava bolet. ,,Nemůžu si tím výt jistá, ale všechno tomu nasvědčuje. Tvoje nedávné povýšení byl určitě krok k tomu abych ti nemohla velet a tím ,,svést ze správné cesty" a pochopila jsem to, když jsi se zmínil, že nechápeš proč musíme být dva. Elenwen se zamotala do vlastních lží, tvrdila mi, že sis mě vyžádal, ikdyž v té době si mě nemohl teoreticky znát, leda bys věděl z dopisů, že jsem agentka, což si pochopit nemohl a ani ona nemohla vědět, že ti píšu." Elewin se tímhle už zaobírat nechtěl. ,,Jdeme dál, už dlouho tu trčíme, musíme dohlédnout na vraždu." Shaera na něj ztrápeně pohlédla. ,,Jestli půjdeme bude ti zle." ,,Nevadí risknu to."

O několik mil, hodin a zastávek, kvůli bolestem hlavy, později stáli na slunečném pobřeží a sledovali pohupující se Katariah. Vraha nebylo nikde vidět. Shaeru však víc zajímala pláž než cokoliv jiného. Vymetená obloha, teplo ( 25°C ve Skyrimu neobvyklých) a klid. ,,Je to tu tak romantické." zasmála se Shaera. Elf se na ní otočil a měl co dělat aby si nezaťukal na čelo. ,,Jak tě může zajímat pláž?" Bělovlasá se na něj otočila a se spokojeným úsměvem odpověděla: ,,No co? Každý může mít nějakou slabost ne?" Přesto v jejích očích viděl i něco jiného, co nedokázal pojmenovat.

,,Koukni támhle plave náš Černoručník" poznamenala elfka. Skutečně si nedaleko lodě prorážel cestu vlnami jakýsi člověk. ,,Jdeme." ,,Máš plán Shafai?" ,,Když už Holubice, troubo, a plán budu mít za pár minut." Přízrak už neprotestoval proti oslovení trouba. Bylo to zbytečné. Společně doplavali k lodi a elfka se dokázala pomocí kouzla nějak dostat ke dveřím kajuty. Potom ke dveřím dostala i svého společníka. Když zevnitř uslyšeli hlasy, vešli. Císař Titus Mede II. seděl za stolem s klidnou tváří a aniž by na elfy pohlédl, řekl: ,,Pojďte, čekal jsem vás..."
Akathosh je vládcem bohů, ale já su čarovny.
Přízrak Noci- moje povídka o Thalmorském vrahovi http://www.skyrim...ad_id=3723



http://www.nodiatis.com/pub/6.jpg
 
Přejít na fórum:
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4085 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8046 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5469 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4646 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12481 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7324 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6398 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6221 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7414 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist