Fórum | Galerie | Archív novinek | Hlavní strana               LOGIN | REGISTRACE
Prastaré Archívy: Arena PA: Daggerfall PA: Morrowind Construction Set Čas zkracovaní Cechy Skyrimu Rasy ve Skyrimu Let´s learn some lore
Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.
Víte že..
Sdí­let

nahoru
Číst diskuzi
Právě je zde: 1 host(ů)
 Tisk diskuze
100+ důvodů proč Dan Vávra nesnáší Skyrim
koniaash
Vávra není blbec, ale tady tohle kapku přehnal. Spíš bych řek, že z něj mluví nasranost z nepovedeých posledních projektů.
 
Mew
To je deb** , to je deb** !!! Víte sakra snad v RL kolik vám zbávý vzduchu ??!

bod 110 . .. za tohle bych mu rozbil hubu... Hru vůbec nezná a něco o ní říká ! Od kdy se pomocí černé svátosti vyvolává démon ?!?PAk tam mele taky o tom že se děti radují nad její smrtí... Vy byste se snad neradovali kdyby s váma takhle někdo zacházel a pak jí někdo zabil ? Ta ženská u nich zadupala každou malinkou naději na to že je adoptuje někdo...

61 a 62 ... Lama jak vyšitá ... To že nesehnal lepší meč bude tím, že se o to ani nesnažil ! Kdyby zamakal na enchantu či kovářství hned by měl několikrát lepší zbraně... To stejné amulet... Kdyby trošku hledal, nebo enchantoval má hned lepší...


65. Demence...k tomu nci jinýho říct nejde... jasně, takže dnes normálně v obchodu nakoupím šperháky.. Ano, povedená logika že ... jenže on je tak blbej že ho nenapadne že šperháky bude prodávat ta temnější strana ...


Takovéto lidi fakt zbožňuju...O hře toho ví prd, samy nikdy nic neudělali a jen kecaj..

Přiznávám že Skyrim je zabugovaná hra, a místy identická ... Ale i tak to je dobrá hra.
Upravil/a Mew dne 10.02.2012 19:28
 
tygerd
No, podle toho co jsem tu namátkou četl, byste se měli opravdu podívat co hrajete. Vávra udělal kritiku takovou jakou si samotný Skyrim zaslouží. A že řekl, že černá svátost vyvolá démony je znak toho, že je debil? 116 bodů ze 116 jsou správně.

Bugy - rozsáhlá hra, chápu, osobně jsem na moc bugů nenarazil. Ale ty blbosti co najdete ve Skyrimu? Vždyť trochu dobrou hru z toho uděláte pomocí modů - zmínim Deadly Dragons - jejich pointa to na 101% vystihuje. Draci tam mají být ti nejnebezpečnější tvorové, přitom jsou jednodušší na zabití než obři.

Grafika
Krajina z dálky vypadá celkem slušně, ovšem ty detaily to je katastfrova. Člověk musí stáhnou HD pack aby se na to šlo dívat. Zmínim třeba nádherný Žleb, kde stěny budov pokrývají >čtverce< sněhu. Přechody mezi trávou, hlínou, sněhem na dlažděnou cestu jsou naprosto směšné.

Gameplay
Smithing level 100, ale z kusu železa nevyrobím šperhák? Zkusu železa a naštípaného dříví nevyrobím - byť už u "šípaře" - šípy se železným hrotem?

Vaření? K čemu! Všechno zachrání lektvar na úplně doplnění zdraví. Vaření a celkově jídlo jsou v té hře zbytečné asi jako kůň. Největší efekt u jídla má sýr. Takže když už chcete jíst jídlo, budete se muset cpát sýrem.

Vybalancování hry je vskutku šílené. Není nad to běhat v deadrické zbroji a dávat one-shoty imperiálům, během útoku na Bílý Průsmyk. Ten hráč chtě nechtě je už u 30lvlu natolik OP, že si solne i Alduina.

Zmíněný kůň je podpásovka. Nejenže jak bylo zmíněno, vrhne se bezhlavě do boje proti komukoliv, nejde ho nikde ustájet a tudíž ho musíte všude tahát sebou, což se často vymstí tím, že naběhne do boje. A nemluvě o jeho rychlosti. A co třeba to, že nemůžete koupit koně vašemu parťákovi? Nebo možné boje na koni, tak málo by stačilo, abych mohl za cvalu máchat jednoručním mečem - a třeba by to mohlo být i jako skill a na lvlu 100 byste zvládli i za cvalu střílet z luku. A co tak koupit nějaké brnění koníkovi, když už si hraje na Drakorozeného.

Ekonomika v té hře neexistuje. Každý den mají obchodníci stejnou sumu peněz - to jim ty moje nákupy jejich zisky nezlepšují?

A dále bych mohl komentovat body co napsál Vávra. Vždyť to je zrada. Ale co nám zbyvá, když se chceme aspoň někde projet na koni po širých pláních a sem tam potkat, jak mamut natrhne ocas drakovi,

Vždyť to je 5 let od Oblivionu a ta hra se vůbec nezměnila. Za 5 let by z toho jiné průměrné vývojářské studio udělalo dokonalý simulátor. Chybí tam jednoduché a hlavně primitivní věci.

Skyrim není RPG, ale nějaká 1st/3rd person arkáda s umožněným tuningem postav.

A proč jsem ji hrál, hraji a ještě zřejmě budu hrát? Co mi zbývá..

Už jenom těchto pár věcí by ta hra vysloužila v recenzích body jako 6/10 (60%) atd. Přijdtě někdo s obsáhlejším tvrzením, které mé a Vávrovou kritiku vyvrátí.
 
koniaash
Tygerde, tvoje námitky mají opravdu logiš opodstatnění, ale jak jsi napsal sám: TES hry dělají mody. Dopředu říkám, že nesnáším tu konzolofašistickou Bethesdu, která např. Oblivion nedokázala opatchovat ani po letech. Zas pomohli fandové. Já TES hry beru jako základní náčrt, ze kterého fanoušci udělají epické plátno.
 
Dovi
Velikej souhlas. Sám jsem holým Skyrimem sklamanej, ale mody mi už náladu zvedají a teprve po instalaci cca 30 modů se ve hře cítím příjemně. Ale stále je co zlepšovat .-)
 
nagasadowcz
naprosto souhlasím, co se týče koní. jediný, kterého mám, je nesmrtelný Stín, jinak jsou k ničemu... každopádně mě to dost pobavilo, ale mám pocit, že na tom prostě záměrně hledá chyby, hnidopich. závidí úspěch, to je celé. Skyrim není dokonalý, vlastně je přesně takový, jaký jsem ho čekal - a právě proto ho rád hraju.
 
koub
Tohle se dá popsat jen slovy: TEN KDO TO PSAL JE NAPROSTEJ DEBIL!!! Ale pobavil jsem se při tom dobře, to s tim hradem docela zabil Grin
 
sharal
Nejdřív jsem se nad tim smál a za chvíli jsem měl chuť dotyčnýmu člověku kterej to psal rozbít hubu...
Upravil/a sharal dne 11.02.2012 14:02
 
BigNord
Tak co je to ocas např. "82. V Bethesdě přijde designérům normální trhat ve sněhových závějích borůvky" 1. nejsou to borůvky a za 2. je to rostlina která roste pouze v zimě...
 
Thrall
To je kreten. Já jsem nikdy nehral hru hned po vydani ktera by nemela bugy, tvl kazda hra ma bugy tak proc to zrovna vytahovat na Skyrim.
Miluju elder scrolls hry a ten trailer je fak úžasnej,výbornej a vynikající
 
sharal
Je to kokot... mlejt pičoviny a nikdy nic nedokázat... je pravda, že Skyrim neni dokonalej a nikdy nebude, je to ale na jeho obsah nemožný. Hra která má megální herní svět, stovky úkolů a jde v ní dělat skoro cokoliv prostě nejde udělat dokonale a bez bugů, prostě nejde. Ale i přez pár chyb se ze Skyrimu vyklubala skurveně dobrá hra, jedno z nej RPG vůbec. Proč si myslíte, že je to nejlepší a nejprodávanější hra roku 2011 ? Protože lidi se na něj těšily a milujou ho takovej jakej je. A tim, že nějakej vocas bude sedět u kompu a pomlouvat ho, nic nezmění na tom, že Skyrim je a ještě dlouho bude velmi oblíbená a jedna z nejlepších her na světě.
 
Avodat
Ja to reknu tak ze Skyrim je nejlepsi hra kterou sem hral, coz je ale dost smutny na to jak chudy to je. Ma pravdu skoro ve vsem az na ty blbosti jako paklice u obchodniku , HP bar z obou stran atd. A pritom staci tak strasne malo pridat a tak malo odebrat, grafiku neresim protoze hraju Minecraft, ale treba hratelnost hlavni linie a hlavne magovske univerzity..ta mne dostala asi nejvic. Prijdete k univerzite kde se vam elfka snazi vysvetlit jak je strasne tezky dostat se na univerzitu a ve finale vas sama nauci kouzlu ktere ji ukazete a pusti vas. Prijdete tam dojdete pro magnusovo oko, ancano vam vezme oko, dojdete pro hul a zabijete ancana. Gratuluju jste arcimag ktery ma 80many a je Slavik,naslouchajici a dovahin. Tim univerzita konci.
Pak my dost vadi kdyz najdete quest item pred tim nez seberete quest a item nejde zahodit, nerealny. Pak ztravite hodinu na googlu aby jste nasli jak se toho zbavit.
Inteligence NPC je taky celkem vysoka....od slapani do pasti po to kdyz je bodnete do ze jim skoro upadnou ruce schovate se a oni prohlasej ze to bude jen jejich predstavivost. A je toho hodne a pritom to neni nic co na co by normalni hrac nedokazal udelat mod.
A kdyz jsme u tech novych napadu a zmen od starych TES, tak by mne zajimalo jestly je vubec napadlo ze hlavni hrdina nezna jmena vsech lidi na svete a ze by se NPC jmenovali napr. Nord,khajit,straz. A pridali by do dialogu "jak se jmenujes?"
 
Scarcz
Bohužel musím souhlasit s Vivem (promiň za to skloňování, pořád tápu:-)), když jsem teď viděl video, co by chtěla Bethesda dát do Skyrimu, říkal jsem si, že to už tam dávno mělo být. Je pravda, že u Skyrimu jsem strávil tolik času, co u žádné jiné hry a náramně jsem se přitom bavil, ale ta hra je strašně nedodělaná. Jenom třeba ten konec takový "Wow, ty jsi to dokázal, zachránil jsi svět....eeee....nooo, tak se zas někdy uvidíme." Kdyby tam dali pitomý video, nebo něco co by alespoň připomínalo epický konec. To samý bitvy o města a dalších tisíce věcí. Stále mám Skyrim rád a s radostí ho hraju, ale tyhle věci mi tu radost dost kazí.
A Sharal, to si ze mě děláš prdel? "Je to kokot... mlejt pičoviny a nikdy nic nedokázat" Jakože Vávra nikdy nic nedokázal?? Kdo sakra jsi a co jsi dokázal, že tohle můžeš tvrdit?
http://sig.gamerdna.com/quizzes/BARTL/Scarcz.png
 
sharal
Já jsem se za začátku toho článku občas zasmál, ale asi po třetině jsem to musel vypnout. Je ubohý nadávat na hovadiny typu: HP bar se ubírá z obou stran... to je do nebe volající, jednak to je drobňoučká blbost a navíc mě se to třeba líbí. Takových blbostí se dá ve většině her najít víc jak 100, to je jasný. Jsou to jenom drobnosti a ten vocas tam píše každou kravinku zvlášť, o některých ani neni třeba se zmiňovat. Blbosti typu "obrův homerun" jak píšeš, tak nad tim se můžeš akorát tak zasmát, ale jak ti to asi uškodí v hraní ? Žádná takhle rozsáhlá hra prostě nejde udělat uplně čistá a tak aby vyhovovala každýmu. Prostě každýmu padne jiná hra, jak ale vidíš tak Skyrim si našel oblíbenců fakt hodně.
 
sharal
Skyrim mě zabavil na nejdelší dobu ze všech her. Po 260 odehraných hodinách mě stále baví, to už je slušná suma. Skyrim prostě přináší kupu záavy a ten, kdo bude truchlit nad blbostma že se mu bugl jeden vedlejší úkol z 1000, tak ať to nehraje no. Proti tomu, co dělá Skyrim tak dokonalým, jakej je, jsou ty chyby zanedbatelný.

Dobře, nevim kdo to je Vávra, ale stejně jako on si dovoluje urážet a skoro i zesměšňovat Game of The Year 2011, tak stejně tak já si o něm budu řikat co chci. Nejsem namyšlenej harant, jak si myslíš, ale prostě to je pro mě bezvýznamnej nikdo. Ne kvůli tomu, že nadáva na Skyrim, ale kvůli tomu, že prostě nemá na to, aby si mohl takhle dovolit pomlouvat jeden z nejzdařilejších titulů.

A můžete se do mě teď pustit, jak jsem akorát silnej fanoušek a na ničem jinym mi nezávisí. Ne, neni to tak, fanoušek TES sice jsem, ale hry všechny rovnam do jedný linie a hodnotim je tak jak je vidim. Nemam potřebu řikat, jak jsou některý hry dokonalý, když to tak neni. Ale jak už jsem řikal, každýmu padne něco jinýho Wink
Upravil/a sharal dne 12.02.2012 00:54
 
Scarcz
Jasný, chápu. Podle starého přísloví "nedělej ostatním to, co nechceš aby dělali tobě" se do něj vlastně navážet můžeš (poté co nazval Bethesdu retardovanejma idiotama). Je pravda, že jeho vyjádření ke Skyrimu se mi taky velmi nelíbilo, skoro mě až strašně vytočilo (obzvláště jeho rýpání do maličkostí a nadávání tvůrcům působilo jak od malého fakana), ale prostě k němu mám pořád nějakej respekt a když všude čtu jakej je to debil, co nikdy nic nedokázal a zamindrákovanej hovad atd... tak se ho prostě občas zastanu.
Jinak Dan Vávra je jeden z předních českých vývojářů, začínal na hře Hidden and Dangerous, poté dělal jako scénarista a hlavní designer na Mafii a Mafii 2. Po dokončení Mafie 2 se s několika dalšími lidmi odtrhl a založil vlastní studio Warhorse, kde nyní kutí nějaké RPG z doby husitských válek.
Možná je to arogantní blbec, to nevím. Byl jsem na jedné jeho přednášce v rámci GDS 2011 a tam nijak špatně nepůsobil. Je ale pravda, že jeho články v Levelu byly dost kontraverzní a taky mě často sraly.
EDIT: Vivi: super, teď v tom mám jasno. Jinak máš pravdu, Bethesda by měla dostat nějakou tvrdou konkurenci. Takhle si může ty svý prasečiny dovolit, protože nikdo jiný prostě takovýhle openworld RPG nedělá. Navíc s takovouhle podporou (a nutností) módů.
Upravil/a Scarcz dne 12.02.2012 01:10
http://sig.gamerdna.com/quizzes/BARTL/Scarcz.png
 
sharal
Opravdu nevim, kdo je Vávra, nezajímám se tolik o herní svět. Mafia mě nidky nebavila, ale taky to je slušná práce. Maximálni checknu nějaký novinky a stáhnu new hry. Ale na Skyrim jsem se těšil opravdu dlouho, protože Bethesda umí udělat asi nejlepší RPG. Přece Morrowind, Oblivion, Fallout 3 a Fallout NV byly dokonalý gamesky. I přez to, že je Skyrim zabugovanej si myslim, že by ho žádná konkurence nerozdrtila. A kdyby bylo něco podobnýho aspoň by pořád bylo co hrát Wink

Dřív nebo později zkusim Rage od Bethesdy. Jinak nejvíc se z dalších her těšim na Risen 2 a pak na Diablo 3.
 
Volltage
LIdi mám problém S ukolem Noc ne kterou nezapomene když sem našel toho Gueneve se má přeměnit na Sanguine ale mě se začne přeměnovat ale zmizí pls pomozte Smile
 
Volltage
LIdi mám problém S ukolem Noc ne kterou nezapomene když sem našel toho Gueneve se má přeměnit na Sanguine ale mě se začne přeměnovat ale zmizí pls pomozte
 
buth
Vivi napsal:
sharal : Máš pravdu, Skyrim by teď už konkurenci rozdrtil, jenomže to je pouze díky tomu, že mu hodnocení hodně zvedá značka. Pořád je to nedodělaná hra, která měla vyjít 12.12.12. Za ten rok mohli vývojáři alespoň opravit pár bugů a technicky hru zlepšit pořádně odlišit PC od konzolí, přidat tu spoustu věcí, které byly ukázané v tom videu a mnoho dalšího.


Tak to si na omyle...12.12.12 bude konec sveta a nestihneš už dohrať Grin Grin wow
 
skype   svatikptr
Přejít na fórum:
Podobná témata
Diskuze Fórum Odpovězeno Poslední příspěvek
Beyond Skyrim Skyrim - modifikace 233 03.08.2022 18:09
Čeština pro Skyrim SE s update 1.6 patch Skyrim - dotazy, návody,.. 3 31.12.2021 00:44
The Elder Srolls - Skyrim Wiki Skyrim - obecně 56 29.07.2019 13:29
Šperháky - Skyrim SE Skyrim - obecně 28 25.06.2018 19:37
Skyrim - české knihy na Dragornborn Skyrim - dotazy, návody,.. 5 24.02.2018 22:21
Archív Novinek
Datum Kategorie Název Přečteno
24-12-2018 Články Šťastné a veselé! (2018) Přečteno 4088 krát
11-06-2018 Elder Scrolls The Elder Scrolls VI oznámeno! Přečteno 8052 krát
01-04-2018 Novinky S hrdin(k)ou po celém TAMRIELU! (Apríl) Přečteno 5475 krát
24-12-2017 Články Veselé a šťastné! (2017) Přečteno 4650 krát
06-07-2017 Rozpracovaná novinka (6.7.) Přečteno 0 krát
01-04-2017 Na cukřík s M'aiqem Lhářem Konec série "The Elder Scrolls"! Přečteno 12489 krát
11-02-2017 Elder Scrolls Příběhové rozšíření pro TESO a H... Přečteno 7330 krát
24-12-2016 Elder Scrolls Veselé Saturalie a oslavte Starý život! Přečteno 6403 krát
12-12-2016 Na cukřík s M'aiqem Lhářem 6 let se Skyrim.4fan Přečteno 6223 krát
18-11-2016 Elder Scrolls The Elder Scrolls: Online dočasně zdar... Přečteno 7419 krát
 Více...     
Archív Novinek
TOPlist